pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:230/458)

Puree z dyni 149

Królowa jesieni-dynia. Można ją wykorzystywać na różne sposoby do ciast, zup, sosów, pierogów, racuchów jednym słowem wyobraźnia kulinarna nie zna granic. Najczęściej korzystamy z niej w postaci puree. Dlatego też warto poświęcić trochę czasu, przygotować większą ilość i po prostu zamrozić.  Do niedawna piekłam dynię i potem miksowałam. Jednak koleżanka podsunęła mi pomysł, żeby zrobić

Ala piecze i gotuje
Czas na gęsinę - dania z gęsi 128

ziemniakami Gęś z kaszą gryczaną i śliwkami wędzonym gołąbki z gęsi ze śliwkami Okrasa Pasztet z gęsi z gruszką Pasztet z gęsi z żurawiną pasztet z wątróbki gęsiej pierogi z gęsi z nutą pomarańczy pierś z gęsi Pierś z gęsi (podwędzana, „dojrzewająca”) Pierś gęsi duszona w cydrze Pierś gęsi konfitowana piersi gęsie smażone, w sosie jabłkowym Pierś gęsi

królestwo garów
Wegańskie calzone – najlepszy obiad na świecie! 85

zielonego pojęcia, kto i kiedy wymyślił calzone, ale dobrze, że to zrobił! Ale zaraz, co to jest calzone? Jest to rodzaj pizzy, zawijanej na kształt pieroga. Innymi słowy – pizza złożona na pół! Moje wegańskie calzone wyszło dużo większe niż się spodziewałem

Vegan Taste
Więcej warzyw na talerzu Magdalena Gembacka- recenzja 154

wybieraj zawsze warzywa czy owoce świeże i dobrej jakości. Magdalena Gembacka to autorka bloga ammniam.pl, psycholożka społeczna,propagatorka zdrowego odżywiania,zafascynowana medycyną żywienia i dietetyką.Uzależniona od zielonych koktajli, pierogów i czekolady. Oprócz gotowania jej pasją jest fotografia kulinarna.W kuchni lubi eksperymentować, mama dwójki dzieci. Książka Magdaleny Gembackiej jest ważną lekturą dla wszystkich rodziców. To praktyczny instruktarz jak zmniejszyć

Sama słodycz i szczypta chili
Konfitura z czerwonej cebuli 183

mało zachęcająco, ale przepraszał mnie solennie, gdy podałam mu bułę z dyniowym burgerem w towarzystwie tej konfitury. Polecam szczególnie na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia, będzie świetnym dodatkiem do pierogów. Składniki na około 500 g gotowej konfitury: około 2 kg czerwonej cebuli butelka 0,75 l czerwonego wytrawnego wina 300 g cukru (u mnie był to kokosowy i dark

greenscarf
Gofry orkiszowe i pyszności z lasu :) 145

produkty z orkiszu są więc odpowiednie dla osób borykających się z cukrzycą, zespołem metabolicznym, insulinoopornością czy po prostu odchudzających się i dbających o linię. Mąka orkiszowa nadaje się do pierogów, makaronów, naleśników itp. Dzisiaj proponuję Wam pyszny przepis na gofry z mąki orkiszowej. Szykujcie ulubione dodatki i pieczemy :)  SKŁADNIKI (na 6 kwadratowych sztuk) 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej

Moje Kuchenne Rewelacje
Tradycyjny tatar wołowy 131

podawaj z pieczywem lub grzankami oraz masłem. SMACZNEGO! Polecę Ci kilka moich ulubionych przepisów: – śledzie w oleju – boeuf strogonow – pasta z awokado – frytki z batatów – placek po węgiersku – pierogi z kaszą gryczaną – zupa krem z pomidorów – marynata do karkówki – pizza z patelni – puree ziemniaczane – kolacja – moje ulubione przepisy Artykuł Tradycyjny tatar wołowy pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje

nietylkopasta.pl
Proziaki w wersji mini 401

dodajemy przesiane suche składniki, wyrabiamy ciasto. Na początku mieszamy za pomocą dużej np. drewnianej łyżki, a gdy ciasto będzie stawiało opór, wyrabiamy ręką.   Powinno być luźniejsze niż na pierogi. W razie potrzeby dodajemy mąki, (zależy to od wielkości jajek).  Ciasto przykrywamy ściereczką, pozostawiamy w temperaturze pokojowej na ok. 30 min.  Ciasto rozwałkowujemy na grubość

Moniki Smakołyki
Falafel z ciecierzycy i marzenie o byciu kimś innym 118

miarę weganizmu. Pomimo, że umiarkowanym miesożercą jestem. Uwielbiamy dania jarskie, fasolowe, z ciecierzycy, kochamy kluchy pod każdą postacią, a wychowaliśmy się z mężem na racuchach, proziakach i ruskich pierogach. Bardzo nam przypadł do gustu falafel z ciecierzycy . Niesamowicie chrupiący z zewnątrz, a mięciutki w środku. Smak niesamowity z delikatnie wyczuwalnymi ziołami i zieloną pietruszką. Duży plus – nie jest

W Kawiarence
Do wyboru, do koloru czyli Kolejna porcja slodkosci :) 175

najbardziej :) Miłego słodkiego poniedziałku! Drożdżówka kardamonowa z makiem Wegański chlebek bananowy z rumowymi śliwkami Kakaowa krajanka z lukrem kawowym Razowy chleb orkiszowy z żurawiną i orzechami Pieczone pierogi z nadzieniem curry, z cebuli i boczniaków, z czarnuszką

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka z kozim serem, batatem i dynią. Pomysł na marynowaną dynię i marchew. 115

normalności.  Mając teraz wolną chwilę na realizowanie swoich dotychczasowych planów i pomysłów czytam cudowne książki kulinarne, oglądam programy. Kulinarne. Czytam przepisy. W środku nocy gotuję gniocchi i lepię pierogi na przemian z wypiekiem żytniego pieczywa i ciastek. Naprawdę. Dawno tak kulinarnie nie dorosłam jak podczas tych kilku tygodni, dawno nie nabyłam tylu ciekawych informacji i nie doszkoliłam swoich

Mango Papaja
Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym 208

inne przepisy ze szpinakiem: Zapiekanka Spaghetti Ze Szpinakiem I Mięsem Mielonym Makaron Ze Szpinakiem I Łososiem Rolada Szpinakowa Z Tuńczykiem Szpinakowe Fit Placuszki (154 Kcal) Ziemniaczane Kluski Ze Szpinakiem Pierogi Z Pieca Ze Szpinakiem I Ricottą Artykuł Kurczak ze szpinakiem w sosie śmietanowym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Legumina drobiowa z kalafiorem i rakami 127

Praktyczna kuchnia czyli Podręcznik do przyrządzania potraw i legumin". W okresie międzywojennym do legumin zaliczano m.in. naleśniki, suflety i strudle, ptysie budynie i puddingi, zupy owocowe, podawane na słodko pierogi i placki ziemniaczane z cukrem. Nieco wcześniej, w XVII i XVIII wieku słowo leguminy oznaczało też mąki, kasze, rośliny strączkowe i warzywa. I właśnie do tego znaczenia nawiązuje dzisiejszy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pierogi pieczone z kapustą i grzybami Mun 112

oraz doskonale wpływają na odporność.W polskich sklepach najczęściej kupujemy suszone grzyby mun . Przed dodaniem do potraw, należy je namoczyć. Zwiększą swą objętość kilkakrotnie, ale ich … Czytaj dalej Pierogi pieczone z kapustą i grzybami

gotuj ze mną

Proponowane wyszukiwania