którego przygotowanie zajmie nie więcej niż pół godziny. Takie danie możemy podać również na ciepłą kolację. Składniki dla 3 osób: 2 szklanki makaronu kolorowe muszelki duża pierś z kurczaka 200 g pieczarek 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól himalajska pieprz bazylia oregano łyżka oleju zielone papryczki i czerwone papryczki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadrobno pokrojoną piersią z kurczaka, z dodatkiem aromatycznego czosnku. Szybkie w przygotowaniu i naprawdę bardzo smaczne. Składniki: szpinakowy makaron – 200 g 200 g szpinaku 2 pojedyncze piersi z kurczaka 40 dag pieczarek 0,5 kg startego sera mozzarella 8 łyżek kukurydzy 3 cebule 4 ząbki czosnku Sos: 8 łyżek śmietany 20 dag sera żółtego 150 ml wody 1 jajko
Podróż w kulinariaProsta, smaczna potrawa - nic dodać nic ująć. Oczywiście ilość można zmienić, z 8 pojedynczych piersi mamy 16 roladek. Składniki: 8 pojedynczych piersi z kurczaka 500 gram pieczarek 1 cebula 1 jajko ½ szklanki bułki tartej Sól, pieprz Mielona słodka papryka Nitka/ sznurek Olej Bulion / woda Wykonanie: Każdego fileta kładziemy na desce i przekrajamy tak aby uzyskać dwa płaty ( poziomo ). Następnie
Smaki EwyPierś z kurczaka w stylu chińskim to szybka potrawa na letnie dni. To paleta smaków i aromatów mieszanki warzyw, przypraw oraz ziół. Składniki : 1 pierś z kurczaka 150 g pieczarek 3 łyżki grzybów mun 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 mała cukinia 2-3 ząbki czosnku imbir (około 3cm) 2 pomarańcze 400 ml przecieru pomidorowego 5 łyżek
zobacz ich smakzbliżonych do tych autentycznych. A jak już złapiecie bakcyla, możecie spróbować gotować curry całkiem od podstaw. Składniki: 1 opakowanie pasty Massaman Curry 1 puszka mleka kokosowego 1 pierś kurczaka 6 dużych białych pieczarek 8 małych młodych ziemniaków garść orzechów nerkowca pęczek zielonej pietruszki 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka sosu rybnego 1/2 łyżeczki brązowego cukru lub syropu klonowego Metoda
MamaOskarkaPotrawa dla mnie bardzo wiosenna, myślę że aktualnie każdemu przyda się chociaż na talerzu odrobinę wiosny. Na 2 porcje Potrzebujemy: 2 torebki ryżu duża garść pieczarek lub boczniaków 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duży por (biała część) 1 łyżka masła 1 kieliszek białego wina pęczek natki pietruszki 250ml śmietanki do sosów 1 cytryna S&P Nastawiamy
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Szybko się robi, mega smakuje. Zasmakuje i małym i dużym drobiożercom. Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 1/2 kg pieczarek puszka groszku konserwowego 1,5 szklanki śmietany 12 % 2,5 szklanki bulionu warzywnego sól pieprz zioła prowansalskie Wykonanie: Kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy sola i pieprzem, obsmażamy na oleju. Na patelnię dokładamy pokrojone w plastry pieczarki
Z Majeczką w kuchnioleju rzepakowym stało się znowu modne. Pamiętajmy, że taki olej ma wyższą temperaturę wrzenia, zawiera kwasy omega 3 i jest polecany przez dietetyków. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 100-200 g pieczarek 2 cebule 500 ml słodkiej śmietany (36%) 3 garście makarony farfalle (kokardki) 100 ml wody olej rzepakowy (Rapso) garść świeżej bazylii 4 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka
IMPRESJA SMAKUjednym z blogów. Zresztą podziwiam rękę tej blogerki Kuchnia u Broni Moje danie jest trochę zmodyfikowane, wyszło pyszne, efektowne. Jednym słowem polecam. SKŁADNIKI 2 duże podwójne piersi z kurczaka 50 dag pieczarek 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów 1 cebula 1 marchewka 1/2 pora 1 opakowanie sera mozzarella nici do związania mięsa 1 łyżka masła klarowanego 2 łyżki
W kuchennym oknie Ewycieście... Składniki: Na ciasto: 1 szkl. mąki razowej 0,5 szklanki maki pszennej 50 ml. mleka ciepłego 50 ml. wody sól 20 gram drożdży Farsz: 3 szt. pieczarek 3 łyzki kukurydzy 1 pierś z kurczaka mieszanka przypraw do kuchni meksykańskiej 6 plastrów sera 5 pomidorków koktajlowych 7 oliwek Na sos: 3 ząbki czosnku 250 ml. przecieru pomidorowego zioła
NaKońcuJęzykasąsiedniej w Austrii, Francji ale w każdym zakątku świata. Ma wiele odmian, mimo że tradycyjna wersja jest z cielęciną, to robi się go także z się wieprzowiny, piersi kurczaka, z nadzieniem z pieczarek, szynka prosciutto. Moja dzisiejsza wersja jest z paprykową kiełbasą. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikdaniu i już na stałe zagości w moim jadłospisie ;). Polecam podawać z brązowym ryżem lub kaszą jaglaną dzięki czemu nie dodamy sobie kalorii. Składniki: 2 piersi kurczaka ok. 400 g pieczarek 1 średnia cebula 200 ml śmietany 30% sól, pieprz, papryka 50 ml wody natka pietruszki oliwa do smażenia Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w średnią kostkę. Cebulę obieramy
Pudełko rozmaitościzrobić by z niej składnika przewodniego. Spróbujcie takiej wariacji, a nie pożałujecie - lekko, azjatycko i fasolkowo. Składniki : 250-300g piersi z kurczaka 300g fasolki szparagowej zielonej lub żółtej 1/2 małej czerwonej papryki 1 mała cebula kilkanaście pieczarek 300-400g makaronu tagliatelle 2 łyżki miodu 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 limonka sól i pieprz Sposób przyrządzenia : marynata(...)połowy limonki dokładnie mieszamy fasolkę szparagową gotujemy kilka minut by pozostała al dente i przelewamy zimną wodą makaron gotujemy i pozostawiamy na durszlaku do ocieknięcia pieczarki podsmażamy na patelni, aż nieco zmiękną i odstawiamy pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy na dosyć duże kawałki rozgrzewamy olej na patelni, podsmażamy kurczaka kilka minut do kurczaka dodajemy paprykę
zobacz ich smakSzybkie w przygotowaniu i smaczne, danie Składniki: 70 dag pierś z kurczaka łyżka masła 40 dag pieczarek obranych i pokropionych w plasterki 2 cebule pokrojone w półplastry 2 łyżki oleju 0.5 szklanki bulionu przyprawa do kurczaka
RAROSSATaki gulasz można zrobić i z mięsa wieprzowego. 70 dkg piersi z kurczaka 2 cebule 50 dkg pieczarek 1/2 szkl.śmietany pomidory mielone Skworcu zioła Małgorzaty Skworcu szusz warzywny Skworcu sol, pieprz liście laurowe ziele angielskie koperek Mięso i cebulę pokroić w kostkę.Cebulę podsmażyć , dodać mięso i razem lekko podsmażyć.Dodać pokrojone pieczarki ,przyprawy.Wlać wodę i gotować
Moje domowe kucharzenie