Bardzo soczyste piersi z kurczaka (brzmi niewiarygodnie?). Marchewkowo - groszkowa pierzynka plus majonez to doskonała ochrona przed tym, aby mięso nie wysuszyło się. Ba! Oprócz tego, że mięso nie wysuszy się i będzie doskonale wilgotne, zyska wiele smaku z warzyw. Warto wypróbować. Danie jest lekkie i posmakuje każdemu. Jeżeli chodzi o groszek, który bywa zmorą (Tak, również u mnie(...)czasu! Do czasu, w którym wypróbowałam groszku marki Bonduelle! Konkurencja może się schować w głęboką dziurę! :) ) Potrzebujemy: 2 podwójne piersi z kurczaka 4 łyżki majonezu 500 g marchewki 1 puszka groszku Bonduelle sól, pieprz Piersi kroimy wzdłuż na połówki, oprószamy solą i pieprzem. Układamy mięso w naczyniu żaroodpornym i smarujemy majonezem. Marchew ścieramy na tarce, na malutkich oczkach. Groszek odsączamy
MamaOskarkawraca jak bumerang jednak tym razem wystarczyło zerknąć do lodówki w której znalazłam: resztę szpinaku, małą cukinię i przypomniał mi się przepis, który kiedyś testowałam. Ale teraz dodałam jeszcze piersi z kurczaka, bo danie bez mięsa u mnie by nie przeszło. Składniki: 2 piersi z kurczaka 300 g makaronu świderki 1 mała cukinia 150 g świeżego szpinaku 7-8 pomidorów(...)suszonych. 2 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek 2-3 łyżki tartego parmezanu pieprz sól mieszanka ziół śródziemnomorskich Wykonanie: Piersi oczyścić i pokroić w bardzo cieniutkie paseczki lub w kostkę, doprawić i podsmażyć. Makaron ugotować al dente. Cukinię pokroić w cieniutkie paseczki i podsmażyć na patelni razem z czosnkiem. Szpinak zblanszować. Do garnka wlać oliwę i dodać makaron, cukinię
Pysznie & Pięknieintensywnym kolorze, podane z makronem ryżowym to świetny pomysł na obiad czy kolację. Inspiracją do powstania dania była życzliwość marki Ole! , Stovit, Tylko Stylowe oraz ePrezenty. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej 4 kolby kukurydzy- mini marynowana w occie winnym Ole! 2 łyżki sosu sojowego sól himalajska Stovit , pieprz, słodka i ostra papryka, przyprawa do kurczaka(...)olej do smażenia 100 g makaronu ryżowego Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki, przekładamy do miski ,dodajemy sos sojowy i przyprawę do kurczak. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy piersi z kurczaka i obsmażamy do miękkości mięsa, zdejmujemy z patelni i odkładamy na bok. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia kurczaka wrzucamy mieszanką warzyw i smażymy do miękkości warzyw
Podróż w kulinariaPiersi z kurczaka zamarynowane, podduszone na maśle klarowanym, pachnące ziołami i bardzo aromatyczną mieszanką curry. Jedne z moich ulubionych dań z kurczakiem i ryżem z dodatkiem mleczka kokosowego, pełne przypraw. Pyszne danie z kurczakiem, dziś u mnie, aromatyczne, takie jakie lubimy, podaję ze świeżo skrojonym koperkiem lub natką. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula spora garść mrożonego groszku(...)marchew 1 pietruszka 3 ząbki czosnku 400 ml mleczka kokosowego przyprawy: sól, pieprz, curry, przyprawa do kurczaka, oregano masło klarowane do podania ryż, tarty ser i natka Przygotowanie: Piersi myję, suszę i kroję w niedużą kostkę. Marynuję je w kilku łyżkach oliwy i przyprawach. Odstawiam na minimum 2 godziny do lodówki. Warzywa obieram, cebulę i czosnek siekam w drobną kostkę
Zasmakuj Kuchniczasie trwania akcji będę miała okazję zaprezentować inny rodzaj pie. A tymczasem polecam pie z kurczaka z pieczarkami, marchewką i groszkiem! Pie z kurczaka Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka lub mięso z rosołu 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 200-250 ml rosołu, bulionu lub wywaru z gotowania piersi z kurczaka 4 łyżki śmietany 1 średnia cebula(...)kawałki. Wywar przecedzić i zostawić, może być wykorzystany do przygotowania sosu. Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę, przesmażyć aż mąka się przyrumieni, podlewać rosołem lub wywarem z gotowania piersi, cały czas mieszając. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Chwilę gotować, po czym dolać śmietanę, wymieszać i gotować przez chwilę. Odstawić. Na patelni rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej drobno
Codzienne GotowanieDziś miałam ochotę na sajgonki. W lodówce znalazłam pierś z kurczaka, a w spiżarni pozostałe składniki. Nie było innego wyjścia i wiecie co? Przygotowanie takiej sycącej przekąski nie zajęło mi więcej czasu niż godzinę - łącznie ze smażeniem. Rewelacja! :) Potrzebujemy: podwójna pierś z kurczaka 1/2 czerwonej cebuli 1 cm imbiru 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 3 łyżki sosu(...)Świata olej roślinny do smażenia Kurczaka nie mielę, a siekam. Uważam, że jest to mięso bardzo delikatne i zmielenie go nie dałoby takiego rezultatu, jakiego chciałam uzyskać. Do posiekanej piersi z kurczaka dodaję starty czosnek i imbir, posiekaną drobniutko cebulę, przepłukany wrzątkiem, odsączony i drobno posiekany makaron Shirataki oraz natkę pietruszki, sos sojowy i ostrygowy, a także surowe jajko. Całość
MamaOskarkapysznym dressingiem musztardowo-miodowym. Dobra dla wszystkich dbających o zdrowy styl życia. Najlepiej smakuje na ciepło, z opieczoną bagietką lub kromką pełnoziarnistego chlebka. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 małe piersi kurczaka 1/2 małej sałaty lodowej 1 mała cebula czerwona 1 cukinia 1 papryka czerwona 200 g pieczarek 2 łyżki natki pietruszki oliwa przyprawy: po 1/2 łyżeczki: świeżo zmielonego czarnego(...)soku z cytryny, sól WYKONANIE WINEGRET : W miseczce rozcieramy musztardę francuską z miodem i szczyptą soli. Dodajemy oliwę i sok z cytryny. Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. PIERSI KURCZAKA osuszamy i oczyszczamy z białych błon. Nacieramy z obu stron przyprawami oraz 1 łyżką oliwy. Odstawiamy do zamarynowania. Cukinię i pieczarki kroimy w 2-3 mm plastry, paprykę
cool and mintyodrobina do opieczenia kurczaka (użyłam słonecznikowego) 50 g masła sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka cukru 2 łyżki soku z cytryny 750 ml wody 2 średnie piersi z kurczaka sól, ostra papryka do smaku czarnuszka Piersi z kurczaka przyprawić solą i ostrą papryką. Odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny. Cebulę i czosnek obrać, pokroić drobno. Brokuły(...)przykryciem ugotować do miękkości. W połowie gotowania wsypać cukier i sól. Do ugotowanych brokułów dodać masło i zmiksować całość lekko blenderem. Przyprawić pieprzem i sokiem z cytryny. Piersi z kurczaka opiec na lekko natłuszczonej patelni lub zgrillować. Odstawić na kilka minut pod przykryciem, żeby mięso "odpoczęło". Wtedy podczas krojenia nie wyciekają soki. Na talerze lub do miseczek wlewać zupę. Dodać
Codzienna kuchnia niecodziennabrokułami i kurczakiem. Wystarczy kilka składników, 20 minut i będziesz w stanie przygotować zdrowy obiad. Składniki (4 porcje): 1 brokuł (500 g) 250 g makaronu razowy 250 g piersi z kurczaka kilka ząbków czosnku 1 duża cebula (150 g) kilka kropli oleju do smażenia Mała śmietana 18% Sól, pieprz, ulubione zioła Sposób przygotowania: Makaron gotujemy według przepisu(...)opakowaniu. Brokuły myjemy i dzielimy na małe różyczki i gotujemy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy do miski dodajemy kilka kropli oleju oraz ulubione przyprawy i zioła. Wszystko razem dokładnie mieszamy i podsmażamy na złoty kolor. Cebule oprać, pokroić w kostkę i podsmażyć aż się zarumieni. Makaron, brokuły, pierś z kurczaka oraz cebule wrzucić do dużej miski
The Slow Life Wifepomysł na posiłek potreningowy- dostarcza wszystkich składników odżywczych, syci i dodaje energii na kolejny trening Makaron ze szpinakiem i kurczakiem porcja dla dwóch osób 200 g makaronu kokardki duża pierś z kurczaka 200 g pieczarek 200 g świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku cebulka dymka 200 ml śmietany 30% sól, pieprz + oliwa z oliwek do smażenia Pieczarki umyj, pokrój w półplasterki(...)Pierś z kurczaka po umyciu i osuszeniu pokrój w niewielką kostkę. Na dużej patelnii rozgrzej niewielką ilość oliwy z oliwek. Podsmaż na niej drobno posiekane 2 ząbki czosnku oraz cebulkę dymkę. Gdy zaczną się rumienić, dodaj pokrojone pieczarki. Podsmażaj ok. 5 minut, a następnie dodaj pierś z kurczaka, przypraw solą i pieprzem. Całość podsmażaj ok. 7 minut. Następnie dodaj szpinak
365 dni dookoła kuchniSałatki gyros robię dosyć często ale po raz pierwszy zrobiłam zapiekankę. Muszę wam powiedzieć, że jest rewelacyjna. Więc szczerze wam ją polecam. Składniki: 200 g ryżu 2 piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 1 cebula czerwona 5 ogórków konserwowych 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej 150 g sera żółtego gouda 150 sera mozzarella 3-4 łyżeczki przyprawy do gyrosa(...)łyżki oleju olej do podsmażenia Sos: 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu Przygotowanie: Piersi z kurczaka pokroić w kostkę wlać 2 łyżki oleju dodać przyprawę i wymieszać. Włożyć na co najmniej godzinę do lodówki. Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko. Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski a ogórki w plasterki. Kukurydzę odsączyć. Majonez wymieszać z ketchupem. Na patelni
Ala piecze i gotujekęsy 3 szybkie przepisy na tosty Menu na imprezę – propozycje przepisów Przepis na bagietki nadziewane kurczakiem Drukuj przepis Porcji: 20 Czas gotowania: 40 minut Składniki 2 bagietki pierś z kurczaka jajko bułka do panierki kilka plasterków sera - żółtego lub mozzarella łyżka masła 3 ząbki czosnku garść natki pietruszki garść świeżej bazylii sól i pieprz olej do smażenia Przepis 1 Pierś(...)kurczaka przygotowujemy tak samo, jakbyśmy robili kotlety z piersi - filetujemy, maczamy w jajku doprawionym solą i pieprzem, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju. Odstawiamy do ostygnięcia. 2 Bułkę dzielimy na dwie/trzy części (w zależności od długości kawałków kurczaka jakie mamy) i wydrążamy z nich środek. Kawałki kurczaka owijamy serem i nadziewamy nimi wydrążone bułki. Po nadzianiu
Kuchnia BazyliiPyszny, szybki obiadek na dobry początek tygodnia. Kilka składników, parę chwil w kuchni i mamy gotowy makaron ze szpinakiem, pieczarkami i piersią z kurczaka, mniam! :) Składniki na 4-5 porcji: 400 g makaronu penne 1 opakowanie świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku ok. 500 g piersi z kurczaka 400 g pieczarek przyprawa do gyrosa sól, pieprz Makaron ugotować według instrukcji(...)opakowaniu. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić szpinak, gdy się skurczy dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać, chwilkę podsmażyć i przełożyć na talerz. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa i wrzucić na rozgrzany na patelni olej, podsmażyć. Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki, posolić i przykryć na chwilę. Gdy pieczarki puszczą sok odkryć, dodać szpinak
Simply Food