mojprzepisna.pl | Pizzerinki Mini pizze powstały spontanicznie, potrzebny był obiad na już, a lodówka pusta. Na 1 listopada wszystkie sklepy zamknięte, więc do sklepu nie ma co iść. Na szczęście drożdże w domu zawsze się znajdą, mąka zresztą też, a reszta składników to już pełna improwizacja. Pizzerinki robi się dość szybko, nawet nie za bardzo miałam czas, aby ciasto dobrze wyrosło(...)Wyszły pyszne, rodzinka się zajadała i wychwalała. Świetnie smakują odgrzewane w piekarniku. Z ciasta można również zrobić dwie pizze, na dość cienkim cieście, wielkości blaszki od piekarnika. Składniki na 18 pizzerinek: 500 gr mąki pszennej tortowej 310 gr mleka tj. 1 i 1/4 szklanki (u mnie owsiane) 50 gr oleju (u mnie lniany) 1 duże jajko 20 gr świeżych drożdży
moj przepis naSkładniki: ziemniaki 1,2 kg, papryka słodka Royal Brand 2 łyżki, przyprawa do pizzy 2 łyżeczki, olej rzepakowy 1 łyżka te pyszne frytki przygotowałam w urządzeniu do testowania z Platformy Ambasadorskiej Philips "strona jest TUTAJ" otrzymałam do testowania Airfryer hd9240/30 "kliknij i ZOBACZ-Airfryer hd9240/30" dla mnie po operacji żołądka urządzenie jest doskonałym pomocnikiem w dbaniu o dietę niskotłuszczową(...)opłukać, zalać zimną wodą i odstawić co najmniej na 30 minut ziemniaki wylać na durszlak, następnie na ręczniku papierowym osuszyć, w większej misce wymieszać z olejem, papryką, przyprawą do pizzy Airfryer hd9240/30 ustawić na 165 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ frytki włożyć do kosza i ustawić 16 minut po sygnale wyjąć kosz, potrząsnąć frytkami i włożyć z powrotem, ustawić
W Mojej Kuchni Lubiękucharzy z farszem z wieprzowiną i kapustą, serwowane z 4 sosami na bazie oliwy:czosnkowy, pietruszkowy, sojowy z chilli i koperkowy.Za 4 sztuki zapłaciliśmy 2.5 f. Próbowaliśmy również Pizzę Włoską serwowaną w Kawałkach. Pizza z pieczarkami i szynką na bardzo cienkim i delikatnym cieście z serem mozzarella. Za kawałek o sporej wielkości zapłaciliśmy
Gotowanie Patkimiałam co zrobić z pomidorami. Nie chciałam żeby się zmarnowały więc postanowiłam że zamknę je w słoiku . Już dziś również go spróbowałam jako sos do smarowania ciasta na pizzę. Polecam również do innych potraw. Jest szybki i łatwy. Keczup: 1kg pomidorów 200g cebuli szczypta cynamonu 2 szczypty pieprzu 1 łyzeczka octu pół łyżeczki musztardy 30g cukru 2goździki(...)sosu : 2goździki 2 liście laurowe 2ziela angielskie i ponownie zmiksować sos przez pół minuty. Zlać do sparzonych słoików i odwrócić do góry dnem . Przepis na ciasto na pizzę znajdziesz w linku poniżej: http://kuchcikowoasi.blogspot.com/2013/06/pizza.html
Kuchcikowoasi...Kawałek mniesmall bowl mix it with a bit of olive oli, juice from half of lime, season with salt and pepper. Teraz wystarczy zdjąć quesadillę z patelni, pokroić jak pizzę i zjeść! Smacznego! Now all you have to do is take the quesadilla off the pan, cut it like pizza and eat! Bon appetit! Share this entry Share on Facebook Share
Martyna CooksComments / 12/11/2015 HUMMUS 0 Comments / 09/11/2015 SZYBKA PRZEKĄSKA Z AWOKADO / QUICK SNACK WITH AVOCADO 0 Comments / 07/11/2015 FETTUCINE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM / SMOKED SALMON FETTUCINE 1 Comment / 06/11/2015 PIZZA Z FIGAMI / PIZZA WITH FIGS 0 Comments / 05/11/2015 PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO ŁOSOŚ Z CHUTNEY Z MANGO / SALMON WITH MANGO CHUTNEY 0 Comments / 03/11/2015 POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z KASZĄ / PORK TENDERLOIN WITH GROATS
Martyna Cookswidelcu Zupa Barszcz Czerwony w Kremie autorka: Make Easy Meal z bloga Make Easy Meal Dania obiadowe „Pizza” nordycka na orkiszowym spodzie z jarmużem i ziemniakami autorka: mopswkuchni z bloga Mops w kuchni Brukselka smażona z czerwoną cebulą i pestkami dyni autorka: mopswkuchni z bloga Mops w kuchni(...)Grzybowo-warzywne faszerowane papryki 4. autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Wegańskie gołąbki z grzybami i kaszą autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Pizza alpejsko-prowansalska autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Rydze w śmietanie autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Zapiekany makaron z warzywami i innymi
Weekendy w domu i ogrodziesmaku jest prawie identyczny do tego sprzedawanego w Multikinie), a co więcej - zamroziłam go i można trzeć go na tarce jak prawdziwy ser! (oczywiście chwilkę trzeba odczekać). Planuję pizzę z jego użyciem oraz wiele innych pyszności, którymi na pewno się z Wami podzielę! Trzeba również przyznać, że jest zdrową wersją znanych nam sklepowych dipów serowych, smakiem niczym się od nich(...)miksujemy do gładkiej, ciągnącej się konsystencji. Moim zdaniem najlepiej smakuje na ciepło. Dodatkowo, jak wspomniałam wcześniej, możemy zamrozić nasz ser, jeśli chcemy używać go startego np. do spaghetti, pizzy. Smacznego
Be Fit Be Strongzbyt piękne, ale nie było czasu na zrobienie innego..Jakiś czas temu znalazłam przepis na chleb bez zagniatania ..z tego samego ciasta można zrobić i chleb i bułeczki i pizzę itd..Zaciekawił mnie sposób przygotowania i to, że ciasto można przechowywać w lodówce nawet 14 dni,a w razie potrzeby wystarczy odkroić lub oderwać potrzebny kawałek ciasta i dokładnie obtoczyć(...)mąż wrócił z pracy z drugiej zmiany i obudził mnie , bo ciasto uciekało już z miski..Na drugi dzień zrobiłam bułeczki z pieczarkami, a następnego dnia z reszty ciasta pizzę..muszę znów tak przygotować ciasto i upiec chlebek.. 710 ml letniej wody 20 g świeżych drożdży 2 ,5 łyżeczki soli morskiej 1 kg mąki pszennej / najlepiej chlebowej
Moje domowe kucharzenieFocaccia - włoskie pieczywo, pachnące, chrupiące i miękkie jednocześnie. Ktoś powiedział, że to taka dziurawa pizza bez dodatków. Jak zwał, tak zwał. Ważne, że focaccia jest pyszna i prosta do upieczenia. Wystarczy odrobina cierpliwości (ale naprawdę tylko odrobina) przy wyrabianiu ciasta, kilka dodatków i mamy wspaniały zamiennik tradycyjnego, polskiego chleba. Ważne, żeby do jej przygotowania użyć dobrej oliwy z oliwek(...)sobie dopasujcie. Ja uwielbiam rozmaryn i czosnek, ale małe pomidorki czy kawałki ostrej papryczki powtykane w ciasto też są pyszne. Focaccię można upiec w jednym większym kawałku, podobnie jak pizzę. Nie trzeba dzielić jej na mniejsze kawałki, jak to ja zrobiłam. Jeśli macie grubą sól, ale taką naprawdę bardzo grubą, to nią również posypcie swoja focaccię po wierzchu przed pieczeniem
Codzienna kuchnia niecodziennaWitajcie :) Moja rodzinka zażyczyła sobie dzisiaj pizzę :) taką na bogato , z Kiełbaską Bamberską z Tradycyjnego Jadła , pysznym Sosem madziarów firmy Folwark , pieczarkami, oliwkami , papryką i mozzarellą . Ciasto przygotowałam z wyśmienitej Mąki tradycyjnej z Młyna zbożowego w Szadku . Zapraszam :) Składniki na ciasto : 400 g Mąki tradycyjnej z Młyna zbożowego w Szadku 50 g drożdży 3 łyżki oliwy(...)Układamy najpierw kiełbasę , pieczarki cebulę , paprykę , i solimy , na wierzch układamy plasterki mozzarelli i oliwki. Pieczemy w temperaturze 190 stopni około 20/25 minut , ciasto ma być rumiane .Dodatki do pizzy możecie użyć takie jak lubicie najbardziej :) Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliCiekawa alternatywa, dla tradycyjnej pizzy. Każdy może komponować własne mini pizze, wszystko zależy od kreatywności. A to Moja propozycja. SKŁADNIKI: 1 cukinia 1 pomidor Plasterki szynki Ser mozzarella Kukurydz konserwowa Groszek konserwowy Ruccola Sos czosnkowy, keczup Krok 1. Cukinię myjemy, kroimy w plastry. Oprószamy solą, aby warzywo puściła wodę. Krok2 . Na gorącej patelni rumienimy cukinię z dwóch stron
Zdrowo i kolorowoBułki zawijane z cukinią i dynią to idealna kolacja dla moich domowników. Bułki podobne do pizza zawsze wszystkim smakują. Idealne jako dodatek do zup. Robię je często z różnym nadzieniem jak pizza rolls z feta i szpinakiem czy bułeczki z szynką i papryką . Dzisiaj kolejny przepis na nadziewane bułki z cukinią, dynią i kiełbasą. Bułki idealne do zamrożenia. Rozmrażam
codojedzeniaTortilla - alternatywa naleśników lub nawet pizzy. W sumie na upartego może nawet zastąpić spód do pizzy:) Bez drożdży. Domowy fast food. Z jakim farszem ? To zależy, co masz w lodówce. My jadamy najczęściej z kapustą - pekińską lub czerwoną, kukurydzą, mięskiem i ogórkami kiszonymi. Do tego sos czosnkowy lub ketchup. Przygotowanie samego ciasta łącznie z jego uformowaniem i smażeniem zajmuje
apetytnapieczenieother side until it gets golden on the other side and the cheese will melt. Teraz wystarczy zdjąć quesadillę z patelni, pokroić jak pizzę i zjeść! Smacznego! Now all you have to do is take the quesadilla off the pan, cut it like pizza and eat! Bon appetit! Share this entry Share on Facebook Share on Twitter Share on Google
Martyna Cooks