piersi z serem - 2000 przepisów (strona:107/134)

Gyros domowy w chlebku pita 139

chlebki woda letnia, 1 i 1/4 szkl drożdże suche, 7g olej, 3 łyżki cukier, 1 łyżka sól, 1 łyżeczka mąka pszenna, 3 szkl Składniki na gyros filet z piersi kurczaka, 1 cały przyprawa gyros, 1 opak lub po 1/2 łyżeczki papryki słodkiej, pieprzu ziołowego, pieprzu czarnego, curry, bazylii, oregano, tymianku sól, 1/2 łyżeczki olej, do smażenia Składniki na sos jogurt(...)będzie chrupiące. Czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy do jogurtu. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Dodatki do gyrosa wg uznania. U mnie pomidor, papryka czerwona, sałata, tarty żółty ser

Gotowanie moimi oczami
MOJA SAŁATKA Z SELEREA 191

jajka obieram   ze skorupek i   kroję w grubą kostkę. Z kukurydzy wylewam wodę, seler lekko wyciskam i kroję. Por obieram z pierwszej warstwy liści, kroję w kostkę. Ser żółty kroję w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki wrzucam do miski i delikatnie mieszam. Dodaję dużą ilość sosu czosnkowego, szczyptę soli i gotowe :) Teraz należy sałatkę włożyć do lodówki(...)miedzi, manganu,fosforu, cynku i jodu,selenu. Zawarty w kukurydzy selen obniża ryzyko zachorowań na nowotwory.   Według naukowców selen i witamina E zapobiega 10 typom nowotworów min. płuc, piersi, prostaty, odbytu. Selen reguluje także czynność tarczycy, chroni przed zwyrodnieniem plamki żółtej,   zmniejsza ryzyko zaćmy.             Witamina E jako

Zdrowo i kolorowo
Tagliatelle z marchewki z łososiem wędzonym, prażoną cebulą i migdałami w sosie z gorgonzolą i parmezanem 216

Musicie wypróbować : ) Składniki 6 dużych marchewek 1 dużej czerwonej cebuli (biała też się nadaje) 200 g wędzonego łososia 50 g gorgonzolI garści płatków migdałów 20 g parmezanu lub innego sera dłogodojrzewającego 50 ml mleka kokosowego lub śmietany 30% 40 + 10 g masła 50 ml białego, wytrawnego wina lub 1 łyżki soku z cytryny łyżeczki cukru szczypty czarnego pieprzu szczypty papryki(...)Marchewkę wyłóż na talerze, polej sosem, w którym stała się makaronem, posyp prażoną cebulą, tartym parmezanem i migdałami, a następnie rozkoszuj się obłędnie kremowym, marchewkowym tagliatelle.   Polecam też : ♥ Pierś kaczki na smażonej marchewce z sosem malinowym i karmelizowanymi orzeszkami – w skrócie Kaczka Dziwaczka ♥ Muffiny marchewkowe z orzechami włoskimi i polewą jogurtowo-czekoladową

Eat me! Fit me!
Kulinarna podróż z hotelem Sheraton #BetterWhenShared - Kraków. Część 1 218

znajduje się w centrum Krakowa i droga od hotelu zajęła nam ok. 10 minut.  Plastry dzika z sosem z zielonego pieprzu z tagiatelle i borowikami (25 zł) Wędzona pierś gęsi podana z prażonym jajkiem i szparagami - Menu Sezonowe (25 zł) 2.  Wierzynek  , Rynek Główny 16, Kraków Pamiętam chwile kiedy jako mała dziewczynka słyszałam opowieści babci o Wierzynku(...)kończą na 220 zł (danie dla dwóch osób). Restauracja znajduje się w samym centrum miasta, przejście od hotelu zajęło nam około 10 minut.  Terrina z dodatkiem buraka z sera bryndza z sosem balsamicznym - poczęstunek od szefa kuchni. Polędwica z sandacza serwowana z ragout z krewetek oraz sałatką z biało-czerwonego buraka i tabule pietruszkowo-miętową ( Wiosenne Menu

Plate of Joy
Indyk a’la książę Orloff. 234

przygotować wcześniej. Goście przy stole i my też. Pierś z indyka pieczona z nadzieniem ryżowo - pieczarkowo - cebulowym. Etap 1 - przygotowanie pieczeni  a’ala Orloff   Składniki. 1 kg piersi z indyka 1-2 marchewki 2 cebulki 2 łyżki masła ½ łyżeczki soli 1 liść laurowy ½ łyżeczki tymianku Olej do smażenia Piekarnik nagrzać do 160stop. Osuszone mięso dokładnie  obsmażyć, zrumienić(...)nadzienia i na wierzch mięsa. Składniki. 3 łyżki masła 4 łyżki mąki 1 szklanka gorący płyn spod pieczeni 1szklanka mleka gorącego Sól ,pieprz ,gałka muszkatołowa 1/3szklanki sera szwajcarskiego Wykonanie. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę,2 min gotować, mieszać. Zdjąć z ognia i dodawać gorący płyn spod indyka-pieczeni. Silnie mieszać i dolewać gorące mleko. Gotować przez

Kulinarny karnet Christophera
510. Ricotta gofry? 184

kiedy wrócę, generalnie nie wiem nic xd no, ale dobrze będzie :P Przepis:50g mąki pełnoziarnistej70g ricottyjajkołyżka roztopionego masłacoś do posłodzeniaaromat waniliowymleko do konsystencji1/2 proszku do pieczeniaJajko miksuję z serem i dodaję przesianą mąkę i resztę składników. Dolewam do konsystencji mleka. Piekę, w rozgrzanej i wysmarowanej gofrownicy przez kilka minut.Zostałam nominowana LBA, za co bardzo dziękuję, a tutaj macie(...)Jakie miejsce chciałabyś zwiedzić? Dlaczego akurat to?Cały świat, ponieważ jest pełen niesamowitych miejsc, albo o których nawet nikt nie słyszał, a swoim wyglądem zapierają dech w piersi.  8. Czym chcesz się w przyszłości zajmować?Będę pracować z ludźmi. Tak dokładniej psycholog.9. Czego najbardziej nie lubisz robić?Sprzątać >.< 10. Jakie jest Twoje najśmieszniejsze wspomnienie z dzieciństwa?Całe

More food, love and dreams
Czy cheat meal rujnuje Twoją dietę? 157

paleo” posiłku przez następne dni cierpią na wzdęcia i inne sensacje żołądkowo-jelitowe. Do tych 20% posiłków dobrze jest wprowadzić potrawy, które są na pograniczu paleo: jak ryż, sery i nabiał kozi, nasiona chia itp. Aspekt psychologiczny „oszukanego dnia”, który jest niczym innym jak tylko próbą poprawienia sobie humoru i nastroju, poprzez jedzenie ulubionych dań. Po tygodniach(...)się każdym kęsem, zrobić z tego prawdziwą ucztę dla zmysłów, zjeść go bez rozpraszaczy typu telewizor, komputer czy tablet. Jeśli w pewnym momencie przestanie to być zapierające dech w piersiach doświadczenie to po porostu mówimy STOP – rezygnujemy z naszego przysmaku. Sami będziecie zaskoczeni ile produktów przestanie szybko Wam smakować. Uwaga! Postarajcie się nie marnować Waszych “przysmaków” na coś niegodnego

PaleoLife
Kurczę na patyku, czyli szaszłyki z kurczakiem, ananasem i papryką 276

sobą. Szaszłyki ( na ok. 20 sztuk ) : 1 kg piersi z kurczaka 1 świeży ananas 3 czerwone papryki 6 czerwonych cebul garść siekanej kolendry lub pietruszki patyczki do szaszłyków Piersi umyj i oczyść z błonek. Następnie pokrój w dużą kostkę. Wsyp je do dużej miski, dodaj marynatę i dokładnie wymieszaj. Odstaw na co najmniej 1 godzinę w chłodne miejsce. Ananasa obierz(...)czasu go wymieszać. Dodaj wszystkie pozostałe przyprawy i zmiksuj blenderem na gładko. Odstaw do wystudzenia. Dip jogurtowo-serowy z kolendrą: 1 szklanka jogurtu greckiego 100 g białego sera 2 ząbki czosnku mały pęczek kolendry (ewentualnie natki pietruszki) 1/2 zielonego ogórka Ogórka obierz i zetrzyj na tartce zaś czosnek i kolendrę drobno posiekaj.  Wszystkie składniki umieść

Food Square
Warsztaty i Frykas z perliczki wielkopolskiej z ziemniaczaną babką wg Adama Chrząstowskiego 178

Banach. Gdy emocje opadły większość udała się na zorganizowane dla nas konferencje: o współpracy blogerów z firmami, ciekawą prezentację o japońskich słodyczach i smakach kraju kwitnącej wiśni,oraz o serach połączonych z degustacją. Wieczorem wszyscy udali się na uroczystą kolację z daniami, które u nie których osób wzbudziły kontrowersje (podwędzany befsztyk tatarski; krem z pokrzywy, jajko sous-vide, piana(...)minut aż wierzch babki się zarumieni. Wyjmujemy babkę z piekarnika, aby odpoczęła. Z perliczki ściągamy skórę, oddzielamy mięso od kości. Najlepiej podzielić na 6 części, nogi, skrzydła, piersi wtedy łatwiej sie luzuje mięso. Mięso kroimy w słupki w poprzek włókien. Pieczarki kroimy w plastry, a cebule w piórka. Na kostce masła szklimy cebulę, dodajemy mięso i pieczarki, obsmażamy całość

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PIEROGI Z MIĘSEM (INDYK + KACZKA) - Bezglutenowe i zwykłe. 197

najłatwiejszych nie należy). Łatwo idzie, szybko znika, ale sprawia, że chce się do tego smaku powracać, nie tylko myślami.SKŁADNIKI NA FARSZ:- 1 kg udźca z indyka,- 2x pierś z kaczki,- tacka warzyw,- przyprawy:* pieprz czarny, (łyżka)* pieprz ziołowy, (opakowanie całe),* vegeta (najlepiej domowa, do smaku),- cebula - 75 dag- masło, dużo masła.Gotujemy wywar mięsno-warzywny, który świetnie nadaje się(...)miejscu: "PRZEPISY",A jeśli o temat pierogowy chodzi, zapraszamy jeszcze na:1. Pierogi ruskie (najlepszy farsz, idealne ciasto zwykłe, perfekcyjne ciasto bezglutenowe)2. Pierogi ze szpinakiem i ciągnącym się serem pleśniowym.3. Pierogi z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym,Ps. będzie nam bardzo miło, jeśli zostawisz tu po sobie małe co nieco

Wypisz Wymaluj
Hotel od kuchni. SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój 235

kilkudziesięcioma gabinetami i bogatą ofertą zabiegów kosmetycznych, masaży i kuracji SPA. Z nowoczesnego i przestronnego Centrum SPA, tak jak prawie z każdej innej przestrzeni, rozpościera się zapierający dech w piersiach widok na Jaworzynę. Bajecznie położony hotel zapewnia swoim gościom liczne atrakcje. Na każdy dzień przygotowywany jest program animacji dla dzieci i dorosłych, zabawy w wodzie, nauka pływania, gimnastyka z trenerem(...)przyjdzie z pomocą i dobierze odpowiednie wina do serwowanych potraw. Hotelowe śniadanie "na bogato" w formie bufetu, każdy znajdzie coś dla siebie np. miody z pasieki "Barć" z Kamiennej, sery regionalne, grzyby z okolicznych łąk i lasów, naturalne soki owocowe "Maurer", własnej produkcji konfitury i wędliny wyrabiane z mięs z "Połoniny". My znaleźliśmy tu znakomite śledzie z marynowanymi rydzami

SzczyptaSmaQ
Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 196

life photograph - smak życie fotografia zupa krem z brokułów autorka: szybkieprostesmaczne z bloga szybkie proste smaczne Zupa z pieczonych buraków autorka: gotować! z bloga gotować! Krem dyniowo marchwiowy z pleśniowym serem autorka: edytaha z bloga Kuchenne zapiski   Tradycyjny kapuśniak z kapusty kiszonej autorka: Wyraczynka z bloga Kuchnia z wyrakiem Krupnik z grzybami wg Aleex autorka: Aleex z bloga W mojej(...)Jesienna orkiszowa tarta z dynią, grzybami i jarmużem (quiche) autorka: KwartetZdrowychSmakow z bloga Kwartet Zdrowych Smaków Placki marchewkowe autorka: Gotuj zdrowo!Guten Appetit! z bloga Gotuj zdrowo!Guten Appetit! PIERŚ Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI, CZERWONĄ FASOLĄ, CEBULĄ, PAPRYKĄ I RYŻEM.              autorka: papilionka z bloga Papilionka o wszystkim

Weekendy w domu i ogrodzie
Stalowym Widelcem po Patelni 221

materii stanął na głowie. Bo: Na granicie można smażyć bez tłuszczu! Dobrze przeczytaliście. Myślicie, że nie sprawdziłam? Jasne, że tak, od razu na rozgrzanego woka wrzuciłam kawałki piersi z kurczaka i co? Mięso nie przykleiło się nawet na sekundę do powierzchni. Mogłam sobie je podrzucać tak jak to robią profesjonalni kucharze w lokalach, co możemy oglądać w telewizji(...)kwestii poszedł mi bardziej na rękę i nie stawiał zbytniego oporu podczas czyszczenia przypalonego tłuszczu. Naczynia rzuciłam na tak zwaną głęboką wodę i grillowałam szaszłyki z żółtym serem i ser mimo długiego czasu trzymania na rozgrzanej patelni nie nabrał czarnego koloru jak to często w zwyczaju miał robić na teflonie. Ryż gotowany na sypko nie przywierał i nie przypalał się

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania