pizza - 8481 przepisów (strona:394/566)

Wędlina sojowa o smaku szynkowym..kolejna propozycja podania 173

pełnoziarnistymi, bogatymi w błonnik oraz z warzywami. Wędliny sojowe dodawać można nie tylko do kanapek i sałatek na zimno, lecz także podgrzewać na patelni i zapiekać, np. jako składnik pizzy lub zapiekanek. Wędlina sojowa o smaku szynkowym nie zawiera cholesterolu ani konserwantów. Produkt GMO Free. Moja propozycja to śniadanie bądz kolacja, dla tych , którzy lubią jaja i mogą je jeść

Z Kuchni Do Kuchni
Cannelloni z pomidorowym indykiem i cukinią pod dyniowym beszamelem 146

To chyba moja druga dopiero przygoda z makaronem cannelloni. I choć faszerowanie wąskich rurek sprawiało mi na początku pewną trudność, to jednak myślę, że w najbliższym

Czerwień i błękit
Pichcisz to z Nowymi przepisami 171

poszły na śniadanie do naleśników, na kolację do kanapek i do babeczek, do których podaje przepis pod spodem. 4. Ostry zielony pomidor, na zapach już czuję, że będzie idealna pizza domowa. Będę robił w poniedziałek, więc wtedy wrzucę Wam przepis:) 5. Śliwki wędzone z pestką. 6. Naturalny miód lipowy, póki co do herbatki idealny, ale napewno coś będe

pichciszto
Focaccia czyli włoski chleb, z oliwkami i solą morską 144

drożdży.Wyobrażacie sobie leniwy jesienny wieczór z lampką wina i blachą świeżo upieczonej focacci?...zapach pieczonych oliwek bezcenny…Focaccia – potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą focaccia, od suchego, z solą, ziołami (rozmaryn, szałwia) polanego oliwą ciasta, do pulchnego z suszonymi pomidorami

Anioły w kuchni
Rogaliki drożdżowe z konfiturą 271

następnie wszystkie pozostałe składniki...I wyrabiamy ciasto.Odstawiamy na 60 min w ciepłe miejsce.Gotowe ciasto dzielimy na 3 części, każdą rozwałkowujemy na kształt koła ciasto kroimy na trójkąty tak jak pizze na każdą " podstawę trójkąta"  nakładamy konfiturę...Zwijamy a następnie boki ściskamy i formujemy kształt rogala.Wierzch smarujemy białkiemPieczemy aż rogaliki się zarumienią

NaKońcuJęzyka
Sałatka z kaszą gryczaną, fetą, pieczonym burakiem, awokado oraz orzechami włoskimi czyli nowy cykl- Lunch Box 496

też mięśni- wręcz przeciwnie, czujemy się ospali i ciężko. Co zrobić byśmy w tym czasie byli pełni sił i energii? Z pewnością nie pomogą nam w tym fast-foody, pizze oraz wszelkiego rodzaju słodycze- choć lepsze to niż nic. Warto jednak zainwestować trochę swojego wolnego czasu w domu, by móc dobrze przygotować się do następnego dnia. W tym celu właśnie

Mango Papaja
Tortilla de patatas – omlet hiszpański w wersji Christophera. 183

grilla w piekarniku. Patelnia musi mieć żaroodporną rączkę, no i należy pamiętać, aby nie oparzyć się wyjmując patelnię z piekarnika. Gotową tortillę zsunąć na talerz i kroić jak pizzę. Nasz omlet powinien mieć złocisty kolor

Kulinarny karnet Christophera
Małe calzone. 226

posmarować białkiem i posypać suszonym oregano. Piec w temp.220stop.przez 15 min. Możemy podać z sosem czosnkowym, jogurtowym-ziołowym. Na ciasto do calzone możecie wykorzystać swój sprawdzony przepis na cienką pizzę

Kulinarny karnet Christophera
Pide z mięsem mielonym. 133

Pide with minced meat. Tureckie pide to taka włoska pizza. Bardzo lubię takie małe domowe z różnym nadzieniem. W Turcji zazwyczaj podają długie pide, pokrojone w poprzek na małe porcje. Moje domowe to łódeczki  18cm są bardzo poręczne w jedzeniu. Składniki  -  4 sztuki. Ciasto. 225g mąki pszennej 10g drożdży 1/4 łyżeczki cukru 60ml letniej wody 1 łyżka

Kulinarny karnet Christophera
Langosz węgierski przysmak 226

Langosze pędzlujemy miksturą wodno-czosnkową, smarujemy śmietaną ,posypujemy startym serem, raczej ostrym, składamy na pół i „Jo etuagyat!” Można jeść tylko z czosnkiem, ale też „na bogato” tak jak pizzę.  Langosze możemy podawać z widelcem i nożem .  Langosz nadziany kapustą.  Składniki. 50dag mąki 350ml mleka 30g drożdży 3 ziemniaki w mundurkach Szczypta cukru sól Olej Nadzienie. 80dag

Kulinarny karnet Christophera
Bezglutenowy chleb wieloziarnisty z amarantusem (bez glutenu, mleka i jajek) 174

Ostatnio piekłam różne bułeczki i pizze, teraz dla odmiany zamarzył mi się tradycyjny razowy chleb. Skorzystałam z mieszanki mąki wieloziarnistej, wzbogacając recepturę o dodatek karobu, którego zapach uwielbiam  i poppingu z amarantusa.  "Zdrowy ciemny chlebek", jak nazywają go moje dzieci, udał się wyjątkowo dobrze - jest lekki, miękki i smakuje znakomicie, a przy tym długo zachowuje  świeżość

głodny alergik
Enzymatyczny lek szansą dla chorych na celiakię 125

zostanie on zatwierdzony przez odpowiednie krajowe instytucje, można będzie go kupić najwcześniej w 2018 roku.Nawet jeśli preparat ten nie pozwoli na rezygnację z diety bezglutenowej i objadanie się pizzą czy pszennymi bułeczkami, może wspomóc nas w utrzymaniu lepszego stanu zdrowia. Może też stanowić ratunek w sytuacjach np. przypadkowego spożycia glutenu - czyli być swoistą "pigułką po" dla bezglutenowców ;)źródła:http://www.sciencedaily.com

głodny alergik
Pieczona pierś z indyka z tymiankiem i jałowcem 260

tymianek stymuluje proces odnowy nabłonka, co pomaga w szybszej regeneracji uszkodzonej śluzówki jelit. Jestem fanatyczną wielbicielką tymianku i dodaję go do bardzo wielu potraw: mięs, ryb, zup, pizzy czy sałatek - to obok majeranku najczęściej używana przeze mnie ziołowa przyprawa.W sezonie jesienno-zimowych infekcji popijamy napar tymiankowy z miętą lub melisą cytrynową, posłodzony gryczanym miodem - pachnie bosko :)Tą pieczeń szykowałam

głodny alergik
Sałatka z kurczakiem i dipem z koziego sera 202

Sałatka z kurczakiem i dipem z koziego sera Jakkolwiek niesympatycznie ten wstęp zabrzmi - nie lubię serów. Jedyna forma żółtego sera jaką toleruję to roztopiony na spaghetti czy pizzy, a białego na słodko w naleśnikach. Ach no i feta i mozzarella - te bardzo lubię :) W każdym razie pewnego dnia z chęci oswojenia tych białych serów (bo w końcu jakiś nabiał wypadałoby

Kraina Tysiąca Smaków
Keczup z przepisu naszych Mam i Babć 112

Babć z lat 70- tych. Przepis jest zupełnym pewniakiem, jedyne co ja zmieniam to użycie blendera pod sam koniec gotowania, aby keczup był super jednolity. Nadaje się do kanapek, pizzy i do czego tylko chcecie! Składniki: 3 kg pomidorów, ja wybieram Limo 5 dużych cebul 1 szklanka cukru 2 łyżki soli, polecam gruboziarnistą 1/4 szklanka octu 10 % 5-6 goździków

Apetyczna babeczka