nawet ona się nie pospieszy. Nie ma to jak zima. A na mróz i zimno najlepsze jest coś rozgrzewającego i sycącego. Na przykład gulasz wieprzowy, z dużą ilością mięsa, pikantny i bardzo smaczny. Od razu zapominasz o tym, co dzieje się za oknem. GULASZ WIEPRZOWY. /własny; współpraca z Winiary;/ 500g mięsa wieprzowego (może być gulaszowe) słoik ogórków kiszonych (ok.8-9
W kuchni Karmel-itkiserowym. Zapiekany makaron "4 sery" Camembert z pieca. Camembert panierowany. Pakieciki ze szpinakiem, pieczarkami i fetą. Risotto z szafranem na cydrze. Polędwica a'la Wellington. Maślany łosoś z kaparami. Pikantny krem z papryki. Krem z dyni. Kotleciki mielone z fetą. Pizzerinki z patelni. Sałatka Najsztuba. Parówki z serem w cieście francuskim. Krewetki z szafranem z cydrze. Łosoś w cieście francuskim
W kuchni Karmel-itkipraskę czosnek. Poczekać ok. 15 minut i dodać sproszkowaną paprykę, koncentrat pomidorowy, pieprz, sól i majeranek. Zupę co jakiś czas mieszać w trakcie gotowania. Zupa gulaszowa jest gęsta i pikantna w smaku.Gotuje się dosyć długo, ale warto! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujesiebie, humor zawsze poprawia mi zielona herbata. 7. Ulubiona kuchnia Kolorowa i lekka :) 8. Kawa czy herbata? Rano kawa, wieczorem zielona herbata. 9. Jaki smak najlepiej pasuje do ciebie? Pikantny z odrobiną słodyczy. 10. Skąd czerpiesz inspiracje do gotowania/pieczenia? Foto-Blogi kulinarne i nastrój. 11. Twoje najbardziej ulubione danie to... Uwielbiam sery pleśniowe, krewetki i dobre wino - dania ulubionego
Blondynka Gotujeosób: makaron Spaghetti ( ja użyłam A`la Italiana Spaghetti Czanieckie Makarony ) 500 g mięsa mielonego 500 g przecieru pomidorowego 1 mały koncentrat pomidorowy 5 łyżek ketchupu najlepiej pikantnego kostka warzywna Kucharek świeżo zmielona sól ziołowa Prymat bazylia suszona Prymat świeżo zmielony pieprz łyżeczka cukru kilka ząbków czosnku 1 mała cebula oliwa z oliwek ser żółty starty na tarce
Blondynka Gotujeburza minie - naucz się tańczyć w deszczu" zamieniam na tą chwilę na: "NIE CZEKAJ AŻ BURZA MINIE -NAUCZ SIĘ GRILLOWAĆ W DESZCZU!' . Składniki: kawałek surowego boczku przyprawa do grilla pikantna Kamis majeranek suszony Kamis 3 ząbki czosnku olej rzepakowy musztarda Dijon Kamis ketchup kilka kromek chleba kilka gałązek świeżego tymianku Wykonanie: Wlewamy trochę oleju do miski, do którego wsypujemy majeranek
Blondynka Gotujerzeczy Blondynko. Zacznę od marynaty, którą sama sobie wymyśliłam. Składniki na 4 tortille: 1 duża pierś z kurczaka 1 duża gałązka świeżego rozmarynu olej rzepakowy Biooil przyprawa do grilla pikantna Kamis sól czosnkowa z ziołami Kamis Dodatkowo: 1 mała papryka czerwona 4 większe listki mięty pomarańczowej kawałek ogórka zielonego 1/2 dużego pomidora szczypior, malutki pęczek kilka listków szpinaku garść miksu
Blondynka Gotujeciasta kruche/na tarty. Nie każdy może lubi, ale w tym wypadku sos jogurtowy jest niezbędny, najlepiej maczać kolejne kawałki pieroga w sosie. Smak sosu bardzo dobrze współgra z nieco pikantnym nadzieniem szpinakowym. Ciekawa odmiana dla zwykłych, gotowanych pierogów. Pieczone pierogi ze szpinakiem (kruche) PRZEPIS Temperatura: 190 o C | Czas pieczenia: ok. 25 min. Ciasto (źródło: przepisymajki.bloog.pl ) 2 szkl
coolinarnastrefa.blogspot.comDośc ciekawą alternatywą dla placków ziemniaczanych ,są placki śmiesznie nazywane Ciamalaga. Różnią się jedynie dodaniem żółtego sera i czerwonej kapusty. Najlepiej smakują jako lekko pikantne . Nie ma to, jak sie narobic i zmęczyc , ale spożywanie i odpoczywanie to nagroda za wysiłek ;) Przepis pochodzi ze zbioru wczesnych zainteresowań kulinarnych :) Składniki: 10 ziemniaków 2 jajka cwiartka czerwonej kapusty pęczek szczypiorku
Słodkości i nie tylkoPrzekładamy mięso do farszu szpinakowo-cebulowego i całosc dusimy ok. 20 minut pod przykryciem. Następnie zestawiamy z ognia , wbijamy jajo i doprawiamy przyprawami. Najlepiej smakuje farsz , gdy jest lekko pikantny. Tak przygotowanym nadzieniem napełniamy makaron cannelloni. Rurki napełnione układamy w naczyniu żaroodpornym. Przygotowanie sosu beszamelowego: W garnku rozpuszczamy masło , dosypujemy mąkę i mieszamy do połączenia się .Dolewamy stopniowo
Słodkości i nie tylkoproduktu firmy Lubella pod nazwą "Szybko z patelni". Dostałam 3 różne paczuszki zawierające makarony i sosy w proszku do nich - świderki z pieczarkami, świderki w szpinaku i pikantne rurki. Makarony tego producenta znam i cenię od dawna więc postanowiłam wypróbować i to, chociaż opcja sproszkowanego dodatku jakoś mnie nie zachęcała. Ale co mi tam - wszystko jest dla ludzi
Smaczna Pyzawarzyw czy nawet owoców, które potem możemy upiec na grillu czy w piekarniku. Niech Was nie dziwi połączenie tego co nadziałam na szpadki - to wypróbowany zestaw, słodkawy i jednocześnie pikantny, bardzo smakowity. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzajeśli takiego nie macie to namoczcie 4-5 śliwek suszonych i zmiksujcie je razem z wodą, w której się moczyły a potem wymieszajcie ze swoim ulubionym ketchupem - polecam pikantny żeby danie miało charakter :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzasalami Składniki: 160 g woda , 4 łyżki oliwa z oliwek , 30 g drożdże , 1 łyżeczka cukier , 300 g mąka , 0,5 łyżeczka Sól , 250 g ketchup pikantny , 500 g pieczarki , 150 g salami w plastrach , 150 g ser salami paprykowo-pomidorow , 1 szt cebula czerwona , 0,5 szt cebula biała , 0,3 szt czosnek , 2 szt pomidor
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaskładnikami mojej Drugiej Połówki :) Składniki: 160 g wody 4 łyżki oliwy z oliwek, 30 g drożdży, 1 łyżeczka cukru, 300 g mąki 0,5 łyżeczka soli, mały ketchup pikantny, 10-15 szt oliwki czarne 10 - 15 szt oliwki zielone 1 lub 2 puszki tuńczyka z wody 1 kostka sera feta 15 g startego parmezanu W misce kruszymy
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała