pieczarki ze sklepu, ale smak prawie taki sam. Składniki: • 1,5 kg surowego mięsa z kurczaka – piersi i udka bez kości, może być cały kurczak • 4 jajka • 250 g pieczarek • 100 g masła • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 3 łyżki oliwy • 3 bułki kajzerki • sól, biały pieprz do smaku • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
To co kochamsmaku i sycąca, ale przede wszystkim pięknie wygląda - nie tylko na świątecznym stole. Inspiracja: klik Składniki ( tortownica 18 lub 21 cm): słoik marynowanych pieczarek ( ja wybrałam bardzo drobne sztuki ) 900ml 30 dkg piersi z kurczaka 2 marchewki 3 ogórki konserwowe 3 ziemniaki 3 ugotowane na twardo jajka 100g żółtego sera sól, pieprz, słodka papryka przyprawa do kurczaka olej(...)ugotować do miękkości. Po wystudzeniu obrać i pokroić w kostkę. Piersi z kurczaka natrzeć przyprawą do kurczaka, posolić i w całości usmażyć na wolnym ogniu. Trzeba pilnować, żeby mięso nie było w środku surowe. Mięso, ogórki i jajka pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na grubej tarce. Pieczarki odcedzić z zalewy. Tortownicę wyłożyć dokładnie folią spożywczą. Składniki układać warstwami
Maślane ciasteczkoKotlety z kurczaka, pieczarek i sera Drobiowe kotleciki z dodatkiem pieczarek i sera to ciekawa i bardzo smaczna alternatywa dla smażonej piersi kurczaka. Mięso wychodzi kruche i soczyste. Polecam wypróbować! Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 łyżka majonezu 1 jajko 100g pieczarek 1 niewielka cebula 2 łyżki startego żółtego sera 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska
Blog z ApetytemSkładniki: -3 pojedyncze filety z piersi kurczaka - 7-8 łyżek ryżu - ćwierć czerwonej papryki - 3 nieduże pieczarki - pół cebuli - pół marchewki - 3 łyżki groszku konserwowego - 3-4 łyżki oleju - 3 łyżki przecieru pomidorowego - przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, imbir, tymianek, czosnek granulowany Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę i oprószyć przyprawami, odstawić na godzinę. Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki
Kulinarne blogowaniefilety z piersi kurczaka 1 bakłażan 2 pomidory 50-60 g sera pleśniowego 8-10 szt pieczarek sól pieprz lubczyk oregano oliwa bazylia świeża Filet lekko przecinamy w miejscu gdzie jest zbyt gruby i rozkładamy, skrapiamy oliwą i posypujemy przyprawami, odstawiamy na ok 1 godzinę. Bakłażan kroimy na plastry i solimy, również odstawiamy na godzinę. Bakłażan płuczemy i osuszamy . skrapiamy
Gotowanie jest łatwenaszą stronę. Dziś proponuję kolorowe szaszłyki , które w sezonie grillowym idealnie pasują na spotkania w gronie znajomych. Składniki: pół kilo piersi z indyka (można również z kurczaka) papryka czerwona papryka zielona trzy czerwone cebule cukinia pieczarki Przyprawy: czosnek sól pasta curry pieprz mięta oregano,bazylia oliwa oliwa z czosnkiem i ostrą papryczką Warzywa i piersi z indyka pokroiłam
potrawyregionalnebazylią i oregano. Podałam z kaszą orkiszową. Możesz ugotować taką, jaką lubisz. Składniki na 4 porcje: 600g piersi z indyka (możesz zastąpić z piersią z kurczaka) 2 łyżki oleju 1 cebula 3 ząbki czosnku 500g pieczarek 50g suszonych pomidorów 100g serka śmietankowego typu Twój Smak 150g jogurtu greckiego 100ml mleka 1 łyżeczka oregano Garść listków świeżej bazylii (lub 1 łyżeczka(...)pieprz do smaku Do podania 200g kaszy (u mnie orkiszowa ) Przygotowanie: Pierś z indyka pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić solą i pieprzem z obu stron. Obsmażyć na rozgrzanej łyżce oleju z obu stron na złoty kolor. Następnie zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać pokrojone na plasterki pieczarki. Dusić kilka minut. Doprawić solą. Dodać pokrojone na paseczki suszone pomidory. Dusić około
Fabryka pomysłówwersji skórka jest chrupiąca, a środek miękki. Gęsi na stole towarzyszył sos śliwkowy, pieczarki faszerowane kaszą gryczaną i glazurowane buraczki. Niestety konieczność szybkiego nakarmienia pustych żołądków ograniczyła możliwości fotografowania. Mimo to mam nadzieję, że zachęcę kogoś do przygotowania gęsiny. Składniki: Gęś 2 duże piersi gęsi ze skórą 8-10 dużych śliwek bez pestek przekrojonych na połówki (świeżych lub mrożonych(...)termoobieg). Upieczone piersi przełożyć na półmisek. Odstawić na chwilę,żeby mięso odpoczęło. W tym czasie przygotować sos. Śliwki z sosem z pieczenia (bez rozmarynu), przełożyć na patelnię. Doprowadzić do wrzenia. Owoce rozgnieść na miazgę. Jeżeli sos jest za rzadki, odparować. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Jeśli trzeba, sos zmiksować blenderem. Faszerowane pieczarki 100 g kaszy gryczanej
Pełny talerzPRZYGOTOWANIA: 60 MIN CZAS CHŁODZENIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Piersi z kurczaka nacinamy po grubości, ale tak, żeby ich nie rozciąć. Rozkładamy jak książkę i delikatnie rozbijamy. Posypujemy pieprzem, nacieramy olejem i sosem sojowym, odkładamy na bok. 2. Przygotowujemy nadzienie. Na suchą patelnię wrzucamy posiekane pieczarki. Smażymy, aż ich objętość zmniejszy się o połowę. Dodajemy łyżkę masła klarowanego(...)solą i pieprzem, zdejmujemy z ognia. W misce łączymy mięso mielone, łyżkę śmietany i majonezu, 80 g żółtego sera i podsmażone pieczarki. Dokładnie mieszamy. 3. Na naleśniki wykładamy nadzienie i zawijamy w rulon (zdjęcie poniżej). Rulony kładziemy na piersiach z kurczaka i ponownie zawijamy. Roladki zawijamy szczelnie w papier do pieczenia jak cukierek i wkładamy do lodówki na 2 godziny
My Culinary Artsól i pieprz. Dziś z dodatkiem sosu sojowego i małej szczypty papryk: ostrej i słodkiej. Cóż: z prostych składników: brokuła, cebuli, papryki, pieczarek, czosnku i pora - powstało danie - jak dla mnie idealne. Pierś z indyka z warzywami z woka kuchniasmakow.blogspot.com filet z piersi indyka ( może być też kurczak) - pokroić w kostkę 3 cebule - obrać, pokroić w kostkę
Kuchnia smakówstole. Jeśli lubicie orientalne klimaty, to polecam także zupę tajską z krewetkami i łososiem z mojego przepisu . Składniki – zupa tajska z kurczakiem: 500 g piersi z kurczaka 150 g papryki czerwonej 150 g pieczarek 50 g cebuli 20 g świeżego imbiru 1 papryczka chilli 1 limonka lub 20 ml (2 łyżki) soku z limonki 10 ml (1 łyżka) sosu(...)oliwek extra virgin 1 l bulionu z przepisu na rosół 400 ml mleka kokosowego sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony 1 pęczek (ok 30 g posiekanego) szczypiorku Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić w kostkę lub cienkie paseczki. Skropić połową soku z limonki a następnie doprawić solą i pieprzem. Papryczkę chili umyć, osuszyć, wydrążyć i drobno
Ola la LCHFpodwójne filety z piersi kurczaka Sól czosnkowa Biały pieprz Oregano Liść lubczyku Zioła prowansalskie 2 jajka Bułka tarta do panierowania 10 pieczarek 1 cebula 1 czerwona papryka 100 g żółtego sera Olej do smażenia Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Z każdej strony doprawiamy solą czosnkową i białym pieprzem. Z jednej strony obsypujemy oregano
VioletoweKucharzeniedużej cukinii 1/2 główki kalafiora cały mały por kawałek kapusty pekińskiej ja odcięłam tą część końcową 25g. suszonych grzybków mun 5 pieczarek szklanka fasolki zielonej sos Dragon Blue ja użyłam Hoisin & Garlic 2 piersi z kurczaka 2 łyżki sosu słodko- ostrego 0,5 szkl. bulionu warzywnego Bulion warzywny wlewamy do woku...por, kapustę pekińska szatkujemy i dodajemy(...)nadmiar wody.. Grzybki mun jeśli były suszone to przyrządzamy z przepisu zamieszczonego na opakowaniu... Pieczarki i grzybki mun dodajemy do woku i wszystko razem do woku i mieszamy z uduszonym wcześniej farszem...Dodajemy sos Blue Dragon i pod koniec smażenia sos słodko- ostry Piersi kroimy w mniejsze i cieńsze filety...maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu...Kładziemy
NaKońcuJęzykadużej puszka całych pomidorów (mogą być świeże ale dla mnie w zimie nie mają smaku) cebula 2 ząbki czosnku pierś z kurczaka 4 łyżki oleju kostka rosołowa majeranek, sól ziołowa, zioła prowansalskie, papryka słodka, przyprawa do kurczaka Wykonanie: 1. Obieramy pieczarki i kroimy (niezbyt drobno). Wykrawamy z papryki gniazdo nasienne, obieramy (opcjonalnie- ja obieram) i kroimy. Cukinię kroimy w kostkę(...)siekamy cebulę i szklimy na patelni na łyżce oleju. Do cebuli dodajemy pieczarki, paprykę i cukinię. Chwilę podsmażamy. 3. Gdy warzywa puszczą sok przesypujemy wszystko do garnka, wlewamy szklankę wody i dodajemy kostkę rosołową. Dusimy na wolnym ogniu aż warzywa zmiekną. 4. W tym czasie doprawiamy pierś kurczaka, kroimy na małe kawałki i podsmażamy na oleju. Gdy zmięknie przekładamy
Mama z miastamięsa, na imprezę, na drugie śniadanie, obiad czy kolację... Dobra do wszystkiego. Pycha:-) Składniki: 1 kalafior 1/2 kg mięsa z udek kurczaka (bez kości) lub piersi kurczaka 1 puszka kukurydzy ok. 200 g pieczarek pęczek szczypiorku lub koperku 1 op. jogurtu naturalnego ok 150 - 190 ml. 3 - 4 łyżki majonezu Wykonanie: Kalafiora gotujemy al dente i dzielimy na małe
IMPRESJA SMAKU