pierś kurczaka - 14633 przepisów (strona:151/976)

Sałatka rosołowa 181

warto ją przygotować, nawet już na kolację po niedzielnym rosołku. Na sałatkę rosołową potrzebujemy: 3 gotowane w rosole marchewki 2 gotowane w rosole pietruszki 2 ogórki kiszone podwójna pierś z kurczaka gotowana w rosole 1/2 puszki groszku konserwowego 1/2 op ugotowanego makaronu, u mnie makaron "baranek" Makarony Babuni 5 łyżek majonezu sól, pieprz Marchewkę, pietruszkę i ogórki kiszone kroimy(...)kosteczkę. Groszek odsączamy z zalewy. Gotowaną pierś z kurczaka drobno siekamy. Pokrojoną marchewkę, pietruszkę, ogórki kiszone, gotowaną pierś z kurczaka, groszek, makaron i majonez mieszamy ze sobą.  Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatka rosołowa jest pyszna już od momentu przygotowania jej, także bez problemu możecie zrobić ją tego samego dnia, w którym będziecie ją jeść. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Pyszna, chuda wędlina z piersi kurczaka 326

Taka wędlina jest o niebo lepsza od wszystkich kupionych w sklepie. Jest bardzo smaczna, delikatna i krucha, a do tego zdrowsza. Serdecznie polecam. Składniki: 2 duże piersi z kurczaka czosnek niedźwiedzi czosnek granulowany papryka wędzona pieprz ziołowy sól przyprawa do drobiu łyżeczka oleju Przygotowanie Piersi z kurczaka oczyszczamy z błon tłuszczu czy chrząstek. Oba kawałki oprószamy z obu stron przyprawami(...)skrapiamy oliwą. Obie piersi z kurczaka zwijamy razem w wałek (grubszy koniec jednego fileta układamy na cieńszym drugiego) i zawijamy ciasto w kilka warstw folii aluminiowej. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin (ja marynowałam 24 godz). Następnie piersi pieczemy w nagrzanym do 180 C piekarniku przez ok 30 min.Odstawiamy do wystygnięcia

e-PrzepisyKulinarne
Filet kurczaka z pieczarkami i migdałami w sosie śmietanowym 192

Filet kurczaka z pieczarkami i migdałami w sosie śmietanowym to moja propozycja na niedzielny obiad. To co? Skusicie się na soczystego kurczaka w kremowym sosie śmietanowym

Kulinarne Przeboje
Roladki z kurczaka 509

też musztarda, passata pomidorowa. Zapraszam. Najlepsze Roladki z kurczaka faszerowane pietruszką i radicchio 2 piersi z kurczaka liście sałaty radicchio natka pietruszki sól czarny pieprz pasta paprykowa Dwie pojedyncze piersi kurczaka wkładamy między folię spożywczą i rozbijamy tłuczkiem na dwa cienkie płaty. Każdy płat doprawiamy solą i pieprzem z obu stron, smarujemy od środka pastą paprykową. Układamy liście sałaty radicchio

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z kaszą gryczaną i kurczakiem 148

posiłek, który można zabrać ze sobą praktycznie wszędzie. Wystarczy spakować wszystko do pojemnika. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Głównym elementem sałatki jest znana wszystkim pierś z kurczaka oraz kasza gryczana. Ten rodzaj kaszy, jak sama nazwa wskazuje, powstaje z gryki. Warto dodać, że nie zakwasza organizmu, nie ma w niej glutenu i ma sporo błonnika, dzięki(...)czemu powinna zagościć także u osób na diecie. Składniki Woreczek kaszy gryczanej Pojedyncza pierś z kurczaka Pół papryki Pół puszki kukurydzy Garść małych marchewek Sól, pieprz, oliwa z oliwek Przygotowanie Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Doprawiamy solą, pieprzem lub naszą ulubioną przyprawą. Smażymy na patelni natłuszczonej oliwą z oliwek do momentu, aż kawałki kurczaka będą

Programista w kuchni
Sałatka z kaszą gryczaną i kurczakiem 200

posiłek, który można zabrać ze sobą praktycznie wszędzie. Wystarczy spakować wszystko do pojemnika. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Głównym elementem sałatki jest znana wszystkim pierś z kurczaka oraz kasza gryczana. Ten rodzaj kaszy, jak sama nazwa wskazuje, powstaje z gryki. Warto dodać, że nie zakwasza organizmu, nie ma w niej glutenu i ma sporo błonnika, dzięki(...)czemu powinna zagościć także u osób na diecie. Składniki Woreczek kaszy gryczanej Pojedyncza pierś z kurczaka Pół papryki Pół puszki kukurydzy Garść małych marchewek Sól, pieprz, oliwa z oliwek Przygotowanie Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Doprawiamy solą, pieprzem lub naszą ulubioną przyprawą. Smażymy na patelni natłuszczonej oliwą z oliwek do momentu, aż kawałki kurczaka będą

Programista w kuchni
Panierowane stripsy 226

Opis: Coś dla miłośników klasycznych smaków – pierś z kurczaka panierowana w baaardzo chrupiącej panierce usmażona na złoto. Zapraszam do zapoznania się z daniem, które przypomina znane i lubiane danie z sieciówki fast food. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka pieprzy cayenne Sól Słodka papryka 1 jajko Mąka pszenna 1/4 szklanki mleka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Na początku(...)pierś z kurczaka myjemy i dokładnie osuszamy. Mięso kroimy na paski i wrzucamy do miski. Do tego dodajemy 1/4 łyżeczki soli, szczyptę słodkiej papryki oraz 1/2 łyżeczki pieprzy cayenne. Całość mieszamy ręką, aż w całości obtoczymy kurczaka. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Do miski dodajemy jajko, 1/4 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzy cayenne, 2 szczypty słodkiej papryki, 1/2 szklanki mąki pszennej oraz

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Panierowane stripsy 376

Opis: Coś dla miłośników klasycznych smaków – pierś z kurczaka panierowana w baaardzo chrupiącej panierce usmażona na złoto. Zapraszam do zapoznania się z daniem, które przypomina znane i lubiane danie z sieciówki fast food. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka pieprzy cayenne Sól Słodka papryka 1 jajko Mąka pszenna 1/4 szklanki mleka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Na początku(...)pierś z kurczaka myjemy i dokładnie osuszamy. Mięso kroimy na paski i wrzucamy do miski. Do tego dodajemy 1/4 łyżeczki soli, szczyptę słodkiej papryki oraz 1/2 łyżeczki pieprzy cayenne. Całość mieszamy ręką, aż w całości obtoczymy kurczaka. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Do miski dodajemy jajko, 1/4 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzy cayenne, 2 szczypty słodkiej papryki, 1/2 szklanki mąki pszennej oraz

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską w sosie czosnkowym 288

kapustą pekińską w sosie czosnkowym jest lekka i pożywna. Idealna na grilla, imprezę czy jako lunch do pracy. [embed]https://youtu.be/eVzidSVzyKA[/embed] Składniki: pół główki kapusty pekińskiej duża pierś z kurczaka papryka czerwona puszka kukurydzy cebula czerwona około 150 g oliwek zielonych drylowanych 3 łyżki majonezu 180 ml jogurtu 2 ząbki czosnku łyżeczka musztardy sól, pieprz przyprawa do kurczaka Przygotowanie(...)Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Podsmażamy na oleju i odsączamy na ręczniku papierowym. Pierś odstawiamy do ostygnięcia. Kapustę szatkujemy, paprykę i cebulę kroimy w kostkę, oliwki i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miski. Majonez łączymy z jogurtem, musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Sos mieszamy dokładnie

e-PrzepisyKulinarne
Nuggetsy w mące migdałowej 222

Pyszne, miękkie i lekko migdałowe drobiowe kąski. Przekąska na słono idealna na imprezę w stylu finger party jak i kolację dla dwojga. Kawałki piersi z kurczaka obtoczyłam w mące migdałowej (zmielone migdały), aby nuggetsy mogły jeść osoby będące na diecie bezglutenowej.  Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka mąka migdałowa 1 jajko sól, pieprz papryka słodka olej do smażenia Piersi

Ugotować
Kieszonki z kurczaka z oscypkiem w sosie gruszkowo- śliwkowym 206

Kolejny pomysł na wykorzystanie oscypka, pyszne kieszonki z piersi kurczaka nadziewane wędzonym boczkiem i oscypkiem właśnie. Do tego aromatyczny sos z gruszek i suszonych śliwek z dodatkiem kolendry i goździków. Prawdziwe jesienne danie. Polecam!     Składniki:   - warkocz oscypkowy -pierś z kurczaka 2szt - boczek wędzony - 3 dojrzałe gruszki - 12 suszonych śliwek - kolendra - goździki - masło i oliwa z oliwek(...)sól i pieprz     Pierś oprószamy przyprawą do kurczaka, robimy kieszonkę, do której wkładamy boczek i oscypka. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem układamy kieszonki, gruszki pokrojone w ćwiartki, suszone śliwki, posypujemy kolendrą, dodajemy goździki, doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku około 40 minut w temp. 200 stopni C. Smacznego! Kochani jeśli podoba się Wam mój blog, zachęcam do polecania

SMYKWKUCHNI
Kurczak z rozmarynem 224

niską kaloryczność jest bardzo popularne przy wielu dietach . W celu uniknięcia smażenia można je ugotować na parze albo upiec w piekarniku. Ja tym razem postawiłam na pieczenie. Pieczone piersi z kurczaka zawsze wydawały mi się jednak zbyt suche. Tym razem więc postanowiłam mięso upiec w folii. Dzięki temu kurczak był kruchy i soczysty. Mięso warto zamarynować dzień wcześniej. Dzięki rozmarynowi(...)piersi z kurczaka mają wspaniały aromat i smak. Mięso jest delikatne i kruche. W sezonie letnim polecam tak przygotowane piersi wrzucić na ruszt- będzie to ciekawa alternatywa dla tradycyjnej kiełbasy z grilla . Składniki: 6 pojedynczych piersi z kurczaka 2-3 gałązki rozmarynu marynata 8 łyżek oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 4 łyżki octu balsamicznego łyżka jasnego sosu sojowego łyżeczka

Pobite gary Barbary
Sałatka z kurczaka i fasoli 453

Pyszna sałatka z kurczakiem i fasolą Sałatka z kurczaka i fasoli   SKŁADNIKI: piersi z kurczaka -1 podwójne ryż -1 saszetka ogórki(...)kwaszone -2 szt fasola czerwona -1 puszka kukurydza -1 puszka cebula czosnkowa -1 szt sól i pieprz wegeta -1 łyżka majonez -3 łyżki papryka czerwona -0,5 szt PRZYGOTOWANIE: Pierś kurczaka ugotować w wodzie z  wegetą, ostudzić.  Pokroić piersi w grubszą kostkę.  Ogórki i cebulę pokroić w kostkę.  Ryż ugotować w osolonej wodzie i odcedzić

Kuchnia Danusi
Roladki drobiowe ze szpinakiem i ricottą 206

nadziane szpinakiem i ricottą. Oczywiście jeśli ktoś woli wersję smażoną to śmiało też można takie zrobić. Roladki podałam z kuskusem i surówką z rzodkiewki . składniki: 2 średnie podwójne piersi z kurczaka ( ok 1 kg ) 350 g świeżego szpinaku 1 łyżka masła klarowanego do smażenia 125 g ricotty sól ziołowa pieprz gałka muszkatołowa olej lub masło do posmarowania naczynia Szpinak dokładnie(...)pokrojony szpinak. Smażyć aż szpinak zmięknie i odparuje nadmiar wody. Następnie zestawić z ognia i dodać ricottę. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką. Gotowy farsz odstawić. Piersi kurczaka dokładnie oczyścić z błonek i tłuszczu. Każda pierś rozkroić na dwa płaty mięsa i rozbić cienko tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą. Następnie mięso oprószyć z obu stron solą ziołową

Monia miesza i gotuje