Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Chrupiąca tortilla z kurczakiem, kremowym awokado, pesto i pomidorkami. To danie, które przygotujecie w zaledwie 30 minut. Smakuje
Marta GotujeDziś mam pyszne piersi z kurczaka w sosie z trzema serami. Do tego sosu świetnie pasuje dowolny makaron. Oczywiście jak ktoś lubi to może podać z ryżem, ale my wolimy z makaronem, Do dania użyłam pysznych serów Mlekoma . Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniniebezpieczne dla osób z astmą. Te śliwki możemy śmiało sami zajadać i serwować bliskim . Ponieważ są pozbawione takich specjałów. Roladka: 2 piersi kurczaka kilka śliwek bez konserwantów kawałek sera feta 1/3 łyżeczki ostrej papryki Oraz: łyżka oleju kokosowego 2 łyżki pestek granatu ugotowany ryż szczypta kurkumy dla koloru Mięso wkładamy do woreczka i rozbijamy
Dieta moja pasjaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kojarzycie znaną sałatkę gyros? Jestem pewna, że tak! " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style
Marta GotujeLubicie bakłażana ? Bo ja bardzo...dlatego dziś polecam Wam zdrową wersję pizzy. Składniki: 1 duży bakłażan kilka pieczarek 2 plastry schabu bądź pierś z kurczaka pomidor mozzarella bądź żółty ser zioła prowansalskie sól,pieprz Bakłażana umyć i osuszyć.Pokroić ze skórką w poprzeczne plastry,posolić z obu stron,włożyć pionowo do miski i odstawić na 1 godzinę,by obciekły
Niespełnione zdolności kulinarnegram ulubionych warzyw (por może być jedynym składnikiem tarty a cukinia lub bakłażan chętnie wystąpią w towarzystwie podsmażonej połówki papryki i cebuli) 300 gram filetu z piersi kurczaka łyżka oleju 100 gram żółtego sera (do tarty z porem polecam mozzarelle) 300 ml śmietany 18% ewentualnie 12% 4 jajka 6 łyżeczek koncentratu pomidorowego plus 1 łyżka ketchupu sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Kubki smakuDawno nie było drobiu. Dzisiaj prosty przepis na pierś kurczaka z piekarnika. kilka piersi kurczaka 1- 2 pieczone papryki tarty ser mozarella sól pieprz Trzeba zacząć od upieczenia papryki. Ja robię to zawsze przy okazji, kiedy piekę coś innego, dorzucam do piekarnika kilka papryk. Ważne, żeby papryki dobrze się upiekły, skóra miejscami powinna być czarna
Polska ZupaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drobiowe roladki faszerowane bazylią, suszonymi pomidorami, fetą i orzechami nerkowca. Wymyśliłam je ostatnio na obiad, wszyscy byli zachwyceni ich smakiem
Marta Gotujechcieli zobaczyć jak to wyglądało więc proszę bardzo, może coś kogoś zainspiruje :) Zaczynam od menu :) W myśl zasady dla każdego coś dobrego do grillowania przygotowałam kiełbasę, piersi z kurczaka i indyka, pstrąga oraz sery – camembert i oscypki. To wszystko podane w towarzystwie surówek, hummusu, żurawiny i jak ktoś miał ochotę oczywiście ketchupu i musztardy ;) Przepis na surówkę z czerwonej
Mienta blogdaniem zarówno dorosłych jak i dzieci. Idealnie pasują do ziemniaków, frytek czy do sałatki. Można dodać do nich dowolne warzywa i podobno pyszne są z żółtym serem. Zapraszam!!!! Składniki: 1,5 piersi z kurczaka, 0,5 kg pieczarek, 2 cebule, 2 jajka, 5 łyżek maki ziemniaczanej, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 2 łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz, pęczek natki pietruszki
Passion of Cookinglubi szpinaku, w tej postaci z pewnością zostanie jego fanem :) Bardzo sycące i smakuje równie dobrze kolejnego dnia. Zapraszam :) Składniki farsz: 50dag szpinaku mrożonego pół kilo piersi z kurczaka 3 ząbki czosnku opakowanie sera feta sól, pieprz Składniki sos: puszka pomidorów w puszce krojonych bez skórki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego szczypta cukru pół szklanki wody sól, pieprz cebula ( może być
ChilliJemybudowania mięśni taka tarta spisała się idealnie na dwa posiłki Składniki (forma o średnicy około 22cm/całość 930kcal): 100g kaszy jaglanej firmy Kupiec 150 gotowanej piersi kurczaka 400g mrożonego szpinaku jajko 100g sera feta (półtłusta) sól, pieprz, czosnek, oraz nasze ulubione przyprawy do szpinaku odrobina kurkumy dla koloru ciasta Sposób przygotowania: Kasze gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćletniej wody farsz: 1 duży pomidor mięso z kurczaka- my wybraliśmy ugotowane mięso z udka ponieważ jest znacznie delikatniejsze niż mięso z piersi kurczaka 15 g pora 150 g sera żółtego sos: 100 g pora odrobina oliwy z oliwek wywar z ugotowanego kurczaka, bądź wywar warzywny (opcjonalnie bulion) 50 ml gęstej śmietany 36% sól, pieprz do smaku odrobina
KreatywnePiny