zwykły żółty) zetrzeć na tarce. Ciasto rozwałkować na cienki, okrągły placek. Posmarować sosem pomidorowym, zostawiając wąski brzeg pizzy nieposmarowany. Posypać startym serem. Ułożyć kurczaka, ogórka, kukurydzę oraz cebulę. Piec około 12 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej
Bulliocarbohydrates, and 1 g of dietary fiber. INGREDIENTS: 270 g feta cheese 1 red pepper 2 - 3 cloves of garlic a small piece of chili 1 tablespoon lemon juice ½ teaspoon dried oregano (or some fresh oregano leaves) black pepper METHOD: 1. Core the bell peppers and cut them into smaller pieces. 2. Put the bell peppers into
W kuchni Katiespód łyżeczkę cebuli. Wylewamy masę jajeczną do połowy 1/3 wysokości kokilki, zatapiamy w niej pomidora. Kokilki wkładamy do naczynia żaroodpornego wypełnionego wodą, tak by kokilki były zatopione do połowy. Pieczemy około 20 minut. Po upieczeniu posypujemy parmezanem (opcjonalnie
BaRepasróżnica była znaczna!!!) Kaczka sztuk raz piersi kacze oczyszczone, skórka ponacinany i się smażą skórka do spodu, na rumiano Skórką do góry czekają by włożyć je do pieca na 9 minut w 190 st.C czujne oko dogląda sosu... sos... już wymieszany z czekoladą Sponsorzy się spisali :) Wawel, Kupiec, Frisco, Bonduelle sprezentowali nam wielkie siaty pyszności. a najbardziej fascynowały mnie
Dzieje kuchennej Wiewiórysparzonej pomarańczy Wszystkie składniki wymieszać. Po wyrośnięciu ciasta odrywać kawałki i formować bułeczki, na każdą nakładać porcję twarogu. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Piec bułeczki około 15-20 minut do zrumienienia. LUKIER: - szklanka cukru pudru; – sok z połowy pomarańczy Wszystkie składniki wymieszać, żeby nie było grudek, smarować jeszcze ciepłe bułeczki SMACZNEGO! function load
dom-agi.plupiec je w formie chleba). Nierówne boki bułek, które powstaną w trakcie krojenia zawinąć pod spód. Zostawić na 15 minut do wyrośnięcia. W tym czasie piekarnik nagrzać do 220ºC. Piec 20-25 minut (aż skórka stanie się lekko brązowa). Przykładowy sposób podania: rukola, mozzarella, pomidory, kiełbasa drobiowa
BullioAjvar, czyli pasta z papryki i bakłażanów, na całych Bałkanach jest niezastąpionym dodatkiem do pieczonych mięs. Doskonale sprawdzi się jednak także na kanapkach z wędliną czy serem - zamiast ketchupu. W sieci znajdziecie wiele przepisów na ajvar, różniących się zarówno proporcjami papryki i bakłażanów, jak i dodatkami do pasty. Mój ajvar jest mocno paprykowy, z wyraźnym posmakiem ziół, ale radzę
W SMAKWystudzone ciasto posmarować pastą z chilli (lub posypać dość obficie świeżo zmielonym czarnym pieprzem). Na nią wyłożyć plastry camemberta i posypać płatkami z migdałów. Wstawić ponownie do piekarnika i piec do czasu, aż camembert się rozpuści (potrwa to ok. 20 minut
W SMAKpączki w życiu. W związku z tym, że nigdy tego nie robiłam nie wiedziałam jakiej wielkości je zrobić (po czym wyszły ogromne, bo bardzo urosły) oraz jak długo je piec. Dodałam marmolady jeszcze przed upieczeniem, ale następnym razem zrobię to chyba dopiero po upieczeniu używając rękawa cukierniczego. Ku mojemu zaskoczeniu pączki wyszły smaczne, a goście, których akurat mieliśmy się nimi
dom-agi.plwielkiego nakładu pracy i skomplikowanych czynności. Jeżeli czasem macie problem, co chcielibyście zjeść na obiad, a chcecie sobie coś odmienić, to jest to ciekawa opcja. Ja kurczaka podałam z pieczonymi ćwiartkami ziemniaków oraz z mizerią z ogórków. Polecam, bo przepis jest godny zainteresowania. Składniki: - duża pierś kurczaka, - szklanka rosołu, - duże opakowanie jogurtu naturalnego; - sól, czarny pieprz, kurkuma + (ewentualnie świeża mięta
dom-agi.plkrótko zarobić, następnie podzielić na 6-8 kawałków i formować małe kulki. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Cienko rozwałkować, tworząc kształt okrągły lub owalny. Posmarować roztopionym masłem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku, w temp. 230 st. C, przez 15 minut, do zarumienienia. Ja podałam z warzywami oraz podsmażonymi kawałkami kurczaka. Osobno podałam keczup i sos czosnkowy. Smacznego
dom-agi.plwiem jak Wy, ale ja uwielbiam pieczywo i różne wytwory podobne Dobrze, że nie pracuje w piekarni, bo pewnie bym wszystko wyjadała. Staram się w domu jak najwięcej piec sama, ale ciągle się uczę i jest to dla mnie nie małe wyzwanie. Wspominałam Wam wcześniej, że uwielbiam zupy, ale oczywiście nie lubię myć miseczek po zupach. Wiążąc obydwa fakty postanowiłam
dom-agi.plblachy); ja zrobiłam go szpatułką plastikową. Ponownie odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. Piekarnik nagrzać do 230 stopni, na dole umieścić pojemnik żaroodporny z wodą. Wstawić wyrośnięte bułeczki i piec około 15 minut na złoty kolor. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp
dom-agi.plczasie uformować małe chlebki. U mnie wyszło 5 i ułożyć je na wyłożonej papierem blasze. Pozostawić na 40 minut. Po tym czasie posmarować żółtkiem i posypać ziarnami. Piec w temperaturze 180 stopni, około 20 minut. Smacznego:) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp
dom-agi.plkażdej papilotki porcję masy. Na wierzchu układać po 3 plasterki banana. Ciastka na kruszonkę pokruszyć, dodać wiórki kokosowe i roztopione masło. Wszystko wymieszać. Układać na wierzchu każdego serniczka. Piec w temperaturze 150 stopni przez 30 minut! Smacznego! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp
dom-agi.pl