kotleciki. Uwielbiam tradycyjne kotlety mielone , chociaż w takiej wersji są również bardzo smaczne. Można z nimi eksperymentować dodać pieczarki, paprykę czy groszek, kukurydzę. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem i ulubioną surówką, a ja polecam buraczki . Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka bułka namoczona w mleku przyprawa do kurczaka cebula ząbek czosnku domowa vegeta sól, pieprz, papryka czerwona bułka
Na moim talerzukotleciki. Uwielbiam tradycyjne kotlety mielone , chociaż w takiej wersji są również bardzo smaczne. Można z nimi eksperymentować dodać pieczarki, paprykę czy groszek, kukurydzę. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem i ulubioną surówką, a ja polecam buraczki . Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka bułka namoczona w mleku przyprawa do kurczaka cebula ząbek czosnku domowa vegeta sól, pieprz, papryka czerwona bułka
NA MOIM TALERZUskładniki: 1 słoik pieczarek marynowanych 2 marchewki 3 ziemniaki 3 jajka 2 ogórki konserwowe, średniej wielkości 2 piersi z kurczaka 100 g sera żółtego natka pietruszki (ja użyłam zamrożonej natki z selera, którą wcześniej rozmroziłam) 5 łyżek majonezu 2 łyżki śmietany, kwaśnej słodka papryka, sproszkowana sól, pieprz wykonanie: Marchewkę gotujemy z ziemniakami w mundurkach do miękkości. Studzimy, obieramy i kroimy(...)zalewy i kroimy w kosteczkę. Piersi z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu, doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką, a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Majonez mieszamy ze śmietaną. Całą tortownicę (ok. 18 cm średnicy) wykładamy folią spożywczą. Układamy poszczególne składniki warstwowo: odsączone pieczarki, kapeluszami do dołu, natka pietruszki
Domowy Smak Jedzeniapojedynczy filet z kurczaka 250 gr pieczarek około 800 ml bulionu warzywnego lub mięsnego (może być kupnu lub domowy) 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 3 - 4 łyżki śmietanki 30 % (niekonieczne) natka pietruszki sól, pieprz do smaku olej/oliwa do smażenia 1. Na patelnie wylewamy trochę oleju i przesmażamy na niej cebulkę pokrojoną w kostkę. 2. Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy(...)grubych oczkach, a parę pokroiłam w plasterki ) dodaję do cebulki. solę i pieprzę oraz wkrawam ząbek czosnku. 3. Przesuwam smażące się pieczarki na bok i w wolne miejsce wrzucam pokrojona na małą kostkę pierś z kurczaka. Przewracam dotąd aż się mięso zetnie. Kiedy to się stanie wsypuje ryż na patelnie i mieszam całość. Następnie podlewam 3 chochelkami bulionu i przykrywam
Gotowanie...to proste !Radix-bis> Przesmażone warzywa: 1 biała cebula 5 kulek mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 10 pieczarek 15 brukselek 1 łyżka sosu sojowego 1 szklanka wody 2 łyżki śmietany 18% Sól Pieprz Czosnek granulowany Filet z piersi kurczaka kroimy na paseczki. Rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i przyprawą do mięsa. Każdy filecik maczamy w rozmąconym jajku, następnie
VioletoweKucharzeniefileta z piersi kurczaka 4 jajka 100-150g żółtego sera Majonez oraz jogurt typu greckiego w równych proporcjach Pęczek szczypiorku oraz koperku Sól, pieprz oraz przyprawa do drobiu Przygotowanie: Filet z kurczaka pokroić w kostkę, dodać przyprawy i usmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Nie za długo aby mięso nie zrobiło się suche. Odstawić do wystudzenia. Pieczarki odsączyć z zalewy
W garach u GosiZasmażana kiszona kapusta Składniki 400 g kiszonej kapusty 1 pojedyncza pierś z kurczaka ½ łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 i ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej ½ pętka kiełbasy 4 suszone grzyby (dodałam suszone podgrzybki, mogą być też pieczarki) 2 sztuki cebuli 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 1 i ½ łyżeczki curry 1 i ½ łyżeczki
4stronykuchni.plspód do pizzy (28 cm) sos pomidorowy (własnoręcznie robiony)sos czosnkowy (własnoręcznie robiony) kilka plastrów kabanosa (ale może być inne mięsiwo)1/2 piersi z kurczaka 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki trochę kukurydzy z puszkikilka plasterków pieczarek ser żółty przyprawy (bazylia, czosnek, mieszanka gyros)ząbek czosnkupomidory w puszce Zaczęłam od przygotowania sosu pomidorowego, który stanowił bazę pizzy oraz był
bastalenasosu sojowego i małej szczypty papryk: ostrej i słodkiej. Cóż: z prostych składników: brokuła, cebuli, papryki, pieczarek, czosnku i pora - powstało danie - jak dla mnie idealne. Pierś z indyka z warzywami z woka kuchniasmakow.blogspot.com filet z piersi indyka ( może być też kurczak) - pokroić w kostkę 3 cebule - obrać, pokroić w kostkę 1 por - pokroić w cieniutkie talarki 2 ząbki
Kuchnia smakówoliwa z oliwek 2 filety z kurczaka 1 kulka mozzarelli 250 g pieczarek 1 jabłko 1 pomidor 1 czerwona papryka 1 żółta papryka Przygotowanie: jajka miksujemy z olejem, wodą, przesiewamy mąkę, doprawiamy solą i pieprzem, dosypujemy po szczypcie imbiru i oregano. Smażymy filety z piersi kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kosteczki, oprószamy, solą, pieprzem oraz oregano, mieszamy
Luźna KuchniaSkładniki: -dwie piersi z kurczaka -jedna duża cebula -jedna mała papryczka chili -trzy ząbki czosnku -300 g małych pieczarek -dwa ogórki konserwowe -mały słoiczek koncentratu pomidorowego np. http://kulinariagosi.blogspot.com/2016/10/domowy-przecier.html -pół małego słoiczka pikantnego keczupu np. http://kulinariagosi.blogspot.com/2016/10/domowy-keczup.html -szklanka śmietany 18 % -sól, pieprz -słodka i ostra papryka w proszku -100 g kaszy bulgur lub pęczaku -mąka(...)obtoczenia -olej rzepakowy -zielenina Piersi myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Odkrawamy boczne kawałki mięsa, duże płaty przekrawamy wzdłuż na pół. Każdy kawałek solimy, pieprzymy, oprószamy papryką ostrą (ostrożnie!) i słodką. Dokładnie wklepujemy przyprawy i najlepiej odstawić do lodówki na pół godziny. Przygotowujemy warzywa: cebulę kroimy w kostkę, czosnek w cienkie plasterki, oczyszczoną z nasion papryczkę w cienkie paseczki a pieczarki dokładnie
Kulinarne przemysleniaOstatnio polubiłam kotlety z piersi kurczaka pieczone z wszelakimi dodatkami. Świetnie pasują tu sery, rozmaite żółte, mozzarella, ser kozi czy parmezan. Dodatki na wierzch to nie tylko pomidory, możecie ułożyć na mięsie krążki cukinii, pieczarek, cebulki, bakłażana, tartą marchew. Będzie pysznie! Obiad podaję zazwyczaj z ziemniakami, kaszą gryczaną lub ryżem. Do tego surówki rozmaite, pieczone warzywa lub sałaty z winegretem
Zasmakuj Kuchnidoskonale współgra z kurczakiem i warzywami w towarzystwie pełnoziarnistego makaronu. Składniki na 1 porcje: 60 g makaronu penne (u mnie pełnoziarnisty) 100 g piersi z kurczaka 110 g cukinii 90 g czerwonej papryki (1/2) 40 g pieczarek (2 sztuki) 2 łyżeczki zielonego pesto opcjonalnie łyżka ziaren słonecznika Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Kurczaka pokroić
Fabryka pomysłówokoło 10h czas przygotowania : około 50min. SKŁADNIKI: na 4 porcje 200g rumsztyka w jednym kawałku 200g karkówki w jednym kawałku 200g filetu z piersi kurczaka po 1/2 czerwonej, żółtej i zielonej papryki 2 cebule 100g małych pieczarek 1 papryczka chili 1 pęczek tymianku 1 łyżka marynowanych ziaren zielonego pieprzu 3 ząbki czosnku 3/4 szklanki oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE: Krok
Moja Książka KucharskaKotleciki z piersi kurczaka z chrupiącymi warzywami powstały na bazie przepisu na kotleciki kurczakowe z pieczarkami i żółtym serem. Cukinia i marchewka nadaje im ładnego koloru a mięso kurczaka jest aromatyczne i kruche. Bardzo smaczne kotleciki na szybki obiadek. Składniki: • 2 filety z kurczaka • 2 małe cukinie
To co kochamzdecydowanie dominuje moja ulubiona pietruszka! Jest wszech obecna w smaku. Dodatkowej słodyczy nadają słodkie młode marchewki z domowego ogródka. 2 filety z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka soku z cytryny 4 marchewki 4 duże pieczarki 1 cebula Pęczek natki pietruszki 2 łyżki świeżego koperku Sól Pieprz 1 szklanka wody 1 łyżeczka Vegety lub Kucharka Olej do smażenia Filet
VioletoweKucharzenieoficjalnym daniem stanu Luizjana. Poniżej, jak zawsze, Rumcajsowa wariacja na temat. (*w Rumcajsowej kuchni nie ucierpiała żadna wiewiórka) Składniki: 500g filetów z piersi kurczaka 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 papryczki chilli 2 papryki 200g pieczarek 1 puszka pomidorów w zalewie (krojonych) 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 2 łyżki sosu Worchester 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka
Gotuj z Rumcajsemnich również swoją. Są pyszne i delikatne, już dawno temu zakochałam się w nich od pierwszego kęsa :) Kotlety pożarskie Składniki: 80 dag piersi z kurczaka 2 kajzerki szklanka mleka 5 łyżek masła + 1 do smażenia pieczarek 1 jajko 1 żółtko (ocalałe z innej potrawy) bułka tarta do panierowania sól pieprz 40 dag pieczarek olej do smażenia Wykonanie: Kajzerki namoczyłam
Kuchenne zapiski Edytykrótkie podsumowanie tejże współpracy. Do tej pory sery Mońki wykorzystałam do takich dań jak: Pyszne pierogi z żółtym serem, cebulką i ziemniakami ( klik ) Piersi z kurczaka pod kremową kołderką ( klik ) Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i pieczarkami ( klik ) Kiełbaski z grilla z ziołami i serem ( klik ) Pikantne serowe paluchy (przepis powyżej) (oczywiście wszystkie przepisy dostępne są na blogu) A jaka
My simple kitchenczas ich przygotowania wynosi 10 minut a znikają dosłownie w minutę. Są bardzo smaczne i na każdej imprezie robią furorę. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 6 pomidorów suszonych (odsączonych z oliwy z oliwek) 50g usmażonych pieczarek jajko 1 łyżka bułki tartej sól pieprz ziołowy bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia Sposób przygotowania: Wszystkie składniki (kurczaka, pomidory, pieczarki, jajko
Wielki apetytmąki,125 ml mleka,125 ml wody,2 łyżki cukru,1 łyżeczka soli,15 g drożdży,3 łyżki oleju,dodatki:2 piersi kurczaka,przyprawa do gyrosa,1 cebula,60 g sera żółtego,100 g pieczarek,1 papryka,kukurydza,oregano, ketchup.Przygotowanie: Mąkę wsypujemy do miski. Następnie mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukier i pokruszone drożdże. Letnie mleko wlewamy
Aga w kuchni