pierogi - 9277 przepisów (strona:409/619)

Rosol z rosolu z wczoraj 153

jest to makaron gryczany), przez co nasza zupa również uzyska nieapetyczną barwę. Ciasto na pierożki wyrabiamy na gładką masę. Woda nie musi być ciepła, jak w przypadku klasycznych pierogów. Jeśli chodzi o mąkę, najlepiej sprawdza się krupczatka, ale inna też się sprawdzi. Rozwałkowujemy i wycinamy szklanką kółka. Napełniamy przestudzonym farszem i sklejamy pierożki w taki sposób jak uszka

Kuchnia od dwojga
Kuchnia Polska według Karola Okrasy – książka Lidla | Warsztaty kulinarne 138

jednak wykwintne i nasze polskie. Książka zawiera między innymi takie przepisy jak: Schab zapiekany z porami i suszonymi grzybami Uda gęsie w sosie z czarnych porzeczek z miodem pitnym Pierogi z serem, kaszą gryczaną i miętą Barszcz czerwony podstawowy Smażone okonie z chlebową sałatką Kuchnia Polska według Karola Okrasy została wydana po to, aby docenić i zapamiętać smak KUCHNI

Kuchnia Bazylii
Naleśniki "ruskie" 199

Zauważyłam, że ostatnio mam fazę na smażenie naleśników na obiad :) Tym razem padło na "ruskie" naleśniki. Ruskie, bo z farszem takim jak w pierogach ruskich, jednak przez to, że są zawinięte w placek znacznie szybciej się je robi. W blogosferze kulinarnej to dość popularne danie i podczas szukania pomysłów na obiady często wpadałam na ten przepis, więc nie było

Simply Food
Bryndza 218

tłuszczu, 2-3% soli i 50% wody. Z CZYM JEŚĆ? Bryndzę można dodawać do sałatek, posmarować nią chleb. Idealnie nadaje się także jako farsz do klusek lub pierogów. Pomysłów na bryndzę jest wiele, możemy pokusić się o zrobienie ziemniaków faszerowanych bryndzą, zupy z bryndzy czy grillowanych, faszerowanych pieczarek z bryndzą. Sprawdźcie więcej przepisów na dania z bryndzą. Polecamy! POCHODZENIE

Gotuję Testuję
Ciasteczka oponkowe z dżemem truskawkowym 179

oponkowe i wyrobić dosyć luźne ciasto, w razie potrzeby dosypać mąki. Ciasto ma być dosyć miękkie. Następnie wałkujemy na grubość 0,5 cm, nakładamy dżem i sklejamy jak na pierogi. Smażymy na gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem

Gotuję Testuję
Najpyszniejszy cebularz 171

Niestety przepis u na niego brak, ponieważ moja mama robi wszystko na oko. Zostało jej ciasta drożdżowego z pieczonych pierogów, więc zrobiłam cebularza; wystarczyło prz y smażyć cebulę, posypać makiem i upiec. Cebularz sam łamał się w rękach, był tak megaśnie puszysty i chrupiący, że nie było go po 5 minutach. Następnym razem zrobimy same cebularze :) i zdobędę przepis

Gotuj z Agnes
“Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji” – recenzja 178

coś miała do tych dań, ale niedługo zapomnimy jak smakuje polska kuchnia i jak przygotowywać najprostsze dania.   A przecież mamy te wszystkie wyjątkowe potrawy mączne typu kluski i pierogi, które nasze babcie lepiły w długie, zimne wieczory. Mamy grzyby i kiszonki, wyjątkowo dużo u nas smaków kwaśnych, przyprawiamy majerankiem, kminkiem i koperkiem. Jemy na co dzień ten bigos

Ugotowane pozamiatane
Pasztet drobiowy z marchewką i szczypiorkiem 151

zestaw zamówiłam to zostawiam wam co zawierała w sobie paczuszka: Zawartość zestawu: 1 szt. Dobry Smak Kuchta a 40 g - Kompozycja przypraw grubo zmielonych do różnych pieczeni, mielonek, pierogów, faszerowanych mięs, "prasowanek", pasztetów, domowych smalczyków i past mięsnych. Zawiera suszone grzyby (grube kawałki)  i smażoną cebulę. 1 szt. Dobry Smak Jager Mix a 40g - Bardzo kolorowa a także

Różowa kuchnia
Grzyby suszone 255

dodatkiem grzybów suszonych. Smak zupy z suszonych grzybów jest wyrazisty, również zapach jest bardzo silny, a kolor zdecydowany. Suszone grzyby są niezastąpione do grzybowej zupy wigilijnej, sosów oraz pierogów z kapustą i grzybami. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Koktajl z musem z dyni 188

ostatnim czasie dynia dominuje  w naszym menu. Była w pierogach, muffinach i zupach....jestem wprost dyniożercą. I na pewno to nie ostatni eksperyment  tym warzywem Składniki: 140 g musu z pieczonej dyni 250 g jogurtu naturalnego 1 szklanka wody 2 obrane jabłka 250 mango 1 banan Banana, jabłko, mango pokroić. Owoce wrzucić do blendera wraz musem

Delicious Titbits
RECENZJA KSIĄŻKI "STRĄCZKI" MARII BANACH 135

została podzielona na rozdziały: 1. Soczewica 2. Groch i groszek 3. Ciecierzyca 4. Fasola i fasolka 5. Bób 6. Soja "Strączki" zawierają aż 88 przepisów na różne dania, np: Pierogi z zieloną soczewicą, boczkiem i kurkami. Sałatka z groszku, ogórka i koperku. Hummus z mango i kokosem. Wieprzowina z wolnowaru z czerwona fasolą. Chłodnik z bobu. Bagietka z klopsikami

Zrób to smacznie
KULINARNE PODRÓŻE - RZESZÓW 185

minut. Są potrawy z karty ale również danie dnia składające się z zupy i czegoś treściwszego. Koszt ok. 16 zł. " Zacne jadło" bo o tym mowa podobno serwuję najlepsze pierogi w mieście.  O Rzeszowie można by jeszcze pisać i pisać ale może opinie  zostawię Wam... Chętnie posłucham Waszej opowieści

pieprzny smaczek
Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 158

profesjonalniej analizie składu ciała. W trakcie warsztatów mogliśmy spróbować niektórych dań wchodzących w skład całodniowego zbilansowanego jadłospisu: jajecznicy ze szczypiorkiem i pieczoną szynką Naturrino na grzance z pieczywa pełnoziarnistego pierogów z pasztetem Naturrino w emulsji ziołowej na liściach szpinaku młodych liści sałat z pomidorkami z pieczoną golonką z sosem z gruboziarnistej musztardy sałatki z  gruszką, selerem naciowym, serem

Kulinarne przygody Gatity
Uszka wigilijne do barszczu 145

Do przygotowania uszek potrzebujemy: farsz: – grzyby – cebulę – sól, pieprz Grzyby moczymy przez noc. Cebulę siekamy i podsmażamy na patelni po czym dodajemy odcedzone

Szybko Tanio Smacznie
WARSZTATY AKADEMII SMAKU SOKOŁÓW 140

ekspert do spraw żywienia Sokołów.  Szef kuchni, Dominik Moskalenko zadbał o to abyśmy nie byli  głodni. Przygotował dla nas pyszną jajecznicę z szynką Naturrino. Natomiast wspólnie przygotowaliśmy; pierogi z pasztetem Naturrino na szpinaku ;    Sałatkę z gruszką, selerem naciowym i płatkami schabu Naturrino :) pyszna     Sałatka z golonką Naturrino ;     Pieczony boczek na musie

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania