rozgrzewającym warzywnym sosie . Uwielbiam takie „jednopatelniowe” potrawy. Przygotowuje je się dosłownie w kilka chwil nie brudząc przy tym dużej ilości naczyń. Spróbujcie i Wy Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 2 garście mrożonych warzyw* szczypta suszonej bazylii szczypta słodkiej czerwonej papryki pieprz do smaku 200 ml wody 50 ml koncentrat bulionu warzywnego Krakus 2 łyżki oleju 1 czubata
Słodkie okruszkipełnoziarnistej) 1 jajko 25 g świeżych drożdży 250 ml mleka 2 łyżki stopionego masła 1 mała łyżeczka soli 1 mała łyżeczka cukru Farsz z kurczakiem: 400 g piersi 150 g żółtego sera 5 suszonych pomidorów 1/2 liścia pory curry, pieprz, sól , ostra papryka Farsz z szpinakiem: ok. 200 gr szpinaku - może być mrożony 1/2 ząbku czosnku sól
W Moim Magicznym Domukawałków kurczaka (udka, podudzia lub pierś), 3/4 kg ziemniaków "sałatkowych", 1 i 1/2 szklanki słodkiej śmietanki min. 18%, 3 czubate łyżeczki musztardy (najlepiej miodowej), 1 łyżka oleju, kilka gałązek świeżego majeranku, sól, świeżo zmielony czarny pieprz. Kurczak pieczony z ziemniakami w sosie śmietankowo-musztardowym, to pyszne, łatwe i szybkie do przygotowania danie obiadowe. To idealne zestawienie soczystych
Świat Domowej KuchniO tym, że kasza jaglana jest zdrowa nie trzeba nikogo przekonywać. Na jej bazie można przygotować szybką i smaczną jaglankę, która wzmocni odporność nie tylko dzieci
Dieta bez mlekapodgrzać na patelni by znowu zmiękły. Swoje tortille podałam z kurczakiem curry i sosem z mango: Składniki na kurczaka curry z sosem mango-chili: 200 g fileta z piersi kurczaka 1 łyżeczka dobrej jakości mieszanki curry sól do smaku ząbek czosnku 1 łyżka oleju roślinnego świeża kolendra dojrzałe mango ostra papryczka - ilość wedle uznania sałata rzymska Przygotowanie
Kulinarne Inspiracjefilet z kurczaka 4 duże ziemniaki 1 ząbek czosnku Świeży koperek Przyprawa do gyrosa Sól Olej Przygotowanie. Ziemniaki obieram, myję, kroję w mniejsze kawałki i przyprawiam solą . Pierś z kurczaka płuczę, osuszam,kroję w kostkę i przyprawiam przyprawą gyros. Naczynie żaroodporne smaruję olejem, następnie z jednej strony układam mięsko a z drugiej ziemniaki polane sosem : *olej+ posiekany koperek
Domowa Kuchnia u Mamykostkę 1 cebula pokrojona w piórka 1 duża marchewka startą na tarce o średnich oczkach Śmietana 12% 200ml Sól, pieprz, tymianek, papryka słodka w proszku, rozmaryn, vegeta Przygotowanie : Pierś pokrojoną w kostkę doprawiam solą, pieprzem, rozmarynem, tymiankiem i papryką słodką w proszku . Wrzucam na patelnię z rozgrzanym olejem i chwilę smażę. Następnie dodaję cebulkę i podsmażam ok 10min
Domowa Kuchnia u Mamytrochę inne, bo są bez tłuszczu, bez smażenia i dietetyczne. Jak widzicie dietetyczne wcale nie musi być nudne. Składniki: dla dwóch osób Papier ryżowy – 9 szt. 120 g piersi z kurczaka, pieczonej 200 g mieszanki chińskiej mrożonej 120 g młodej cukinii 50 ml sosu słodki pikantnego chili ½ łyżeczki oleju sól Wykonanie: Na patelnię wlewamy olej, rozsmarowujemy go pędzlem. Cukinię kroimy
Smaki Ewywarzywnie lub też szynką i serem jak u mnie, bo najfajniejszy efekt po przekrojeniu jest wtedy kiedy wypływa ser z środka. Składniki dla 4 osób: - 4 filety z piersi kurczaka - 4 plastry żółtego sera - 4 plastry szynki - sól - pieprz - olej Panierka: - mąka - jajko - bułka tarta Dodatkowo: - wykałaczki 1. Mięso umyć, osuszyć. Każdy kotlet nakrywamy folią do żywności
Apetyczna babeczkaróżne sposoby. Dzisiaj przygotowałam sznycle z indyka w panierce z dodatkiem rozdrobnionych płatków migdałowych. Jak smakują? To już musicie sami ocenić, kiedy je zrobicie. Składniki: 4 sztuki sznycli z piersi indyka 3 łyżki płatków migdałowych 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej (brak na zdjęciu) pieprz świeżo zmielony masło klarowane 2 jajka sól Wykonanie: Mięso umyłam, osuszyłam papierowym ręcznikiem
Kuchnia u Krysiumieść kurczaka na najniższej półce i wędź w temperaturze około 180° C od czasu do czasu smarując pozostałym sosem piwno-maślanym. – wędź, tak długo aż temperatura w centrum piersi kurczaka osiągnie około 150-160 ° C. Całkowity czas wędzenia powinien wynosić około 2 godziny na kilogram. – po uwędzeniu, a przed podaniem odstaw pieczeń na 10 minut niech odpocznie
naRuszcietrzy porcje, to jedna będzie miała tylko 296 kcal. Film do przepisu: Składniki: duża cukinia lub dwie mniejsze (0,5 kg) papryka czerwona papryka zielona cebula 2 filety z piersi kurczaka 200 ml passaty pomidorowej 3 łyżki oleju 1/3 szklanki bulionu 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy,przyprawa do kurczaka, papryka ostra, sól, pieprz mały pęczek pietruszki Przygotowanie Cukinię obieramy, przekrawamy
e-PrzepisyKulinarneRyż gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Na patelni z olejem/oliwą przesmażamy warzywa z cebulą oproszone solą, pieprzem oraz warzywkiem. Następnie kiedy warzywa zmiękną, dodajemy pokrojona i przyprawiona pierś z kurczaka. Przesmażamy całość. 3. Kiedy ryż jest gotowy, dodajemy go do warzyw i kurczaka, mieszamy całość, ewentualnie doprawiamy. 4. Papryki pozbawione gniazd nasiennych, układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy oliwa
Gotowanie...to proste !Składniki: pierś z kurczaka suszone pomidory w oleju 10 dag sera żółtego bazylia czosnek granulowany 0.6 kg ziemniaków 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko 0,5 łyżeczki oregano sól pieprz bułka tarta, jajko do panierki 2 łyżki oleju awokado ziarna słoniecznika Przygotowanie: 1.Pierś kurczaka przyprawiamy bazylią, czosnkiem, solą i pieprzem 2. Nacinamy "kieszeń" i faszerujemy suszonymi pomidorami i serem
FITBUuKPierś kurczaka w prostym sosie z miodu i musztardy, doprawiona odrobiną chili. Mięso oczyścić i posypać solą oraz pieprzem z obu stron. W szklance wymieszać oliwę z musztardą i miodem
Bullio