pierś - 15998 przepisów (strona:326/1067)

Sałatka z kurczakiem, mango i granatem 215

łyżeczki soku z cytryny (ok. 20 g), - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g), - łyżeczka musztardy miodowej (ok. 10 g), - pół łyżeczki miodu (ok. 6 g), - mięso z piersi kurczaka (ok. 100 g), - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5 g), - przyprawy: sól, pieprz Cayenne. Sposób przygotowania 1. Mięso z piersi kurczaka kroimy w paski, marynujemy w oleju, ostrych przyprawach i smażymy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Tymbaliki z kurczaka 210

lubi? W mo im domu obowiązkowo muszą znaleźć się na stole podczas Świąt czy innych uroczystości. Malutkie,podzielne porcje,doskonałe jako zimna przekąska. Najczęściej robię je z samych piersi kurczaka,czasem dodaję udka.   porcja ugotowanego kurczaka z rosołu (piersi,udka) marchewka z rosołu groszek konserwowy ugotowane jajko 1 litr rosołu 6 łyżeczek żelatyny W małych kubeczkach,filiżankach lub miseczkach

Kolorowa kuchnia Elki
ZUPA BANANOWA Z KURCZAKIEM 121

moim wydaniu...bo od siebie dodałam marchewkę i cukinię. Ostro-słodki smak, który na pewno zaskakuje. A czy przypadnie do gustu?   Składniki: 1 cebula 2 papryczki chili 1 pierś z kurczaka 3 banany 1 marchewka 1/2 cukinii 1 łyżeczka curry puszka mleka kokosowego 1 l bulionu 1 łyżeczka sosu sojowego słodka papryka mielona sól, pieprz 1 łyżka oliwy(...)gotujemy, a następnie blendujemy na gładki krem. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulę obieramy, papryczki chili myjemy i osuszamy. Cebulę i papryczki chili drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię do zeszklonej cebuli. Podsmażamy, przyprawiamy curry, papryką mieloną, pieprzem oraz solą, a następnie zawartość patelni

Kuchnia MagdaLeny
POLICZKI WIEPRZOWE W SOSIE MYŚLIWSKIM Z PARMEZANOWYMI KLUSECZKAMI 293

nowości od KRAKUS znajdziecie nie tylko policzki, ale również inne rodzaje mięs, które warto spróbować! Są to m.in: Szynka wieprzowa, Łopatka wieprzowa, Golonka, Udo z indyka, Skrzydło z indyka, Pierś z kurczaka i Pierś z gęsi. Polecam

Ostra na Słodko
Kuchnia Polska według Karola Okrasy. Wspomnienia z warsztatów kulinarnych Lidl'a 103

omlecie tatar z jelenia tatar z łososia aromatyczna zupa grzybowa na zakwasie z pieczonym dorszem i grochem carpaccio z podwędzanej polędwicy z salsą z orzeszkami piniowymi opalana sianem pierś z kaczki kotleciki ziemniaczane w trzech wersjach- z grzybami, suszonymi pomidorami i smażonym porem pierś z kaczki z sosem czekoladowym Warsztaty z Lidl'em charakteryzują się miłą atmosferą i profesjonalnym podejściem

Z Kuchni Do Kuchni
Warsztaty Kuchni Lidla: kuchnia polska z Karolem Okrasą 150

omlecie tatar z jelenia tatar z łososia aromatyczna zupa grzybowa na zakwasie z pieczonym dorszem i grochem carpaccio z podwędzanej polędwicy z salsą z orzeszkami piniowymi opalana sianem pierś z kaczki kotleciki ziemniaczane w 2 wersjach: z grzybami i suszonymi pomidorami pierś z kaczki z  sosem czekoladowym Foto Kuchenne wariacje Wraz z Agnieszką z  Talerza pokus , z którą

Kulinarne przygody Gatity
Ziołowe schabowe z wkładką 144

schabowe są świetną alternatywą do zwykłych tradycyjnych schabowych. Rewelacyjnie pachną i smakują czosnkiem, oregano, ziołami prowansalskimi i lubczykiem. Dzięki wkładce serowo warzywnej są niezwykle syte. 2 podwójne filety z piersi kurczaka Sól czosnkowa Biały pieprz Oregano Liść lubczyku Zioła prowansalskie 2 jajka Bułka tarta do panierowania 10 pieczarek 1 cebula 1 czerwona papryka 100 g żółtego sera Olej do smażenia(...)Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Z każdej strony doprawiamy solą czosnkową i białym pieprzem. Z jednej strony obsypujemy oregano, ziołami prowansalskimi i liściem lubczyku. Każdy plaster mięsa maczamy w rozmąconym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę oraz paprykę

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i serami 491

Bardzo szybka w przygotowaniu zapiekanka z kurczakiem i serami. Fajnego posmaku dają zapieczone pomidorki koktajlowe i chrupiąca papryka. 300 g filetu z piersi kurczaka 250 g makaronu świderki pełnoziarnistego Przyprawa do kurczaka Ostra czerwona papryka 1 czerwona papryka 7 pomidorków koktajlowych Sos: 1 szklanka mleka 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżka mąki pszennej 3 ząbki czosnku 50 g sera gorgonzola(...)serka topionego 50 g żółtego sera Sól Pieprz Szczypta gałki muszkatołowej Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i ostrą czerwona papryką. Smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni z odrobina oliwy z oliwek. Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Paprykę kroimy w kosteczkę, pomidorki na ćwiartki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. W garnku podgrzewamy

VioletoweKucharzenie
domowe wędliny - mielonka drobiowa z szynkowara 279

wędlin ze wszystkich, które do tej pory przygotowałam. Delikatna, a jednak ma swój charakter, soczysta, łatwo ją kroić nawet na dość cienkie plasterki.  składniki: 700 g mięsa z piersi kurczaka 300 g zmielonej łopatki 3 płaskie łyżeczki soli peklującej szczypta kminku szczypta tymianku szczypta rozmarynu 1/4 łyżeczki zmielonego pieprzu 1 zmiażdżony ząbek czosnku 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wody(...)wykonanie: Pierś kurczaka oczyściłam i pokroiłam w dość drobną kostkę, połączyłam ze zmieloną łopatką. Do mięsa dodałam wszystkie przyprawy, wsypałam żelatynę, dolałam wodę i wyrabiałam tak długo, aż mięso zaczęło się kleić (około 10 minut). Przełożyłam je do pojemnika i odstawiłam do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie wyłożyłam szynkowar woreczkiem, a do woreczka włożyłam mięso, dobrze ugniatając. Zawiązałam

babka w formie
Gęś w świeżo wyciskanym soku jabłkowym na liściach z jarmużu 183

Jaki dzień na świętego Marcina, taka będzie cała zima Marcinowa pogoda mrozów zimie doda Gdy mróz na Marcina, będzie tęga zima Jeśli Marcin z chmurami, niestałeczna zima przed nami Pierś z marcinowej gęsi biała, to zima będzie stałkowała Na świętego Marcina najlepsza gęsina, patrz na piersi, patrz na kości, jaka zima nam zagości Na świętego Marcina najlepsza gęsina Na Marcina

Bon Appetit Małgorzaty
Kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem 194

goździki, majeranek i ocet jabłkowy. Dokładnie mieszamy. 4. Faszerujemy kaczkę jabłkami, po czym za pomocą wykałaczek spinamy otwory przy szyi i kuprze. 5. Przekładamy kaczkę na blachę do pieczenia ( piersiami na dół, aby nie wyschły podczas pieczenia ) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez około 2 godziny. 6. Godzinę przed końcem pieczenia dokładamy na blachę umyte ziemniaki(...)jakiś czas wyciągamy z pieca kaczkę i polewamy ją tłuszczem, który się z niej wytapia. Pieczoną kaczkę podajemy na półmisku otoczoną pieczonymi ziemniakami. Odkrawamy dla każdego porcje: udko, pierś ze skrzydłem, żebra - co kto lubi :) Smacznego

W kuchni Katie
Kurczak w warzywach Julienne z syropem miodowo-winnym z granatową marchwią 138

ViolaPasssion Znów zrobiłam coś z niczego ,szukając inspiracji z zapasem Indyjskich przypraw zamiast kotleta z piersi kurczaka  zrobiło się wspaniałe lekkie i zdrowe danie . Składniki:6 osób 0,8 kg piersi z kurczaka 2 marchewki 1 seler naciowy 1 cukinia 3 łyżki miodu płynnego 1/2 szczypioru 1 garść kukurydzy 1 garść kiełków bambusa (możemy nie dodawać) 6-7 łyżek

Viola cooks with passion
Bigos 166

każdym razem będziemy mieć pewność, że zachwyci nas trochę innym smakiem :) 2 kg kapusty kiszonej 1 kg mięsa z łopatki lub szynki 1/2 kg kiełbasy 1 pieczona pierś z kurczaka 1 chochelka sosu z pieczenia kurczaka marchewka 2 łyżki mieszanki suszonych warzyw cebula sól, pieprz garść suszonych grzybów 3 listki laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego łyżka przyprawy do bigosu(...)startą na grubych oczkach marchewkę i gotujemy ok godzinę. Grzyby moczymy w 1 szkl gorącej wody, kroimy i dodajemy wraz z wodą do bigosu, dodajemy również upieczoną i pokrojoną pierś z kurczaka i sos. Nadal gotujemy do miękkości wszystkich składników. Pod koniec gotowania dodaję koncentrat pomidorowy. Najlepiej aby bigos postał przez noc w chłodnym miejscu, odgrzany na drugi dzień będzie

Smakołyki Asi
FILET Z KURCZAKA ZAPIEKANY Z POMIDORAMI I MOZZARELLĄ 1029

Lekkie,soczyste mięso drobiowe pod czapeczką pomidorową to szybki i pyszny obiad. Składniki:   1 podwójna pierś z kurczaka 1 duży pomidor 1 opakowanie mozzarelli 1 cebula 4 ząbki czosnku świeża i suszona bazylia ( tymianek też dobrze pasuje) sól,pieprz,papryka oliwa z oliwek Filety z piersi kurczaka umyć,osuszyć i pokroić na 4 części. Przyprawić : 2 ząbki czosnku,sól

Niespełnione zdolności kulinarne
SAŁATKA CURRY Z SELERA NACIOWEGO 144

sałatkę trochę zmodyfikowałam dodając winogron i granat. Wyszła rewelacyjna ! Przepis bierze udział w konkursie  LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY Składniki: 1 op. selera naciowego 1 pojedyncza pierś z kurczaka 200 g winogron czerwonych 1/2 granatu 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka curry przyprawa do kurczaka sól, pieprz oliwa do smażenia Wykonanie: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania