pierś - 15998 przepisów (strona:598/1067)

SAŁATKA GYROS Z SOSEM CZOSNKOWO-ZIOŁOWYM 140

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-10 Składniki: mała kapusta pekińska, duża pierś kurczaka, 3/4 opakowania kukurydzy, 4 średnie ogórki konserwowe, duża cebula, sos sałatkowy grecki Prymat czosnkowo-ziołowy, 4 czubate łyżki jogurtu greckiego, łyżka oleju,  przyprawa kebab-gyros. *Możecie użyć też sosu czosnkowego domowej roboty. :) Przygotowanie: Kurczaka kroję

JejKuchnia
Kurczak curry z cukinią i soczewicą 165

danie z nutą indyjską a jest nim kurczak curry z cukinią i soczewicą :) Pyszne, sycące i szybkie w przygotowaniu :)   Składniki na kurczaka curry: – 250 g piersi z kurczaka – 70 g czerwonej soczewicy – 1 cukinia (ok.300g) – 1 mały por – 1 łyżka masła

Kuchenne Wariacje
Pieczone kotlety pieczarkowe z sosem cukiniowym 150

Zapraszam po krótkiej przerwie na kolejne pyszne danie. Tym razem upiekłam kotleciki z pieczarkami. Polecam #lowicz Składniki: 500 g pieczarek 200 g mięsa mielonego z piersi indyka 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 1 jajko pół łyżeczki soli i pieprzu łyżeczka pokrojonych suszonych pomidorów 1 łyżka mąki 1 łyżka oleju sos: 1 szkl cukinii startej

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Bitki wołowe 266

Bitki wołowe to jeden z klasyków tradycyjnej polskiej kuchni. Mięso po ugotowaniu jest idealnie miękkie, więc poradzi sobie z nim każdy maluch. Danie to polecane jest

Dieta bez mleka
kurczak w sosie musztardowo-miodowym 168

Razem jednak doskonale się sprawdzają. Miód nadaje słodycz, musztarda sprawia że danie nie jest mdłe. Boczek nadaje aromatu wędzonki, a papryka w sosie jest wspaniałym elementem estetycznym. 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 łyżki miodu płynnego 1 łyżka oliwy do marynaty 3 łyżeczki musztardy francuskiej pikantnej 1/4 papryki czerwonej około 80 ml śmietanki 30 oliwa do smażenia 1 grubszy plaster

cukrem pudrem posypane
Piersi Z Kurczaka Duszone W Sosie Śmietanowo Kurkowym 127

Propozycja na pyszny, jesienny obiad :) Składniki na 2 osoby: 1 podwójna pierś z kurczaka około 200 g kurek 1/2 główki cebuli 1-2 ząbki czosnku 1/2 szkl śmietany 30 % 1/2 łyżki mąki pszennej domowe warzywko lub vegeta sól, pieprz, przyprawa do kurczaka natka pietruszki mąka do obtoczenia filetów olej do smażenia 1. Filety z kurczaka myjemy, pozbawiamy ewentualnych błonek, żyłek

Gotowanie...to proste !
DANIE JEDNOGARNKOWE Z MAKARONEM I KURCZAKIEM 478

ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-4 Składniki: 250 g makaronu penne, po 1/2 małej papryki czerwonej, żółtej i zielonej, duża pierś kurczaka, 10 dag tartego sera żółtego, 1/2 większej cebuli, łyżka oleju, 1/2 l mleka, łyżeczka czosnku staropolskiego, sól, łyżeczka papryki słodkiej, szczypta pieprzu cayenne. Przygotowanie: Kurczaka i cebulę kroję

JejKuchnia
Sałatka gyros 127

Składniki -2 duże filety z kurczaka -puszka kukurydzy -1 czerwona cebula -1 czerwona papryka -6-7 ogórków konserwowych -kapusta pekińska -przyprawa gyros -majonez, keczup -olej do smażenia Przygotowanie Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić na małe podłużne kawałki. Obsypać przyprawą do gyrosa. Obsmażyć na odrobinie oleju. Ostudzić. Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć. Kapustą pekińską

Zielona Kuchnia
Tortille z kurczakiem 158

Tortille z kurczakiem to taki mój standard obiadowy gdy nie mam pomysłu na nic innego. Jest to bardzo łatwy w przygotowaniu posiłek i zawsze smakuje.  Składniki 400 g piersi z kurczaka 1 cebula sałata  pomidor sos czosnkowy 1 łyżka sezamu Ciasto 3 szklanki mąki 1 letniej wody szklanka wody 1/3 szklanki  oliwy (ja użyłam z oliwek) Marynata

Delusional Trine
Sałatka z ananasem, tofu i czerwoną fasolą 256

Sałatka z ananasem to szybkie w przygotowaniu danie. Choć wygląda niepozornie, jest bardzo bogata w białko, a przez to sycąca. Dodatkowo zarówno tofu, jak i fasola

Dieta bez mleka
Burgery z indyka – bo wołowina to nie wszystko! 252

tradycyjnie wołowinę albo – co mniej oczywiste – mięso indyka. Indyk może być naprawdę świetnym materiałem na burgery pod jednym warunkiem – korzystamy tylko i wyłącznie z jego ciemnego mięsa, nie z piersi. Bez jajek, bez panierki – po prostu pysznie przyprawione czyste mięso! Udziec z indyka to naprawdę świetne ciemne mięso z niewielką ilością tłuszczu i genialnie nadaje się na burgery. Możecie kupić

Karo in the Kitchen
Zielona zupa warzywna z kurczakiem / Green vegetable soup with chicken 202

zadanie, gdyż zrobi on tą zupę praktycznie za Ciebie:) Szczegóły poniżej. Scroll down for recipe in English Zielona zupa warzywna z kurczakiem (6 porcji) Składniki: olej do smażenia 1 pierś z kurczaka pokrojona w kostkę 1 średni por, pokrojony w plasterki 4 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę 2 duże garści posiekanej kapusty 1 szklanka fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami

karmelowy
Sałatka z gillowanych warzyw z kuskusem 161

Pyszna sałatka pełna warzyw. Świetnie smakuje sama ale również może być dodatkiem do obiadu czy do grilla. Można też do sałatki dodać grillowaną lub smażoną pierś z kurczaka czy indyka. Z podanych składników wychodzi duża micha sałatki. składniki: 2 papryki 2 cebule 2 średnie cukinie po ok 500 g 1 duży bakłażan ok 700 g 300 g pomidorków koktajlowych

Monia miesza i gotuje
PIZZA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM Z FARSZEM GYROS 299

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4 Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (375 g), pierś kurczaka, przyprawa kebab-gyros, 1/3 opakowania kukurydzy, dwie większe garści posiekanej kapusty pekińskiej, 3 średnie ogórki konserwowe, 2 łyżki ketchupu pikantnego, 2 łyżki majonezu, mała garść tartego sera żółtego, mała cebula, łyżka oleju, papryka słodka, mała garść posiekanej

JejKuchnia
20 przepisów na obiad jesienią! 153

kilka powodów, bo łatwo się robi, jest dość smacznym mięsnym, można go zrobić na tysiące sposobów, jest tani i łatwo dostępny. Ja zazwyczaj z kurczaka wybieram filety z piersi, ale ostatnio co raz częściej kupuje ćwiartki z kurczaka, które dzięki dużej ilości skóry i kości oddają dużą smaku do potrawy. Jak wiecie, ja raczej mięsożercą nie jestem, więc danie mięsne

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania