deserów, jak i dań wytrawnych. Można z nich przyrządzić m.in.: soki, dżemy, musy, cydr, surówki do obiadów, ciasta, różnorakie desery, a także dobrze komponują się z mięsami, takimi jak kaczka, gęsina czy wieprzowina. Najlepiej jednak jeść je na surowo razem ze skórką. Powinno się jeść przynajmniej jedno jabłko dziennie, bo ... JEDNO JABŁKO DZIENNIE MOŻE URATOWAĆ ŻYCIE! Według naukowców zjadając jedno(...)razem ze skórką) jabłka powinno się jeść po posiłku, gdyż zjedzone przed opóźniają trawienie i przyczyniają się do fermentacji Przepisy z jabłkami 1) FIT MUFFINKI JABŁKOWE Z ORZECHAMI 2) PIECZONE JABŁKA Z TWAROŻKIEM 3) PIEROGI Z TWAROGIEM I JABŁKAMI 4) RISOTTO Z WĄTRÓBKĄ 5) RYŻ NA MLEKU Z PRAŻONYMI JABŁKAMI I CYNAMONEM 6) PIERSI Z GĘSI W JABŁKACH
Kuchnia MagdaLenyJak tylko zobaczyłam na blogu Z Cukrem Pudrem te chlebki, wiedziałam, że przyjdzie na nie czas :)) Przypadł mi bardzo do gustu niecodzienny sposób
Walijskie PichcenieCzerwona kapusta to ulubiony świąteczny i zimowy dodatek do mięsnych dań. Świetnie się komponuje z dziczyzną, drobiem i ulubionymi roladami wołowymi. Wtedy niezastąpionym dodatkiem są wszekiej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!gęstego jogurtu naturalnego 100 g masła dwie duże pomarańcze 3 łyżki stołowe cukru kieliszek 50 ml brązowego rumu (w moim przypadku był to Brugal) 1/4 cytryny dwie piersi z kaczki barbarie, koniecznie ze skórą sól, pieprz Gotowanie zacznij od obrania ziemniaków. Pokrój je w równą kostkę o boku ok 2 cm i ugotuj na miękko. Mleko podgrzej – ma być(...)szczypcami. Teraz dopiero przełóż piersi na stronę bez skóry, popieprz i posól i smaż około dwóch minut. Po zakończeniu smażenia szybko przełóż mięso do naczynia żaroodpornego, które masz w piecu. Piecz je około 8 do 10 minut. Następnie wyjmij kaczuchę z pieca i pozwól jej odpocząć na desce do krojenia przez około 5 minut. W tym czasie przygotuj talerze
manslogblog