pikantne - 1194 przepisów (strona:60/80)

Makaron z kurczakiem, pieczarkami i groszkiem 277

produktu firmy Lubella pod nazwą "Szybko z patelni". Dostałam 3 różne paczuszki zawierające makarony i sosy w proszku do nich - świderki z pieczarkami, świderki w szpinaku i pikantne rurki. Makarony tego producenta znam i cenię od dawna więc postanowiłam wypróbować i to, chociaż opcja sproszkowanego dodatku jakoś mnie nie zachęcała. Ale co mi tam - wszystko jest dla ludzi

Smaczna Pyza
Szaszłyki z maggiczną marynatą 123

warzyw czy nawet owoców, które potem możemy upiec na grillu czy w piekarniku. Niech Was nie dziwi połączenie tego co nadziałam na szpadki - to wypróbowany zestaw, słodkawy i jednocześnie pikantny, bardzo smakowity. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Żeberka pieczone w ketchupie 414

jeśli takiego nie macie to namoczcie 4-5 śliwek suszonych i zmiksujcie je razem z wodą, w której się moczyły a potem wymieszajcie ze swoim ulubionym ketchupem - polecam pikantny żeby danie miało charakter :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
C - Jajko w walentynkowej odsłonie + walentynkowa pizza 155

salami       Składniki: 160 g woda , 4 łyżki oliwa z oliwek , 30 g drożdże , 1 łyżeczka cukier , 300 g mąka , 0,5 łyżeczka Sól , 250 g ketchup pikantny , 500 g pieczarki , 150 g salami w plastrach , 150 g ser salami paprykowo-pomidorow , 1 szt cebula czerwona , 0,5 szt cebula biała , 0,3 szt czosnek , 2 szt pomidor

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
C - Pizza z fetą i oliwkami 164

składnikami mojej Drugiej Połówki :) Składniki: 160 g wody 4 łyżki oliwy z oliwek, 30 g drożdży, 1 łyżeczka cukru, 300 g mąki 0,5 łyżeczka soli, mały ketchup pikantny, 10-15 szt oliwki czarne 10 - 15 szt oliwki zielone 1 lub 2 puszki tuńczyka z wody 1 kostka sera feta 15 g startego parmezanu W misce kruszymy

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
C - Sałatka "Oddech chińskiego smoka" 375

przede wszystkim wyraziste, ostre smaki - taka też jest poniższa sałatka - jeśli nie boicie się oddechu chińskiego smoka - polecam! Składniki: ·         2 pikantne zupki chińskie ·         ½ kapusty pekińskiej ·         1 podwójny filet z kurczaka

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
C - Moje i Wasze propozycje grillowe - część I 145

ketchapu i ryżowego octu     Składniki: ·          1 kg karkówki ·          1 mały ketchup pikantny ·          2 łyżki musztardy ·          2 łyżki octu ryżowego

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
C - Zupa krem z cukinii 199

względu na "nijaki" smak sam w sobie, ale sądzę, że właśnie ta "nijakość" przekłada się na tak szeroki wachlarz zastosowania -  w zależności od dodatków możemy uzyskać zarówno pikantną przekąskę, dwudaniowy obiad jak i słodki deser. O cukiniowyh przekąskach już co nieco było, stąd dziś prezentacja prostej, szybkiej a przede wszystkim pysznej zupy krem z cukinią

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Rozrywkowy kurczak - czyli pierś z kurczaka z mozzarellą i granatem 238

czyli pierś z kurczaka z mozzarellą i granatem Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 125 gram mozzarelli 1/2 granatu zioła prowansalskie przyprawy (sól, pieprz, curry) 4 łyżki ketchupu pikantnego 1/3 szklanki wody/bulionu Mięso natrzeć przyprawami, posypać ziołami prowansalskimi, odstawić na min. 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać odrobiną wody lub bulionu, posmarować ketchupem, przykryć

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Kurczak duszony z orzechami narkowca 134

podkreśla sos sojowy. składniki: 600 g piersi  kurczaka 4 ząbki czosnku 1 cebula  250 g orzechów nerkowca 3-4 łyżki sosu sojowego 3-4 łyżki sosu słodko-pikantnego chili olej do smażenia Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać drobno posiekany czosnek, orzechy nerkowca oraz mięso pokrojone w kostkę.Wszystko razem smażyć. Gdy mięso zmieni kolor

Monia miesza i gotuje
Sajgonki 212

dużej 2 marchewki kapusta pekińska makaron ryżowy nitki (200g) papier ryżowy puszka pędów bambusa świeża bazylia sos sojowy, tabasco curry, papryka słodka, papryka ostra, oregano olej sos chilli słodko-pikantny Na początek myjemy wszystkie warzywa obieramy i drobno kroimy. Dodajemy poszatkowane pędy bambusa. Na rozgrzany olej wykładamy mielone i smażymy. Doprawiamy słodką papryką, żeby nabrało koloru. Do usmażonego mięsa dodajemy

Pudełko rozmaitości
Risotto pomidorowe 217

Wczoraj pomógł mi kroić warzywa, mięso itp. A Wy Kochani lubicie gotować z kimś? Wczoraj, za sprawą wspólnego gotowania, dostałam także małego olśnienia. Mój A., podobnie jak ja, uwielbia pikantną kuchnię, więc zapytał się czy owe risotto nie mogłoby być ostrzejsze. Może i dlatego następnym razem, dodam do niego odrobinę ostrej papryki w proszku. Potrawa   jest świetna zarówno

Fabryka pomysłów
Francuska plecionka 182

mała lub pół zwykłej Przyprawa do pizzy – ja miałam prymat (może tez być mieszanka przypraw: bazylia, rozmaryn, oregano, tymianek )   Mozzarella – 1 mała kulka, ewentualnie starty ser żółty Ketchup pikantny – ja użyłam pudliszki 5 plasterków szynki np. polędwica sopocka Przygotowanie: 1.        Ciasto francuskie rozłożyć, ponacinać po bokach paski długości około

Fabryka pomysłów
Ale pychota nr 5! 182

silikonową formą w kształcie kwadratu. W numerze jak zwykle 5 przepisów, tym razem: Sieja w ziołach, jagody z ajerkoniakiem, ciasto rumowo-rodzynkowe, zapiekanka drobiowa z selerem i naleśniki z pikantnym nadzieniem. Te ostatnie najbardziej mi się spodobały i zamierzam je wkrótce zrobić. Forma wydaje się solidna. Ciekawe jest to, że każda jest innego koloru. Polecam Wam także stronę internetową

Fabryka pomysłów
Domowe sajgonki 200

pekińskiej mała cebula 25g grzybków Mun – ja kupiłam opakowanie 50g grzybków Mun Tao Tao opcjonalnie papryka ostra w proszku Olej Sól Pieprz Sos słodki chili lub jeżeli ktoś woli pikantnie to ostry Przygotowanie: Grzybki namoczyć we wrzątku ok. 15 minut. Pokroić dość drobno Makaron namoczyć we wrzątku ok. 3 minuty. Pokroić na paski kilku cm. Cebulę i kapustę pekińską pokroić

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania