Ostatnio poszukiwałam przepisu na takie cieniutkie pierniczki ala Ikea i znalazłam przepis na moim ulubionym blogu Kasi Guzik: http://gotowaniecieszy.blox.pl/2013/11/Najlepsze-Pierniczki-przepis-na-swiateczne.html Przetestowałam ten przepis lekko modyfikując go. Jest prosty szybki i smaczny, gorąco polecam :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldOstatnio poszukiwałam przepisu na takie cieniutkie pierniczki ala Ikea i znalazłam przepis na moim ulubionym blogu Kasi Guzik: http://gotowaniecieszy.blox.pl/2013/11/Najlepsze-Pierniczki-przepis-na-swiateczne.html Przetestowałam ten przepis lekko modyfikując go. Jest prosty szybki i smaczny, gorąco polecam :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldPrzepis autorski (mój). Muffinki smakują przepysznie i z pewnością przypadną do gustu nie tylko wielbicielom pierniczków. Przyznam też, że ten zapach skusi każdego... Bezpośrednio po upieczeniu są chrupiące z zewnątrz i odrobinę miękkie w środku, kolejnego dnia twardnieją jak standardowe pierniki. Swoje ciastka możecie udekorować lukrem lub polewą czekoladową. A urocze papilotki (u mnie z PapilArt ) - nadadzą muffinkom dodatkowego
Di gotujestężeje powciskać w biały krem, czekoladowe kulki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Ciasta czekoladowe , Ciasta przekładańce , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Na specjalne okazje , Pierniki i pierniczki Tagged: czekolada , jabłka , kremówka , miód , piwo , twaróg , żelatyna , żurawina
https:KKuchniaMniamrozrobiłam. To ciasto musi dojrzewać trzy tygodnie w lodówce. Zachęcam do przygotowania ze mną tego piernika. Zaczynamy !!!!!! Piernik jest super, polecam. Grażynka dziękuję. Z tego ciasta również można upiec pierniczki. Do garnuszka dodać masło, przyprawę do piernika, miód i cukier puder. Podgrzewać wszystko na małym ogniu cały czas mieszając. Wszystko musi się rozpuścić i połączyć. Odstawić do ostygnięcia. Żółtka
Kuchnia PokoleńInspiracja z blogu: Moje Wypieki . Ciasteczka są przepyszne i cuuuudownie pachnące. Idealnie sprawdzą się jako świąteczne łakocie oraz zastąpią tradycyjne pierniczki. Jednakże u mnie zagoszczą częściej i w przeróżnej wersji! Idealnie smakują bezpośrednio po upieczeniu, jak zarówno kilka dni później. Kuszą kruchością i swoim wyglądem, ponieważ odciśnięty wzór - nie zmienia się pod wpływem temperatury. Przyznajcie, że foremki Protonik są świetne
Di gotujeTrzech Króli wracam zazwyczaj do blogowania i codzienności. W tym roku się trochę wyłamałam z tej tradycji i już dziś prezentuję nowy przepis. Jest to pomysł na zagospodarowanie poświątecznych pierniczków. Ja zawsze piekę ich dużo więcej niż potrzeba by potem mieć do deserów, sosów i na spody do ciast. Czytaj więcej
Wiem co jemstabilna można zacząć dekorowanie :) Na końcu wokół domku rozprowadziłam lukier i umieściłam w nim choinki, kamienie i studnię. https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4 Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Pierniki i pierniczki , Wykorzystanie białek Tagged: miód
https:KKuchniaMniamczapeczkę. Z boku umieściłam gałązki świerku. Dobrej zabawy i smacznego :) https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4 Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Boże Narodzienie , Dla dzieci , Na specjalne okazje , Pierniki i pierniczki Tagged: czekolada , miód
https:KKuchniaMniamkakao i wodę w garnuszku. Zagotować, dodać masło i czekoladę. Rozpuścić i przestudzić. Polać po wystudzonym seropierniku. Smacznego :) https://www.youtube.com/watch?v=ShqT4DMtPY4 Kategoria: A-Z SŁODKO , Boże Narodzienie , Pierniki i pierniczki , Serniki pieczone Tagged: czekolada , miód , orzechy włoskie , twaróg
https:KKuchniaMniamtylko w rodzinnym gronie. Tak też było i u mnie. W naszym klubie w grupie plastycznej "Impresja" także odbyło się spotkanie wigilijne. I na to spotkanie przygotowałam pierniczki. Czytaj więcej
Moje Pyszne Siódme NieboCiasteczka z dużą ilością kakao i korzennych przypraw. Mocno maślane, delikatne, rozpływają się w ustach. Pierniczki na ostatnią chwilę, nie potrzebują leżakowania, gotowe do zjedzenia zaraz po upieczeniu. Najlepszy przepis dla zabieganych i niecierpliwych osób ;) Polecam! Składniki: 200 g masła 220 g cukru 1 jajko 2,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżka przyprawy do piernika 2 łyżki kakao Wszystkie składniki
Domowa cukiernia Ewylodówki.Po tyn czasie ciasto rozwałkowac na 3 milimetry,przenieść je na blache wyłożona papierem i wykrawać foremkami pierniczki.Piec w nagrzanym piekarniku do 150 °C ,aż zbrązowieją.Upieczone pierniczki smarujemy wcześniej przygotowanym żółtkiem zmieszanym z wodą i włożyc ponownie do piekarnika na okolo 30 sekund.Po upieczeniu wystudzic i dekorowac lukrem:) przepis dostalam wraz z foremkami
w mojej kuchniprzybliżone, wszystko zależy od wielkości jajka. Ubić białko stopniowo dosypując cukier, gdyby był za gęsty dodać soku z cytryny, a jak zbyt rzadki dosypać jeszcze cukru i ponownie ubić.Pierniczki sa pyszne
w mojej kuchnijest skomplikowane, ale trzeba się zaopatrzyć w metalowe foremki w kształcie półkul (dostępne w sklepach internetowych za kilkanaście złotych). Zdecydowanie warto, polecam! Z tego samego ciasta przygotowałam pierniczki prezentowane tutaj . Składniki (na ok. 20 szt.): 400 g mąki + ok. 1 szklanka do podsypywania ciasta pół łyżeczki sody oczyszczonej 120 g cukru pudru 2 łyżeczki przyprawy do piernika
Domowa Cookierenka Agi