smażone na niewielkiej ilości oleju. Polecam serwować je z pieczonymi, domowymi frytkami, surówką oraz bardzo prostym sosem na który przepis podałam niżej. Składniki na 3 porcje: 500 g piersi z kurczaka Bułka tarta pełnoziarnista 3 łyżki mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka papryki słodkiej Szczypta kurkumy Szczypta papryki ostrej 1/2 łyżeczki soli himalajskiej 1/2 łyżeczki bazylii 2 jajka Olej rzepakowy/oliwa
CzarnawisienkaDanie genialne w swej prostocie, a przygotowanie go zajmie Ci tyle ile ugotowanie makaronu. Składniki ( 2 osoby): ulubiony makaron pojedyncza pierś z kurczaka 3 łyżki zielonego pesto garść orzechów laskowych olej do smażenia Przygotowanie: ugotuj makaron wedle przepisu na opakowaniu w czasie gdy gotuje się makaron, pokrój filet z kurczaka z kostkę, lekko posól i popieprz, a następnie
Oka w rosole czyli KaFka gotujeRolowane , glazurowane udko na risotto z warzywami Udko to całkiem niezły kawałek kurczaka , soczyste mięso , nieco bardziej ,wyraziste niż filety z piersi .. Ciekawie przyrządzone , nie ma sobie równych . Glazura jest z dodatkiem miodu z mniszka , co sprawia ,że udko apetycznie błyszczy i nieziemsko smakuje . Risotto warzywne , to..po prostu risotto Mój starszy syn uwielbia je , więc często gości
Ogrodnik w podróżystartą na tarce marchew, pokrojoną w kostkę cebulę, seler naciowy pokrojony na plasterki ok. 2-3 mm. Wszystko razem podsmażyłam. I kasza....ja już kolejny raz się biję w piersi i przyznam, że zdarza mi się gotować do kaszotto kaszę w woreczkach...:D Ugotowałam dwa woreczki kaszy bulgur, ale nie do miękkości. Na wpół ugotowaną odsączyłam i przełożyłam do kiełbasy
Pieprzyć z FantazjąZapraszam na lekkie i pyszne pieczone szaszłyki z polędwiczek z piersi kurczaka. Można je również usmażyć na grillu lub patelni grillowej. Polecam z surówką ze świeżych warzyw. Składniki: 500 g polędwiczek z kurczaka 1 łyżka przyprawy do szaszłyków od CYKORIA 1 łyżeczka curry kilka listków świeżego rozmarynu (można pominąć) 2 łyżki oleju rzepakowego 3 patyczki do szaszłyków Przygotowanie: Polędwiczki
słodkie i nie tylko historie kulinarnechoć bardzo aromatyzuje mięso. Ponieważ marynata jest cytrynowa nie trzymajcie w niej kurczaka dłużej niż pół godziny, żeby kwasek nie ściął zanadto białka w mięsie. Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka lub dwie małe 8 dużych pieczarek 1 cukinia Kilka małych ziemniaków Garść pomidorków koktajlowych 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki tymianku Marynata 2 łyżki oliwy
Niedzielny kucharzSkładniki : • 2-3 woreczki ryżu basmati lub jaśminowego • 600 g piersi z kurczaka • 3 łyżki oliwy z oliwek • 1 łyżeczka kuminu • 1/2 łyżeczki rozgniecionych nasion kolendry • 1/2 łyżeczki pikantnej papryki • 1 czerwona papryka • 1 żółta papryka Sos : • 5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego • 1 ząbek czosnku • sok z 1 małej limonki • 1 łyżeczka płynnego miodu • sól Przygotowanie : Ryż gotujemy zgodnie
KUCHNIA POLSKAbardzo aromatyzuje mięso. Ponieważ marynata jest cytrynowa nie trzymajcie w niej kurczaka dłużej niż pół godziny, żeby kwasek nie ściął zanadto białka w mięsie. Składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka lub dwie małe 8 dużych pieczarek 1 cukinia Kilka małych ziemniaków Garść pomidorków koktajlowych 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki tymianku Marynata 2 łyżki oliwy
Niedzielny kucharzSkładniki : • 3 woreczki ryżu • 3 łyżki curry • 1 cebula • 3 ząbki czosnku • 3 marchewki • 3 łyżki sosu sojowego • 1 brokuł • 3 piersi kurczaka • sól • pieprz • tymianek • oliwa z oliwek • 150 g tartej mozzarelli lub sera żółtego Przygotowanie : Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu mieszamy z curry. W rondlu podsmażamy na oliwie pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek. Dodajemy
KUCHNIA POLSKAłodyg białych szparagów 3 młode marchewki 1 pomarańczowa papryka por (biała część) 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka masła 1,5 litra bulionu drobiowego 300 g polędwiczek z piersi kurczaka 3 łyżki ryżu natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie B Głąb z brokułu, końcówki ze szparagów (obrane) i marchew, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę kroimy w paski. Polędwiczki
R'n'G Kitchenpokruszona fetą oraz cząstkami cytryny, aby każdy mógł wycisnąć sobie sok na potrawę. ➤ Rada: Zamiast fety do spanakorizo możesz podać również jajko sadzone lub upieczoną/usmażoną pierś z kurczaka
Chilli Czosnek i Oliwawzmacniającego orgazm. Szparagi zawierają również fitoestrogeny, działające podobnie do żeńskiego hormonu odpowiedzialnego za popęd płciowy, czyli estrogenu. Szparagów nie powinno zabraknąć w diecie kobiet w ciąży i karmiących piersią. Kwas foliowy odpowiada za prawidłowy rozwój płodu. Jedząc szparagi, kobiety karmiące mogą w ten sposób uzupełniać braki wapnia, który jest niezbędny dla rozwijającego się dziecka. Szparagów powinny unikać osoby
My Chcemy Jeśćtakże dodatkowe pociążowe kilogramy, nie mogę pozwolić sobie na każde słodkie szaleństwo. Staram się, żeby każdy to co jem miało jak najwięcej wartości odżywczych, tym bardziej, że jeszcze karmię piersią. Zatem wymyślam kolejne wersje zdrowego i smacznego jedzenia, a to jest kolejny pomysł na zdrowy deser. Składniki na 1 porcję : 250g jogurtu naturalnego 3% łyżka nasion chia 1 niewielkie jabłko
DietologSkładniki: 2 garście sałaty lodowej 3 pełne łyżki mieszanki orzechów pinii, pestek dyni i słonecznika – wykorzystałam Mix sałatkowy Italia Helio 2-3 rzodkiewki 1 ogórek kiszony około 1/2 piersi z kurczaka przygotowanej w przyprawie gyros* 3 łyżki jogurtu 1 czubata łyżka majonezu sól i pieprz do smaku posiekany szczypiorek *miałam z obiadu (kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy
Słodkie okruszkilistę składników i przepis. A jeśli szukacie inspiracji na zupełnie inne risotto z curry i szparagami to zapraszam TUTAJ . Składniki 1/2 szklanki ryżu do risotto 600 ml bulionu 1 pierś z kurczaka 1 łyżka przyprawy curry 2 łyżki oliwy mała czerwona cebula łyżka masła 10 suszonych pomidorów 1 puszka zielonego groszku olej do smażenia parmezan Risotto z kurczakiem i groszkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!