piersi kurczaka - 15231 przepisów (strona:527/1016)

Chlebki pita z sałatką gyros 299

szklanki mąki krupczatki (może być również tortowa) 25 g drożdży świeżych 1 i 1/2 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka soli łyżeczka cukru Sałatka: pół niewielkiej kapusty pekińskiej pojedyncza pierś z kurczaka pomidor kilka rzodkiewek garść oliwek przyprawa kebab-gyros sól, pieprz łyżka ketchupu 2 łyżki majonezu Przygotowanie Drożdże rozpuszczamy z cukrem i łyżką mąki w 1/4 ciepłej wody i zostawiamy

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka 403

Sałatka...u mnie jak zwykle...prosto i szybko..ilość dowolna...a składniki też można dać wedle własnego gustu.. pierś z kurczaka przyprawa do gyrosa makaron ogórek pomidory papryka  sałata sól, pieprz sos czosnkowy Kielecki Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Kurczaka opłukać, oczyścić z błonek i pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do gyrosa.Usmażyć

Moje domowe kucharzenie
Tortilla z kurczakiem z czerwonym curry 191

Bardzo lubimy takie kolacje, szybko się je robi i smakują wybornie. Ja użyłam gotowych placków tortilli, szybciej i prościej. Piersi z kurczaka pokroić na podłużne cienkie paski. Doprawić solą, papryką słodką i czerwoną pastą curry. Wymieszać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić kawłki kurczaka. Smażych dosłownie chwilkę, co jakiś czas mieszając. Takie cienkie kawałki mięska smażą sie błyskawicznie. Najprościej

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z kapustą pekińską i kurczakiem 237

Pyszna i prosta sałatka, idealna na lekki obiad czy kolację. Składniki: mała główka kapusty pekińskiej podwójna pierś z kurczaka puszka kukurydzy 200 g papryki konserwowej 3 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny oregano przyprawa do kurczaka sól, pieprz Przygotowanie Kapustę siekamy, posypujemy solą i ugniatamy rękami. Odstawiamy ją na 20-30 minut. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy solą, pieprzem

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z piersi i sosem z sera pleśniowego 391

Pomysł na ekspresowy obiad dla lubiących sery pleśniowe. Wystarczy dodać trochę sera do sosu ze śmietany i uzyska się ciekawy sos, idealny do makaronu i piersi z kurczaka. Obiad prosty, poza zakupem sera zazwyczaj wszystkie inne składniki zawsze mamy w domu. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Soczysty kurczak marynowany w maślance 132

przepisu jak szybko upiec kurczaka, to Niedzielny Kucharz ma dla Ciebie rozwiązanie problemów. Kurczak marynowany w maślance to świetny, przetestowany sposób jak w godzinę upiec aromatycznego, soczystego kurczaka. Przepis jest bardzo prosty, nie trzeba robić jakichś wyszukanych marynat, nacierać kurczaka, ani specjalnie się nim przejmować, kiedy jest już w piecu. Trzeba tylko przypilnować, żeby kurczak marynowany w maślance, która jest(...)chłodniej. Po pół godziny kurczaka zwracamy nogami w prawy róg piekarnika. I gotowe: kurczak marynowany w maślance jest pięknie rumiany i soczysty. Proste, ale skuteczne! Przepis pochodzi z książki Samina Nosrata „Salt, Fat, Acid, Heat”. Polecamy inne nasze przepisy na kurczaka pieczonego w całości: kurczaka faszerowanego wątróbką, chlebem kaszą, pistacjami i żurawiną i inne. Składniki: Kurczak

Niedzielny kucharz
Soczysty kurczak marynowany w maślance 109

karmelizuje się podczas pieczenia, dzięki czemu skórka kurczaka ciemnieje i staje się przyjemnie chrupiąca. Powtórzmy jednak: gdyby kurczak zaczął się za bardzo przypiekać, a pamiętaj, że pieczemy w wysokiej temperaturze, przykryj najszybciej piekące się fragmenty folią aluminiową. Nogami do przodu, czyli jak piec kurczaka w piekarniku Polecamy też patent na wkładanie kurczaka do piekarnika. Polega na tym, że wkładamy tuszkę(...)kurę. Możesz ten etap pominąć. Ale jeśli chcesz, żeby kurczak wglądał jak po pełnej sesji w solarium to: wyciągnij kurczaka z piekarnika, odlej nadmiar sosu jaki wytworzył się podczas pieczenia, obróć kurczaka plecami do góry. Wstaw do piekarnika i podpiekaj jeszcze 10 minut, aż skórka się przyrumieni. Jeszcze raz obróć piersiami do góry, żeby skórka, która nasiąknęła sosem podczas pieczenia

Niedzielny kucharz
Roladki drobiowe ze szpinakiem 150

sytuacji. Roladki drobiowe możemy przygotować wcześniej i na 30 minut przed podaniem włożyć do piekarnika. Na koniec pozostaje nam tylko poodwijać je ze sreberka Roladki drobiowe ze szpinakiem pierś z kurczaka lub indyka opakowanie szpinaku (może być mrożony) 300 g serka topionego 3 ząbki czosnku 2-3 łyżki masła ulubione przyprawy (u mnie sól, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy) ponadto(...)zacznie zmieniać barwę dodać szpinak (mrożony należy rozmrozić i dokładnie wycisnąć). Gdy szpinak zmniejszy swą objętość dodać serki topione i doprawić pieprzem i solą. Odstawić do ostudzenia. Pierś drobiową pokroić na niewielkie plastry i rozbić cienko tłuczkiem (między dwoma kawałkami folii, aby mięso się nie porozrywało). Gotowe plastry przyprawić wedle upodobania, nałożyć porcję farszu szpinakowego i zwinąć w roladki. Każdą

Pieguskowa Kuchnia
Siekane kotleciki z kurczaka z ananasem 311

danie sprawdza się zawsze, gdy brak pomysłu na obiad, przy niewielkiej ilości składników, jakie mamy w lodówce można wyczarować smaczny i szybki obiad. Wystarczy mieć pierś z kurczaka i kilka dodatków, jakich to zależy od tego, co jest w lodowce. Dzisiaj trafiły do nich pieczarki, por i ananas. Smaczne, lekko słodkie i zaskakujące. Te kotleciki są u nas bardzo częstym

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kurczak w ziołach, frytki z batatów w chrupiącej parmezanowej skorupce z warzywami i sosem orzechowym 156

Pieczenie:   Temperatura - 200ºC z termoobiegiem Czas - 25 minut Po tym czasie frytki wyjmujemy z piekarnika, są cieplutkie, chrupiące i gotowe do jedzenia! Kurczak w ziołach: 500 g piersi z kurczaka 4 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka mielonego chilli sól i pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Kurczaka możecie przyprawić oczywiście według własnego upodobania, my najbardziej lubimy ziołowo-pikantne smaki(...)części, a grubszą z nich przekrawamy w poprzek na pół, tak by z jeden połowy piersi wyszły 3 kotleciki. Każdą część dokładnie solimy i pieprzymy i przyprawiamy ziołami i chilli. Na patelnię wlewamy ok. 2 łyżki oliwy z oliwek i smażymy kurczaka przez ok. 4-5 minut z każdej strony, by uzyskać ładny kolor. Kurczaka możecie też śmiało zgrillować

Cooking Monster
PLACUSZKI Z PIERSI KURCZAKA 196

necie i znalazłam przepis właśnie na takie placuszki z piersi kurczaka.Przepis pochodzi z bloga Ani < KLIK  > Zapraszam bo placuszki są naprawdę pyszne. SKŁADNIKI 2 duże piersi z kurczaka, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 jajka (białka i żółtka oddzielnie), 4 plastry posiekanego żółtego sera lub 2 łyżki startego sera, 3 zmiażdżone ząbki czosnku, 4 łyżki

Mała w garnku miesza
Imbirowo – bazyliowa marynata 137

piekarniku lub na patelni. Do przygotowania potrzebujecie (marynaty wystarczy do zamarynowania ok 500 – 600 g mięsa): Tym razem marynowałam pałki z kurczaka (na patelni), robiłam też piersi z kurczaka (na grillu) i łososia (w piekarniku) i te pałki chyba nafajniej wyszły. Chociaż piersi z indyka też były całkiem soczyste. ok 300 ml oliwy z oliwek świeża bazylia (mniej więcej

Szybko Tanio Smacznie
Makaronowa sałatka z kurczakiem i winogronami 201

przekąski jak i również na świątecznym stole. Zaskoczy gości swoim orzeźwiającym smakiem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 gram makaronu, wg mnie idealnie nadają się kokardki ok 600 gram piersi z kurczaka puszka kukurydzy 5 łyżek nasion słonecznika ok 0,5 kg winogron (u mnie białe) mały jogurt naturalny 140 gram 3 łyżki majonezu przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka,suszony czosnek

Blog kulinarny S9.PL
Obiad na niedzielę: Soczysty kurczak marynowany w maślance 279

litr maślanki i 2 łyżki soli. Tylko tyle wystarczy, żeby upiec niesamowicie miękkiego i soczystego kurczaka o rumianej i chrupiącej skórce. Ważna jest też sposób pieczenia kurczaka, dzięki któremu i udka i piersi pieką się w tym samym tempie. Czas przygotowania: Marynowanie całą noc Czas pieczenia : 1 godz 10 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 3-4 Jeśli masz problem(...)skórka się przyrumieni. Jeszcze raz obróć piersiami do góry, żeby skórka, która nasiąknęła sosem podczas pieczenia plecami w górę, ponownie się przypiekła i zrobiła chrupiąca. Wyciągnij kurczaka z piekarnika, przełóż na półmisek piersiami do góry, przykryj luźno folią aluminiową lub zmoczonym w wodzie i odciśniętym papierem do pieczenia. Niech kurczak odpoczywa sobie z 15 minut. Artykuł Obiad na niedzielę: Soczysty

Niedzielny kucharz