dodatkowo ucierając je w moździerzu lub młynku. Oczywiście możecie pominąć lub dodać nowy składnik, dodać go więcej lub mniej – eksperymentujcie, a znajdziecie odpowiednie dla siebie proporcje PRZYGOTOWANIE 1. PIERSI Z KURCZAKA (5 min): myjemy i oczyszczamy a następnie kroimy w kostkę (ok. 1cm x 1cm). Dorzucamy ok. 2 łyżek przyprawy do gyrosa, mieszamy i odstawiamy
Nerds Kitchenwymaga od Was specjalnych umiejętności kuchennych, a jedynie cierpliwości i uważności w trakcie wykonania. Do dzieła! DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. MARYNOWANIE PIERSI Z KURCZAKA (5 min): myjemy je, oczyszczamy i kroimy w kostkę, mniej więcej 1cm x 1cm. Wrzucamy do miski i dodajemy przyprawę – garam masala (indyjska, ostra mieszanka) lub zwykłe curry
Nerds Kitchenszefa z indykiem. Można ją zapakować do lunch boxa i zabrać do pracy, szkoły albo na wycieczkę. Składniki: mieszanka sałat 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 pierś z indyka 270 g sera feta 2 ogórki gruntowe 50 g kiełków rzodkiewki 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 4 krople tabasco 50 g startego parmezanu
Niezły Młynekgarnków i trzech desek do krojenia (chwilowo mam unieruchomioną nogę, więc pomaga mi w sprzątaniu) :) Zapraszam do gotowania! Składniki (dla 4 osób): makaron tagliatelle (lub inny ulubiony makaron) 2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę * 1 cebula, drobno posiekana 1 puszka pomidorów w zalewie 125 g serka mascarpone 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 ząbek czosnku, drobno posiekany kilka listków świeżej
My Culinary Artdusimy jeszcze ok. 5 min. Przekładamy cebulę do miski, a naczynie w którym ją smażyliście idealnie nada się do smażenia kurczaka, ponieważ zostało tam dużo cennego smaku. 3. PIERSI Z KURCZAKA (10 min): myjemy je, oczyszczamy i kroimy w kostkę, mniej więcej 1,5 cm x 1,5 cm. Oprószamy je solą oraz pieprzem i smażymy na rozgrzanym oleju
Nerds KitchenBardzo szybkie, smaczne i nisko kaloryczne danie, idealnie smakuje z ryżem i warzywami. Składniki: 2-3 osoby podwójny filet z piersi kurczaka 1-1,5 łyżki miodu 1,5 łyżki musztardy 1,5 łyżki keczupu 1 duży ząbek czosku (posiekany) 2 łyżki oliwy
Gorący kąsekkiepskie, opis był słaby i ogólnie jakoś przepis zniknął pośród pozostałych.. A naprawdę warto go wypróbować! Zapraszam :) Składniki (dla 4 osób): 2 łyżki oleju z pestek winogron 500g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę 400ml mleczka kokosowego (wersja dietetyczna - mleczko kokosowe light) 125ml wywaru z warzyw lub kurczaka 1 średnia cebula, pokrojona w piórka 1 dymka, drobno posiekana
Tajskie smakiSkładniki: 1 pierś z kurczaka, pokrojona w kostkę 1 mała cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 3 pomidory bez skórki, pokrojone w kostkę 1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy z oliwek pół łyżeczki chili pół łyżeczki papryki ostrej pół łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka sosu tabasco 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii szczypta soli
My Culinary ArtSkładniki (na 2 paczuszki): 1 op. ciasta francuskiego 1 pierś z kurczaka 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki płynnego miodu 5-6 ząbków marynowanego czosnku 2 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki musztardy Dijon 1 łyżka świeżo posiekanej kolendry 1 szalotka (opcjonalnie) 1 żółtko szczypta ziół prowansalskich 1. W misce mieszamy oliwę, miód, musztardy, posiekaną szalotkę, posiekany marynowany czosnek
My Culinary ArtUlubione danie całej mojej rodziny :) Proste i szybkie w przygotowaniu, a smak wręcz uzależniający. Składniki (dla 4-5 osób): 2 łyżki oleju z pestek winogron 500g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę 400ml mleczka kokosowego (wersja dietetyczna - mleczko kokosowe light) 125ml wywaru z warzyw lub kurczaka 1 średnia cebula, pokrojona w piórka 1 dymka, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, pokrojone
Tajskie smakidziś przyrządzałam ją po raz pierwszy - jest aromatyczna, trochę pikantna, a mięso wręcz rozpływa się w ustach. Polecam każdemu, kto szuka niepowtarzalnych smaków :) Składniki (dla 2-3 osób): 2 piersi z kurczaka 1 łyżka masła klarowanego 5 strączków kardamonu 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 duża cebula 1 duży pomidor 1 łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki 150 ml wody sól (ja użyłam
Tajskie smakiSkładniki (3-4 porcje): 1 pierś z kurczaka 1 szkl. krewetek średnich (rozmrożonych, oczyszczonych) 1 czubata łyżka pasty curry zielonej imbir długości kciuka 1/2 cebuli 1 szalotka 2 łodygi trawy cytrynowej 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki oleju sezamowego 1 łyżeczka kolendry mielonej 2 łyżki sosu rybnego 2 listki limonki kaffir
Tajskie smakiSkładniki (3-4 porcje): 1 duża pierś z kurczaka, pokrojona w kostkę 2 banany, pokrojone w plasterki 200 ml mleka kokosowego 2 łyżki sosu sojowego jasnego 3 małe suszone papryczki chilli lub 1 duża imbir wielkości kciuka, starty 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 pomidor, bez skórki pokrojony
Tajskie smaki