długo zachowują swoją świeżość i kruchość. W smaku imbir nie jest wyczuwalny (nikt z gości nie wpadł na to, że są to pierniki imbirowe), pierniczki nie są również ostre czy piekące (chociaż takie również lubię). Są tak pyszne, że nie trzeba do nich robić polewy. Polecam, jeśli jeszcze nie upiekliście pierniczków na święta :) Przepis oraz metodę przygotowania pierniczków imbirowych zaczerpnęłam
Moja Delicjadługo zachowują swoją świeżość i kruchość. W smaku imbir nie jest wyczuwalny (nikt z gości nie wpadł na to, że są to pierniki imbirowe), pierniczki nie są również ostre czy piekące (chociaż takie również lubię). Są tak pyszne, że nie trzeba do nich robić polewy. Polecam, jeśli jeszcze nie upiekliście pierniczków na święta :) Przepis oraz metodę przygotowania pierniczków imbirowych zaczerpnęłam
Moja DelicjaPrzyznam się szczerze, że nigdy w życiu nie słyszałam o tym świątecznym deserze. Ale jest pyszny. Serio! Tradycyjną moczkę robiło się na wywarze z warzyw i łączyło się go z piernikiem namoczonym w piwie. Na takie połączenie, jeszcze się nie odważyłam - moja moczka podana jest w wersji deserowej. Konsystencją przypomina piernikowy budyń. Składniki (na 3 porcje): - 250g pierników bez lukru
CookYourselfTe niepozorne ciasteczka są bardzo pyszne, poza tym są ciekawym urozmaiceniem na Święta Bożego Narodzenia. Nadzienie i kształt mogą być dowolne, należy jedynie pamiętać o tym
Passions hobbies lifeskładniki na ciasto piernikow e: 600 g mąki orkiszowej lub pszennej 120 g cukru 2 jajka 250 ml mleka 125 g margaryny 4 łyżki kakao 40
Domowy Smak JedzeniaNajsmaczniejszy piernik świąteczny z bakaliami, aromatyczny pachnący przyprawami korzennymi i czekoladą. Piernik przygotowuje się szybko jest bardzo łatwy. Smakuje wyśmienicie, jest miękki nie wymaga leżakowania. Jest pyszny i efektowny. składniki 3 duże jajka 1 szkl cukru pudru 3 szkl mąki szymanowskiej Polskie Młyny 20dag prawdziwego miodu 1 szkl kwaśnej śmietany 20 dag margaryny
Kulinarne pyszności MolkiNajsmaczniejszy piernik świąteczny z bakaliami, aromatyczny pachnący przyprawami korzennymi i czekoladą. Piernik przygotowuje się szybko jest bardzo łatwy. Smakuje wyśmienicie, jest miękki nie wymaga leżakowania. Jest pyszny i efektowny. składniki 3 duże jajka 1 szkl cukru pudru 3 szkl mąki szymanowskiej 20dag prawdziwego miodu 1 szkl kwaśnej śmietany 20 dag margaryny 1 łyżeczka
Kulinarne pyszności MolkiNajsmaczniejszy piernik świąteczny z bakaliami, aromatyczny pachnący przyprawami korzennymi i czekoladą. Piernik przygotowuje się szybko jest bardzo łatwy. Smakuje wyśmienicie, jest miękki nie wymaga leżakowania. Jest pyszny i efektowny. składniki 3 duże jajka 1 szkl cukru pudru 3 szkl mąki szymanowskiej 20dag prawdziwego miodu 1 szkl kwaśnej śmietany 20 dag margaryny 1 łyżeczka sody
Kulinarne pyszności MolkiRacuchy to pyszny deser dla wszystkich łakomczuchów. Tym razem racuchy w połączeniu z gruszk ą i zapachem piernika....a wszystko oblane polew ą czekoladow ą . Solidna porcja takich racuchów, od razu poprawia mi humor 😃 Jest to bardzo kaloryczny deser, ale od czasu do czasu możemy sobie pozwolić na tak ą rozkosz dla podniebienia. Składniki: maka
kulinarne odsłony patiskładniki: 150 g maki pszennej 150 g mąki żytniej 45 g cukru 125 g miodu 2 łyżki mleka 50 g masła 1 jajko 1 łyża kakao
Domowy Smak JedzeniaPyszne muffinki, które będą idealną przekąską na słodko w Boże Narodzenie lub słodkim prezentem. Zapach piernika w tym świątecznym okresie wprost uwielbiam! Choć kiedyś nawet go nie znałam :) takie muffinki to obok tradycyjnych pierników i pierniczków ciekawa alternatywa - podzielne, takie w sam raz na jeden raz :) Jak każde muffinki w przygotowaniu są bardzo proste i szybkie. Gdyby tak wziąć
Kolorowy PrzepisownikCzas płynie nieubłaganie, wielkimi krokami zbliżają się Adwent, a ja jeszcze nie zaczęłam robić piernika, który ma dojrzewać od 2 do 4 tygodni. Za to, jak na razie, upiekłam pyszne drożdżówki, które zniknęły w mgnieniu oka. Polecam!!! Składniki: 10 dag drożdży 1/2 szklanki ciepłego mleka 5 łyżek cukru 1 kg mąki 4 jajka 1 kostka masła 5 łyżek kwaśnej śmietany
Ciasteczkowy PotwórTeściowej. Jak się okazało, nie robiła go od wieków, więc postanowiłam spróbować i miałam dość duże zaskoczenie. Nie jest to taki typowy piernik, w którym byłoby mnóstwo przypraw, ale miód w połączeniu z jabłkami i cynamonem tworzą pyszny smaczek. Po prostu poezja! Jest to jeden z moich ulubionych jabłeczników, który Wam gorąco polecam :) Ciasto: 250g margaryny 2 łyżki miodu
Smakowy RajŚwięta bez pierników – nie ma mowy! Jeśli lubicie ekspresowe przygotowania do Świąt, ten przepis jest idealny, gdyż pierniki można jeść w dzień pieczenia, chociaż na drugi
Nerds KitchenTym razem przepis na przepyszną masę na pierniczki i ciasteczka. Pamiętam jak będąc dzieckiem uwielbiałam jeździć z mamą do jej koleżanki. Powód był prosty: były tam
Passions hobbies life