troszkę są droższe...troszkę :D Pierwszy raz robiłam to kilka lat temu w formie od pizzy. Jednak lahmacun piecze się jako placki. Tak jest zresztą wygodniej. Fajna przekąska, smaczna i syta. Nie jest trudna w wykonaniu. Z mojej porcji wyszło mi 3 placki. Potrzebowałam: Ciasto * 1/2 szklanki mąki pszennej * 1/2 szklanki mąki razowej * 1/3 szklanki ciepłej wody * drożdże
Pieprzyć z FantazjąChyba każdy przynajmniej raz w zyciu ją jadł. Dziś zapraszam na pyszne Domowe Mini Pizze z Pieczarkami w towarzystwie Łagodnego Ketchupu Jamar. Polecam i zapraszam również do odwiedzenia strony Zapraszam również do odwiedzenia strony Firmy http://jamar.pl/ oraz FP https://www.facebook.com/JamarZdrowoWKuchni/ . SKŁADNIKI NA CIASTO ( ok 12 sztuk): 🍕 310 g mąki pszennej + dodatkowo 1 łyżka mąki 🍕1 łyżeczka cukru np.trzcinowego
Gotowanie Patkiumieszczamy w misce i zagniatamy ciasto gdy nie chce się zagnieść dodajemy jeszcze wody, ciasto dzielimy na pół i wałkujemy między dwoma arkuszami papieru (żeby cisto nie kleiło się do wałka) im cieńsze tym bardziej chrupiące będą nachosy, wycinamy trójkąty (najlepiej nożem do pizzy) i pieczemy w temperaturze 175 stopni ok 10-15 minut, aż zrobią się lekko złote
zdrowa vege kuchniakuchni rosyjskiej..Mój pieróg za bardzo się przypiekł..cóż ..tak czasem bywa..Taki pieróg, placek ..pizza..nie wiem sama jak to właściwie nazwać..robiłam pierwszy raz...zaintrygował mnie dodatek surowych ziemniaków..jak dla mnie ..było smacznie...cytuję z książki plus moje małe zmiany.. Ciasto drożdżowe 35 dkg mąki 10 dkg mleka 10 g drożdży 1 łyżka smalcu 1/2 łyżeczki
Moje domowe kucharzeniewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Prosty sposób na smaczną pizzę, która zawsze jest udana i świetnie smakuje. Jej wielkość oraz dodatki zależą od preferencji każdego z Was. Poniżej przedstawię przykładową wersję. 20g drożdży 1,5 szklanki maki pszennej 1/2 szklanki ciepłej wody 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli (płaska) 1 szczypta cukru Dodatkowo (wg uznania): sos pomidorowy szynka żółty(...)pozostawić na 30 minut - do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki placek lub kilka mniejszych. Pacek/i smażyć (na rozgrzanej i suchej patelni) po około 3 minuty - z obu stron. (Najlepiej smażyć na średnim ogniu.) Po zdjęciu z patelni posmarować sosem i ułożyć ulubione dodatki (u mnie m.in. ser, szynka, kukurydza). Pizzę ponownie umieścić na patelni i pod przykryciem
Di gotujewsypać mąkę i szybko zamieszać do zagęstnienie, wystudzić i rozsmarować na cieście posypać pokruszoną fetą i rozbić na wierzchu jajka tak, aby się nie rozlało żółtko piekarnik nagrzać do 220 C, grzanie góra/dół i piec około 30 minut, następnie ustawić termoobieg i przez 8-10 piec - pizza jest chrupiąca, pyszna, syta..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięŚledzie z suszonymi pomidorami z dodatkiem orzechów to ciekawa alternatywa do tradycyjnych śledzi w oleju. Przygotowujemy je równie szybko, a mają oryginalny, niepowtarzalny smak. Jest to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ribollita - toskańska zupa z fasoli, którą dziś możemy znaleźć w menu renomowanych restauracji wywodzi się, podobnie jak pizza, z kuchni chłopskiej, a jak powszechnie wiadomo
Cztery FajeryWspaniała i pyszna przekąska dla małych i dużych smakoszy pizzy. Paluchy są lekko chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. Doskonale nadają się zarówno na kolację jak i na przekąskę na wycieczkę. Doskonałe na ciepło i zimno. Koniecznie wypróbujcie :) Ciasto drożdżowe: 3 szkl mąki pszennej op. drożdży instant płaska łyżeczka cukru i soli jajko 2 łyżki oliwy z oliwek
Smakołyki Asibardzo gorzka czekolada, truskawki, gruszki, grillowany karczek, kaczka, sery angielskie i francuskie. Można zrobić ciasto na bazie ciemnego piwa: http://www.cooktobi.pl/2014/12/ciasto-czekoladowe-piwny-bambo.html Witbier: Banany, melon, mango, migdały, marcepan, dania chińskie, sorbet cytrynowy, karkówka z grilla, szaszłyki, risotto, krewetki Lager i Pils: Pieczone ziemniaczki, frytki, pizza, sery czeskie i niemieckie, ostre sałatki na bazie majonezu, kiełbasa biała z chrzanem, stek
Kuchnia PROzdrowotnazostawiamy na półtorej godziny pod przykryciem. Po tym czasie ciasto powinno potroić objętość. Z ciasta formujemy bochenek, u mnie był okrągły. Przekładamy go do koszyczka wysypanego mąką (lub durszlaka wyłożonego ściereczką obsypana mąką). Chleb powinien wyrastać ok. 45 minut. Nagrzewamy piekarnik z kamieniem do pizzy lub z blachą do 230 st.C. Na dnie pieca umieszczamy metalową miseczkę z wodą
Dzieje kuchennej Wiewióryobjawami przeziębienia. 4. Nowe zasłony do sypialni (pod kolor ścian ) :) 5. A na obiados... pizza! :D 6. Jeden z przepięknych zachodów słońca uchwyconych z naszej kuchni :) (w rzeczywistości są one jeszcze piękniejsze :)) 7. Przed Wielkanocą :) Koszyczek ze święconką i dekoracja świątecznego stołu - baranek z ciasta :) 8. Goście idą, goście! - czyli weekendowa cukiernia :) 9. No i znowu te paznokcie...;) Tym razem
My simple kitchenCalzone chyba wszyscy znamy! Wielki pieróg wypełniony po brzegi farszem jest świetną alternatywą dla pizzy. Nie wymaga wiele pracy a syci na długie godziny! Trochę mięsa … mieszanka przeróżnych warzyw … i odrobina sosu sprawią , że choć przez chwilę poczujemy się jak w najlepszej pizzerii ;) Składniki:Ciasto:- drożdże – 30 g-mąka – 2 szklanki– cukier – 1 łyżeczka– sól – 1 łyżeczka
Ostra na Słodkorozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pikantna wieprzowina w pomidorach Pizza z boczkiem Pizza z papryką(...)dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica
Moja smaczna kuchniadzieciństwa. Gdy byłam mała uwielbiałam jeździć do babci, gdzie dostawałam najprostsze i najpyszniejsze danie na świecie (chociaż babcia by tego pewnie nie nazwała daniem). Gdy robiła ciasto na makaron, ze skrawków, które jej zostawały, robiła dla mnie podpłomyki pieczone na prawdziwym kuchennym piecu opalanym drewnem. Ja bawiłam się pod stołem i domagałam więcej, nie wyobrażałam sobie(...)coś pyszniejszego. Były cienkie, kruche i miejscami lekko przypalone. Kiedy już byłam trochę starsza rodzice zabierali mnie i siostrę nad Adriatyk, gdzie raczyłam się prawdziwą włoską pizzą, lodami i makaronem, a dostępność świeżych owoców i warzyw wprawiała w osłupienie. Szczególnie zapamiętałam świeże figi, których próżno było szukać w polskich sklepach w latach 90-tych
Quinoa Raz!