piersi kurczaka - 15231 przepisów (strona:772/1016)

Makaron w sosie paprykowym 232

niedzieli (9 marca) do godz. 22 Składniki na 3 porcje: 300g makaronu świderki 3 garście mrożonej papryki lub 2 szt. Świeżej (u mnie czerwona) – pokrojone w kostkę Pół piersi z kurczaka Kilka łyżek bulionu lub wody 2 czubate łyżki śmietany (u mnie 18%) 1 mała cebula Sól Pieprz 1 łyżka oleju ¾ łyżeczki słodkiej papryki ¼ łyżeczki ostrej papryki Opcjonalnie serek topiony

Fabryka pomysłów
Zapiekanka z kaszy jęczmiennej 277

ząbki posiekanego czosnku  20 dag pieczarek  4 łyżki kaszy manny 20 dag startego sera żółtego Jedna starta marchewka sól, pieprz, tymianek, oregano, słodka papryka podwójna pierś z kurczaka – ok 500 g 3 łyżki oleju Opcjonalnie łyżeczka koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Kaszę ugotuj w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu.  Pieczarki pokrój w plasterki, a czosnek posiekaj. Posól

Fabryka pomysłów
Sałatka warstwowa "GYROS" 281

Pyszna sałatka, która się pięknie prezentuje w szklanej misce ukazując wszystkie warstwy.Składniki: duża pojedyncza pierś z kurczaka lub mniejsza podwójna 5-6 ogórków kiszonych/ konserwowych 1 duża cebula puszka groszku średni słoiczek majonezu (jeszcze trochę zostanie :) ) ketchup (w zależność od upodobań łagodny lub pikantny chociaż osobiście do tej sałatki polecam łagodny) przyprawy: przyp. do gyros, przyp. do kurczaka, słodka

Pudełko rozmaitości
Piersi wędzone na herbacie 401

Znacie te metodę domowego wędzenia mięsa? Ja jakiś czas tamu uwędziłam w ten sposób schab, a teraz postanowiłam te metodę wędzenia na owocowych herbatach wypróbować na

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kurczakowe oszczędności 680

archiwum bo nie miałam dziś czasu . Przy dzieleniu  kurczka zostały mi małe kawałki - za mało na gulasz - to zmieliłam. Czas : 30 minut Składniki : 1 szklanka drobnych kawałków kurczaka 1 jajko 1/5 szklanki śmietanki 2 suche kromki chleba tostowego mini kostka ,,Prażona cebulka " pieprz mielony przyprawa ,, Czerwona czubrica " ( lub np Gyros ) bułka tarta do panierowania olej 1 łyżki masła(...)kotleciki . Dodaję do masy majonez  bo mięso z piersi jest suche  a tak po usmażeniu pozostaje wilgotne . Podawać z ziemniakami puree i ziołową mizerią . Jak dzielę kurczaki to wycinam piersi , uda , i skrzydełka ( bez tej krótkiej części ) - zostaje korpus na zupę ( a mięsko potem na pierogi ) . Przy filetach z piersi są zawsze tzw. polędwiczki , jak równam piersi

Buniabaje w kuchni
Tajskie curry ze słodkim ziemniakiem 160

bardzo ładne filety z piersi indyka i to z nich postanowiłam przygotować tę potrawę. Połączenie mleka kokosowego, trawy cytrynowej i słodkiego ziemniaka nadaje tej potrawie wspaniały smak. 300g piersi z indyka (kurczaka) 1 słodki ziemniak (średniej wielkości) szczypta tymianku 1 duża cebula 2 duże ząbki czosnku 2-3 łyżeczki przyprawy curry 1-2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki sosu rybnego puszka

Codzienne Gotowanie
Pierś z indyka z warzywami z woka 236

Cóż: z prostych składników: brokuła, cebuli, papryki, pieczarek, czosnku i pora - powstało danie - jak dla mnie idealne. Pierś z indyka z warzywami z woka kuchniasmakow.blogspot.com filet z piersi indyka ( może być też kurczak) - pokroić w kostkę 3 cebule - obrać, pokroić w kostkę 1 por - pokroić w cieniutkie talarki 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka - pokroić w kostkę 300 g pieczarek

Kuchnia smaków
Wiosenne sakiewki z kurczaka z gorgonzola i kurkami 317

Za oknem piękna jesień, zatęskniliśmy w taka pogodę za grillem. Ale zamiast rozgrzewać grilla dla 3 piersi użyłam grilla elektrycznego i przygotowałam obiad lekki, pyszny i

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kurczak w krakersach 119

Ciekawa alternatywa znanych nam nuggetsów. Kawałki kurczaka z chrupiącej panierce, podane z sosem czosnkowym to smaczna propozycja na obiad jak i przekąskę . Wypróbujcie Kurczak w krakersach – Składniki: 1 pierś z kurczakaopak Artykuł Kurczak w krakersach pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Kurczak po tajlandzku w panierce kokosowej. PRZEPIS 219

pierwszy spróbowaliśmy tego kurczaka, nie pomyślelibyśmy, że można panierować mięso w wiórkach koksowych. Smakuje niesamowicie! Przepis na kurczaka po tajlandzku w panierce kokosowej Składniki: filety z piersi lub udek kurczaka, wiórki kokosowe wymieszane pół na pół z bułką tartą (najlepiej użyć azjatyckiej bułki panko), jajka, czosnek granulowany, sól, pieprz, olej do smażenia, a także na sos warzywny ćwierć główki kapusty

Kulinarna Polska
KURCZAK ZAGRODOWY Z PIEKARNIKA, miodowo-musztardowy, faszerowany wątróbką 195

sól i pieprz. Ucieramy na gładką masę. Z białek ze szczyptą soli ubijamy pianę i delikatnie mieszamy z nadzieniem. Kurczaka układamy na desce grzbietem do dołu, mocno uciskamy pierś dłonią, żeby kurczak  nieco się spłaszczył. Chwytamy za nogi, lekko unosimy i przez rozcięcie w dole brzucha wkładamy do środka farsz. Delikatnie potrząsamy tuszką, aby nadzienie równomiernie wypełniło wnętrze ptaka

Moja Książka Kucharska
Kurczak pieczony w sosie z kolendrą i limonką. Porcjowanie kurczaka 229

niewymagający – kupcie jak najlepszego kurczaka, to on jest tutaj gwiazdą! Do tego przepisu możecie użyć udek kurczaka, albo całego kurczaka z wolnego wybiegu – polecam Wam tą drugą opcję, wtedy jest szansa na ciemne i jasne kurze mięso a tak upieczone piersi zostają naprawdę soczyste! Ja wszystko szykuję w głębokiej, dużej patelni nadającej się do włożenia do piekarnika – z odpinaną rączką(...)kawałki. Powtarzam z drugim udem.   Piersi oddzielam od korpusu razem ze skórą – zawsze żałuję że nie są w takiej formie sprzedawane, bo skórka dodaje kurczęcej piersi smaku i soczystości. Kładziemy kurczaka na plecach, znajdujemy pod skórą mostek i prowadzimy wzdłuż niego nóż rozcinając mięso na dwie osobne piersi. Prowadzimy nóż od środka mostka, po żebrach, jednocześnie jedną ręką odciągając

Karo in the Kitchen
Delikatna potrawka z kurczaka z sosem jogurtowym 890

gotowanego kurczaka, ktoś pamięta? :) Dzisiaj potrawka z kurczaka, który pozostał z niedzielnego rosołu :) Dzisiaj wszak niedziela i w wielu domach króluje tradycyjny rosół :)Składniki:gotowany kurczak (w moim przypadku były to dwie średnie piersi),3-4 marchewki (może być również z rosołu),kilka pieczarek,ok. 300-400 ml naturalnego jogurtu,ok. pół szklanki rosołu, bulionu warzywnego lub wody,sól

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kurczak aksamitny 221

łyżeczki czarnego pieprzu (ziarnistego) Przygotowanie   Kurczaka dokładnie umyłem od środka i na zewnątrz , delikatnie osuszyłem papierowym ręcznikiem. Składniki połączyłem w dużym rondlu , zagotowałem , stale mieszając . Włożyłem kurczaka do rondla piersią do dołu. , zmniejszyłem ogień , tak aby zalewa lekko „mrugała”. Kurczak nie musi być całkowicie pokryty zalewą. Gotowałem pod przykryciem około 15 minut . Zdjąłem rondel z ognia , pozostawiłem kurczak

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania