pieczeń z mielonego - 4715 przepisów (strona:44/315)

jabłka z budyniem z nutą kurkumy... 146

Składniki: masło lub margaryna 1 kostka, cukier 3/4 szklanki, jajka 4 sztuki, mąka pszenna 2,5 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, jabłka 1 kg, budyń śmietankowy 2 opakowania, kurkuma mielona 1 łyżeczka miękka palma, cukier, jajka "L" utrzeć mikserem z 7 minut, wsypać mąkę z proszkiem i utrzeć na gęste ciasto z 2 minuty tortownica 24cm - wysmarować(...)mleka wymieszać budyń - 700 ml mleka zagotować z kurkumą, 3 łyżkami cukru i wlać wymieszany budyń i zagotować, gorący wyłożyć na jabłka resztę ciasta dać na budyń i piec w 200C około 45-50 minut ciasto wyjąć z blaszki całkiem zimne ciasto jest lekkie a jabłka z budyniem smacznie smakują i dzięki kurkumie jest złocisty budyń.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
WYTRAWNE MUFFINKI WEGETARIAŃSKIE. 402

ostra mielona pieprz świeżo mielony oregano, bazylia, kolendra suszone nieco kurkumy ew. Ziarenka Smaku Winiary Pieczarki smażę na niewielkiej ilości tłuszczu wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem tak, aby pozbawić ich w całości płynu. Paprykę myję i kroję w drobną kostkę, ser ścieram na tarce o grubych oczkach.  W miscie mieszam mąkę, proszek do pieczenia

W kuchni Karmel-itki
Dip z pieczonych buraków z za'atarem 197

tradycyjnym obiadem z mielonym i ziemniaczkami oraz z barszczem, a można z nich przygotować tyle pysznych dań . Choćby sałatkę z ugotowanych buraków, polanych octem balsamicznym i oliwą, posypanych natką i pokruszoną fetą... Jej przygotowanie zajmuje mi tylko 5 minut odkąd w sklepie odkryłam gotowane buraki pakowane próżniowo:) Całkiem nowe kulinarne możliwości dają buraki pieczone . Pieczenie zmienia

Chilli Czosnek i Oliwa
Bułeczki drożdżowe z serem. 1149

duże jajko (lub dwa malutkie) 4 i 1/2 łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (na 0,5 kg mąki) 1/4 kostki margaryny do pieczenia szczypta soli roztrzepane jajko do posmarowania MASA SEROWA: 250g mielonego sera białego 3-4 łyżki cukru pudru (do smaku) 1 żółtko 2 łyżki sparzonych rodzynek (opcjonalnie) KRUSZONKA: 50 g masła lub margaryny(...)cztery równe części, następnie tępą stroną noża dociskamy środek bułeczki tworząc wgniecenie biegnące wzdłuż dłuższego boku, przenosimy je na blachę wyłożoną papierem, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy kruszonką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 160-170 stopni C, aż się ładnie zarumienią. Następnie posypujemy cukrem pudrem i wcinamy

Rozpustne gotowanie
Kotlety mielone "pogołąbkowe" 138

Wyszły bardzo pyszne i soczyste. Świetnie nadają się też do zamrożenia i w sytuacji kryzysowej ,zawijamy kotlety pojedynczo w folię aluminiową i pieczemy przez 30 min w temperaturze 200°C. Składniki 100 g ryżu 250 g mielonej karkówki 1/2 pęczka koperku cebula łyżka smalcu jajko sól ,pieprz bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie Ryż gotujemy al dente ,bez soli

R'n'G Kitchen
Tarta z galaretką dyniową 197

jajka - 2 łyzżi cukru - 1/3 szklanki mąki pszennej - 2 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Galaretka - 40 dag miąższu dyni - galaretka pomarańczowa - 1/2 szklanki cukru - 1 łyżeczka cynamonu - 1/2 łyżeczki imbiru - 1/4 łyżeczki mielonych goździków - 1/2 szklanki soku pomarańczowego Przygotowanie: Żółtka ubijamy z 3 łyżkami cukru na puszystą masę. Następnie dodajemy proszek do pieczenia

Zainspirowana w kuchni
RÓŻANY BANANOWIEC BEZGLUTENOWY Z JAGODAMI GOI - PIECZONY W SŁOIKU. 154

słoiczki smarujemy w środku masłem i wysypujemy tym, czym chcemy (my - w wersji bezglutenowej - orzechy mielone, a w zwykłej - otręby owsiane). 8. Wlewamy masy do połowy, góra do 3/4 wysokości słoiczka. 9. Posypujemy jagodami goi (możemy również dać je do środka). PIECZENIE: 1. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni (góra-dół, termoobieg), 2. Gdy wstawiamy słoiczki, zmniejszamy temperaturę

Wypisz Wymaluj
Pieczeń z mięsa wieprzowego i warzyw 163

Pieczeń smakuje bardzo dobrze na ciepło, jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką, a także na zimno z pieczywem, pomidorem czy ogórkiem kiszonym. Składniki: pół kg mięsa mielonego wieprzowego cukinia 2 czerstwe bułki kajzerki pół szklanki mleka 2 ząbki czosnku 2 jajka papryka czerwona sól, pieprz, oregano, papryka ostra Przygotowanie Bułki zalewamy mlekiem. Cukinie obieramy(...)odciśnięte z nadmiaru mleka, przeciśnięte ząbki czosnku, jajka, cukinię i paprykę. Przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka, można dosypać trochę bułki tartej. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę mięsną, wyrównujemy wierz i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C około 50 minut

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto na jesienną chandrę i... kto do Was pisze...:) 114

szklanka mąki pełnoziarnistej 1 szklanka startej na grubych oczkach dyni 1 szklanka startej na drobnych oczkach marchewki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody  1 i 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1/4 łyżeczki imbiru 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżka skórki otartej z cytryny lub pomarańczy po solidnej garści:  rodzynków, posiekanej gorzkiej(...)dodajemy dynię, marchewkę i skórkę z cytrusa; za pomocą łyżki wszystko łączymy ze sobą. Na samym końcu wsypujemy bakalie i ponownie mieszamy. Ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35 minut (aż do suchego patyczka). Gotowe ciasto polewamy polewą czekoladową. Oczywiście można również posypać ciasto po prostu cukrem pudrem

My simple kitchen
Ciasteczka czekoladowe - kolejne najlepsze 146

zaproponowała wspólne pieczenie tych pyszności z bloga Javaholic , zgodziłam się bez wahania. Podejrzewam, że Maggie również nie brała pod uwagę innej opcji, jak niemal natychmiastowe przystąpienie do pieczenia. Na zdjęciach bowiem ciasteczka wyglądają bajecznie, i okazało się, że tak też smakują. Słodkie, delikatne, trochę się kruszą, ale to zupełnie nie przeszkadza. Czekoladowe i lekko pikantne - ja użyłam(...)pszennej 110 g miękkiego masła 60 g ciemnej czekolady (85%) 1 jajko 150 g cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki chilli w proszku 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1/4 łyżeczki soli 2 łyżki mleka dodatkowo: 70 g cukru 3/4 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki chilli w proszku Czekoladę rozpuścić w kąpieli

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik na zimno " Stracciatella " 403

kupić to zapraszam do odwiedzenia strony  http://www.symbio.pl/ . :) Wymiary blaszki : 29 cm x 24 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 - 30 minut Składniki: Masa serowo - śmietanowa 800 g sera białego mielonego ( może być ser z wiaderka ) 500 ml śmietanki kremówki 30 % 250 g cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny ( dodałam 6 łyżeczek , jeśli ktoś(...)zwartą to proponuje 7, 8 łyżeczek ) cukier wanilinowy ( 16 g ) 1 gorzka czekolady 1/2 szkl. wody Biszkopt : 6 jaj 1 szkl. cukru 2 budynie czekoladowe 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao ( uzyłam z firmy Symbio ) 3 łyżki mąki pszennej Polewa czekoladowa : 125 ml śmietanki 30 % 100 g czekolady mlecznej Sposób przygotowania : Biszkopt : Całe jajka ubijamy z cukrem

Słodkości i nie tylko
Ciasto z cukinia 106

cukinii lub kabaczka, ktore obecnie kroluja we wszystkich sklepach i na ryneczkach. Jest to wspaniale warzywo o bardzo szerokim zastosowaniu, mozna je wykorzystac do przygotowania dowolnego dania, mozna je piec, gotowac, smazyc, a takze jesc na surowo. Ja dzis postanowilam przygotowac ciasto z cukinia. Powoli chyba zaczynam sie wyrabiac i dochodzic do wprawy w prostych wypiekach, poniewaz to ciasto uwazam(...)brazowego cukru 350g obranej cukini startej na tarce o grubych oczkach 1 lyzeczka aromatu waniliowego 300g maki 2 lyzeczki mielonego cynamonu 0.25 lyzeczki mielonej galki muszkatolowej 0.5 lyzeczki sody oczyszczonej 0.5 lyzeczki proszku do pieczenia 85g orzechow wloskich 100g rodzynek szczypta soli Przygotowanie : W duzej misce utrzec jajka z cukrem i oliwa, nastepnie dodac aromat waniliowy

Codzienne Gotowanie
Pyszne ciasto marchewkowe 254

Składniki : - 2 szklanki mąki - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - po łyżeczce sodu i soli - po 1/2 łyżeczki cynamonu i mielonych goździków - 1 i 1/2 szklanki cukru - szklanka oleju - 4 jajka  - 4 szklanki drobno utartej marchwi - łyżka cukru waniliowego  - ok. 1/2 szklanki orzechów włoskich lub posiekanych bakalii Wykonanie : Mąkę przesiej, wymieszaj z proszkiem, sodą, solą(...)wymieszaj je z łyżką mąki ziemniaczanej (nie opadną na dno). Ja użyłam blachy o wymiarach 24x29, wysmarowałam masłem roślinnym, wysypałam bułką i wlałam ciasto. W przepisie Pani Ireny, było piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni, ale jest to już zależne od piekarnika. Gdy ostygnie, możesz polac czekoladą. Rada Pani Ireny : - marchew można łączyc pół na pół z dynią

Słodkości i nie tylko
Pierniczki II 103

atmosferę dla mających ochotę na dekorowanie pierniczków dla szukających przepisu na trochę inne pierniczki Składniki: 750g mąki pszennej 15g proszku do pieczenia (małe opakowanie) 5g zmielonego imbiru 3g zmielonej gałki muszkatołowej 2g zmielonych goździków 2g mielonego cynamonu 225g masła lub margaryny 235ml melasy (w razie braku melasy można zastąpić miodem) 180g brązowego cukru 120ml wody 1 jajko(...)ekstraktu z wanilii Wykonanie: Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawami. Masło, melasę, brązowy cukier, wodę i ekstrakt waniliowy wlać/włożyć do rondelka i rozpuścić.  Suche składniki pomieszać z rozpuszczonymi, na samym końcu dodając jajko. Wszystkie składniki porządnie wymieszać. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię aluminiową i odstawić na ok. 3 godziny do lodówki

Mania Wypiekania
ZIOŁOWA PIECZEŃ RZYMSKA. 272

nogami. Bo On już wstał, zbudził się. Radości czas nastał więc! Wszystkim, ale to wszystkim bez wyjątku - WESOŁEGO ALLELUJA! ZIOŁOWA PIECZEŃ RZYMSKA. (musiała, po prostu musiała coś w niej zmienic) 500g mięsa mielonego 6 jajek na twardo 2 jajka surowe bułka tatra (zależy od konsystencji masy) garśc majeranku garśc mięty garść oregano natka pietruszki koperek sól(...)natką i koperkiem, jajkami surowymi, bułką tartą. Doprawiłam do smaku. Średnią keksówkę wysmarowałam obficie masłem. Wylepiłam częścią mięsa, ułożyłam jajka na twardo i pokryłam resztą masy. Wstawiłam do nagrzanego pieca. Piekłam ok. 1h w 170 stopniach, początkowo pod folią. Na ostatnie 10 minut zdjęłam ją, by wierzch się dopiekł. Podałam na obiad, do ziemniaków; resztę wykorzystałam do pieczywa, na zimno

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania