pierogi - 9277 przepisów (strona:526/619)

pomidorowa z chilli z lanymi kluskami z kaszki manny... 200

Składniki: 4 sztuki skrzydełka kurczaka, 1 sztuka udko kurczaka, 4 litry woda, 1/2 pęczka włoszczyzny, 4 sztuki ziele angielskie, 2 sztuki liście laurowe, 1 łyżka kucharek

W Mojej Kuchni Lubię
Placuszki z jabłkiem 154

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Lubicie takie placuszki? Ja bardzo Plasterki jabłek usmażyłam w cienkim, lekko chrupiącym cieście, które wyszły rewelacyjnie. W sam raz na

Marta Gotuje
Pierożki serowe z jabłkami 385

To są moje ulubione pierożki! Przypominają mi smak z mojego dzieciństwa. Mama zawsze robiła je wieczorem do mleka, a potem całą rodzinką siadaliśmy i graliśmy w

Niezły Młynek
Grzybowa mini lasagne. 138

Grzyby, w moim przypadku maślaki, koźlaki, podgrzybki  po oczyszczeniu i  obgotowaniu, przesmażyć na patelni z drobno pokrojoną cebulką. Doprawić solą i pieprzem. Przygotować sos

Kulinarny karnet Christophera
Świeże daktyle w zapiekanym bakłażanie. 180

Daktylowce  należą do najstarszych drzew owocowych na świecie. Na temat składników odżywczych daktyli, nie będę się rozpisywał. Arabowie twierdzą, że dostarczają tylu składników odżywczych ile

Kulinarny karnet Christophera
Rigati tricolore z sosem bolognase. 183

Składniki: 80 dag makaron trójkolorowy  10 dag parmezan 15 dag ser mozzarella Sos boloński: ½ kg  mięsa, mielone wołowe 2 cebule pokrojone w drobną kostkę

Kulinarny karnet Christophera
Chrupiący makaron - Paccheri. 185

Paccheri with meat. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak

Kulinarny karnet Christophera
Paccheri ze szpinakiem. 218

Paccheri with spinach. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak

Kulinarny karnet Christophera
Makaron z okrasą. 159

Wspaniałą Pastę Fantastica przygotowałem z tuńczykiem i okrasą.Żona ,która płacze przy siekaniu cebuli podsunęła mi pomysł ze smalczykiem roślinnym. I tym pozytywnie zaskoczyła mnie Smakowita

Kulinarny karnet Christophera
Makaron w cytrynie i śmietanie. 189

Pasta in lemon and cream. Przepis pochodzi z Taorminy na Sycylii, gdzie podobno rosną najpiękniejsze cytryny. Szybkie ,smaczne danie wegetariańskie .   Składniki. 20 dag makaronu tagiatelle

Kulinarny karnet Christophera
Ryba po włosku. 184

Fish in Italian. Składniki. 2 filety z ryby ( leszcz, dorsz)  2 marchewki 1 cukinia 1 szalotka 1/2 cytryny 50g spaghetti 3 łyżki octu balsamicznego 4

Kulinarny karnet Christophera
Gramigna z delikatnym boczkiem i octem balsamicznym. 141

Gramigna. Gramigna, krótki makaron ,obojętnej barwy, to alternatywa w stosunku do tagiatelli. W idealnym przypadku do powyższego dania,  kolorową gramignę przygotować samemu od A do

Kulinarny karnet Christophera
Paccheri z sosem romesco i wstążkami cukinii. 193

Paccheri with romesco sauce. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę

Kulinarny karnet Christophera
Dorsz w nori z makaronem. 148

Cod in nori with pasta.   Składniki. 2 filety z dorsza 15 cm pora, biała część 1 łyżka masła 1 arkusik nori 1 łyżka oleju 200

Kulinarny karnet Christophera
Langosz węgierski przysmak 249

Wyrośnięte ciasto podzielić na porcje i niech rośnie jeszcze 10-15 minut. Rozwałkować na podłużne placki, na środku ułożyć 2 łyżki nadzienia i skleić w zgrabny płaski pieróg. Smażyć w oleju na rumiano, albo upiec w piekarniku. Właściwie wszystkie langosze można piec w piekarniku, jest to najbliższe tradycji. Najlepsze langosze  pieczone w piecu jadłem w pięknym węgierskim Szentendre. Langos

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania