pierś z kurczaka pieczona - 3795 przepisów (strona:104/253)

Pieczony , butelkowy kurczak po pekińsku 84

Pieczony, butelkowy kurczak po pekińsku Pieczony kurczak – to hasło u nas w domu , zawsze cieszy się uznaniem . Kurczak butelkowy po pekińsku , to taka wariacja kuchenna , moja osobista Zaczerpnęłam z przepisu na kaczkę po pekińsku , sposób przygotowania skóry i kilka przypraw . Resztę dodałam od siebie , efekt ? Wspaniała chrupiąca skórka , bez cienia tłuszczu , jak u kaczki po pekińsku . Aromatyczne(...)dłużej ) . W trakcie pieczenia , można delikatnie osłaniać folią aluminiową , te partie kurczaka , które zbyt szybko się przypiekają . Mój piekarnik niestety tak ma ,że niezbyt równo opieka , więc jest to jakiś sposób , by wyrównać jego błędy Po tym czasie kurczak jest gotowy . Serwujemy na gorąco , skórka jest delikatna i krucha , a mięso soczyste ..Smacznego ! Artykuł Pieczony , butelkowy kurczak po pekińsku

Ogrodnik w podróży
Wyniki konkursu 159

ziemniaczanym. Dla wzmocnienia konstrukcji przyszpilamy wykałaczką. Kurczak w porach z ananasem p.Barbary Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * przyprawa do drobiu  * pół dużego pora * pół puszki ananasa * 10 łyżek sosu Folwark ("Dressing 1000 wysp") * 5 łyżek soku z ananasa Sposób przygotowania: Piersi przekrawamy wzdłuż na pół tak, żeby powstały 4 cienkie kotlety. Rozbijamy je lekko tłuczkiem do mięsa. Obsypujemy(...)ananas kroimy w kostkę. Do sosu dodajemy sok z ananasa. Na dnie naczynia żaroodpornego wykładamy połowę pora. Kładziemy na to mięso. Przykrywamy resztą pora wymieszaną z ananasem. Polewamy sosem. Pieczemy pod przykryciem ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni

Moje domowe kucharzenie
Kurczak z suszonym lubczykiem. 119

Bardzo lubię pieczonego kurczaka. Najbardziej smakuje mi  kurczak na piwie , ale najczęściej, robię w folii do pieczenia. Czasami, tak jak tym razem w naczyniu żaroodpornym. Co by nie mówić, kurczak to bardzo smaczne i szybkie danie. Często kombinuję z doborem przypraw i ziół. Tym razem postawiłam na lubczyk. Wcześniej też dodawałam lubczyk, ale w mniejszej ilości i wśród(...)dużej ilości innych przypraw, nie był wyczuwalny. Tym razem lubczyk dominuje i mogę powiedzieć, że to kurczak z lubczykiem. Nie podam dokładnej ilości przypraw, bo myślę, że to już każdy dostosuje do ilości kurczaka. Ważne nie żałować lubczyku :) Składniki: części kurczaka ( u mnie piersi i nogi) sól pieprz 2-3 ząbki czosnku lubczyk suszony kilka łyżek oleju Wykonanie: Części kurczaka

Agusiowe smakołyki
Domowa wędlina z piersi kurczaka 135

łyżka oliwy ze słoiczka 1 łyżka kaparów 2 ząbki czosnku  1/2 łyżeczki pieprzu  1/2 łyżeczki rozmarynu  2 łyżki żelatyny  rękaw do gotowania  Pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę taką średniej wielkości, przełożyłam do miski i dodałam w miarę drobno pokrojone pomidory wraz z oliwą, kapary, obrany i posiekany drobno ząbek czosnku,pieprz, rozmaryn i wymieszałam(...)wystudziłam, a potem wstawiłam do lodówki na całą noc.  Rano rozcięłam rękaw, wyjęłam mięso i od razu zjadłam dwa plasterki ;) mniam !       Domowa wędlina z piersi kurczaka

Kuchnia na wzgórzu
Faszerowane kiełbaski 312

kiełbaski, pieczone w piekarniku w plastrach boczku. Polecam! Składniki na 6 sztuk: 1 opakowanie kiełbasy z szynki Morliny 1 filet z kurczaka 4 pieczarki 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 1 łyżka masła Sól, pieprz do smaku Cienkie i długie plastry boczku Warzywa- mix papryk, czerwona cebula, różyczki podgotowanego wcześniej brokuła Sposób przygotowania:  Pierś kurczaka myjemy(...)całkowicie nie przekroić. Rozchylały i napełniamy przygotowanym farszem. Owijamy mocno boczkiem i układamy na żeliwnej patelni lub w naczyniu do zapiekania. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200st. I pieczemy 25 minut na funkcji góra-dół, przy czym góra najlepiej by była z funkcją opiekania. 10 minut przed końcem do kiełbasek dorzucamy pokrojone warzywa oraz cebulę, które zmiękną, ale nadal pozostaną

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowym 488

smażymy na głębokim tłuszczu. W tym wypadku kurczak pieczony jest w piekarniku, dzięki czemu unikamy niezdrowego smażenia w dużej ilości oleju. Pomimo moich obaw mięso wyszło naprawdę smaczne i bardzo chrupiące. W połączeniu z pysznym miodowo-czosnkowym sosem, rewelacja. Polecam. Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowym Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 duże lub 2 małe jajka(...)ryżowego 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej Przygotowanie: Kurczaka kroimy w około 3 cm kostkę. Zalewamy składnikami marynaty i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Wszystkie składniki sosu umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Marchewkę i paprykę kroimy w słupki. Dymkę siekamy. Ananasa kroimy na mniejsze kawałki. Panierkę panko przesypujemy do woreczka. Do zamarynowanego kurczaka dodajemy roztrzepane jajko i dokładnie mieszamy. Mięso

Mania Gotowania
Zapiekanka z kurczakiem 120

sobie smak pieczonego kurczaka, sosu pomidorowego, ziemniaków oraz innych warzyw, które razem tworzą super danie. Jest to idealnie danie na sobotni obiad, gdy zmarznięci wracamy po spacerze do domu. Najlepiej zapiekankę jeść kiedy jest świeża i ciepła, ponieważ kolejnego dnia traci na smaku. Przepis dodaję do akcji „Zapiekanki” na durszlak.pl Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka pokrojona(...)wędzona, zielona czubryca olej do smażenia masło Przygotowanie: Pierś kurczaka przekładamy do miski, dodajemy 2 łyżki oleju, łyżeczkę zielonej czubrycy i dokładnie mieszamy. Smażymy na patelni by na mięsie zrobiła się chrupiąca skórka. W dużym garnku rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy por i podsmażamy do by stracił nieco ostrości. Wlewamy pomidory, wrzucamy kurczaka i dokładnie mieszamy. Gotujemy około 10 minut

Życie ze smakiem
Filet z kurczaka z szynką i serem, z patelni 90

tylko Ja wykorzystałam ją również podczas przygotowania takiego mięsa na rodzinną uroczystość, dla 8-9 osób. Piersi kurczaka miałam wówczas większe niż te widoczne na zdjęciach poniżej, więc przekroiłam je wzdłuż na pół, uzyskując z 1 piersi 2-3 porcje mięsa. Przygotowanie całości (mam na myśli obróbkę cieplną) nie zajęło mi dużo czasu. Spokojnie mogłam pozwolić sobie na przygotowanie mięsa(...)jakichś powodów nie posiadają sprawnego piekarnika. Jeśli chcecie o samej patelni dowiedzieć się nieco więcej, odsyłam Was do mojej wczorajszej recenzji , lub bezpośrednio do sklepu Puregreen . 1-3 piersi kurczaka (ilość wg potrzeb) 1 pomidor szynka w plastrach mozzarella w plastrach mielona papryka słodka zioła prowansalskie sól, pieprz Oczyszczone mięso dzielimy na porcje (w zależności od wielkości można każdą

Smaki Na Talerzu
Szaszłyki bbq z ananasem i sałatką ziemniaczaną z korniszonami 122

pysznie smakują same. Chrup z Krakusem! Szaszłyki, 5-6 sztuk: 500 g piersi z kurczaka 5-6 plastrów ananasa w puszce 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki ketchupu 3 łyżki soku z ananasa 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz patyczki do szaszłyków tacka do pieczenia Sałatka: 4 ogórki korniszony z czosnkiem Krakus około 250 g młodych, małych

Kraina Miodem Płynąca
Drobiowe muffiny 140

Świetny i efektowny sposób na mielone mięso z kurczaka. Na dodatek w wersji zdrowszej, bo pieczone:) Delikatne, a jednak za sprawą granulowanego czosnku, suszonych pomidorów, natki pietruszki i parmezanu, bardzo aromatyczne. Polecam:) Na 16 drobiowych muffinek: 800-900 g mielonego mięsa drobiowego (najlepiej z piersi i udek – nie wyjdą tak suche jak z samych piersi) 2 cebule

Smaki Na Talerzu
Pierś kurczaka faszerowana fetą i szpinakiem 104

Garnek zdejmujemy z ognia, dodajemy pokruszoną fetę i dokładnie mieszamy. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy jeden bok tak by powstała kieszonka. Nakładamy do niej farsz i spinamy bok wykałaczkami. Tak przygotowane piersi oprószamy solą, pieprzem, i tymiankiem. Układamy je w niewielkiej blasze, wysmarowanej olejem i pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 190 stopni. Smacznego

Życie ze smakiem
Gęś z kaszotto cydrowym 104

naszej tradycji jako danie świąteczne. Nie zastąpią jej żadne indyki, czy kurczaki. Tak więc wszystkim którzy kochają gęsi jak ja polecam, a każdemu kto się jeszcze nie przekonał zapraszam do wypróbowania, bo nie wiecie co tracicie. Tym razem tradycyjnie pieczoną gęś, a właściwie jej elementy , bo miałam pierś i nogę podałam z farszem z kaszotto w cydrze. Wyszło genialnie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Warsztaty kulinarne z Drosed. Kurczak kukurydziany 127

drobno pokrojoną marchewką i posiekanym lubczykiem. Gotowana w sous-vide Pierś kurczaka Kukurydzianego z pęczakiem, pasternakiem i kasztanami. Przy okazji tego dania, pierwszy raz zjadłam kasztany, a i frytki z Pasternaka też jadłam po raz pierwszy. Sebastian stwierdził, że bardzo sprawnie mi poszła rozbiórka drobiu. Pieczone dramstiki (pałki) drobiowe z pikantnym sosem BBQ i surówką colesław. Pałki były pyszne

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
DIETETYCZNE GRILLOWANE PIERSI KURCZAKA 168

zioła (ja dałam suszone bo u nas jest duży problem dostać świeże). Piersi myjemy,osuszamy i to samo robimy z warzywami.Cukinię,rzodkiewki oraz pomidor kroimy w plasterki.Pierś kurczaka dobrze smarujemy i wcieramy ziołową marynatą.Odrobinę oliwy z ziołami również smarujemy plastry cukinii.Mięso i cukinię pieczemy na ruszcie (u mnie elektrycznym) do zrumienienia.Danie podajemy na liściach sałaty

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sałatka z dynią, kurczakiem i popingiem z amarantusa 145

zdrowe to dla mnie idealnie. Zapraszam zatem na sałatkę śniadaniową... 1 mała pierś z kurczaka 1/4 dyni Hokaido 5 łyżek popingu z amarantusa kiełki rzodkiewki - ilość wg uznania mieszanka sałat - ilość według uznania 5 łyżek słonecznika oliwa sezamowa Dynie wydrążamy i smarujemy oliwą, przyprawiamy kuminem i solą. Pieczemy ok. 25 minut w 180 C w piekarniku. Tak przygotowaną dynię możemy

Humanistka w kuchni