pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:195/253)

Kapuśniak w stylu orientalnym / Asian style cabbage soup 151

startego na drobnej tarce 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 1 mała główka kapusty (lub 1/2 dużej), posiekana 300 g opakowanie makaronu pszennego (nudli) 1 upieczona lub usmażona pierś z kurczaka, pokrojona w plasterki (opcjonalnie) sól, pieprz miód do smaku posiekana pietruszka do smaku Przygotowanie: W miseczce wymieszaj dokładnie sos sojowy, ocet ryżowy i pastę chilli. Wymieszaj też mąkę ziemniaczaną(...)kolejną minutę. Wlej resztę bulionu, dodaj kapustę i gotuj aż zmięknie, przez około 15-20 minut. Dodaj wymieszaną mąkę z wodą i gotuj kolejną minutę. Następnie dodaj makaron i kurczaka i gotuj zupę aż makaron zmięknie. Dopraw solą, pieprzem, miodem, octem ryżowym i sosem sojowym do smaku, posyp pietruszką i podawaj! Smacznego! English version Asian style cabbage soup

karmelowy
Menu na tydzień: Gotowanie match&mix 125

przygotowaniu różnych składników w dużej ilości (np. pieczonych warzyw, pieczonego mięsa, najczęściej kurczaka) i łączeniu ich w różnych kombinacjach. Elementem łączącym całość – bazą dań – jest np. ugotowany ryż, albo komosa. Gotowanie w ten sposób jest proste, ponieważ pozwala ograniczyć czas na przygotowanie: krojenie, przyprawianie, pieczenie. Wadą może być to, że niektóre składniki muszą się powtarzać(...)Listę zakupów możecie sobie pobrać niżej: Pobierz listę zakupów Jak powstało menu Menu w tym tygodniu dobraliśmy tak, żeby dnia można było zrobić jak najszybciej. Dlatego użyliśmy piersi drobiowych, które smaży się mega krótko. To samo dotyczy polędwiczki, bardzo szybkiej w obróbce. Za bazę posłużyły nam makaron – 10-12 minut gotowania, makaron ryżowy – praktycznie bez gotowania, młode ziemniaki

Niedzielny kucharz
Calzone 182

dodawać przypraw). Na drugiej patelni podsmażyć piersi z kurczaka z czterema łyżkami oliwy z oliwek i przyprawą gyros (ja użyłam całej paczki, ale można dać mniej). Gdy piersi z kurczaka są już podsmażone dodać do nich podsmażone pieczarki i jeszcze przez chwilę razem smażyć. Zdjąć z ognia, dodać oliwki i pomidory suszone oraz oregano. Wymieszać. Spróbować czy nie ma potrzeby(...)posypać serem żółtym. Brzegi ciasta lekko posmarować wodą ( tylko nie może być zimna). Ciasto zgiąć w pół i dobrze skleić brzegi, formując pieroga.  Na blaszkę położyć papier do pieczenia, który należy lekko naoliwić. Położyć na blaszkę pierogi, posmarować je roztrzepanym jajkiem. Można posypać majerankiem lub kminkiem. Nie trzeba pozostawić do drugiego wyrośnięcia, można od razu piec. Włożyć do rozgrzanego

W kuchni u Moniki
Lasagne ze szpinakiem i pieczarkami w sosie serowym 176

Pomimo, że lasagne jest wegetariańska zadowoli nie jednego mięsożercę... Na upartego oczywiście można dodać 2 piersi kurczaka pokrojone w kostkę jak już ktoś nie wyobraża sobie obiadu bez mięsa:-) Składniki: 450 g szpinaku (ja wzięłam mrożony brykiet) 500 g pieczarek 2 cebule 2 op. sosu 4 sery 1 op. sosu pieczarkowego 330 ml kwaśnej śmietany 18% 2 pomidory(...)warzywami itd. aż do wykończenia składników Wierzch polewamy sosem. Najlepiej jak lasagne będzie przygotowana kilka godzin wcześniej, wtedy makaron będzie miękki od sosu i nie trzeba tyle piec lasagne. Pomidory kroimy w plasterki, a ser ścieramy na tarce. Na wierzchu układamy pomidory i posypujemy startym serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C 30-40 min. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Świąteczna zapiekanka z purée orzechowym i szpinakiem! 348

orzechy włoskie 200g mrożonego szpinaku 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka jogurtu 1 pierś z kurczaka 1 opakowanie sera mozarella sól, pieprz, bulion do ugotowania kurczaka, 2 duże łyżki masła, 1 mała marchewka Przygotowanie: Pokrojone w ćwiartki ziemniaki gotujemy w bulionie razem z pokrojonym kurczakiem i marchewką. Na rozgrzanym w garnku maśle dodajemy pokrojony czosnek. Gdy się chwilę podsmaży, dodajemy(...)ziemniaka ;)). Do purée dodajemy orzechy, solimy, pieprzymy i mieszamy. Nastawiamy piekarnik na 180'C. Na dno naczynia wykładamy purée, szpinak, następnie 3-4 plastry mozarelli i ugotowanego kurczaka, którego również przykrywamy mozarellą. Pieczemy przez ok. 15 minut. Na końcu zwiększamy temperaturę do 200'C i pieczemy przez 10minut. My uwielbiamy taką chrupiącą mozarellę ;) Dziś sprawdziłam ten przepis, a Naczelny zachwycał

Kitchens Alphabet
Kurczak w ziołach zapiekany w cieście francuskim 164

Przygotowanie: Z jogurtu, obranego i przeciśniętego przez praskę czosnku, odrobiny soli i pieprzu przygotowujemy sos (tradycyjnie, polecam odstawić go na jakiś czas do lodówki, by smaki się połączyły). Piersi z kurczaka oczyszczamy i dzielimy na nieduże kotleciki. Ciasto francuskie dzielimy na prostokąty – wielkość kotlecika razy 2 plus niewielka obwódka dookoła, by bez problemu skleić brzegi ciasta. Na głębszy talerz nasypujemy(...)kształt pieroga. “Pierożki” układamy na blaszce i smarujemy wierzch jajkiem z wodą (dzięki temu ciasto nabierze ładniejszego złocistego koloru). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni i pieczemy 15-20 minut, aż ciasto będzie złociste i kruche

Gotuj z Rumcajsem
Kukurydziany filet z kurczaka faszerowany włoskimi smakami 120

Soczysta pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, delikatnie orzechową rukolą, mozzarellą, obtoczona w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych to fajny pomysł na domowy szybki obiad z piekarnika. Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 80g mozzarelli 8 sztuk suszonych pomidorów 2 garście świeżej rukoli 120g płatków kukurydzianych 1/3 szklanki mleka 14 łyżki maki pszennej 1/3 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1/3 łyżeczki przyprawy(...)kukurydziane pokruszyć dość drobno za pomocą dłoni, wałka lub w malakserze. 2. Mleko zmiksować z mąką, przyprawą do kurczaka, curry, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. 3. Suszone pomidory drobno posiekać, a mozzarellę pokroić w paski. 4. Filety z kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, pozostawić na około 30 minut. Po tym czasie każdy filet przekroić

Szalona Kuchnia Eweliny
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami. 141

średnie ziemniaki 2 pojedyncze piersi kurczaka 1 cebula 1 pomidor 1 czerwona papryka 1/2 brokuła 250 g. sera żółtego Sos czosnkowy: 3 ząbki czosnku 1 jogurt naturalny (250 g) 3 łyżki majonezu sól, pieprz Czosnek przecisnąć przez praskę do miseczki. Dodać jogurt i majonez. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać żeby składniki się połączyły. Wykonanie: Piersi pokroić w kostkę, przyprawić solą(...)naczynia żaroodpornego wysmarować masłem. Ułożyć warstwę ziemniaków, następnie ułożyć cebulę, plastry pomidora, polać częścią sosu czosnkowego. Następnie ułożyć piersi, na to papryka. Na koniec ułożyć brokuły. Wierzch posypać utartym serem żółtym. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20-25 minut. Podałam z sosem czosnkowym

Agusiowe smakołyki
KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA 93

dostarcza około 130 kcal (dotyczy piersi z indyka) 100 g indyka dostarcza 35% zapotrzebowania na wit. B6 100 g indyka zawiera 325 mg tryptofanu najpopularniejsza jest pierś z indyka - jest najchudsza ze wszystkich mięs, a do tego krucha, delikatna i lekkostrawna. Nie wymaga też długiej obróbki termicznej. Nadaje się zarówno do smażenia, jak i pieczenia. Jednak należy uważać, gdyż łatwo(...)jest tak kruchy jak pierś, ma ciemniejszą barwę oraz wyrazisty smak. Idealnie nadaje się do pieczenia oraz duszenia skrzydełka z indyka są delikatne w smaku i mają niską zawartość tłuszczu, dlatego świetnie nadają się do przygotowania baz do zup Przepisy z mięsem z indyka 1) PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SZPINAKU 2) PIECZONE ROLADKI INDYCZE

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #47 - MIĘSO Z INDYKA 93

dostarcza około 130 kcal (dotyczy piersi z indyka) 100 g indyka dostarcza 35% zapotrzebowania na wit. B6 100 g indyka zawiera 325 mg tryptofanu najpopularniejsza jest pierś z indyka - jest najchudsza ze wszystkich mięs, a do tego krucha, delikatna i lekkostrawna. Nie wymaga też długiej obróbki termicznej. Nadaje się zarówno do smażenia, jak i pieczenia. Jednak należy uważać, gdyż łatwo(...)jest tak kruchy jak pierś, ma ciemniejszą barwę oraz wyrazisty smak. Idealnie nadaje się do pieczenia oraz duszenia skrzydełka z indyka są delikatne w smaku i mają niską zawartość tłuszczu, dlatego świetnie nadają się do przygotowania baz do zup Przepisy z mięsem z indyka 1) PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SZPINAKU 2) PIECZONE ROLADKI INDYCZE

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka HIT imprezy – sałatka a la gyros 102

Sałatka HIT imprezy – sałatka a la gyros Dziś mam dla Was szybki, prosty przepis na sałatkę, która jest hitem każdej mojej imprezy i spotkań rodzinnych

Słodkie okruszki
Bułka z wkładką 166

kurczaka dwie małe bagietki z biedronki troszkę startego sera żółtego 1/4 kostki masła ser żółty w plastrach dwa ząbki czosnku natka pietruszki jajko garść mąki olej sól, pieprz Pierś pokrój pod skosem na paski przypominające rozmiarem paluszki rybne. Powinny mieć długość ok 5-7 cm i grubość ok 2 cm. Rozgrzej piekarnik: 200 stopni z termoobiegiem. Teraz tak sobie myślę(...)już wysoka, przełóż paluszki z kurczaka na patelnię. Obsmaż porządnie z każdej strony. Obracaj je często, żeby się nie przypaliły. Gdy kurczak będzie gotowy w środku, zdejmij go z patelni i odłóż na ręcznik papierowy, żeby odsączyć go z tłuszczu. Następnie, weź bułki, przekrój je na pół i wydrąż środek. Owiń każdy kawałek kurczaka serem żółtym i wciśnij

manslogblog
Nadziewane zapiekane placki ziemniaczane 228

kawałku, wówczas należy go zetrzeć na tarce o dużych oczkach) Najpierw przygotowujemy farsz. Pokrojoną cebulkę i marchewkę startą na dużych oczkach podduszamy na łyżeczce masła i przyprawiamy Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek, kroimy na kawałki i przekładamy do malaksera Do mięsa dodajemy podduszoną cebulkę z marchewką, czosnek, posiekany szczypiorek, jogurt naturalny i przyprawy Całość miksujemy - nie musi(...)ewentualnie posypujemy startym). Można pominąć jogurt na wierzchu i dać sam ser Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piecyka na 30 minut. Po tym czasie folię zdejmujemy i pieczemy jeszcze 10 minut Zjadamy posypane szczypiorkiem :) Smacznego

Szczęśliwa kuchnia
Pizza gyros z miękkim ale chrupiącym od spodu ciastem 186

świeży lub granulowany majonez ok 2 łyżki sól lub vegeta pieprz pierś z kurczaka 2 szt (4  połówki) cebula ok 4 średnie przyprawa do gyrosa sól pieprz  ser ok 400 g Zaczynam od zrobienia ciasta, przepis znajdziesz   tutaj .  Gdy ciasto wyrasta, kroję pierś w kostkę, przyprawiam solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa a następnie wrzucam(...)kształt blachy (u mnie tym razem okrągła). Następnie przekładam ciasta na blachy, smaruje sosem, zostawiając wolny brzeg pizzy. Wykładam pierś z cebulą i posypuję obficie startym na grubych oczkach serem. Pizze wkładam do nagrzanego piekarnika do 220-250 stopni i piekę przez ok 13-15 minut zależy od piekarnika. I gotowe, smacznego

Kuchnia Viki
Nadziewane zapiekane placki ziemniaczane 382

kawałku, wówczas należy go zetrzeć na tarce o dużych oczkach) Najpierw przygotowujemy farsz. Pokrojoną cebulkę i marchewkę startą na dużych oczkach podduszamy na łyżeczce masła i przyprawiamy Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek, kroimy na kawałki i przekładamy do malaksera Do mięsa dodajemy podduszoną cebulkę z marchewką, czosnek, posiekany szczypiorek, jogurt naturalny i przyprawy Całość miksujemy - nie musi(...)ewentualnie posypujemy startym). Można pominąć jogurt na wierzchu i dać sam ser Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piecyka na 30 minut. Po tym czasie folię zdejmujemy i pieczemy jeszcze 10 minut Zjadamy posypane szczypiorkiem :) Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Mój sposób na idealne rolady z kurczaka 368

rolady: 2 piersi z kurczaka 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę zioła prowansalskie 1 łyżka sosu worhestershire ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz Farsz: około 4-5 pieczarek 3-4 suszone pomidory z zalewy (osączonych) ¼ papryczki chili 4-5 cm. kawałek kiełbasy chorizo kulka sera mozzarella Panierka: 1 szklanka płatków kukurydzianych Przygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania mięsa. Kurczaka mielimy(...)sekund. Rolady panierujemy. Możemy je usmażyć na patelni albo upiec w piekarniku. Ja osobiście preferują wersję z użyciem piekarnika. Roladki są wtedy bardziej chrupiące i nie wchłoną tyle tłuszczu. Pieczemy je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem przez około 20-25 minut w 200 stopniach.        insertCookd("fbe59032bfd2fab5058af991459e022a

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania