pieczone ziemniaki - 12967 przepisów (strona:478/865)

Pieczone ziemniaki do obiadu - ze śmietaną, serem i koperkiem 1761

cheddar sól, pieprz, czosnek granulowany 1. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości. 2. Ugotowane ziemniaki kroimy w plastry, mieszamy ze śmietaną, koperkiem i serem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.  3. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem około 10-15 minut, do zarumienienia

Szefowa kuchni
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 323

dużo warzyw i pyszny obiad gotowy :) bataty/ziemniaki Bataty teraz są w naszej kuchni częstszym gościem niż ziemniaki, są dużo zdrowsze i bogatsze w cenne składniki, ale warto mieć w domu oba te warzywa, można z nich stworzyć pyszne zupy, frytki (pieczone w piekarniku), pur é e. Poza tym są podstawowymi składnikami wielu polskich obiadów, więc nie warto

Cooking Monster
Rolada wołowa z suszonymi pomidorami 137

godzin. Moje mięsko było bardzo miękkie, ponieważ takie my lubimy. Dobrze jest mięso przewrócić kilka razy podczas pieczenia, będzie wtedy soczyste. Jak macie garnek elektryczny do wolnego gotowania to ustawicie na wolne gotowanie i czas 3 godziny. Podawać z kluseczkami, kaszą, ziemniakami lub jak ja pampuchami czyli bułkami drożdżowymi na parze. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Kuleczki ziemniaczane z czosnkiem 124

Składniki: 1 kg ziemniaków 2 jajka  2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej  2 łyżki mąki kukurydzianej 2 ząbki czosnku pęczek świeżego koperku

kgwjanczewo
Rolady wieprzowe z boczkiem i ogórkiem kiszonym. Zrazy z karkówki. 271

mięsem.) Rolady piekę w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem ok. półtorej godziny. Piekę w przykrytym naczyniu, podczas pieczenia dwa razy obracam rolady, w razie potrzeby dolewam gorącej wody. Powstały sos można zagęścić w/g upodobać śmietaną, lub mąką. Swoje roladki podałam z ziemniakami purre i sałatka z buraczków z jabłkiem. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Pierś z kurczaka z pomidorami. 18000

blasze wyłożonej folią aluminiową i posmarowanej oliwą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 30 - 40 minut. Podajemy z surówką z kapusty pekińskiej oraz ziemniaczkami*: Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej kawałek pomidora oliwa  sól, pieprz, zioła prowansalskie kilka ziemniaków Kapustę pekińską tarkujemy na dużych oczkach, pomidorka kroimy na malutkie kawałeczki wrzucamy do kapusty, przyprawiamy i polewamy oliwą - wszystko

Moje-pitraszenie
Klopsiki ziołowe z indyka w sosie z piwa APA, z młodą glazurowaną marchewką 147

naczynia (bez pokrywki) i zalewamy naszykowanym wcześniej sosem. Naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkową półkę i pieczemy klopsy w sosie przez 20-25 minut. Co jakiś czas warto je zamieszać. Klopsy po upieczeniu podajemy na podkładce z ubitych z masłem ziemniaków, z dodatkiem glazurowanej marchewki.   MŁODA MARCHEW GLAZUROWANA Młodym marchewkom odcinamy nać, zostawiając jej około centymetr do dekoracji

Karo in the Kitchen
Sałatka jarzynowa 104

Składniki: 4 ziemniaki 4 marchewki 2 świeże ogórki 3 jajka 1 mały seler 1 por 3 łyżki groszku zielonego 2 jabłka natka pietruszki 1 słoiczek majonezu

kgwjanczewo
Placek ziemniaczany prawie jak pizza 217

dodajmy cukier, łyżkę mąki i 1/4 szklanki ciepłej wody. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 15 min. Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy mąkę, cebulę, zaczyn z drożdży, jajko, jogurt i przyprawy. Mieszamy. Ciasto nakładamy łyżką na blaszkę (24x27cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Równomiernie rozprowadzamy po całej blaszce. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka z ziemniaków z kozim serem 197

czosnek obrać. Czosnek przekroić na pół. Cebulę pokroić w plastry. Naczynie żaroodporne posmarować czosnkiem. Układać na przemian ziemniaki, cukinię, cebulę, kawałki sera koziego. W osobnym naczyniu zmiksować śmietanę z bulionem, gałką, tymiankiem, solą i pieprzem. Polać nim warzywa. Posypać orzeszkami pinii. Piec w 200 stopniach przez 45 minut

Moja Galeria Smaku
Placki ziemniaczane 129

Składniki: 1 kg ziemniaków 2 cebule 2 jajka 4 łyżki mąki pełnoziarnistej po szczypcie tymianku, oregano sól i pieprz do smaku olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki

kgwjanczewo
Ziemniaczano-szpinakowe muffinki (177 kcal) 161

wodą i dusimy, aż się całkowicie rozmrozi. Fetę kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce. Zimne ziemniaki przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki prócz sera żółtego łączymy ze sobą i mieszamy dokładnie. Masę wykładamy do foremek na muffiny, posypujemy żółtym serem. Pieczemy w 180 stopniach do zarumienienia, czyli ok. 30 minut

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak marynowany w occie balsamicznym 134

popieprzyć, natrzeć marynatą. Wstawić do lodówki na około 5 godzin. Kurczaka piec w torebce do pieczeniu  w temperaturze 180C przez około godziny. Po tym czasie torebkę rozciąć i dopiec kurczaka aby miał złocistą  i chrupiącą skórkę. Kurczaka podałam z ziemniakami i sałatą na słodko

Amatorka kuchenna
Pasta z tuńczyka, pieczonej papryki i awokado 138

Mamą pieczemy w piekarniku kurczaka na niedzielny obiad czy mięso do chleba, zawsze przy okazji wkładam na osobną blaszkę porcje warzyw. Są to z reguły ziemniaki, buraki,papryki i cukinie, z których można zrobić pyszne pasty i sałatki, jednocześnie oszczędzając energię. Zapraszam po przepis. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 2 jajka 150 g tuńczyka w oleju

Gosia gotuje
Pieczony pstrąg w sosie jogurtowo-pomarańczowym 122

wiele, wiele innych ;) Nie bójmy sie ryb, ich przyrządzenie wcale nie jest trudne, a korzyści zdrowotnych jest mnóstwo. Spożywajmy je 2-3 razy w tygodniu, najlepiej gotowane na parze, pieczone, duszone bez tłuszczu i grillowane. Rzadziej wybierajmy te smażone, z puszki czy wędzone.To tyle książkowej teorii, czas przejść do praktyki. Składniki na 2 porcje: 2 małe wypatroszone(...)Rybę przyprawiamy z zewnątrz i od wewnątrz, nadziewamy plastrem pomarańczy i warzywami. Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy 30 minut w 220 stopniach. Jogurt mieszamy z sokiem, dodajemy syrop z agawy. Polewamy rybę przed podaniem. Jemy z ulubionymi dodatkami - ryżem bądź ziemniakami

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania