pieczenie - 19054 przepisów (strona:888/1271)

Nadziane bułki drożdżowe z serem 192

punktu 4 - aż do momentu kiedy ciasto się skończy.6. Bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem, na każdą nakładamy starkowany ser. Pozostawiamy bułki do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut. Pieczemy je w temperaturze 180 stopni, przez około 15 minut, do momentu aż będę złote

Szefowa kuchni
Pizza na miękkim cieście - krok po kroku 511

składników :-)  4. Wyrośnięte ciasto wałkujemy starając się utrzymać formę prostokąta i rozkładamy na blaszce. Smarujemy sosem pomidorowym. Kolejno układamy: cebulę, szynkę, pieczarki, ser żółty, mozarellę. 5. Pizzę pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni

Szefowa kuchni
Zapiekanka z filetami z kurczaka na puree ziemniaczano-kukurydzianym 159

naczynia żaroodpornego przekładamy filety, nieco zatapiając je w puree. Przykrywamy je pokrojonymi pomidorami oraz plastrami mozarelli. Całość solimy i pieprzymy.5. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 15-20 minut

Szefowa kuchni
Parówki w cieście francuskim 175

Każdy z tak przygotowanych rulonów przecinamy na 3 części. Na każdej parówce w cieście robimy trzy, równoległe do siebie nacięcia.  4.  Układamy na blaszce i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 220 stopni do momentu aż się zarumienią

Szefowa kuchni
Świąteczne bułeczki z orzechami 296

samo. Roladki tniemy na kawałki o długości 5 cm, i przecinamy część roladki na skos, formując w połówkę gwiazdki. Bułeczki układamy na papierze pergaminowym i pieczemy je w temperaturze 175 C przez 20-30 minut, do czasu zarumienienia się. Czekamy, aż ostygną, następnie lukrujemy - oczywiście to tylko dla osób, które lubią bardzo słodkie bułeczki

Niezły Młynek
Szaszłyczki drobiowe z harissą 224

olejem sezamowym i pieprzem. Mięso włożyć do marynaty, dodać rozmaryn i marynować 1 h.Szalotki obrać i pokroić ukośnie w 05-1 cm kawałkiNabić na patyczki mięso i szalotki. Piec na dobrze rozgrzanej patelni grillowej 5 minut, obracając szaszłyczki

Kulinarny karnet Christophera
Bułeczki preclowe 147

był dobry dzień dla ojca Paolo. Dzieci, które od tygodni uczył nowych modlitw, w końcu zapamiętały kolejność łacińskich słów i brzmiały zgodnym chórem. Wprawdzie obowiązki przy piecu chlebowym powodowały, że na tonsurze zbierał się pot, ilość bochenków do wypieczenia zadała się rosnąć, a nie maleć

Gotuj z Blue Raven
Placki ziemniaczane ze szpinakiem SYS....bez użycia tarki! 200

Czekamy około 10 minut aż wszystko ładnie napęcznieje. W razie potrzeby można dodać więcej wody. Ja dodałam więcej wody i ząbek czosnku.Rozgrzałam patelnie z olejem i zaczęłam piec placki, a na drugiej patelni ...kaszanka !Wyobrazcie sobie TEN zapach.Gotowe placki odsączyłam na papierowym ręczniku.I szybko na talerze,w towarzystwie kaszanki i ogórków kiszonych!Placuszki chrupiące, złote, pyszne

Z Kuchni Do Kuchni
Purée z selera i ziemniaków 197

albo nie tylko z nich. Doskonale nadają się wszystkie warzywa korzeniowe, które można wykorzystywać pojedynczo albo łączyć ze sobą uzyskując nowy smak i kolor.Ja purée podaję do duszonego albo pieczonego mięsa z gęstym sosem bo takie zestawienie najbardziej nam pasuje. Ale pasuje także do innych dań, oczywiście jeśli się je lubi. Zobacz przepis na Dorsza smażonego z boczniakami i puree

Smaczna Pyza
Pasta paprykowo- orzechowa 223

Taką pastę podałam jako przystawkę na krakersach.                            Powtórzę ją, ale z pieczonym czosnkiem. Zastąpię nim kmin.            przepis z "Palce lizać" z 13 listopada

Proste Potrawy
Pierś kurczaka pieczona w boczku 221

żeby się przeszła smakiem. Jeżeli nie mamy czasu, możemy przygotować wszystko na bieżąco. Każdą część piersi zawijamy w plasterek boczku i kładziemy w naczyniu do zapiekania. Delikatnie skrapiamy oliwą. Pieczemy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Sto kolorów kuchni
Krumkaker z kremem piernikowym- norweski przysmak świąteczny 203

łyżki cukru pudru2 łyżeczki żelatyny4 łyżki przyprawy do piernikaWykonanie:Wszystkie składniki na ciastka mieszamy w wysokim naczyniu mikserem i nakładamy na urządzenie do wypiekania kilka łyżek  i pieczemy ciastko. Gdy zarumieni się ściągamy z urządzenia i nawijamy na specjalny wałek i pozostawiamy do ostygnięcia. Z resztą ciasta postępujemy tak samo aż do wyczerpania. Z tej porcji powinno wyjść

ciastkarnia na kruchym spodzie
SERNIK KAJMAKOWO BAKALIOWY 490

dodajemy do sera, miksujemy, dodajemy cukry, mąki, mleko, proszek budyniowy, miksujemy.Dodajemy ostudzony tłuszcz, na koniec pianę, mieszamy delikatnie. Do prodiża wykładamy papier, obkładamy herbatnikami, wylewamy masą serową, pieczemy 60 minut. Studzimy upieczone ciasto, smarujemy masą kajmakową. Orzechy włoskie tłuczemy na drobniejsze kawałki, mieszamy z żurawiną i rodzynkami. Wykładamy na wierzch ciasta. Zapraszam na stronę Mlekovity

Z Majeczką w kuchni
Chwalę się :) 107

została wyróżniona wKonkursie Miody Polskie.                      Konkurs został zorganizowany na blogu Kuchnia w zieleni.1 miejsce:gin - tarta sernikowa z pieczonymi śliwkamiWyróżnienia:Charlotte - piernik staropolskiUrszula - Proste potrawy - miodówka Marianna - Miodowe lody sernikowe    Gratuluję Gin za zajęcie 1 miejsca, wyróżnionej Charlotte i Mariannie również :)A oto moja nagroda

Proste Potrawy
Kilka słów o mnie i moich przyzwyczajeniach 120

odkryłam, że są osoby, które śniadań nie jedzą. Dla mnie jest to niewyobrażalne. Moje dzieci i mój mąż także zjadają śniadanie zanim wyjdą z domu. Od ponad 5 lat piekę w domu chleb. Najpierw było to pieczywo na drożdżach, ale szybko wyhodowałam swój zakwas i teraz jemy głównie takie chleby. Poza tym staram się, żeby wszystkie nasze posiłki były zdrowe

Sto kolorów kuchni