dotychczas przerzucę się na wytrawne :D A Wy, bardziej lubicie mleczko kokosowe w wersji na słodko czy słono? :P Składniki (2 porcje): 100 g ryżu parabolicznego 1 pierś z kurczaka 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju kokosowego 1 puszka pomidorów (u mnie koktajlowe) 150 ml mleczka kokosowego 3 czubate łyżeczki curry
Zdrowie na języku :Pjabłko pokrojone na ósemki, 5 ząbków czosnku, gałązka rozmarynu) dodatkowo: sznurek do zawiązania kurczaka- uda, skrzydełka WYKONANIE: Kurczaka natrzyj przyprawami, miodem, udka zwiąż razem, skrzydełka również przywiąż do piersi kurczaka. Blaszkę wyłóż folią aluminiową. Poukładaj pokrojone warzywa, ułóż kurczaka. Całość oprósz ziołami śródziemnomorskimi, rozmarynem, podlej cydrem. Wstaw do piekarnika. czas pieczenia 1 godzina 10 minut ( mój kurczak ważył około
SMYKWKUCHNIzaraz się dowiem ;) Teraz muszę puścić go w świat, przyznając się, że jest banalnie prosty i pochodzi z pewnej malezyjskiej strony kulinarnej. Zajrzyjcie do przepisu :) Składniki: 500 g piersi z kurczaka 8 plastrów surowego boczku (długich i równych) 1 duża cebula Marynata: 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej (!!!) 1 łyżeczka przyprawy
zadanie-gotowaniepapryką i porem. Podawałam z pieczonymi ziemniakami i marchewką oraz sosem czosnkowym. I taki oto obiad zaserwowałam moim chłopakom po powrocie z wycieczki rowerowej. Byli zadowoleni :) Składniki: 300 g piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 1 por (tylko biała i jasnozielona część) 1 mała cukina 150 g jogurtu naturalnego typu greckiego 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz 1 łyżeczka
zadanie-gotowaniezachwycić tym co widzimy:) Pamiętajmy ,że watro myśleć pozytywnie a stwierdzenia: uda mi się, dam radę wprowadźmy na stałe do naszego codziennego słownika:) No to co Kobiety:) Pierś do przodu, uśmiech na twarz! Wyruszamy w nowy 2016 rok , nasz rok! Bądźmy dla siebie DOBRE
WYSPA SZCZĘSLIWArównież użyć mięsa wieprzowego (lub samych podrobów). Proporcje nadają się do modyfikacji. (około 10-12 sztuk) skórki z szyjek drobiowych Farsz: 500g mięsa drobiowego (u mnie mięso z piersi i udek kurczaka; może być gotowe) 100g wątróbki drobiowej 1 sucha bułka (rozmoczona w mleku) 1 jajko 1 cebula (duża) 3-4 ząbki czosnku majeranek papryka słodka sól, pieprz olej
Di gotujedynie, solimy ją, doprawiamy cynamonem.Pod przykryciem smażymy kilka minut.Dodajemy resztę warzyw dusimy,do czasu aż warzywa zmiękną. Dodajemy pozostałe przyprawy, podczas duszenia można dolewać troszkę wody. Opcja z mięsem pierś z kurczaka podsmażamy na rozgrzanej oliwie doprawiamy. Na osobnej patelni prażymy pestki słonecznika posypujemy już na talerzu Smacznego
Kukuleczkiłososia lub tuńczyka z puszki. Składniki: 1 szklanka ugotowanej soczewicy garść rukoli sałata lodowa suszone pomidory ser żółty pół papryki czerwonej kilka pomidorów koktajlowych kilka oliwek pierś z indyka ( można pominąć) sól, pieprz pół cytryny oliwa ząbek czosnku Przygotowanie: Soczewice namoczyłam i ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Pokroiłam na małe kawałki suszone pomidory,oliwki,czerwoną paprykę. Dokładnie
Kukuleczkidipu tzatziki. Wykorzystałam gotową mieszankę przypraw do zamarynowania mięsa. Filet marynowany nabrał nie tylko smaku przyprawy ale wilgotności i delikatności maślanki. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: 500 gram piersi z kurczaka 1 szklanka maślanki 1 opakowanie przyprawy do tzatziki Sól 1 łyżeczka mąki Niewielka ilość oleju Wykonanie: Fileta kroimy na mniejsze kawałki i solimy. Do maślanki dodajemy przyprawę
Smaki Ewyktóre można jeść na ciepło i na zimno. W mig znikają z talerza ;) Są szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Zapraszam! Kotlety siekane z papryką i kukurydzą Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 jajka 2 łyżki majonezu 2 łyżki mąki kartoflanki 1 średnia papryka czerwona 1 mała puszka kukurydzy garść posiekanego szczypiorku kilka łyżek oliwy do smażenia pieprz, sól
Tagebuch po polskupaczkach są zazwyczaj dużo droższe. Spróbuj kupić płatki owsiane i do tego luzem na wagę dodatki według uznania (np. suszona żurawina, orzechy itp.) 7. Mięso - bez kości, bez skóry piersi z kurczaka są oczywiście wygodne i praktycznie bez tłuszczu, ale są zazwyczaj dużo droższe. Kup całego kurczaka i podziel go własnoręcznie, a kości użyj np. jako bazę do zupy. Dotyczy
Tradycyjna Kuchniapyszne i łatwe w przygotowaniu. Spróbujcie. Przepis bierze udział w konkursie. Ja zaRYŻykowałam, a Wy? Składniki: (dla 2 osób) 2x125 g długoziarnistego ryżu z dzikim UncleBen's 1 duża pierś z kurczaka 2 małe szalotki 1 łyżka przyprawy do kurczaka * 1/3 łyżki czubrycy białej * około 21/2 łyżki oleju 1/3 szklanki wody + 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 11/2 łyżki posiekanej zielonej
Słodkie okruszkiSkładniki : 2 sznycle z fileta z piersi indyka mąka 2 papryki czerwone + 1 żółta 1 cebula 2 marchewki oliwa do smażenia Przygotowanie : Filety z indyka pokroić w paski i obsypać lekko w mąką, obsmażyć Na drugiej patelni obsmażyć na oliwie pokrojoną cebulę, dodać pokrojoną w piórka paprykę, na końcu dodać drobno startą marchew, wymieszać, przykryć pokrywką i smażyć krótko Prawie
Proste Potrawyobiadu. SKŁADNIKI: 4 łyżki Sos ostry chili 2 ząbki czosnku ok. 300 g kalafior bądź/i brokuł Szczypta soli 1 łyżka masła roztopionego ok. 500 g piersi z kurczaka Sałata lodowa Ogórek zielony Przyprawa kebab-gyros PRZYGOTOWANIE: Do miski daj sól, sos ostry, czosnek przeciśnij przez praskę, roztopione masło. Pokrój w kawałki różyczki kalafiora/brokuł. Dodaj do miski
Misz-masz by Domipół opakowania ostrej i słodkiej papryki dać całe opakowanie słodkiej papryki w proszku. Pod odryciu naczynia żaroodpornego/formy do pieczenia należy uważać, aby zbytnio nie przypalić kawałków kurczaka. Piersi z kurczaka nie nadają się do tej marynaty. Dzięki dodatkowi soku pomarańczowego i miodu elementy kurczaka zyskują błyszczącą glazurę, a skórka staje się chrupiąca i dobrze się przypieka. Źródło przepisu
Gospodyni Miejska