pietruszki marynata: ok.400 ml maślanki 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz z młynka słodka papryka w proszku Wykonanie: mięso oczyścić z błonek i powięzi. Czosnek obrać i drobno posiekać. Piersi z kurczaka, natrzeć solą, pieprzem, papryką i obłożyć czosnkiem. Ułożyć w naczniu i zalać maślanką. Przykryć folią spozywczą i odstawić na całą noc do lodówki piersi wyjąć z maślanki, zdjąć(...)aromat. Obrać i pokroić w piórka cebulę. Przesmażyć na tym samym tłuszczu przez kilka minut, aż stracą objetość. Dolać śmietanę kremówkę. Dosmaczyć solą i pieprzem. Na pieczarkach ułożyć obsmażone piersi z kurczaka. Przykryć patelnię pokrywką i dusić około 10 minut, aż sos zgęstnieje podawać z posiekaną zieloną pietruszką
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!trzeba dużo przy nich kombinować a smak jest świeży i wprost letni. Tymiankowo-cytrynowy ryż można jeść kilogramami jest tak obłędnie pyszny. O pieczonej z gorgonzolą i warzywami piersi kurczaka nie muszę wspominać. Smak idealny! Składniki: 300 gram piersi kurczaka 1 pomidor malinowy 1/4 cukinii 50 gram sera gorgonzola dużo świeżego tymianku i bazylii sól i pieprz 1/2 szklanki ryżu(...)cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek Ryż gotujemy w podanej ilości wody z dodatkiem części świeżego tymianku i skórki z cytryny. Doprawiamy solą do smaku. Piersi kurczaka kroimy na mniejsze części, rozbijamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Na patelni smażymy ząbek czosnku oraz cukinię pokrojoną w kostkę. Dodajemy pokrojonego drobno pomidora i dusimy całość 2-3 minuty
Mango Papajawspaniałe ! i każdemu je polecam ! Po podsmażeniu mają słodki smak więc doskonale nadają się do łamania smaków. Co potrzebujemy ? suszone kawałki kokosów jagody Goji - 2 piersi z kurczaka - łyżkę słodkiej wędzonej papryki - łyżeczka pieprzu bałkańskiego - garść suszonych kokosów - garść jagód Goji - 4 gotowe tortille Co robimy? Kroimy cienko piersi kurczaka, następnie na oliwie podsmażamy je- stale(...)mieszając, dodajemy suszoną paprykę, łyżeczkę pieprzu bałkańskiego. Czas na smażenie cienko pokrojonych piersi to ok. 7 minut. Po tym czasie dodajemy jagody Goji - podsmażamy przez 2 minuty, dolewamy 1/3 szklanki wody, dodajemy kawałki kokosa - czekamy aż zmięknie kokos oraz jagody (do odparowania wody.) Następnie, wkładamy tortille do mikrofali :) - aby ją podgrzać wykładamy mięso przygotowane przez nas i pozostałe dodatki
dlaSmaQSkładniki: pierś z kurczaka 1 podwójna, włoszczyzna 1/2 pęczka, kucharek 2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, woda 1,5 litra, ryż ugotowany 1 woreczek, jajka 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, natka pietruszki 1/2 pęczka, olej rzepakowy 1 łyżka, bułka tarta 2 łyżki woreczek ryżu ugotować w ciut osolonej wodzie, odsączyć i wystudzić - pierś(...)ugotować z włoszczyzną, kucharkiem, przyprawą w płynie, ugotowaną wystudzić a wywar się przyda jako baza np. do pomidorowej czy krupniku pierś bez kosteczek, włoszczyznę, żółtka zmiksować w pojemniku rozdrabniacza, przełożyć do miski, dodać ryż, pieprz i wymieszać, na koniec dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać naczynie z pokrywką lub forma babkowa do gotowanych babek, użyłam żaroodporne z pokrywką, wysmarować olejem
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 450 g szpinaku mrożonego 2 ząbki czosnku 4 plasterki sera żółtego 1 łyżka śmietany łyżka masła olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy masło wrzucamy szpinak, chwilę dusimy, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy solą i pieprzem. Pierś z kurczaka myjemy, osuszmy, każdą pojedynczą pierś przekrawamy na pół i rozbijamy
magiczna kuchnia Kasimixu sałat 1 puszka brązowej ciecierzycy 4 szalotki ½ pomarańczowej papryki 1 cukinia 1 łyżka ziołowej oliwy z oliwek + kilka kropli do skropienia sałaty 1 łyżeczka sosu sojowego 300 g piersi z kurczaka 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta suszonej kolendry szczypta cząbru sól Pierś z kurczaka marynujemy w ostrej papryce, ziołach prowansalskich, kolendrze, cząbrze i soli. Mięso(...)dokładnie nacieramy i wstawiamy do lodówki na dwie godziny. Kurczaka można zamarynować dzień wcześniej - będzie bardziej aromatyczny. Pierś pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Ciecierzycę płuczemy z zalewy i ostawiamy. Szalotki kroimy w krążki, paprykę w kostkę, a cukinię w półplastry. Szalotki wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnię. Dodajemy odrobinę wody, aby się
My Chcemy Jeśćcoś słodkiego grillowanego. Moją ulubioną potrawą na grilla są szaszłyki. W przeróżnych kombinacjach. Tym razem zachwyciły nas takie. Są obłędne. Składniki (na około 15-18 dużych szaszłyków): 1/2 kg piersi kurczaka 1 mały ananas 2 czerwone papryki sól, pieprz, chilli, papryka wędzona Pierś kurczaka kroję w dużą kostkę. Ananasa obieram, wykrawam twardy środek i również kroję w dużą kostkę. Paprykę(...)kroję w kwadraty. Pokrojone piersi kurczaka marynuję w soli, pieprzu, papryce wędzonej i chilli. Na patyczki do szaszłyków nabijam kolejno paprykę, kurczaka, ananasa i powtarzam składniki tak by zaczynały i kończyły się na papryce. Gotowe szaszłyki wkładam do lodówki na godzinę. Następnie grilluję na patelni grillowej lub grillu po 10 minut z każdej strony na średnim ogniu, uważając
Mango Papajaodchudzonej. Jest banalna i nie wymaga jakiejkolwiek wprawy w kuchni. Jeżeli chcemy utrzymać niskokaloryczny poziom zupki musimy zapomnieć o dodaniu tłustego mięsa i zabielaniu jej śmietaną. Najlepiej jest użyć piersi z kurczaka, bądź indyka, gdyż zawierają o wiele mniej tłuszczu niż skrzydełka czy żeberka, a alternatywą dla śmietany może być jogurt naturalny. Składniki: - pojedyncza pierś z kurczaka - 1 litr wody(...)cebula - 10 ogórków kiszonych - Maggi, sól, pieprz (ja pominęłam, gdyż dla mnie w smaku była idealna i bez tego) - koperek świeży lub suszony (można pominąć) - do zabielenia: jogurt naturalny Pierś z kurczaka umyć, usunąć "brzydkie kawałki" i tłuszcz. Umyć i obrać wszystkie warzywa, pokroić na małe kawałeczki prócz cebuli (wrzucamy całą). Gotować do miękkości wszystkich warzyw, głównie ziemniaków
Be Fit Be Strongnawet nie chciało mi się ruszać tyłka do sklepu, więc postanowiłam wykombinować coś z niczego. Najważniejsze to żeby się najeść i mieć siłę na dalszy ciąg dnia. Składniki: - 500g piersi z kurczaka - 200g makaronu ryżowego - cukinia - puszka groszku konserwowego - cebula - pół papryki - 40g fety - 30g szpinaku - 2 łyżki jogurtu - parę listków świeżej bazylii, bądź dwie łyżeczki suszonej - ząbek czosnku(...)sojowy light - ulubione przyprawy do mięsa (dałam curry, kurkumę, chilli i paprykę słodką) * parmezan na posypianie na wierzch + kiełki Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałeczki i doprawiamy wedle uznania swoimi ulubionymi przyprawami, odkładamy na ok. 20-30min. Cukinie obieramy ze skórki (bądź nie) i obieraczką kroimy na długie plastry, resztkę
Be Fit Be Strongsera wędzonego i żurawiny stanowi bardzo ciekawy akcent nadający tradycyjnemu filetowi w panierce nowego wymiaru. Polecam! Filety z kurczaka w chrupiącej panierce z serem wędzonym i żurawiną Składniki: 2 piersi z kurczaka około 2 szklanki płatków kukurydzianych 150-200 g sera wędzonego (np.oscypka) 1/3 szklanki suszonej żurawiny sól, pieprz papryka słodka, zioła prowansalskie, czos nek granulowany 1 duże(...)jajko olej Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek. Kroimy według uznania na nieco mniejsze porcje. Przyprawiamy i odstawiamy do lodówki. W tym czasie w malakserze mielimy na drobniejsze kawałki płatki kukurydziane lub przekładamy płatki do woreczka i za pomocą wałka rozdrabniamy. Jajko roztrzepujemy w misce i dokładnie obtaczamy w nim kurczaka. Następnie panierujemy piersi w płatkach
Mania GotowaniaKotlety z piersi kurczaka w chrupiącej smacznej orzechowej panierce. Polecam, bo przy takich upałach nie warto stać długo nad kuchenką, a jak wiecie kotlety smaży się bardzo szybko. Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 2 jajka 3 łyżki mąki krupczatki 5 łyżek posiekanych orzechów włoskich 5 łyżek bułki tartej sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć , osuszyć
O kuchni z uczuciemDawno już nie robiłam takiego obiadu. Pyszna pierś kurczaka w szynce parmeńskiej, faszerowana suszonymi pomidorami i serem camembert z pieprzem oraz zieloną papryczką pepperoni. Do tego młode ziemniaki i sałatka z pomidorkami cherry, rzodkiewką i czarnymi oliwkami. W sam raz na letni obiad Do przygotowania tego dania użyłam filetów z piersi kurczaków Zagrodowych – więcej o marce Kurczak Zagrodowy(...)możecie poczytać na ich stronie internetowej. Ja ze swojej strony Czytaj dalej... Artykuł Pierś kurczaka w szynce parmeńskiej pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakuponiższych linkach. małże zapiekane pod ciastem francuskim małże zapiekane zuppa di cozze – zupa z małży spaghetti z małżami paella z małżami, chorizo i kurczakiem małże perliczka z kaparami pierś perliczki w pomarańczach perliczka pieczona II smażona w pierniku pierś perliczki pierogi z perliczką vol-au-vent z perliczką perliczka faszerowana pęczakiem perliczka nadziewana kaszą gryczaną pierś z perliczki z grzybami
królestwo garówjednym z blogów znalazłam przepis na przygotowanie kurczaka gotowanego w mleku, a później smażonego i następnego dnia przepis już był w realizacji :) A o to efekt - burger z piersią kurczaka, sałatą, pomidorem i pikantnym sosem chili. Kanapki bardzo szybko zniknęły ze stołu :) SKŁADNIKI ( 2 porcje) 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 szklanki mleka 1 łyżka soli 1 łyżeczka pieprzu cayenne(...)pełnoziarniste bułki garść ulubionej sałaty pomidor cebulka dymka sos chilii ( u mnie ketchup zmieszany z przecierem z chilli) ewentualnie inny ulubiony sos sos musztardowy (opcjonalnie) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Pierś z kurczaka przekroić wzdłuż, a następnie na pół. Tak żeby otrzymać cztery zbliżonej wielkości kawałki dość wąskie, długie i cienkie. 2. W rondelku zagotować mleko z pieprzem cayenne i solą
DefinicjaSmaku