oraz tartymi warzywami. Papryka oprócz dodatkowych smaków wniosła trochę kolorytu do zupy. Polecam. Składniki: 1,5 litra wody 1 pierś z kurczaka 1 łyżka WINIARY Bulion Consommé 4 szt ogórków kiszonych, 1 papryka czerwona 1/2 papryka zielona 1 marchewka 1 pietruszka 1/2 selera 2 łyżki masła 4 ziemniaki, 200 ml słodkiej śmietany 30% 1 łyżeczka ziarnistego pieprzu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięucieszą nie tylko najmłodszych 😊 Rosół: * kurczak- 2,5 kg * woda- 4 litry * marchewka- 3 szt. * pietruszka- 2 szt. * por- 1 szt. * cebula- 1 duża * seler- 1/4 szt. * przyprawy: 6 ziaren ziela angielskiego, 8 ziarenek pieprzu, 2 liście laurowe, 1gałązka świeżego lubczyku, oraz sól Pulpeciki: * wykrojone piersi z kurczaka * bułka- 1 szt. * mleko- do namoczenia bułki * jajko- 1 szt. * szczypta soli
Kraina Miodem Płynącamarynowanymi kawałkami kurczaka, cieniutkimi paskami marchewki, czerwonej słodkiej papryki i kiełkami fasoli mung. Dzień wcześniej możemy zamarynować kurczaka i pokroić warzywa, a następnego dnia po pracy w 15 minut mamy pyszny obiad, który zawsze się udaje. Fantastyczny efekt osiągnięty przy minimalnym wkładzie pracy. SKŁADNIKI / 2 porcje KURCZAK W MARYNACIE 1 pojedyncza pierś kurczaka 2 łyżki soku z limonki
cool and mintyselera naciowego1/2 woreczka brązowego ryżu1 łyżeczka oleju sezamowegoPrzygotowanie:Pierś z kurczaka przekładamy do miseczki, polewamy sosem i dokładnie smarujemy po mięsie. Marynujemy co najmniej 3 godziny. Odstawiamy w chłodne miejsce.Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.Po upływie czasu marynowania na rozgrzaną patelnie grillową skropioną olejem sezamowym przerzucamy kurczaka. Marchewkę i seler kroimy według uznania. Wrzucamy również na patelnię
Czarnawisienkaselera naciowego1/2 woreczka brązowego ryżu1 łyżeczka oleju sezamowegoPrzygotowanie:Pierś z kurczaka przekładamy do miseczki, polewamy sosem i dokładnie smarujemy po mięsie. Marynujemy co najmniej 3 godziny. Odstawiamy w chłodne miejsce.Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.Po upływie czasu marynowania na rozgrzaną patelnie grillową skropioną olejem sezamowym przerzucamy kurczaka. Marchewkę i seler kroimy według uznania. Wrzucamy również na patelnię
Czarnawisienkazrobiłam makaron trochę inaczej niż zazwyczaj. Nie użyłam cebuli i marchewki. Wykorzystałam za to cukinię, fenkuła i boczniaki. „Jednym słowem” – sprzątanie lodówki. Użyłam też swojej ogródkowej własnoręcznie wyhodowanej kolendry. SKŁADNIKI (porcja na 2 osoby) 100 gram makaronu z fasoli – Vermicelli 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka pół żółtej cukinii pół małego fenkułu 4-5 grzybów
OstryKęskalorii, a jeśli ktoś chce sam sobie obliczyć kalorie dania to zapraszam do korzystania z kalkulatora kalorii Składniki (dla 1 osoby) 120 g piersi (1 mała) 60 g brokuła (5 różyczek) 60 g marchewki (Baby Carrots z Tesco) 160 g ziemniaka (1 średniej wielkości ziemniak) przyprawa do ziemniaków sól, pieprz wedle uznania 2 łyżeczki masła ziołowego ( przepis tu ) Zaczynam(...)parę, dodaje przyprawy do ziemniaków, po ok 5 min dorzucam brokuła, szykuje sobie garstek marchewki - ta mała z Tesco mnie urzekła - i dorzucam ja po 2 min. Rozgrzewam patelnie grillową, jak ziemniaki będą jeszcze lekko twarde przekładam je na patelnie grillową. Pierś z kurczaka kroje wzdłóż, dorzucam kurczaka na patelnie grillową i smażę z jednej i drugiej strony tak żeby
Piekielna Kuchnia Patisól i pieprz Czas: 40 minut ( plus godzina marynowania kurczaka) Poziom trudności: Łatwy Porcje: 8 osób Kaloryczność: Średnia Pierś z kurczaka kroimy w podłużne krótkie paski. Przyprawiamy 2 łyżkami sosu sojowego, 2 łyżkami oleju sezamowego oraz solą i pieprzem. Miskę z kurczakiem zawijamy folią i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, czyli około(...)paseczki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy marchewkę, kukurydzę i paprykę przez około 12-15 minut aż warzywa będą miękkie. Pierś smażymy najlepiej bez oleju ponieważ już się w nim marynował. Podsmażone warzywa mieszamy z ugotowanymi w dużym garnku. Dodajemy sos Chow Mein Blue Dragon, oraz resztę składników czyli makaron i kurczaka. Całość mieszamy. Podajemy na ciepło. Chińszczyzna nadaje się
Klasyka GotowaniaPRZYGOTOWANIE : Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. Paprykę ( bez gniazd nasiennych ) i cebulę kroimy w małą kostkę. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. Do miski przekładamy wszystkie składniki, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, dodajemy jogurt i doprawiamy do smaku. Dokładnie mieszamy. Pozostawiamy mięso na 15 minut aby się przegryzło. Teflonowa patelnie o nieprzywieranym
Kulinarne Fantazje Mariolicieście francuskim.Bardzo smaczny i efektowny bałagan. Polecam nic trudnego, a efekt murowany. SKŁADNIKI 2 płaty ciasta francuskiego 5 marchewek 1 pietruszka 1 mały por 1 mała cukinia pół główki kapusty pekińskiej 3 ząbki czosnku 2 połówki piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka majeranek, pierz , sól, papryka słodka olej do smażenia WYKONANIE Filety z kurczaka płuczemy , osuszamy i kroimy
W kuchennym oknie Ewykurczaka w cieście francuskim z gotowanymi warzywami z pachnącymi ziołami :) Co jest nam potrzebne? Płat ciasta francuskiego podwójna pierś z kurczaka duża cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego Przyprawy (pieprz, mąka, sól, papryka ostra, bazylia, zioła prowansalskie) Warzywa: 2 marchewki groszek kukurydza brokuł seler Marchewkę, selera tniemy ręcznie lub plastrujemy. Dzielimy brokuła i z reszta warzyw gotujemy na parze. Bo ugotowaniu
ChilliJemySkładniki: 500 gram piersi kurczaka 5 plastrów ananasa z puszki pół szklanki soku z puszki ananasa 1 czerwona papryka słoiczek pędów bambusa 2 marchewki 1 dymka ze szczypiorkiem papryczki chili 2 cm imbiru 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki sosu teryiaki sok z połowy limonki szczypta soli 4 łyżki sosu słodkiego chili pieprz panierka/ tempura
Mango PapajaMarchewkowa wersja kotlecików z kurczaka :) Z przepisu wychodzi ok. 7 kotlecików. Składniki:1 duża marchew1 cebula1 duża pierś kurczaka1 jajko2 łyżki mąki pszennej1 łyżeczka soli1/2 łyżeczka
Emcia PichciRyż z brokułami i marchewką to mój pomysł na smaczny, bezmięsny obiad. Jednak, jeżeli nie wyobrażacie sobie dań bez mięsa, z powodzeniem możecie do tej mieszanki składników dodać przykładowo kawałki grillowanej piersi z kurczaka czy też pozostałości mięsa z obiadu, rosołu, itp. Coraz częściej staram się panować nad ilością tego co kupuję oraz wykorzystywać wszystkie pozostałości z lodówki i wszelkie(...)rodzi się wiele pomysłów na szybkie i proste dania lunchowe jak to właśnie W zasadzie do przygotowania tego dania potrzebujemy 3 głównych składników z tytułu przepisu: ryżu, brokuła oraz marchewki. Wszystkie pozostałe składniki, które dodałam do dania to te, które zawsze ma się w lodówce czy szafkach: czosnek, cebula, sos sojowy. Zobacz też: Kurczak z papryką, ananasem i ryżem Kotleciki
Kuchnia Bazyliioczywiście zrobiłam pyszną zupkę. pierś z kurczaka 1 marchew kawałek selera kawałeczek świeżego imbiru domowa vegeta 200 g makaronu 1 kapusta pak choi troszkę trawy cytrynowej suszonej sól, pieprz Pierś pokroić w paseczki, przełożyć do garnka z wodą [ ja miałam troszkę bulionu] .Dodać pokrojoną marchewkę ,selera.Dodać także imbir i przyprawy. Gotować do miękkości mięsa i warzyw.Doda
Moje domowe kucharzenie