okazji chciałabym Wam życzyć wszystkiego najlepszego w zbliżającym się 2017 r., samych pomyślności i realizacji wyznaczonych celów. Niech Nowy Rok będzie dla Was jeszcze lepszy od 2016. Składniki: 500g piersi z kurczaka Przyprawa do Gyrosa (u mnie Kamis) 1 duża czerwona cebula 6 ogórków konserwowych Puszka kukurydzy konserwowej 1 mała kapusta pekińska lub ½ główki większej Ketchup (u mnie pikantny(...)łyżki majonezu Mały jogurt naturalny (ok. 150-200g) 2 łyżki oleju Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Obsypać porządnie przyprawą, gdyż kurczak musi być wyrazisty w smaku (ja używam prawie całe opakowanie). Odstawić na 30 minut do lodówki. Następnie usmażyć na rozgrzanym oleju. Odstawić do ostygnięcia. Na dno salaterki ułożyć podsmażonego kurczaka, następnie polać ketchupem tak, aby powstała
Fabryka pomysłówprzygotowaniu a kolejnym jej atutem jest fakt, że można przygotować ją dzień wcześniej - smaki pysznie sobą przejdą i będzie jeszcze lepsza. Gyros z kurczakiem Składniki : około 600 g piersi z kurczaka 1 większa biała cebula 6 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy kapusta pekińska majonez ketchup olej do smażenia przyprawa gyros Przygotowanie : Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, przesmażamy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiMoja córka zażyczyła sobie na obiad nuggetsy z frytkami. Miałam akurat mięso z piersi kurczaka, poszperałam w sieci i z kilku różnych przepisów wybrałam to, co najbardziej mi odpowiadało. Usmażyłam małe kurczakowe kęski, aromatyczne i chrupiące - bardzo nam smakowały, może zechce zrobić podobne:) składniki: podwójna pierś kurczaka marynata: 200 ml jogurtu greckiego 2 łyżki pikantnego keczupu łyżka przyprawy gyros panierka
6niebododatek do mięsa składniki: 1 duży słoik marynowanych pieczarek (ok 900 g ) 2 średnie marchewki 3 średnie ziemniaki 4 jajka 1 puszka kukurydzy 3 małe ogórki konserwowe 300 g piersi z kurczaka słodka papryka sól,pieprz olej do smażenia 3 łyżki posiekanego szczypiorku majonez Marchewkę i ziemniaki dokładnie umyć i ugotować. Następnie wystudzić i obrać ze skórki. Jajka ugotować(...)twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Usmażyć na oleju i wystudzić. Kukurydzę oraz pieczarki osączyć z zalewy na sicie. Ugotowaną marchewkę i ziemniaki oraz ogórki konserwowe pokroić w kostkę, każde warzywo musi być osobno. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, u mnie tortownica o średnicy 26 cm. Dno tortownicy wyłożyć marynowanymi
Monia miesza i gotujerodzinne, np. Sylwestra, stanowią doskonałą przekąskę. Tym razem postanowiłam indyka usmażyć w panierce z paluszków, kąski wyszły bardzo smaczne i chrupiące, podałam je z sosem bazyliowym. Składniki: 500 gram piersi z indyka Przyprawa do indyka Słodka i ostra papryka 2 jajka 100 gram paluszków słonych Fanex Olej do smażenia Dodatkowo: Sos bazyliowy Fanex Sposób przygotowania: Pierś z indyka kroimy
Bajeczna Kuchniagyrosem jest smaczną i pożywna przekąską. Często robię ja na szybko gdy mam mało czasu. Możemy ją przyrządzić jako przekąskę na sylwestra. Składniki: 4 placki tortilli Fanex 1 pierś z kurczaka 0,5 główki kapusty pekińskiej 1 papryka czerwona 1 pomidor 3 ogórki konserwowe Przyprawa do grosa Olej do smażenia Sos gyros Fanex Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy
Bajeczna Kuchniawyśmienita propozycja na sylwestrowe danie. Lazania z chili con carne ma ciekawy i wyrazisty smak. Składniki 10 płatów makaronu do lazanii 1 puszka chili con carne firmy Bonduelle 1 pierś z indyka 1 puszka pomidorów krojonych sól pieprz 1 ząbek czosnku żółty ser olej keczup ( z dyni lub cukinii ) 2 łyżki zielonego groszku z puszki 1. Pierś z indyka kroimy
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyzwykłe czy ciemne). Czosnek niedźwiedzi wspaniale podkręca i podkreśla smak sałatki, a przy tym nie pozostawia nieprzyjemnego zapachu jak w przypadku zwykłego czosnku w ząbkach. Składniki: 1 pierś z kurczaka 2,5 szkl. kolorowego makaronu (u mnie kokardki) 2 czerwone papryki 0,5 litrowy słoik ogórków konserwowych 1 por 2 łyżki przyprawy do kurczaka 1 łyżka czosnku niedźwiedziego(...)łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej Do smaku: sól pieprz czarny (najlepiej grubo mielony) ostra papryka Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Obsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu (u mnie olej rzepakowy) z przyprawą do kurczaka aż prawie cały płyn odparuje. Studzimy. Makaron wrzucamy na osolony wrzątek z łyżką oleju i gotujemy
Kolorowy Przepisowniksałatka jarzynowa Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Wraps z kurczakiem Sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 5 plastrów świeżego ananasa 1 duża pierś z kurczaka 3 łodygi selera naciowego ziarenka z połowy granata 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sok z cytryny 1/2 łyżeczki curry sól pieprz olej do smażenia Wykonanie(...)Pierś oprószamy solą i pieprzem, smażymy z obydwu stron na rozgrzanym tłuszczu. Odstawiamy do wystygnięcia. W szklance mieszamy curry, majonez, jogurt, sok z cytryny, sól i pieprz. Ananasa kroimy w kostkę, seler w plasterki, kurczaka w podłużne paski. Dodajemy sos, wszystko mieszamy i posypujemy granatem
Kulinarne przygody GatityAromatyczna, soczysta i rozsiewająca zapach po całym domu PIERŚ Z... Artykuł PIERŚ Z KACZKI Z SOSEM ŻURAWINOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEktóre od niedawna jest uprawiane w Polsce, jest to połączenie jarmużu z brukselką. Zapiekanka dzięki karellose nabrała odpowiedniego smaku, moi domownikom bardzo smakowała. Składniki: 300 gram makaronu 300 gram piersi z indyka 100 gram karelosse Fit&Easy 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 200 gram sera żółtego Przyprawa do indyka Sól, pieprz Olej do smażenia Sposób przygotowania: Pierś
Bajeczna Kuchniapapryki 20 dkg pieczarek cebula mała puszka kukurydzy lub 1/2 dużej puszka całych pomidorów (mogą być świeże ale dla mnie w zimie nie mają smaku) cebula 2 ząbki czosnku pierś z kurczaka 4 łyżki oleju kostka rosołowa majeranek, sól ziołowa, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do kurczaka Wykonanie: 1. Obieramy pieczarki i kroimy (niezbyt drobno). Wykrawamy z papryki gniazdo nasienne(...)podsmażamy. 3. Gdy warzywa puszczą sok przesypujemy wszystko do garnka, wlewamy szklankę wody i dodajemy kostkę rosołową. Dusimy na wolnym ogniu aż warzywa zmiekną. 4. W tym czasie doprawiamy pierś kurczaka, kroimy na małe kawałki i podsmażamy na oleju. Gdy zmięknie przekładamy do garnka z warzywami. 5. Gdy wszystko jest już miękkie dodajemy kukurydzę, pokrojone pomidory, przyprawy i jeszcze chwilę
Mama z miastaMoja córeczka skończyła już pół roku i szczęśliwie cały czas karmię ją piersią. Nie jest to więc dobry czas na eksperymenty z dietą, ale staram się ograniczać mięso. W tygodniu, kiedy jesteśmy tylko we 2 jem potrawy wegetariańskie, a czasem nawet uda mi się przygotować coś wegańskiego. Raz w tygodniu w naszym osiedlowym sklepie mięsnym są ekologiczne kurczaki. Wtedy pozwalam(...)sobie na mięso i z reguły starcza mi to na ok 2 dni. Z piersi robię potrawę na sobotę, kiedy cała rodzina jest w komplecie, a z nogi, korpusu i skrzydełka gotuję rosół. W niedziele gotuje mąż i wtedy przeważnie jest zwykłe mięcho... Jakiś czas temu oglądałam program "Twój portfel nasza dieta" i wpadł mi w oko ciekawy przepis
Mama z Motylemnaszym kraju wprowadza całkowitą nowość. Byłam ogromnie ciekawa smaku tego nowego warzywa i dlatego podałam go w towarzystwie tak lubianych przez moja rodzinę dań drobiowych. Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1, 5 opakowania kalerosse 330 ml śmietany 30 % 1 liść laurowy 2 ziarna ziela ang sól,pieprz 1 szklanka bulionu warzywnego Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy
Z Majeczką w kuchniSKŁADNIKI : 4 średniej wielkości buraczki 1 pierś z kurczaka dowolna przyprawa do kurczaka 2 łyżki oleju 150 g makaronu świderki garść świeżego szpinaku sól, pieprz do smaku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka czarnuszki 2 łyżeczki ziarna sezamu 2 łyżki oliwy z oliwek kiełki i pomidorki do ozdoby(...)Buraczki przecinamy na pól i gotujemy w widzie do miękkości. Odcedzamy, studzimy i obieramy skórkę. Z każdego buraczka należy małym nożykiem wydrążyć środek. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, studzimy. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, kroimy w małą kostkę i doprawiamy do smaku solą, pierzem i przyprawą do kurczaka. Na patelni a 2 łyżkach oleju podpiekamy mięso do momentu
Kulinarne Fantazje Marioli