pierś z kurczaka - 16854 przepisów (strona:224/1124)

Grillowany kurczak w sosie teriyaki 82

Pyszna, soczysta pierś z kurczaka zamarynowana w sosie teriyaki. Tym razem do przygotowania marynaty wykorzystałam gotowy sos teriyaki firmy "House of Asia", wzbogacony o kilka dodatkowych składników, takich jak miód, czosnek i sos sojowy. Mięso z tego przepisu wychodzi niezwykle soczyste i delikatne. Przepis można wykorzystać zarówno do przygotowania drobiu na patelni grillowej w domu, jak i na grillu poza(...)kurczaka umyć pod bieżącą wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Imbir zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki sosu wymieszać. Kurczaka delikatne rozklepać, przełożyć do miski lub głębokiego talerza i zalać marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na minimum godzinę (a najlepiej na całą noc).  Mięso wrzucić na grilla lub domową patelnię grillową. Piersi

Świat Domowej Kuchni
Kurczak z ryżem 114

Danie jednogarnkowe. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka 20dag ryżu 2 cebule 1 żółta papryka 1 czerwona papryka 1 brokuł 1l bulionu drobiowego 3 ząbki czosnku ostra papryka w proszku szczypta kurkumy sól, pieprz 4 łyżek oliwy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paski lub kostki. Natrzeć solą i pieprzem

Danka Pichci
Kurczak w cieście (kulki) – jak od „chińczyka” 217

Kulki prosto od "chińczyka" czy "wietnamca" czyli słynny kurczak w cieście. Pyszny, domowy i przede wszystkim usmażony na świeżym tłuszczu. Smakuje wspaniale! Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 400g mąki 300ml mleka 15g proszku do pieczenia pół(...)szklanki wiórek kokosowych 2 łyżki cukru 3 jajka sól i pieprz olej do smażenia ryż ogórki słodko-kwaśne Mąkę miksujemy z mlekiem, proszkiem do pieczenia, wiórkami, jajkami i cukrem. Piersi kurczaka oczyszczamy, kroimy na małe kawałki i doprawiamy solą i pieprzem. Kawałki wrzucamy do przygotowanej panierki. W wysokim garnku rozgrzewamy olej – smażymy w głębokim tłuszczu jak pączki. Kawałki kurczaka wkładamy

Gotowanie i blogowanie
KURCZAK PO MEKSYKAŃSKU 8576

pomidorów. Zieleni doda kolendra lub w zastępstwie natka pietruszki. Smak i wyrazistość dzisiejszego kurczaka po meksykańsku   podkreślą przyprawy: cynamon, kolendra, goździki, papryka chili, pieprz cayenne. Składniki: pierś z kurczaka 1 szt. cebuli 2 ząbki czosnku garść lub dwie kolendry lub natki pietruszki pół puszki 130 g kukurydzy złocistej z czerwoną i zieloną papryką od Bonduelle 125 g czerwonej fasoli(...)osobnej patelni podprażyłam nasiona kolendry i goździki.  Utarłam je następnie w moździerzu i dodałam do cebuli.    Wsypałam pozostałe przyprawy. Wymieszałam.  Dodałam pokrojone w paseczki piersi  kurczaka.   Podsmażyłam go z przyprawami.    Wsypałam kukurydzę z papryką. Wymieszałam.  Kolej na czerwoną fasolę. Dodałam pokrojonego w kostkę pomidora i wlałam sos z kawałkami pomidorów. Wlałam

potrawyregionalne
KURCZAK Z KARMELIZOWANYM FENKUŁEM I KAPARAMI 169

rodniki. Zawartość potasu sprzyja obniżeniu ciśnienia krwi, zapobiega udarom i zawałom. Z kolei błonnik obniża poziom cholesterolu. Składniki: 1 szt. fenkułu 2 łyżki kaparów garść dymki łyżka masła pierś z kurczaka olej sól świeżo mielony czarny pieprz ząbek czosnku słodka czerwona papryka zioła prowansalskie sezam Pierś z kurczaka posypałam przyprawami, czosnkiem,  sezamem i polałam olejem. Odstawiłam ją aby przeszła(...)złoto-brązowego koloru. Po około 15 minutach dodałam kapary. Wsypałam pieprz i odrobinę soli, ponieważ kapary są same w sobie słone. Pod koniec smażenia wsypałam pokrojoną dymkę. Usmażyłam pierś z kurczaka, a na jej wierzch położyłam przygotowany farsz z fenkułu. Podawałam z pieczonymi ziemniakami. Zarówno smażony, jak i surowy fenkuł może być dodatkiem do makaronu. makaron z fenkułem

potrawyregionalne
Pikantna zupa paprykowa 74

piersią  z kurczaka i dodałam liście szpinaku które mi zalegały w lodówce. Wyszło pyszne, lekkie rozgrzewające danie.               1 pierś z kurczaka 1 cebula 1 kawałek por biała część 2 papryki czerwone 1 papryczka chili 2 marchewki 100 g szpinaku świeżego sól, pieprz 1 łyżeczka papryki wędzonej 1 łyżka koncentratu pomidorowego(...)mleczka kokosowego 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy 2 litry bulionu drobiowego natka pietruszki olej rzepakowy Pierś z kurczaka kroję w kostkę. Przekładam do miseczki, dodaję kurkumę, paprykę wędzoną, curry,koncentrat pomidorowy, sól, pieprz. Mieszam i odstawiam na 30 minut. W tym czasie przygotowuję warzywa. Marchewkę obieram i kroję w krążki, cebulę i por drobno. Paprykę w kostkę. Na oleju

wesoła kuchnia
Kurczak w pomidorach 318

przygotować dzień wcześniej wieczorem, a następnego dnia tylko go odgrzać :) Polecam przejrzeć również inne dania z kurczakiem tutaj: kurczak – przepisy. Kurczak w pomidorach – Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka pieprz, sól, papryka słodka do doprawienia kurczaka 1 […] The post Kurczak w pomidorach appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pierś z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych. 147

Składniki: pierś z kurczaka płatki kukurydziane Ilość piersi jak i płatków zależy od tego ile kotletów chcemy zrobić.  Pierś z kurczaka płuczemy i kroimy wzdłuż na dwa kotlety(można przeciąć na mniejsze) rozbijamy delikatnie tłuczkiem - doprawiamy solą i pieprzem, moczymy w jajku i obtaczamy w płatkach kukurydzianych, które wcześniej rozgnietliśmy tłuczkiem w woreczku) i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym

Moje-pitraszenie
Nuggetsy w krakersach 237

zwykłego kotlet. A w takiej postaci wcina aż mu się uszy trzęsą. Jedyne co zmieniam to różne panierki do nuggetsów. Składniki:        1 podwójna pierś z kurczaka     ok. pół litra maślanki     sól, pieprz    ok.  300g krakersów(...)solonych Przygotowanie:    Pierś pokroić w podłużne paski. Posolić (nie za dużo) i popieprzyć  Zalać maślanką i pozostawić na noc w lodówce. Przed pieczeniem nasze paseczki z piersi kurczaka odsączyć z maślanki. Krakersy pokruszyć w malakserze lub włożyć krakersy do woreczka strunowego i za pomocą wałka rozkruszyć je (mój 4 letni synek za mnie rozkrusza). Odsączone mięso panierować

Amatorka kuchenna
Sajgonki domowe 187

mung z obawą,  że nie będą ich jedli, ale byłam mile zaskoczona, ponieważ jedli z apetytem. Składniki:     papier ryżowy     1 pojedyncza pierś z kurczaka     po 2 łyżki mrożonego groszku zielonego, kukurydzy i marchewki     2 łyżki kiełek fasoli mung     sól     pieprz(...)pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku     2 łyżki majonezu     1 łyżka keczupu Przygotowanie:     Pierś z kurczaka kroimy  w małe kawałki, solimy, pieprzymy i obsypujemy słodką papryką. Na patelni rozgrzewamy olej i pieczemy na złoty kolor pierś z kurczaka. Dorzucamy groszek, marchew, kukurydze i jeszcze chwilę smażymy. Na ręczniku kuchennym rozkładamy

Amatorka kuchenna
Nogi z kurczaka po sycylijsku 167

Dzisiaj zabieram Was po raz kolejny na Sycylię. Do mojej długoletniej sąsiadki o imieniu Lucia. Moja znajoma Lucia lubi kurczaki, ale nie lubi ...piersi z kurczaka. Dla niej pierś z kurczaka jest sucha i zawsze mi powtarzała , że kura ma najsmaczniejsze „bioderka” , czyli udka i podudzia. Kurczaka w ten sposób droga Lucia robiła zawsze na niedzielę. Kurczak na Sycylii generalnie

Z Kuchni Do Kuchni
Tortilla z kurczakiem w towarzystwie owoców 196

Pyszne i lekkie jedzonko w postaci tortilli nadzianej kurczakiem i owocami a do tego pyszny sosik jogurtowy. Proste, owocowe i smaczne :) składniki: 4 tortille 500 g piersi z kurczaka 1 mango 1 duże awokado(...)jogurtu naturalnego  sól prowansalska lub ziołowa Kamis 1-2 łyżki soku z cytryny olej do smażenia Jogurt doprawić do smaku solą i wymieszać z sokiem z cytryny, odstawić. Pierś kurczaka pokroić w paski i oprószyć solą, usmażyć na patelni (można też upiec w piekarniku). Awokado i mango obrać, pokroić w paski. Tortille podgrzać w piekarniku. W każdy placek zawinąć

Monia miesza i gotuje
Pieczone roladki z piersi z kurczaka z jabłkami i suszonymi morelami (Involtini di pollo con carote e albicocche secche al forno 147

SKŁADNIKI  (4 porcje) 500 g filetów z piersi z kurczaka 1 jab ł ko 1 marchew 4 szalotki 6-8 suszonych moreli 200 ml soku jabłkowego  świeży tymianek s ó l, pieprz  oliwa z oliwek **** INGREDIENTI (4 porzioni(...)filetti di petto di pollo 1 mela 1 carota 4 scalogni 6-8 albicocche secche 200 ml di succo di mela timo fresco sale, pepe olio d'oliva PRZYGOTOWANIE Piersi kurczaka przekrawamy w poprzek, aby powstały 4 filety, lekko rozbijamy. Na rozgrzanej patelni z 2 łyżkami oliwy podsmażamy drobno pokrojoną szalotkę. Po ok. 5 minutach dodajemy 2-3 gałązki

La grande e la piccola cuoca
Piersi z kurczaka w sosie grzybowym ze śmietanką i porami 285

sosie, z grzybami. Aromatyczny od lekkich, duszonych porów, gładki i kremowy od śmietanki. Szybki i syty obiad – w całości jego wykonanie nie zajmie Wam więcej niż 40 minut. Piersi z kurczaka oczyszczamy z błonek, następnie kroimy na połowy w poprzek i jeszcze raz na pół – tak, aby z każdej uzyskać 4 raczej cienkie kotlety. Solimy, pieprzymy. Odkładamy(...)nich czosnek, ½ kostki grzybowej (polecam Wam borowikowe z Knorra) lub mielone grzyby. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone pory i wlewamy śmietankę. Solimy i pieprzymy do smaku, wkładamy piersi z kurczaka usmażone wcześniej i gotujemy do zgęstnienia sosu, na małym ogniu, aż smaki się połączą a pory uduszą do miękkości. Posypujemy całość posiekanymi ziołami i jemy jak lubimy. Do tego kurczaka

Karo in the Kitchen
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym z chilli 231

Składniki: Pulpety: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 garść płatków owsianych 1 łyżka musztardy dijon 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka maggi sól, pieprz, słodka papryka Sos: 400 g miąższu z dyni 1 marchew 1 mały ziemniak 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 papryczki chili 2 łyżki masła łyżka oleju sól, pieprz, maggi Sposób przygotowania: Marchew i ziemniaka gotujemy(...)zacznie się rozpadać. Przekładamy zawartość patelni do garnka, dokładamy rozdrobnionego ziemniaka i marchew. W razie potrzeby uzupełniamy odrobiną wody i miksujemy na gładko blenderem. Doprawiamy do smaku i zagotowujemy. Piersi kurczaka mielimy w malakserze. Mieszamy w misce z pozostałymi składnikami na jednolitą masę. Zwilżonymi dłońmi formujemy z mięsa nieduże pulpety i wrzucamy je na wrzącą wodę. Gotujemy ok. 20 minut

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha

Proponowane wyszukiwania