moje drugie podejście do grzybów portobello. Bardzo przypadły mi do gustu i śmiało mogę powiedzieć, że przypominają w smaku mięso. A z mojego punktu widzenia to ogromny plus. Mięso, ryba czy nabiał to element obowiązkowy. Tutaj go nie ma *poza odrobiną parmezanu), ale sprężyste portobello robi naprawdę dobrą robotę. Składniki: - 4 grzyby portobello - 100 g kaszy kuskus marynata: - łyżeczka sosu(...)blendujemy. Kaszę kuskus zalewamy wodą 1 cm ponad kaszę, odczekujemy 5 minut i mieszamy kaszę z pesto. Tak przygotowanym farszem nadziewamy pieczarki i układamy na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy ok 20 minut. Smacznego
Cook&Lovehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, świetnie smakuje i kusząco pachnie. Idealnie sprawdzi się na pyszne
Di gotujePyszne i szybkie danie z rybką. Łososia zrobiłam na dwa sposoby - z dwoma różnymi serami. Dla mnie wersja z mozzarellą a dla mężusia wersja z serem
Monia miesza i gotujeJeśli zostaną Wam z obiadu filety rybne, na kolację lub na obiad drugiego dnia możecie przygotować domowe burgery. Wystarczy kilka świeżych składników, domowy sos i o
Ze smakiem i z pasjąDzień dobry po długiej przerwie!Karmel-itka postanowiła zwiedzać kraje Europy i wyjechała do Czech. Tym razem zupełnie niekulinarnie.Skupiła się na wędrowaniu, skakaniu po skałkach
W kuchni Karmel-itkiSzukam wzrokiem białego puchu, chociaż jego śladów. W tym roku mamy grudniową jesień. Czekam z niecierpliwością małego dziecka, aż w końcu biała kołdra otuli świat, zakrywając
W kuchni Karmel-itki******************************* Kiedy spaceruję po mieście, moim oczom co chwila ukazują się ogłoszenia / plakaty zapraszające na różne bale karnawałowe. Pary, osoby samotne, osoby starsze... Przedszkole prywatne, obok
W kuchni Karmel-itkiłyżeczki musztardy z białą truflą - oliwa truflowa - olej - sól - pieprz - 2 łyżeczki czarnych trufli w plasterkach, marynowanych w oliwie - 1 łyżka soku z limonki - garść startego parmezanu II. Ryba: - ok. 1 kg łososia - 1 limonka - sól ziołowa - pieprz III. Przybranie: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - parmezan - 1 limonka - szczypiorek - prażone migdały - oliwa do natłuszczenia formy Sposób przygotowania: Z łososia ściągamy skórę(...)natłuszczamy i umieszczamy w niej ciasto francuskie, zawijając boki. Na nim rozsmarowujemy sos. Łososia kroimy w dużą kostkę i układamy na cieście pokrytym sosem. Wierzch delikatnie posypujemy startym parmezanem. Pieczemy w 200°C, do momentu, aż ciasto się zarumieni. Dekorujemy szczypiorkiem i prażonymi migdałami. Podajemy z lekką sałatką. Smacznego
DominikaDolciŚledzie większość osób kojarzy z płatami w zalewie bądź w oliwie, w sałatkach, rolmopsach itp. Tym razem przedstawiam Wam śledzia w zupełnie nowej odsłonie – marynowanego w
Ola la LCHFT ak długo wyczekiwany przeze mnie sezon na szparagi rozpoczął się na dobre, a wraz z nim przyszły pomysły na nowe dania z ich wykorzystaniem. Zawsze
Food SquareSzkocja słynie z ryb i owoców morza, dlatego też tych składników nie mogło zabraknąć wśród moich przepisów. Dziś przygotowałam niezwykle proste i szybkie danie - przegrzebki w boczku . Małże św. Jakuba stanowią idealną przystawkę - chrupiący boczek idealnie komponuje się z delikatnymi i miękkimi przegrzebkami, polanymi maślano - cytrynowym sosem. Przegrzebki w boczku to po prostu Szkocja na talerzu - polecam! Przegrzebki(...)dookoła. Przegrzebki owinięte boczkiem ułożyć na ruszcie i wstawić pod grilla (opiekacz, górną grzałkę piekarnika) na kilka minut aż boczek się przyrumieni, a przegrzebki nie będą surowe. W połowie pieczenia przegrzebki obrócić. W międzyczasie na małej patelni roztopić masło i powoli smażyć, aby lekko zbrązowiało (trzeba jednak uważać aby się nie spaliło!). Dodać sok z cytryny (do smaku
Codzienne GotowanieŁosoś sam w sobie jest bardzo smaczną rybą. Pewnie dlatego, że jest dość tłustą rybą, zawiera około 13,5g tłuszczu na 100g – dla porównania dorsz ma zaledwie niecały % tłuszczu na 100g. Oczywiście nie oznacza to, że jest to coś złego ponieważ tłuszcz rybi zawiera dobroczynne kwasy Omega -3 i Omega – 6, poprawiają sprawność umysłu, cerę, zmniejszają ryzyko zachorowań na nowotwory(...)osobę Sposób przygotowania: Łososia podziel na porcje, zamarynuj w skórce cytrynowej, chilli, tymianku, soli i pieprzu. Odstaw na co najmniej pół godziny do lodówki. Następnie wyłóż na blaszkę do pieczenia i upiecz w temperaturze 180 º C przez około 20 minut. Ziemniaki obierz, opłucz i ugotuj. Kalafiora podziel na różyczki i również ugotuj. W garnku rozgrzej olej i podsmaż
wysmienitynatka pietruszki oraz olej. Można też surówki przygotować inaczej: Surówka z kiszonej kapusty bez cebuli Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka do ryby smażonej Surówka z kapusty pekińskiej surówka z modrej kapusty . surówka z młodej kapusty surówka z warzyw z papryką Klasyczna surówka z kiszonej kapusty: 500 g kiszonej kapusty 1-2 soczyste(...)Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty jest według mnie najlepsza, bez udziwnień i modnych dodatków smakowych, ze składników które zawsze są pod ręką. Tym razem surówka została przygotowana do mielonych pieczonych w piekarniku. The post Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPrzepisy Thermomix. Kotlety z kaszy jęczmiennej. Składniki: 200 g kaszy jęczmiennej 1 duże jajo 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego do podsmażenia cebuli 4 łyżki bułki
Themo przepisy