pierś z kurczaka - 16854 przepisów (strona:93/1124)

Dietetyczna galaretka z kurczaka 369

wyrzutów sumienia Na blogu są zimne nóżki z golonki , kurczak w galarecie , szynka w galarecie , szynka z warzywami Dietetyczna galaretka z kurczaka składniki na 2 porcje: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1/4 selera 1 marchew 1 mały(...)zielona część mała pietruszka 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego kilka ziaren czarnego pieprzu 1 kostka warzywna Winiary o mniejszej zawartości tłuszczu i soli 2 łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Pierś kurczaka zalewamy 600 ml wody, zagotowujemy, ściągamy powstałe szumowiny, dodajemy marchew, seler, pietruszkę i pora, kostkę warzywną oraz przyprawy, gotujemy na małym ogniu ok. 45 minut. Z ugotowanego wywaru wyjmujemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Nuggetsy w wersji FIT 318

wersji FIT- nuggetsy z lekkim dipem czosnkowym. Przepis został zapożyczony z pewnej diety proteinowej :) ale myślę, że zyska sympatyków nie tylko wśród odchudzających się. Te pyszne kawałeczki piersi z kurczaka świetnie pasują na obiad lub kolację.  Nuggetsy w wersji FIT Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka, mały jogurt naturalny, 6 łyżek otrębów (ja użyłam 3 łyżki otrębów pszennych(...)łyżki otrębów owsianych), łyżeczka przyprawy gyros, ząbek czosnku, sól, pieprz. Wykonanie: Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy za pomocą papierowego ręczniczka.  Mięso kroimy w kostkę o wymiarach 5x5 cm. Pierś z kurczaka posypujemy przyprawą gyros, szczyptą soli i pieprzu, dodajemy pół jogurtu naturalnego i dokładnie mieszamy. Zamarynowane nuggetsy wkładamy na noc do lodówki. Na płaski talerzyk sypiemy otręby

paapilotkaa
Co zrobić na wielkanocny obiad? Pomysły na niedzielę i poniedziałek 37

stripsy w płatkach kukurydzianych: 500 g piersi z kurczaka 200 g płatków kukurydzianych 8 łyżek mleka 4 łyżki mąki kukurydzianej 2 jajka 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego 2 łyżki przyprawy do kurczaka Mięso z kurczaka pokrój na niewielkie kawałki, przełóż do plastikowego pojemnika, wlej 2 łyżki oleju, dodaj przyprawę do kurczaka i dokładnie wymieszaj. Przyprawione mięso odstaw(...)barszcz. Dobrym pomysłem na drugie danie w święta wielkanocne jest: rolada z szynki nadziewana grzybami, pieczeń rzymska, pieczony królik, halibut w sosie porowym, faszerowane udka z kurczaka, roladki z piersi kurczaka nadziewane oliwkami. Świąteczne menu obiadowe może być urozmaicone i dopasowane do gustu biesiadników. Wielkanocny elegancki obiad, podczas którego podamy pyszne zupy i soczyste mięsa na pewno będzie doskonałym rozpoczęciem

Rozdomowiona
Cordon bleu – kotlety z kurczaka z szynką parmeńską, mozzarellą i bekonem 331

wątpienia jest cordon bleu – szwajcarski kotlet w oryginale szykowany z cielęciny, klasycznie nadziewany gotowaną i wędzoną wieprzową szynką i twardym żółtym serem. W szybszej, tańszej i ogólnodostępnej formie – z piersi kurczaka. I nie do cholery, cordon bleu to nie żadna rolada!   Cordon bleu to klasyk, który wyewoluował nie tak zupełnie dawno ze sznycla z serem (1940) w drobiowy kotlet(...)frytury. Yummy! W domu robi się go naprawdę prosto. Nie kupujcie gotowców. I nie płaćcie jak za złoto w podrzędnych knajpach, licząc na bezpieczne i znane danie. Kupcie piersi z kurczaka z wolnego wybiegu, dobry boczek i szynkę. Więcej – poza kilkoma kuchennymi trikami – zupełnie nie jest do szczęścia potrzebne. Mięso kurczaka oczyszczamy ze ścięgien i błonek, odkrawamy polędwiczki. Każdą

Karo in the Kitchen
Kolorowa sałatka z kurczaka, kapusty pekińskiej i kukurydzy (188 kcal) 355

sprawdza się na imprezach, czy świątecznym stole. Do sosu można dodać ze 3 łyżki majonezu, ale ja chciałam żeby było bardziej dietetycznie. Składniki na ok 4 porcje: duża pierś z kurczaka puszka kukurydzy papryka czerwona pół główki kapusty pekińskiej mały por ok 150 g oliwek zielonych sól, pieprz, przyprawa do kurczaka sos: mały kubeczek jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sól(...)Przygotowanie Por kroimy w cienkie plasterki i zalewamy gorącą wodą. Po jakiś dziesięciu minutach pora odcedzamy. Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, zgniatamy dłońmi i również odstawiamy na 10 minut. Pierś z kurczaka oprószamy przyprawą do kurczaka. Na papierze do pieczenia rozsmarowujemy odrobinę oliwy, na natłuszczoną stronę układamy pierś z kurczaka i smażymy na patelni na złoty kolor. Paprykę kroimy w paski

e-PrzepisyKulinarne
Kolorowa sałatka z kurczaka, kapusty pekińskiej i kukurydzy (188 kcal) 306

sprawdza się na imprezach, czy świątecznym stole. Do sosu można dodać ze 3 łyżki majonezu, ale ja chciałam żeby było bardziej dietetycznie. Składniki na ok 4 porcje: duża pierś z kurczaka puszka kukurydzy papryka czerwona pół główki kapusty pekińskiej mały por ok 150 g oliwek zielonych sól, pieprz, przyprawa do kurczaka sos: mały kubeczek jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sól(...)Przygotowanie Por kroimy w cienkie plasterki i zalewamy gorącą wodą. Po jakiś dziesięciu minutach pora odcedzamy. Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, zgniatamy dłońmi i również odstawiamy na 10 minut. Pierś z kurczaka oprószamy przyprawą do kurczaka. Na papierze do pieczenia rozsmarowujemy odrobinę oliwy, na natłuszczoną stronę układamy pierś z kurczaka i smażymy na patelni na złoty kolor. Paprykę kroimy w paski

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z kurczakiem, brokułami i czerwoną fasolą 88

Przepis na kolejną sałatkę zawitał na bloga. Ponownie jest on bardzo prosty do wykonania. Wystarczy podsmażyć pierś z kurczaka, ugotować brokuł i otworzyć puszkę z fasolą. Do tego błyskawiczny sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego. Zdrowe połączenie, które świetnie nadaje się na posiłek w ciepły, letni dzień. Składniki Podwójna pierś z kurczaka Jeden brokuł Puszka czerwonej fasoli Jogurt naturalny(...)ząbki czosnku Łyżeczka oliwy z oliwek Sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Przygotowanie Pierś z kurczaka oczyszczamy z błon, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w średniej wielkości kosteczki. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie możemy użyć jakiejś przyprawy do kurczaka. Ja tym razem użyłem przyprawy “grill klasyczny”, którą dostałem za wyróżnienie w konkursie, o czym pisałem

Programista w kuchni
Sałatka z kurczakiem, brokułami i czerwoną fasolą 106

Przepis na kolejną sałatkę zawitał na bloga. Ponownie jest on bardzo prosty do wykonania. Wystarczy podsmażyć pierś z kurczaka, ugotować brokuł i otworzyć puszkę z fasolą. Do tego błyskawiczny sos czosnkowy na bazie jogurtu naturalnego. Zdrowe połączenie, które świetnie nadaje się na posiłek w ciepły, letni dzień. Składniki Podwójna pierś z kurczaka Jeden brokuł Puszka czerwonej fasoli Jogurt naturalny(...)ząbki czosnku Łyżeczka oliwy z oliwek Sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Przygotowanie Pierś z kurczaka oczyszczamy z błon, myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w średniej wielkości kosteczki. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie możemy użyć jakiejś przyprawy do kurczaka. Ja tym razem użyłem przyprawy „grill klasyczny”, którą dostałem za wyróżnienie w konkursie, o czym pisałem

Programista w kuchni
Kurczak faszerowany grzybami 254

Kurczak faszerowany grzybami to alternatywny pomysł na podanie piersi z kurczaka. Głęboki grzybowy aromat świetnie pasuje do delikatnego mięsa i kremowego puree z ziemniaków. Kilka składników i mamy coś innego niż zwykle. Smak sosu i nadzienia będzie zależał od użytych grzybów – najlepiej użyć mieszanki różnych gatunków: podgrzybków, borowików, maślaków, kurek itp. Jeśli nie przepadacie za grzybami leśnymi można użyć(...)tych hodowlanych np. suszonych pieczarek i orientalnych shitake. Kurczak faszerowany grzybami: 4 pojedyncze piersi z kurczaka ok. 40 g suszonych grzybów leśnych (tym razem użyłam samych suszonych kurek, dlatego sos jest tak jasny – najlepiej użyć mieszanych grzybów) 1 duża cebula 1 cebula szalotka 4 łyżki tartego parmezanu 1 liść laurowy 1 łyżka masła 1 płaska łyżeczka mąki (można pominąć

Poezja smaku
Sałatka warstwowa z brokułem, kurczakiem, pomidorem, kukurydzą i sosem czosnkowym 237

Prosta do przygotowania i sycąca - sałatka warstwowa z brokułem, pomidorami, kukurydzą i piersią kurczaka. Wierzch sałatki polany sosem czosnkowym na bazie jogurtu śmietanowego i majonezu. Całość udekorowana prażonymi płatkami migdałowymi. Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień, podana mocno schłodzona.  Składniki na 1 dużą miskę: 2 małe brokuły (wagowo 0,4 kg) 1 podwójna pierś z kurczaka (około(...)dodać jogurt oraz majonez. Sos przyprawić solą i odrobiną cukru. Wymieszać. Płatki migdałowe podsmażyć na suchej patelni.  Warstwy sałatki (od spodu): brokuł pomidory (przyprawić solą oraz pieprzem) pierś z kurczaka kukurydza feta sos czosnkowy  płatki migdałowe Etapy składania sałatki

Ugotować
Pierś z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym 275

Grillowana pierś z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym Dziś polecam Wam soczystą pierś z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym.  Składniki: - pierś z kurczaka - 1 sztuka  - musztarda - 2 łyżki - miód - 1 łyżka  - Sok z 1 pomarańcza  - Świeża mięta - 5 listków  - kurkuma - curry - pieprz, sól  Sposób przygotowania: musztardę, miód, sok z pomarańcza, kurkumę, curry, pieprz oraz(...)szczyptę soli dokładnie razem wymieszać, dodać drobno posiekaną miętę. Pierś z kurczaka oczyścić, pokroić w podłużne paski. Mięso obtoczyć w marynacie i pozostawić na około 2 godziny, a następnie nabić na drewniane patyczki i grillować na rozgrzanej patelni.  Smacznego

Fit-amina
Soczyste filety z kurczaka nadziewane warzywami. 784

Przepis na soczyste, eksplodujące smakiem piersi z kurczaka, nadziewane warzywami. Fantastyczna propozycja na codzienny obiad lub bardziej uroczysta okazje. Zakochasz się w ich smaku. SKŁADNIKI: 3 PIERSI Z KURCZAKA 1/2 CUKINII POKROJONEJ W PÓŁTALARKI 1/2 ŻÓŁTEJ PAPRYKI POKROJONEJ W PASKI 1/2 CZERWONEJ CEBULI PAPRYKI POKROJONEJ W PIÓRKA 2 PIECZARKI POKROJONE W PLASTERKI 1 POMIDOR POKROJONY W PÓŁPLASTRY 2 ŁYŻKI STARTEJ(...)MOZZARELLA SÓL I PIEPRZ DO SMAKU 1 ŁYŻECZKA CZERWONEJ SŁODKIEJ PAPRYKI 1 ŁYŻECZKA OREGANO 1 ŁYŻECZKA SUSZONEGO CZOSNKU 1 -2 ŁYŻKI OLEJU ZAPRASZAM ROWNIEZ DO OBEJRZENIA FILMU WYKONANIE: PIERSI Z KURCZAKA UMYĆ I OSUSZYĆ. NA KAŻDYM KAWAŁKU MIĘSA ZROBIĆ KILKA NACIĘĆ W POPRZEK, NIE DOCINAJĄC MIĘSA DO KOŃCA. PATRZ FILM. TAK PRZYGOTOWANE FILETY PRZYPRAWIĆ DO SMAKU I MIĘSO PRZEŁOŻYC

Pani M - kuchnia smakowita