pieczone ziemniaki - 12967 przepisów (strona:242/865)

Pieczona pierś z kurczaka z pieczarkami w śmietanie 67

Pieczona pierś z kurczaka z pieczarkami w śmietanie to pyszna propozycja na rodzinny obiad. Wyśmienicie smakuje podana z ugotowanym ryżem i ulubioną surówką. Przepis na to danie dostałam od mojej przyjaciółki, skradło serca moich domowników :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram pieczarek 1 duża podwójna pierś z kurczaka 2 zupy w proszku francuskie cebulowe, u mnie z firmy knorr(...)zalewamy śmietaną i posypujemy po wierzchu startym na grubych oczkach serem, gotowe danie wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy pod przykryciem ok 1 godzinę, pod koniec pieczenia ściągamy przykrywkę aby ser ładnie się zapiekł, kurczaka podajemy z ugotowanym ryżem lub ziemniakami, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Pieczona pierś z kurczaka z pieczarkami w śmietanie first appeared on Blog

Blog kulinarny S9.PL
Ziemniaki faszerowane grzybami 156

ziemniaków. Posmarować wnętrza ziemniaków olejem, posolić. Do wnętrza ziemniaków włożyć farsz grzybowy. Ziemniaki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i ustawionego na funkcję grillowania. Piec 10-15 minut. Po wyjęciu posypać ziemniaki parmezanem pokrojonym na wióry. Podawać z natką kolendry. Jeśli masz ciekawy przepis na wykorzystanie świeżych grzybów leśnych i chcesz się nim podzielić, zgłoś go w trzeciej

Weekendy w domu i ogrodzie
Buraki pieczone 107

Buraki pieczone powstają u mnie w różnych połączeniach. Najczęściej pada na słupki pokrojone razem z ziemniakami, dynią, marchewką, pietruszką i ćwiartkami cebuli pieczone i podawane z sosem lub do wszelakich gulaszy i mięs. Dziś same buraki pieczone: do obiadu, np. starte drobno lub w kosteczce, na sałatkę (z fetą i rukolą), na zupę

Zasmakuj Kuchni
Buraki pieczone 105

Buraki pieczone powstają u mnie w różnych połączeniach. Najczęściej pada na słupki pokrojone razem z ziemniakami, dynią, marchewką, pietruszką i ćwiartkami cebuli pieczone i podawane z sosem lub do wszelakich gulaszy i mięs. Dziś same buraki pieczone: do obiadu, np. starte drobno lub w kosteczce, na sałatkę (z fetą i rukolą), na zupę

Zasmakuj Kuchni
Kurczak pieczony z farszem ziemniaczanym 229

Dawno nie piekłam kurczaka inaczej niż w naszej ulubionej wersji . To na pewno nasz numer jeden, ale czasami piekę też kurczaka faszerowanego na różne sposoby i tak właśnie było tym razem. Na niedawnych warsztatach przyrządzaliśmy kurczaka z nadzieniem z ziemniaków. Bardzo mi smakował więc zrobiłam prawie takiego samego w domu, nieco modyfikując ilości składników(...)owego farszu według własnego smaku no i przede wszystkim najpierw trybując go. Wyszło pysznie i śmiało mogę polecić tę wersję wszystkim lubiącym zarówno kurczaki jak i ziemniaki. Do takiego kurczaka faszerowanego podałam pieczony topinambur i duszoną marchewkę z jabłkami. Smaczna Pyza zaprasza na przepyszne ptaszysko! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Buraczkowe kluski śląskie 194

Polecam użyć pieczonych buraków, ze względu na głębszy smak i kolor, choć oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by wykorzystać gotowaneg buraki. Kluski w tej wersji podaje się tak samo, jak tradycyjne- głównie do sosu, albo jako danie podstawowe i okraszone np. tylko boczkiem czy samą duszoną cebulką (z dodatkiem cydru lub słodkiego wina- mniaaammm!) * ziemniaki- 800 g * buraki(...)mąka ziemniaczana Buraka (jak 1 duży przekroić na ćwiartki, mniejsze na pół) owinąć w folię aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni (termoobieg) i piec przez około 45 minut. W międzyczasie ziemniaki ugotować (nie rozgotować!) w osolonej wodzie i całkowicie ostudzić. Buraki i ziemniaki razem zmielić, przełożyć do dużej miski/garnka, wyrównać masę i podzielić na 4 równe części

Kraina Miodem Płynąca
Pasztet z mięsa z rosołu z żurawiną 96

Pasztet z mięsa z rosołu smakuje jak najprawdziwszy pasztet. Aromatu, smaku i faktury dodają mu soczewica, słodki ziemniak i suszona żurawina. Czas przygotowania: 20 minut Czas pieczenia : 75 minut Poziom trudności : Łatwe Problem co zrobić z mięsa z rosołu to jeden z największych dylematów kucharza. Z jednej strony jest to już mocno przetworzony, bo wygotowany produkt, z drugiej żal(...)pieczenia, solidnie doprawiamy rozmarynem, czosnkiem, solą i pieprzem. Skrapiamy olejem, mieszamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni. Mięso z rosołu i pozostałe składniki pieczemy przez 20-30 minut aż zrobią się chrupiące jak czipsy. Jest to znakomita przekąska, którą można podjadać między posiłkami. Mamy też inny sposób: mięso z rosołu zapiekane w sosie pomidorowym z pieczoną dynią

Niedzielny kucharz
Bryzol z pieczarkami i cebulą 177

ostatnie 2 kawałki zdobycznej polędwicy wołowej i zamieniłam je w danie, które panowało w niemal każdej restauracji w czasach PRL-u. Bryzole podałam z batatami pieczonymi w piekarniku. Te słodkie ziemniaki wyjątkowo dobrze smakują ze smażoną wołowiną. Obiad lub kolacja pierwsza klasa! Składniki: 2 plastry polędwicy wołowej pieprz 2 łyżki oleju 300 g pieczarek 1 cebula sól papryka słodka(...)olejem, następnie oprószyć pieprzem bataty obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w misce i wymieszać z łyżką oleju, solą, papryką i pieprzem. Wysypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 20-25 minut w 200`C w piekarniku pieczarki oczyścić papierowym ręcznikiem z ewentualnych nieczystości i pokroić na plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Podsmażyć na oleju

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kaczka z żurawiną i kopytkami Świąteczny obiad 160

obiad z okazji imienin czy innej uroczystości rodzinnej. To pyszne danie kuchni polskiej. Kaczkę przed pieczeniem warto zostawić na noc w solance – wtedy mięso po przygotowaniu będzie bardziej soczyste i smaczne. Wybierajmy kaczki o wadze 2 do 2,5 kg wtedy są najsmaczniejsze. Ziemniaki do kopytek możemy ugotować sobie już dzień wcześniej. Żurawinę możemy zrobić dużo wcześniej i zapasteryzować(...)obkładamy wiórkami masła. W końcu kaczkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180st i pieczemy ok 2-2,5h (w zależności od wielkości kaczki), podlewając w trakcie pieczenia kaczkę wytopionym sosem. Kopytka: Najpierw ziemniaki przeciskamy przez praskę, następnie dodajemy do nich jajko, szczyptę soli i mąkę – w końcu wyrabiamy ciasto. Ponieważ ilość mąki zależy od wilgotności ziemniaków – to będziemy potrzebować

Dorota Smakuje
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 147

wykładamy masę mięsną *** *** Na wierzch wykładamy resztę ziemniaków, na których następnie układamy kawałki masła *** *** Zapiekankę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (piekłam z termoobiegiem) i zapiekamy przez ok 20 minut – do zrumienienia ziemniaków. W między czasie ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i następnie posypujemy nim podpieczoną zapiekankę *** *** Pieczemy dalej ok 10-15 minut

Blog z Apetytem
Obiad na niedzielę: Pieczone udka w panierce z migdałów 106

panierce. Przełóż na blaszkę do pieczenia. Krok 3 Zapanierowane udka wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 30-40 minut, aż panierka przypiecze się i zbrązowieje. Krok 4 W międzyczasie zrób frytki. Ziemniaki umyj, nie musisz ich obierać, ze skórką są nawet lepsze. Pokrój je na grube furtki. Osusz ręcznikiem papierowym. Wyłóż na blaszkę do pieczenia. Polej olejem – 2-3 łyżki(...)łyżkę soku z cytryny z łyżką oleju i łyżeczkę miodu. Polej zaprawą rzodkiewki. Wyłóż je na blaszkę do pieczenia, wstaw do piekarnika, w którym już pieką się udka na 10-15 minut aż rzodkiewki lekko się przypieką. Artykuł Obiad na niedzielę: Pieczone udka w panierce z migdałów pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
BIAŁA KIEŁBASA PIECZONA Z CEBULĄ I ZIEMNIAKAMI 145

dwóch stron. Warzywa i kiełbasę przekładam do miski, posypuję przyprawami, dodaję olej, dokładnie mieszam. Do naczynia żaroodpornego wlewam bulion, następnie wykładam kiełbasę z warzywami. Piekę w 220 stopniach (termoobieg) około 30 minut (do miękkości ziemniaków

JejKuchnia
Ruskie pampuchy z dynią 217

parze. Ciasto jest mięciutkie, delikatne, z mało wyczuwalną nutą dyni, ale to bardziej za sprawą gałki muszkatołowej. Pampuchy mają piękny, żółty kolor dzięki puree z pieczonej dyni Hokkaido. Nadzienie to ziemniaki z serem, czyli typowy farsz do pierogów ruskich :) Bardzo polecam! CIASTO: 25g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru 200g puree z dyni Hokkaido 1 szklanka ciepłego mleka

https:KKuchniaMniam
Szybkie pieczone żeberka 185

piekarnika na 1,5 godziny nagrzanego do 160 st.C. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy przykrycie naczynia żaroodpornego i pozwalamy im się delikatnie przypiec. Tak przygotowane żeberka możemy podać z ziemniakami, kaszą pęczak i surówką z sałaty i rzodkiewek. Post Szybkie pieczone żeberka pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybkie pieczone żeberka 183

piekarnika na 1,5 godziny nagrzanego do 160 st.C. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy przykrycie naczynia żaroodpornego i pozwalamy im się delikatnie przypiec. Tak przygotowane żeberka możemy podać z ziemniakami, kaszą pęczak i surówką z sałaty i rzodkiewek. Post Szybkie pieczone żeberka pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania