smacznie - zdrowo - kolorowo Sałatka pasuje idealnie na każdy posiłek. Można ją spakować również do pracy lub do szkoły. Polecam np. do: - kurczaka szarpanego - kurczaka pieczonego - nuggetsów z kurczaka - piersi z kaczki Czas przygotowywania: do 15 minut Ilość porcji
AniaGotuje.plDelikatne mięso z piersi kurczaka oraz tarte ziemniaki.. te kotlety "podbiją" każde podniebienie :-) - bez jajek - bez glutenu - bez mleka - i tylko kilka składników Z podanych składników wyjdzie do 25 kotletów
AniaGotuje.plPrzepis na delikatną pierś z kurczaka duszoną w mleku kokosowym z dodatkiem szpinaku, orzechów nerkowca i świeżego czosnku. To bardzo uniwersalne danie, które można podawać zarówno z makaronem jak i ulubioną kaszą
AniaGotuje.plsoczysty w środku. Polecam jako danie obiadowe z ziemniaczkami i jakąś pyszną surówką. Można go też podać jako przekąskę z sosem czosnkowym lub keczupem. Smacznego :) SKŁADNIKI : 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 jajko 0,5 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki pszennej łyżeczka soli trochę pieprzu szczypta oregano, papryki słodkiej i ostrej lub inne wg. uznania ORAZ : olej do smażenia płatki
Pani na deserPolecam zamiast kotletów zrobić takie proste i pyszne mięsko. Jest bardzo aromatyczne, delikatne i soczyste. SKŁADNIKI : 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1/3 kostki masła koperek natka szczypiorek oregano rozmaryn sól pieprz przyprawa warzywna przyprawa do mięs 10 dag żółtego sera 3 plastry szynki gotowanej ORAZ: folia aluminiowa do zawinięcia wykałaczki WYKONANIE: Mięso oczyszczamy z kości, żył itp. Natkę
Pani na deserżurawiną to przepis idealny na wszelakie przyjęcia jako danie na ciepło ale sprawdzi się również jako danie główne na rodzinnym obiedzie. Składniki na 10 szt : 0,75 kg piersi indyczej puszka ananasa w plastrach 10 kwadratowych plastrów sera gouda płaska łyżka przyprawy kucharek masło klarowane pieprz sos żurawinowy lub nieduże słodkie owoce Przygotowanie : Filet oczyszczamy z błonek i kroimy
Mechanik w kuchniMakaron tagliatelle pęczek botwinki oliwa 2 ząbki czosnku 1 pierś z kurczaka sól pieprz Makaron gotujemy al'dente , Botwinkę myjemy i osuszamy. Siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy drobno posiekany czosnek, z pokrojonym w kostkę mięsem Następnie dodajemy botwinkę i od czasu do czasu mieszając dusimy pod przykryciem, po czym odparowujemy nadmiar płynu, doprawiamy do smaku solą
Gotowanie jest łatweużywa, a nie dania. Ja uwielbiam, zwłaszcza gdy nie mam pomysłu na coś innego. Składniki na lasagne z porem i kurczakiem: Mały por 1 czerwona cebula 500 g piersi z kurczaka 1 czerwona papryka 25 g masła 40 g maki pszennej 500 ml ciepłego mleka 9 płatów makaronu lasagne (u mnie były po 3 na wersje, zależy jaki kształt
Delusional Trineprzechowywać w lodówce do około dwóch tygodni. Pamiętajmy aby nie przesadzić z jego ilością podczas przygotowywania dań, bo jest dość intensywny. Kurczak w sosie Teriyaki składniki: 500 g piersi z kurczaka 100 g kiełków 1 słodka czerwona papryka (ta podłużna) 100 g pieczarek 1 czerwona cebula 1/2 pora Sos: łyżeczka sproszkowanego czosnku łyżeczka imbiru łyżeczka miodu 1/4 szklanki sosu
Delusional Trinekurczakiem to pyszna propozycja na obiad. Delikatna i kremowa, za sprawą mięsnej wkładki staje się idealnie skomponowanym posiłkiem. Składniki /4-6 porcji/: 500 g marchwi 1 pojedyncza pierś kurczaka 1,5 wody 2 ziemniaki 1 puszka zielonego groszku sól, pieprz zioła (tymianek, bazylia) 5-6 ziarenek ziela Czytaj dalej... Artykuł Krem marchewkowy z groszkiem i kurczakiem pochodzi z serwisu
Pasja SmakuSKŁADNIKI: 300g makaronu lubella 1 pierś z kurczaka 400g jogurtu 2 kulki mozzarelli 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka pietruszki suszonej 1/4 łyżeczki kurkumy 1/4 łyżeczki papryki ostrej sól pieprz 2 łyżki oleju 1,5-2 szkl wody WYKONANIE: 1.Makaron ugotować. 2.Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. 3.Fileta pokroić w kostkę i dodać do cebuli, dodać przyprawy
Dziś Ja gotujedobrego smaku. Co do ryżu? Wersji typowych chińskich potrawek jest bardzo wiele – każdy kucharz ma swój własny przepis. Oto kilka kompozycji, które mogą trafić do woka. Pokrojona w kostkę pierś z kurczaka, seler chiński, marchewka, czosnek, grzyby shitake – podsmażyć wszystko na oleju arachidowym, dodać sos sojowy, łyżeczkę skrobi kukurydzianej zmieszanej z 2 łyżkami wody, biały mielony pieprz oraz sól. Podawaj
Kuchcik gotujewyśmienity. Pyszny obiad wjechał na stół ku uciesze domowników. Jadacie mięso? jakie najczęściej? czy jesteście wegetarianami lub weganami? Opowiedzcie o tym w komentarzach. A dziś moja propozycja dla mięsożerców. Pierś z kaczki smażona i pieczona. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniediecie. Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy papryka przejdzie wszystkimi smakami i zmięknie - palce lizać! :) Faszerowana papryka: 5-6 różnokolorowych papryk (u mnie żółta i czerwona) 0,5 kg piersi z kurczaka lub indyka 3 małe lub 2 średnie cebule czerwone 1 ząbek czosnku ok. 300 g pieczarek 2 woreczki ugotowanego brązowego ryżu (lub innego jeśli nie lubicie brązowego
Cooking Monsterlekką kolację – w dodatku świetnie będzie się prezentować i w pudełku na wynos, i na elegancko zastawionym stole. Składniki na 1 porcję: około 100 – 150 g ugotowanej lub upieczonej piersi kurczaka 1 czerwona papryka (najlepiej podłużna – jest słodsza i ma cieńszy miąższ) kilka kaparów lub oliwek bez pestek kilka połówek orzechów pekan lub włoskich garść rukoli, 2 – 3 liście radicchio
Even Better Food