pierś z kurczaka - 16854 przepisów (strona:111/1124)

Kokosowe piersi z kurczaka 104

Pyszne piersi z kurczaka otulone wiórkami kokosowymi. Soczyste, aromatyczne i po prostu wyśmienite. Dzięki smażeniu na oleju kokosowym nierafinowanym zyskują mocnego kokosowego aromatu.  Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 100g wiórek kokosowych 1 jajko 50ml mleka 2 łyżki mąki ( używam od Młynu Kopytowa ) olej kokosowy nierafinowany ( używam od Olejowego Raju ) pieprz, papryka słodka Piersi z kurczaka oczyszczam, dzielę(...)tłuczkiem. Kotlety doprawiam pieprzem i papryką słodką. W miseczce roztrzepuję jajko, dodaję wiórki kokosowe, mleko oraz mąkę - mieszam na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewam 4 łyżki oleju kokosowego, piersi z kurczaka namaczam w panierce i od razu przekładam na gorącą patelnię. Smażę z obu stron na złoto. W razie potrzeby oleju kokosowego należy dodać więcej

Gotowanie i blogowanie
KOKOSOWY KURCZAK CURRY W SOSIE Z MLEKA KOKOSOWEGO Z ANANASEM 179

Dziś będzie kokosowo i ananasowo. Smażona pierś z kurczaka w mleczku i z wiórkami kokosowymi  z pikantną pastą curry i imbirem. Wszystko to osłodzone świeżym ananasem. Składniki: pierś z kurczaka połowa świeżego ananasa 3 łyżki wiórek kokosowych puszka mleczka kokosowego opakowanie jogurtu naturalnego/śmietany jogurtowej kawałek świeżego kawałka imbiru 3-4 ząbki czosnku łyżka ostrej pasty curry 3 łyżki(...)sosu sojowego 1 szt. cebuli łyżka koncentratu pomidorowego olej sól ryż Pierś z kurczaka pokroiłam na małe kawałki. Posoliłam,dodałam starty imbir,sos sojowy i polałam odrobiną oleju. Wymieszałam i odstawiłam kurczaka aby przeszedł smakiem przypraw. W głębokim, żeliwnym garnku podsmażyłam na oleju pokrojoną drobno cebulę. Powinna się lekko zeszklić a nie przyrumienić. Dodałam do niej pierś z kurczaka

potrawyregionalne
Kurczak z warzywami i pieczarkami w sosie paprykowym 217

Kurczak z warzywami i pieczarkami w sosie paprykowym Kolejny przepis z wykorzystaniem piersi kurczaka . Jak zwykle polecam Wam szybkie, smaczne, proste i kolorowe danie na obiad: gulasz z kurczaka z warzywami i pieczarkami. Składniki na 2 porcje 1 pierś kurczaka 1 cebula pokrojona w piórka czosnek, 2 ząbki 200 g domowej pasty paprykowej 1 papryka czerwona, pokrojona na paseczki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gotowana pierś w panierce 134

Dziś proponuję pierś z kurczaka gotowana w panierce , doskonale sprawdza się na obiad w ciągu tygodnia , dość szybko się ją przygotowuje , smak bardzo fajny , pierś jest soczysta i delikatna , zapraszam do wypróbowania przepisu . Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka  1 duża cebula  ząbek czosnku  pół szklanki bułki tartej  1 jajko 5 łyżek mleka  sól(...)pieprz  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  1 łyżeczka koperku suszonego   2 łyżki masła ziołowego  Wykonanie  Pierś z kurczaka myję i osuszam doprawiam przyprawami cebulą i czosnkiem ,odstawiam na godzinkę , następnie do miski wsypuję bułkę tartą ,jajko , oraz mleko , wszystko razem dokładnie mieszam,kiedy mamy gotową panierkę , naszą pierś z kurczaka przekładam do panierki dokładnie wklepuję

Mój Smak
20 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW Z KURCZAKIEM 824

kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych 2. Oszukane przepiórcze udka 3. Perski kebab (joojeh kebab) 4. Pie z kurczakiem i warzywami 5. Szaszłyki 6. Sałatka "Grzybowa polana" 7. Piersi kurczaka po amerykańsku 8. Grillowany kurczak caprese 9. Gumbo z kurczakiem 10. Sałatka gyros 11. Kanapka souvlaki 12. R osół z serowo-mięsnymi pulpecikami 13. Pierogi z kurczakiem, fetą i szpinakiem(...)mozzarellą 16. Kurczak w cieście z sosem słodko-kwaśnym 17. Enchiladas z kurczakiem i fasolą 18. Kurczak w papirusie, wersja domowa 19. Roladki ze szparagami i mozzarellą 20. Piersi z kurczaka w parmezanowej panierce podane z sosem marinara

Przepisy Aleksandry
Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną 86

Wstaw do piekarnika razem z kurczakiem. Piecz 30-40 minut. Krok 4 Nagrzej piekarnik do 190 stopni. Dno naczynia, w którym będziesz zapiekać kurczaka wysmaruj olejem. Połóż na nim kurczaka piersiami do góry. Dodaj do naczynia tymianek, majeranek, główkę czosnku przekrojoną na połowy i cytrynę pokrojoną w ćwiartki. Obłóż kurczaka kawałkami masła. Podlej całość niewielką ilością wody. Wstaw do piekarnika(...)Piecz przez 40 minut. Następnie obróć kurczaka piersiami w dół. Piecz 15 minut, albo do momentu aż grzbiet ładnie się przyrumieni. Obróć kurczaka i piecz jeszcze przez pół godziny. W trakcie pieczenia z kurczaka zacznie wytapiać się sos. Polewaj nim tuszkę od czasu do czasu. Wyjmij upieczonego kurczaka, przykryj folią aluminiową i odstaw na 10 minut. Po tym czasie podziel

Niedzielny kucharz
Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną 91

Wstaw do piekarnika razem z kurczakiem. Piecz 30-40 minut. Krok 4 Nagrzej piekarnik do 190 stopni. Dno naczynia, w którym będziesz zapiekać kurczaka wysmaruj olejem. Połóż na nim kurczaka piersiami do góry. Dodaj do naczynia tymianek, majeranek, główkę czosnku przekrojoną na połowy i cytrynę pokrojoną w ćwiartki. Obłóż kurczaka kawałkami masła. Podlej całość niewielką ilością wody. Wstaw do piekarnika(...)Piecz przez 40 minut. Następnie obróć kurczaka piersiami w dół. Piecz 15 minut, albo do momentu aż grzbiet ładnie się przyrumieni. Obróć kurczaka i piecz jeszcze przez pół godziny. W trakcie pieczenia z kurczaka zacznie wytapiać się sos. Polewaj nim tuszkę od czasu do czasu. Wyjmij upieczonego kurczaka, przykryj folią aluminiową i odstaw na 10 minut. Po tym czasie podziel

Niedzielny kucharz
Kurczak w pomarańczach z miętą 109

tego przygotowuje się to danie w 15 minut. Jak lubicie bardziej pikantne dania to możecie dodać płatki chili. Kurczak w pomarańczach z miętą Składniki (na 4 porcje): 4 piersi z kurczaka 150 ml soku świeżego soku z pomarańczy (2-3 pomarańcze) 1 cała pomarańcza pokrojona w półplasterki 2 łyżki posiekanej świeżej(...)mięty 1 łyżka masła sól, pieprz opcjonalnie płatki chili olej do smażenia 1. Piersi opłukać i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem. 2. Na rozgrzanej oliwie zrumienić z obu stron piersi kurczaka. Smażąc go na małym ogniu około 4-5 minut. Jeśli dodajecie chili to w tym momencie. Dolać sok i półplasterki pomarańczy, zmniejszyć ogień na mały i przykryć patelnie/rondelek pokrywką

UgotujmyTo.pl
Kurczak w pomarańczach z miętą 146

tego przygotowuje się to danie w 15 minut. Jak lubicie bardziej pikantne dania to możecie dodać płatki chili. Kurczak w pomarańczach z miętą Składniki (na 4 porcje): 4 piersi z kurczaka 150 ml soku świeżego soku z pomarańczy (2-3 pomarańcze) 1 cała pomarańcza pokrojona w półplasterki 2 łyżki posiekanej świeżej(...)mięty 1 łyżka masła sól, pieprz opcjonalnie płatki chili olej do smażenia 1. Piersi opłukać i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem. 2. Na rozgrzanej oliwie zrumienić z obu stron piersi kurczaka. Smażąc go na małym ogniu około 4-5 minut. Jeśli dodajecie chili to w tym momencie. Dolać sok i półplasterki pomarańczy, zmniejszyć ogień na mały i przykryć patelnie/rondelek pokrywką

UgotujmyTo.pl
Kotlety zapiekane z serem, oliwkami i suszonymi pomidorami 137

kotlety schabowe, mielone czy schab w sosie. Jednak zawsze chce się coś urozmaicić w daniu, dlatego postanowiłam zapiec kotlety z piersi z kurczaka z kilkoma dodatkami :) Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 1 jajko, kilka plasterków cienkiego sera żółtego, 4 oliwki czarne, 2 suszone pomidory w oliwie, sól, pieprz, bułka tarta, olej rzepakowy do smażenia Olandia Przygotowanie: Pierś z kurczaka myjemy

Aga w kuchni
Makaron z kurczakiem, brokułem i mozzarellą 232

Składniki: 1 filet z piersi kurczaka (o wadze około 350 g); 300 g makaronu (u mnie penne rigate Lubelli); 1 brokuł (o wadze ok. 500 g); 1 łyżka masła; 1 łyżka oliwy z oliwek; 3 ząbki czosnku; 1 szklanka słodkiej śmietanki 30 lub 36% (tzw. kremówki); 150 g startej mozzarelli; Mleko - opcjonalnie - max. 1 szklanka - gdyby sos był zbyt gęsty(...)Makaron ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie lub na parze. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon, rozbić tłuczkiem do mięsa (aby na całej długości miała podobną grubość), oprószyć z obu stron dużą ilością soli i pieprzu. Tak przygotowanego kurczaka smażyć

Gospodyni Miejska
Pulpeciki z piersi kurczaka w sosie koperkowym 199

Pyszne, lekkie i pięknie prezentujące się pulpeciki z piersi kurczaka, w delikatnym sosie koperkowym. Artykuł Pulpeciki z piersi kurczaka w sosie koperkowym pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Kurczak z brzoskwiniami z szybkowaru 22

Kurczak z brzoskwiniami z szybkowaru To jest przepyszne danie, które praktycznie samo się robi. Wrzucamy składniki do szybkowaru, włączamy i czekamy na efekt. Ja robiłam je z piersi kurczaka wyciągniętych z zamrażalnika – bez rozmrażania wrzuciłam do szybkowaru. Potem przyprawy i brzoskwinie(...)włączamy. Można też użyć innych porcji kurczaka: udek czy podudzi z kością lub bez. Jeśli używacie świeżego kurczaka zmniejszamy czas gotowania. Brzoskwinie mogą być świeże lub ze słoika lub z puszki, ale te lepsze będą w lekkim syropie by danie wyszło zbyt słodkie. PRZEPIS KURCZAK Z BRZOSKWINIAMI Z SZYBKOWARU Składniki: 3 piersi kurczaka mrożone lub świeże 2 brzoskwinie świeże

Dorota Smakuje
Kieszonki z kurczaka nadziewane wątróbką w sosie pomidorowym 471

Piersi z kurczaka napełnione nadzieniem z wątróbki drobiowej i papryki czerwonej. Duszone w aromatycznym sosie pomidorowym to propozycja na smaczny, mięsny obiad. 4 filety z kurczaka sól pieprz czarny przyprawa do kurczaka NADZIENIE: 1 cebula 20 dag wątróbki z kurczaka 2 połówki papryki marynowanej majeranek sól pieprz czarny SOS: 1 cebula 3 szklanki przecieru pomidorowego lub 2 puszki pomidorów Pelati(...)oleju rzepakowym. Dodać kawałki wątróbki i krótko obsmażyć. Dodać skrojoną paprykę i dobrze przyprawić. W trakcie mieszania rozdrobniłam wątróbkę jeszcze bardziej. Tak przygotowane nadzienie wystudzić i napełnić kieszonki z piersi kurczaka. Na czystej patelni rozgrzać olej rzepakowy i obsmażyć nadziane piersi z kurczaka na rumiano z dwóch stron. Odłożyć. Na tej samej patelni usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Wlać przecier

https:KKuchniaMniam
Konserwa drobiowa z piersi indyka i kurczaka z pomidorami 38

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  Rozdrabnianie było na maszynce nr.8 -1,5 kg pierś z indyka / szarpak dwu oczkowy -1 kg pierś z kurczaka/ szarpak dwu oczkowy -300 g pierś z kurczaka /2,5 mm  PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -prklosól 16/kg -pieprz czarny 1g/kg -pieprz biały 1g/kg -mieszanka suszone pomidory z czosnkiem i bazylią 3-4 g/kg osobiście dałem(...)woda 15%=420g -przecier pomidorowy pikantny 5%=140g WYKONANIE Kupione mięso kroimy w grubą kostkę i peklujemy zalecaną dawką czas peklowania 2 dni. Po tym czasie z mięsa piersi kurczaka bierzemy 300g i mielimy na sitku 2,5 mm dodajemy odrobinę wody z tych 420g i wyrabiamy na masę klejącą resztę mięsa kurczaka i indyka mielimy na szarpaku. Łączymy wszystkie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.