zaproponowała wspólne pieczenie tych pyszności z bloga Javaholic , zgodziłam się bez wahania. Podejrzewam, że Maggie również nie brała pod uwagę innej opcji, jak niemal natychmiastowe przystąpienie do pieczenia. Na zdjęciach bowiem ciasteczka wyglądają bajecznie, i okazało się, że tak też smakują. Słodkie, delikatne, trochę się kruszą, ale to zupełnie nie przeszkadza. Czekoladowe i lekko pikantne - ja użyłam(...)pszennej 110 g miękkiego masła 60 g ciemnej czekolady (85%) 1 jajko 150 g cukru 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki chilli w proszku 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1/4 łyżeczki soli 2 łyżki mleka dodatkowo: 70 g cukru 3/4 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki chilli w proszku Czekoladę rozpuścić w kąpieli
Pożeraczka, czyli raz adobrzekupić to zapraszam do odwiedzenia strony http://www.symbio.pl/ . :) Wymiary blaszki : 29 cm x 24 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 - 30 minut Składniki: Masa serowo - śmietanowa 800 g sera białego mielonego ( może być ser z wiaderka ) 500 ml śmietanki kremówki 30 % 250 g cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny ( dodałam 6 łyżeczek , jeśli ktoś(...)zwartą to proponuje 7, 8 łyżeczek ) cukier wanilinowy ( 16 g ) 1 gorzka czekolady 1/2 szkl. wody Biszkopt : 6 jaj 1 szkl. cukru 2 budynie czekoladowe 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao ( uzyłam z firmy Symbio ) 3 łyżki mąki pszennej Polewa czekoladowa : 125 ml śmietanki 30 % 100 g czekolady mlecznej Sposób przygotowania : Biszkopt : Całe jajka ubijamy z cukrem
Słodkości i nie tylkocukinii lub kabaczka, ktore obecnie kroluja we wszystkich sklepach i na ryneczkach. Jest to wspaniale warzywo o bardzo szerokim zastosowaniu, mozna je wykorzystac do przygotowania dowolnego dania, mozna je piec, gotowac, smazyc, a takze jesc na surowo. Ja dzis postanowilam przygotowac ciasto z cukinia. Powoli chyba zaczynam sie wyrabiac i dochodzic do wprawy w prostych wypiekach, poniewaz to ciasto uwazam(...)brazowego cukru 350g obranej cukini startej na tarce o grubych oczkach 1 lyzeczka aromatu waniliowego 300g maki 2 lyzeczki mielonego cynamonu 0.25 lyzeczki mielonej galki muszkatolowej 0.5 lyzeczki sody oczyszczonej 0.5 lyzeczki proszku do pieczenia 85g orzechow wloskich 100g rodzynek szczypta soli Przygotowanie : W duzej misce utrzec jajka z cukrem i oliwa, nastepnie dodac aromat waniliowy
Codzienne GotowanieSkładniki : - 2 szklanki mąki - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - po łyżeczce sodu i soli - po 1/2 łyżeczki cynamonu i mielonych goździków - 1 i 1/2 szklanki cukru - szklanka oleju - 4 jajka - 4 szklanki drobno utartej marchwi - łyżka cukru waniliowego - ok. 1/2 szklanki orzechów włoskich lub posiekanych bakalii Wykonanie : Mąkę przesiej, wymieszaj z proszkiem, sodą, solą(...)wymieszaj je z łyżką mąki ziemniaczanej (nie opadną na dno). Ja użyłam blachy o wymiarach 24x29, wysmarowałam masłem roślinnym, wysypałam bułką i wlałam ciasto. W przepisie Pani Ireny, było piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni, ale jest to już zależne od piekarnika. Gdy ostygnie, możesz polac czekoladą. Rada Pani Ireny : - marchew można łączyc pół na pół z dynią
Słodkości i nie tylkoatmosferę dla mających ochotę na dekorowanie pierniczków dla szukających przepisu na trochę inne pierniczki Składniki: 750g mąki pszennej 15g proszku do pieczenia (małe opakowanie) 5g zmielonego imbiru 3g zmielonej gałki muszkatołowej 2g zmielonych goździków 2g mielonego cynamonu 225g masła lub margaryny 235ml melasy (w razie braku melasy można zastąpić miodem) 180g brązowego cukru 120ml wody 1 jajko(...)ekstraktu z wanilii Wykonanie: Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawami. Masło, melasę, brązowy cukier, wodę i ekstrakt waniliowy wlać/włożyć do rondelka i rozpuścić. Suche składniki pomieszać z rozpuszczonymi, na samym końcu dodając jajko. Wszystkie składniki porządnie wymieszać. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię aluminiową i odstawić na ok. 3 godziny do lodówki
Mania Wypiekanianogami. Bo On już wstał, zbudził się. Radości czas nastał więc! Wszystkim, ale to wszystkim bez wyjątku - WESOŁEGO ALLELUJA! ZIOŁOWA PIECZEŃ RZYMSKA. (musiała, po prostu musiała coś w niej zmienic) 500g mięsa mielonego 6 jajek na twardo 2 jajka surowe bułka tatra (zależy od konsystencji masy) garśc majeranku garśc mięty garść oregano natka pietruszki koperek sól(...)natką i koperkiem, jajkami surowymi, bułką tartą. Doprawiłam do smaku. Średnią keksówkę wysmarowałam obficie masłem. Wylepiłam częścią mięsa, ułożyłam jajka na twardo i pokryłam resztą masy. Wstawiłam do nagrzanego pieca. Piekłam ok. 1h w 170 stopniach, początkowo pod folią. Na ostatnie 10 minut zdjęłam ją, by wierzch się dopiekł. Podałam na obiad, do ziemniaków; resztę wykorzystałam do pieczywa, na zimno
W kuchni Karmel-itkiwinne zetrzeć na tarce grubsze oczka razem ze skórką, wymieszać z cynamonem, w osobnej misce mąkę, kaszkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia dokładnie na sucho wymieszać, orzechy włoskie zmielić w młynku lub użyć gotowe mielone użyłam 2 formy okrągła 22 cm i 15x15 cm, można użyć jednej okrągłej 28 cm - wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką(...)resztę jabłek pozostałe suche wymieszać z orzechami mielonymi Beach Flower-BACKMIT , pełną ofertę pyszności = "zobacz TUTAJ" i wsypać na jabłka, masło schować do zamrażarki na 30 minut, masło z zamrażarki zetrzeć na tarce grubsze oczka na wierzch ciasta wstawić do nagrzanego piekarnika grzanie góra/dół, 180 C i piec 60 minut, nastepnie na 5 minut termoobieg, ciasto
W Mojej Kuchni LubięZwykłe kotlety mielone można urozmaicać na naprawdę wiele sposobów. Kilka przepisów jest już na blogu, dzisiaj mam dla Was następny. Tym razem są to pieczone pulpeciki, z dodatkiem otrębów owsianych, dietetyczne i z dużą ilością warzyw. Całość pokrywa kołderka z mozarelli. Naprawdę pyszne! Składniki: 300g mięsa mielonego, por, cukinia, marchewka, 1/2 bakłażana(...)odrobinie oliwy z oliwek (około 10minut), doprawić do smaku solą i pieprzem, ostrą papryką i czosnkiem. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć połowę warzyw i pulpeciki, posypać resztą warzyw. Piec około 20 minut w temp. 180st. Ułożyć plastry mozarelli i zapiekać kolejne 10 minut
Z miłości do słodkościzmianami. Czekoladowa polewa dodaje niezwykłego smaczku. SKŁADNIKI: CIASTO: 3 żółtka 1/2 kostki margaryny 1 i 1/2 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 łyżki cukru MASA SEROWA: 1kg. sera 3x mielonego 4 jajka + 2 żółtka 1/2 szkl. oleju 1 szkl. cukru 2 torebki budyniu śmietankowego bez cukru 3/4 szkl. mleka PIANA: 5 białek(...)ół) na 30 min., białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, wykładamy łyżkami pianę tworząc falistą powierzchnię, ciasto wraca do piekarnika na kolejne 30 min., po czym wyłączamy piec, trzymamy sernik jeszcze 10 min., w tym czasie robimy polewę, (wszystkie składniki łączymy podgrzewając na małym ogniu) i gorącą polewamy ciasto
Kuchnia Beatykakao 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 1 - 2 łyżeczki przyprawy do piernika 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonych goździków 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia (bez glutenu) Piekarnik rozgrzać do temperatury 160°C. Formę na muffiny wyłożyć jednorazowymi papilotkami. Daktyle wrzucić do miseczki i zalać wrzątkiem tylko
maniapieczeniaznajdziecie również w magazynie Życie ze Smakiem. Tortownica 26 cm Składniki: Ciasto: 2 jajka 100 g cukru 40 g masła 80 g mielonych orzechów włoskich 50 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka starta z cytryny Masa serowa: 250 g twarogu 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka skórki startej z cytryny 400 ml mleka
My simple kitchentorebki herbaty cytrynowej 2 i 1.2 szklanki wrzącej wody 4 duże pigwy ( ok. 1,4 kg) 1/2 szklanki soku z cytryny 1 łyżeczka mielonych goździków 800 g cukru pudru Przygotowanie Natłuściłem formę do pieczenia o średnicy 23 cm. Na dno wsypałem pistacje. W dużej misce zalałem torebki herbaty cytrynowej wrzącą wodą . Odstawiłem na 30 minut. Wyjąłem torebki
R'n'G Kitchen103kcal. Składniki: - 60g mąki gryczanej - 60ml mleczka kokosowego - 45g jarmużu - 1 banan - 1 łyżka nasion chia - 2 łyżeczki cynamonu - 1 łyżeczka lnu mielonego - 1 łyżeczka miodu (można pominąć) - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * olej kokosowy do wysmarowania formy zamiast papieru do pieczenia Liście jarmużu przemywamy pod bieżącą wodą i usuwamy twarde łodyżki. Banana obieramy ze skórki
Be Fit Be Strongcukiniowych miseczek układam kolejno szynkę pokrojoną w drobną kosteczkę, pieczarki z cebulką i starty na grubych oczkach tarki ser żółty. Całość posypuję mieloną czerwoną papryką. Cukinie wkładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę w nagrzanym piekarniku ( z termoobiegiem ) 180 stopni 25-30 minut. Podaje na ciepło posypaną zieloną pietruszką i koperkiem Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródskładnikibiszkopt* 3 białka* 2 jajka* 200 g cukru* 150 g mielonych migdałów* 200 g mąki pszennej* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* szczypta solikrem z serka mascarpone* 250 g serka mascarpone* 120- 130 g mleka skondensowanego słodzonego (może być w tubie dowolny smak)krem z gotowanej śmietany* 400 ml śmietany kremówki* 4 łyżki cukru* 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny
Mix smaku