pieczone ziemniaki w piekarniku - 5758 przepisów (strona:215/384)

Quesadilla z rwaną wieprzowiną i serem cheddar 198

ziemniakami, grzybami, mięsem, papryka czy chorizo. Odmian quesadilli jest mnóstwo i myślę, ze trudno byłoby znaleźć jedyna i słuszną . Wykorzystując sporą ilość rwanej wieprzowiny przygotowałam własnie taką quesadillę. Dodatek sosu barbecue i sera cheddar cudownie podkręcił smak. Nie bójcie się przygotować więcej tego przysmaku. Quesadillę można jeść również na zimno lub zawiniętą w papier do pieczenia odgrzać w piekarniku. Składniki(...)rozgrzanej patelni. Opiec z dwóch stron aż tortilla lekko się zrumieni, a ser roztopi. Podawać na gorąco, jednak na zimno też smakuje pysznie. Jeśli nie wiecie jak przygotować długo pieczona łopatkę, to przypominam przepis. Wystarczy kliknąć w zdjęcie poniżej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Niedzielny obiad, schab pieczony w mleku 356

piekarnika do 190 C i piec 1,20 minut. Sos nie wygląda najpiękniej więc trzeba lekko zaczarować Wyjąć mięso i marchewki, natomiast resztę przelać przez sitko. Zostawić czysty sos. Jeśli sos będzie za rzadki, można zagęścić mąką. Łyżkę mąki wymieszać w minimalnej ilości wody i wlać do gotującego się sosu. Zagotować i wlać sos do mięsa. Podawać z ziemniakami, ryżem

Kuchnia Pokoleń
Łosoś w papilotach z duszonym porem 181

ulubionych. Dzisiejszy przepis, to przepyszny, pieczony w piecu łosoś w papilotach z duszonym porem. Por duszony jest na wodzie, a następnie mieszany z serkiem mascarpone. Tak przygotowanego pora kładzie się na papier do pieczenia i przykrywa filetem z łososia. Papier zawija się w paczuszkę, na kształt wielkiego pieroga i wkłada do nagrzanego piekarnika. Po ok. 10 minutach łosoś jest(...)trafiać na talerze. Każda porcja filetu z łososia pakowana jest oddzielnie, dzięki temu każdy otrzymuje swój pakiecik na talerzu. Do tak przygotowanego łososia świetnie będą pasować frytki z batatów, ziemniaki z wody lub kasza jaglana. W przypadku kaszy, proponuje na talerz wyłożyć porcję kaszy, a na nią wyłożyć bezpośrednio pora z łososiem. W pozostałych przypadkach paczuszkę z łososiem można położyć

Moja Delicja
Chleb z surowymi ziemniakami. 209

mąki z ziemniakami... i mieszamy,  jak produkty się połączą wyrabiamy ciasto...dosypując mąki żytniej... Po wyrobieniu odstawiamy do wyrośnięcia...minimum 30 min. Jak ciasto urośnie  dzielimy je na 3 foremki keksówki :) Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 50 st.C żeby podrosło / ~15-20 min. Po tym czasie wyjmujemy, smarujemy jajkiem i posypujemy lub nie .... Piekarnik nagrzewamy do 225 st.C(...)przygotowane chleby pieczemy 10 min./ 225 st., 10 min./ 200st., 40 min./ 180 st. Jak po upieczeniu postukamy w spód chleba, powinien być głuchy odgłos:)  Jeżeli nie ma takiego, to dopiekamy na kratce 5-10 min. Wyszły 3 fajne, smaczne chleby, które znikają jak kamfora :)  Smacznego

chleba naszego
SZYNKA NADZIEWANA JAK ROLADA 300

mocno aby farsz nie wyleciał ze środka. Musi być związana aby się nie rozwinęła. Przekładamy ją do naczynia żaroodpornego i przykrywamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 % C, przez około 1,5 godziny.  Mięso wyjmujemy z piekarnika, studzimy aż będzie zimne, dopiero wtedy kroimy na kawałki. Ja chłodziłam je przed krojeniem w lodówce, aby podczas krojenia się nie rozpadło(...)wywaru który nam został można przygotować sos pieczeniowy. Szynkę kroimy w grube plastry, podgrzewamy w mikrofalówce i podajemy z kluskami, ziemniakami, kaszą polane sosem pieczeniowym. Mięsko smakuje jak rolady, jest przepyszne, a na zimno podajemy z pieczywem. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Babka ziemniaczana z szpinakiem, serem i szynką 187

Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Odciskamy je z nadmiaru wody. Dodajemy przesmażoną cebulę z szynką i szpinakiem, starty ser. Wbijamy jajka i dodajemy mąkę ziemniaczaną. Przyprawiamy solą, pieprzem i liściem lubczyku. Całość dokładnie mieszamy (do powstania gładkiej masy). Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia , wierzch wygładzamy. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku

VioletoweKucharzenie
Pomysły na domową zapiekankę 174

piekarnika jako danie główne, przygotowywanej zazwyczaj w naczyniu żaroodpornym. Pomysłów na zapiekankę jest bardzo wiele. W zasadzie dobór składników na tę wspaniałą potrawę zależy tylko od nas. Zapiekanki możemy tworzyć dosłownie ze „wszystkiego”, ponieważ w kuchni czy lodówce zawsze znajdziemy coś, co można będzie zapiec. Możemy zrobić np. z ziemniakami, jest to wspaniały dodatek do dań mięsnych czy pieczonego

Gotuję Testuję
kurczak pieczony w marchewce 172

ziemniaków.  Składniki: 1 kurczak  2 marchewki 1 pietruszka 1 seler 2 cebule marynata do kurczaka: 2 łyżki majonezu 2 łyżki oleju 1 łyżka miodu 2 łyżeczki słodkiej papryki ostra papryka (według uznania) sól pieprz 3 ząbki czosnku Składniki marynaty wymieszać i natrzeć kurczaka. Odstawić do lodówki na na godzinę. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika(...)Piec w 200*C około godziny, podlewając wytapiającym się tłuszczem.. Marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. Warzywa dodać do kurczaka i piec nadal, aż będą miękkie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ryba w papilotach 219

ziemniaków, plasterki cukinii, różyczki brokułu, papryka, cebula, kukurydza etc) Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami, polać odrobiną oliwy z oliwek i dokładnie wymieszać KROK 2: Na środku papirusu ułożyć warzywa, a na nich rybę Zawinąć dokładnie papirus na kształt cukierka, tak by ryba i warzywa były dokładnie przysłonięte papirusem Wstawić do nagrzanego do 200 st. piekarnika, piec około

smacznieinatemat
Pasztet z soczewicy i fasoli 200

ziemniaki, dodajemy dość drobno pokrojoną rukolę, sól, pieprz, maggi, paprykę mieloną ostrą do smaku i wyrabiamy łyżką, jeśli masa jest zbyt sucha dodać łyżkę miękkiego masła Masę podzieliłam na 2 części i piekłam w 2 foremkach 25 x 11 cm, ( trzeba je dobrze natłuścić) pasztet miał wysokość około 3 - 4 cm, piekłam przez 50 min. w prodiżu. Jeśli w piekarniku

Proste Potrawy
Szczupak po prowansalsku 189

główka czosnku 2 łyżki masła 150ml wody kilka łyżek octu z białego wina płaska łyżeczka soli płaska łyżeczka czarnego pieprzu świeżo mielonego płaska łyżeczka tymianku (suszonego) Do podania pieczone ziemniaki w wersji z cytryną i rozmarynem (ale niekoniecznie z czosnkiem) wg naszego przepisu, które przygotowujemy równolegle z rybą białe wytrawne wino Instrukcje Szczupaka dokładnie płuczemy w zimnej wodzie(...)całego szczupaka w naczyniu żaroodpornym lub w brytfannie. Wlewamy wodę z octem, a następnie wrzucamy czosnek i masło. Naczynie zamykamy pokrywką i wkładamy do rozgrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika. Dusimy szczupaka w tej temperaturze przez 30 minut (z termoobiegiem, bez niego – 40 minut) licząc od chwili, gdy płyn w naczyniu zacznie wrzeć. W międzyczasie warto 2 – 3 razy polać

Kulinarna Pokusa
PIERŚ KACZKI Z SOSEM ŚLIWKOWYM 149

Najpierw długo smażone od strony skórki, a następnie krótko pieczone w wysokiej temperaturze. Po upieczeniu odstawione na kilka minut, aby mięso odpoczęło i wchłonęło soki. Tak przyrządzone piersi kaczki są mięciutkie i delikatne w środku, z cieniutką, chrupiącą skórką na zewnątrz. Możemy je podać z dowolnymi dodatkami: ziemniakami lub ryżem i sałatą z sosem winegret.  SKŁADNIKI(...)będziemy mogli wstawić do piekarnika) skórką do dołu i stawiamy na ogniu. Podgrzewamy na umiarkowanym ogniu przez 15 minut, a następnie przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze 2 minuty. Jeśli patelnia nie może być używana w piekarniku, wraz z piekarnikiem nagrzewamy żaroodporną formę.  Podsmażone piersi wkładamy skórką do góry, do piekarnika i pieczemy 10 minut (soki jakie wyciekły

cool and minty
Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem 252

gronie. Jej przygotowanie jest bardzo proste, ale wymaga trochę czasu zanim się karkówka upiecze. Tak przygotowane danie, możemy podać zarówno z ryżem, kaszą, pęczakiem ( zobacz jak przygotować pęczak ) czy ziemniakami. Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem - składniki: ok. 1,5 kg karkówki 400g sera żółtego 2 cebule 500g pieczarek majonez sól pieprz majeranek słodka papryka Karkówka zapiekana z pieczarkami(...)słodką papryką. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Karkówkę smarujemy majonezem, układamy cienko pokrojoną w piórka cebulę, posypujemy pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C na ok. 2 godziny. 25 minut przed końcem pieczenia na każdym plastrze karkówki układamy plasterek sera żółtego i wkładamy do piekarnika. Danie to jest idealne na każdą okazję, a najlepsze w wykonaniu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
aromatyczne pałki kurczaka z piekarnika... 169

ziemniaków (smakuje z drobiem dobrze) całe opakowanie wysypać na pałki kurczaka, wlać olej rzepakowy i wymieszać pałki w przyprawie, nakryć talerzem i schować do lodówki na całą noc. Pałki z marynatą włożyć do brytfanny z pokrywką, wsypać pokrojone w kawałeczki papryki, pokrojone ząbki czosnku, cebule w piórka pokrojone, nakryć pokrywką brytfannę. Piekarnik nagrzany na 220C, grzanie góra/dół, piec

W Mojej Kuchni Lubię
Placki ziemniaczane ze śmietaną 209

Placki ziemniaczane to danie, które jest proste w wykonaniu i bardzo często przypomina nam o beztroskich latach gdy mama szykowała placki na obiad . Zapach, smak chyba

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!