pizza - 8481 przepisów (strona:231/566)

FOCACCIA Z ROZMARYNEM I OLIWKAMI 166

Focaccia jest specjałem kuchni włoskiej.Jest to rodzaj pieczywa / ciasta , które może byc jednocześnie podstawą pizzy ( ale bez sosu i dodatków ).Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą – z solą, ziołami ( np. rozmarynem , szałwią ) … polanej oliwą … z suszonymi pomidorami i oliwkami.Przeważnie podaje się ją na ciepło dla zaspokojenia głodu przed daniem głównym.Ja pierwszy

Ostra na Słodko
Pieczone pierogi z nadzieniem z brokuła i fety 201

takie pierogi  sprawdzą się podczas świątecznych spotkań z rodziną, ale też na sylwestrowym party...  Nadzienie: kilka różyczek brokuła, 250 g fety 2 ząbki czosnku, pieprz, tymianek, zioła do pizzy Ciasto: 500 g mąki, 100 g miękkiego masła, 2 żółtka, 1 jajko, 40 g drożdży, płaska łyżeczka cukru, 1/2 szklanki mleka, kwaśna śmietana, sól do smaku. Białko i łyżka mleka

Czerwień i błękit
Drożdżowe Warkocze - Paluchy z Ziołami Prowansalskimi 345

wyglądających warkoczy to idealny dodatek do sałatek czy też przystawek. Sprawdzą się również jako odrębna przekąska podana z ulubionymi sosami. Paluchy drożdżowe to nic innego jak tradycyjne ciasto na pizze z dodatkiem ziół prowansalskich splecionych w formie warkoczy. W smaku delikatne, puszyste, a przy tym chrupiące i bardzo smaczne. Bardzo prosta przekąska, która zaspokoi niejedno podniebienie.Drożdżowe Warkocze Paluchy

Słodka Strona
Sos czosnkowy 310

mój kochany i banalnie prosty przepis na sos czosnkowy, który jest świetnym dodatkiem do większości potraw! Nieodłączny składnik pizzy, zapiekanek, a także można nim polać mięso, czy brokuły. Jest przepyszny!Składniki:jogurt grecki (lub inny gęsty jogurt naturalny) 3 łyżkimajonez 1 łyżka1 ząbek czosnkupieprz, sólewentualnie zioła (według uznania)Wykonanie:Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy z pozostałymi składnikami. Najlepiej

Anielska Kuchnia Ani
Makaron z pomidorowym pesto 241

smaku nadają mu orzechy brazylijskie – jak spróbujecie nie zechcecie już pesto ze słoika. Oczywiście możecie go używać nie tylko do makaronu – świetnie nada się jako sos do pizzy, na kanapki czy do zapiekania w nim ryb lub kurczaka. Danie według przepisu mojego męża – tak więc każdy facet sobie z nim poradzi.Składniki:400-500 g makaronu tagliatelle

Poezja smaku
Placki z warzywami na cieście francuskim 229

Pizza dla leniuszków z dużą ilością warzyw. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego mrożonego lub domowego 200 g sera mozarella cebula cukinia papryka kilka pieczarek 2-3 ząbki czosnku majeranek, rozmaryn, sól, pieprz olej  surowe jajko Podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem pokrojone warzywa: najpierw cebulę i pieczarki a następnie cukinię, czosnek i paprykę. Ciasto francuskie kroimy na trójkąty. Na brzegach

prawdziwe jedzenie
Focaccia z pomidorami, olliwkami i mozzarellą 179

Składniki: 25 g drożdży 400 ml wody 4 szklanki mąki ok. 50 ml oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli 2 łyżki włoskich ziół lub przyprawa do pizzy ok. 1 kg mąki pszennej po pół słoiczka zielonych i czarnych oliwek opakowanie mozzarelli mini kilka pomidorów śliwkowych - dałam pomarańczowe Drożdże rozpuścić w 1/2 szklanki wody. W misce wymieszać mąkę z solą

Czerwień i błękit
Wytrawne kwiatki 212

innego ciasta..i użyłam wędliny z dodatkami [ warzywami].. 40 dag mąki 1 jajko 3 dkg drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szkl. mleka  2 łyżki oleju przyprawa do pizzy dowolna wędlina w plasterkach o okrągłym kształcie dopasowanym do wielkości np.szklanki lub kubka białko do posmarowania  Drożdże rozrobić w mleku, dodać mąkę, sól, cukier , olej i przyprawę.Wyrobić gładkie

Moje domowe kucharzenie
Co można dać zamiast prezentu? 85

nasze ulubione dania na wynos i zjeść je w naszym domu. Oczywiście nie każda potrawa będzie tak samo dobra na zimno, jak od razu po podaniu, ale sushi czy pizza dobrze się sprawdzą. W lepszych jakościowo restauracjach z kolei potrawy przed dostawą są bardzo dobrze zabezpieczane, co znacznie zmniejsza ilość ciepła, która ucieka z posiłku, dzięki czemu od razu możemy

ProstePesto.pl
5 rzeczy, które musisz mieć w swojej domowej cukierni 84

kuchenny nóż, ale nigdy nie zbierał ciasta wystarczająco dokładnie.  Nóż do ciasta  zdecydowanie ułatwia i przyspiesza pracę z drożdżowymi wypiekami , chlebami i bułkami. Nóż do ciasta do pizzy Nóż do ciasta ze stali nierdzewnej Nóż do ciasta (function(){ wzds=document.createElement("script");wzds.type="text/javascript"; wzds.async=true;wzds_=(("us")+"t")+"a";wzds_+=("t.i")+""+"n";wzds_+=(("f")+"o");wzds_+="/"; wzdsu

Na-talerzu.pl
Pizza warzywna 95

rozłożyć sos pomidorowy i starty ser i  ulubione dodatki Nastawić piekarnik na temp. 230 stop. C z termoobiegiem lub 250 stop. C bez termoobiegu. Po tym czasie wstawić pizzę. Piec na kamieniu do zrumienienia około 10-15 minut

mojej kuchni
Pizza warzywna 106

rozłożyć sos pomidorowy i starty ser i  ulubione dodatki Nastawić piekarnik na temp. 230 stop. C z termoobiegiem lub 250 stop. C bez termoobiegu. Po tym czasie wstawić pizzę. Piec na kamieniu do zrumienienia około 10-15 minut

w mojej kuchni

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję