pieczeń wieprzowa - 4361 przepisów (strona:20/291)

Pieczeń boczkiem wędzonym otulona z paprykową salsą 148

pomysłów, spróbujcie mojej pieczeni z mielonej łopatki wieprzowej - jak na zimę przystało - otulonej w płaszczyk z boczku. Tylko gdzie ta zima??? :) Składniki na pieczeń: 70 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej - zawsze mielę sama :) 1 lub 2 bułki (w zależności od rozmiaru, najlepiej dać bułki poznańskiej), 200 ml mleka, 1 duża cebula, 1 pęczek natki pietruszki(...)Mięso układamy warstwami: 1/3 mięsa mielonego, papryka, kolejna część mięsa mielonego, papryka i na koniec reszta mięsa. Sposób układania papryki pod względem kolorystycznym jest oczywiście dowolny :) Wierzch przykrywamy boczkiem. Pieczemy w temperaturze180 ° C przez 1-1,5 godziny. Proponuję podać z purée ziemniaczanym i salsą paprykową, na którą przepis podaję poniżej. Życzę smacznego :) Salsa z papryki: 1/2 papryki czerwonej

Delicious Titbits
Pieczeń rzymska z jajkami 265

Pieczeń rzymska z jajkami... Dobrze przyprawione, zmielone mięso z łopatki wieprzowej. Jajka na twardo ułożone w rzędzie. I mnóstwo pietruszki. Oto przepis na pyszną i aromatyczną pieczeń! Elegancki zamiennik tradycyjnych kotletów mielonych.   Składniki: 1 kg mielonego mięsa wieprzowego (u mnie z łopatki); 3 średnie cebule; 1 duże, surowe jajo; 3 łyżki bułki tartej; 4 łyżki(...)Jest to przepis na keksówkę o wymiarach 12x34 cm (pojemnośc 2 litry), ale można też użyć mniejszej keksówki np. o wymiarach 12x24 cm, wówczas pieczeń będzie wyższa, ale krótsza. Zamiast samego mięsa wieprzowego można użyć mięsa wieprzowo-wołowego lub wieprzowiny z dodatkiem cielęciny. Ja użyłam łopatki wieprzowej, którą samodzielnie zmieliłam maszynką do mięsa. Pietruszkę można zastąpić drobno posiekanym

Gospodyni Miejska
Rodzinny obiad po chińsku - 5 przepisów 69

kuchnię chińską to koniecznie zaglądnijcie na stronę Lee Kum Kee i zapoznajcie się z ofertą autentycznie chińskich sosów. #WspomnieniaPowstająWDomu 1) Pieczone żeberka w sosie Kung Pao Żeberka wieprzowe w stylu syczuańskim, pieczone w piekarniku to świetna propozycja na rodzinny obiad. Żeberka wychodzą soczyste i rumiane, o kusząco pikantno-słodkim smaku.  Mój mąż był nimi zachwycony i wspomina je teraz(...)składa się z chińskich papryczek chili, mieszanki sosów sojowych, czosnku, cukru oraz octu ryżowego. Dodatkowo w ostatnim etapie pieczenia żeberka posmarowałam miodem, dzięki temu uzyskały słodką glazurę, która świetnie przełamuje pikantny smak sosu. Składniki: ok. 1 kg żeberek wieprzowych 2 saszetki (120 g) sosu Kung Pao Chicken Lee Kum Kee 100 ml soku pomarańczowego 3-4 łyżki miodu

Kuchnia MagdaLeny
Soczysta pieczeń wieprzowa z ziołową skórką. 187

Soczysty, długo pieczony kawałek mięsa wieprzowego w aromatycznych przyprawach. Bardzo lubię takie dania, nie tylko dlatego, że są bardzo smaczne i niezbyt kaloryczne. Uwielbiam je piec ze względu na łatwość przygotowania. Taka pieczeń to idealne rozwiązanie na np. niedzielny obiad, kiedy po całym zabieganym tygodniu chcemy celebrować ten lżejszy dzień tygodnia także w kuchennym zaciszu, pozwalając sobie(...)tylko kilka krótkich czynności, więc nasza praca zajmie najwyżej 15 minut, licząc od początku do końca. Warto zrobić tej pieczeni więcej niż zamierzamy zjeść, gdyż reszta mięsa może stanowić wyśmienitą wędlinę domowej roboty.  Przepis własny Składniki: mięso wieprzowe, kawałek 1,5 kg (łopatka, szynka) folia aluminiowa + łyżeczka smalcu do natłuszczenia folii 1 jajo kopiasta łyżka musztardy ziołowej

Poezja Smaków - blog kulinarny
Boczek faszerowany 206

kości (w jednym kawałku, ze skórą) 1 kg mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 cebula 5 ząbków czosnku 1 łyżka oleju sól, pieprz młotkowany majeranek papryka czerwona 2 łyżki kaszy manny Przygotowanie: Receptura pochodzi z mojego rodzinnego domu na faszerowany boczek, taki boczek mój tata zawsze piekł na każde Święta. Piękną łatę boczku od żeberek dostałam w jednym ze sklepów(...)czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz, kaszkę i sporo majeranku (min. 2 łyżki), dokładnie wyrabiamy. Nakładamy farsz na boczek. Zwijamy jak roladę zaczynając od grubszego końca boczku. Dratwą związujemy pieczeń nadając jej formę rolady. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Tak duży boczek zajął całą szerokość blachy w piekarniku. Naciętą skórę nacieramy solą i pieprzem. Wstawiamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Soczysta pieczeń drobiowa do chleba 98

pełne niepożądanych i niezdrowych dodatków, gdyż jest od nich o wiele zdrowsza, a do tego bardzo smaczna. Pieczeń można podać również na ciepło z ulubionym sosem, np. koperkowym lub pieczeniowym i ziemniakami jako danie na obiad.   Składniki na soczystą pieczeń drobiową do chleba: około 600 g piersi z kurczaka około 300 g piersi lub udźców(...)funkcją termoobiegu. Odstawiamy do ostygnięcia. Soczysta pieczeń drobiowa do chleba   Zobacz inne przepisy na mięsne pieczenie i pasztety na kanapki: Pieczeń z pieczarkami i serem żółtym Pieczeń z mięsa mielonego z sosem koperkowym Czosnkowa pieczeń z łopatki Pieczeń z mięsa wieprzowego i warzyw Pasztet drobiowy z żurawiną

e-PrzepisyKulinarne
pieczona karkówka z sosem pieczarkowym 207

pieczona karkówka Kark wieprzowy to mięsiwo bardzo często używane do przyrządzania soczystych pieczeni. Dzieje się tak z dwóch względów, po pierwsze jest to rodzaj mięsa które, praktycznie dostępne jest w każdym sklepie z działem mięsnym . A po wtóre,  przygotowanie go jest proste i nie nastręcza kłopotów, nawet dla osób, które niezbyt pewnie znajdują się w kuchni. składniki(...)miejscach na głębokość trzech centymetrów a w tak powstałe otwory wciskamy kawałki, obranych i podzielonych na mniejsze części, ząbków czosnku. Czosnek należy "włożyć" w środek pieczeni, ponieważ w inaczej w trakcie pieczenia przypali się i zamiast jego aromatu,  będziemy czuli woń ( niezbyt atrakcyjną), spalonego czosnku. Następnie karkówkę układamy do wysmarowanej tłuszczem brytfanki ( z przykrywką) i wstawiamy

Miód i pieprz
Pieczeń rzymska 98

Pieczeń rzymska zwana też klopsem lub zającem. Nie tylko na Wielkanoc, nie tylko od święta. Łatwa w przygotowaniu, a przy tym niesamowicie smaczna! Pieczeń z mięsa wieprzowego, doprawiona świeżym rozmarynem, pietruszką i cebulką, które znakomicie się komponują z jajkiem gotowanym na twardo. Pieczeń jest świetna na ciepło do obiadu z ulubioną surówką i ziemniakami(...)zimno na kanapki. Nie jest trudna w przygotowaniu, a nie tak banalna jak zwykłe kotlety mielone. 600 g łopatki wieprzowej 4 jajka ugotowane na twardo 1 jajko surowe 1 bułka kajzerka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki kilka gałązek świeżego rozmarynu 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka oleju sól i pieprz Kajzerkę namoczyć

Krylowa Kuchnia
Biodrówka pieczona z warzywami 211

Biodrówka pieczona z warzywami to proste i smaczne jednogarnkowe danie obiadowe. Mięso wychodzi kruche i bardzo aromatyczne z pieczoną marchewką i lekko pikantnymi ziemniakami. Biodrówka wieprzowa jest dość delikatnym i bardzo smacznym mięsem, które świetnie nadaje się do pieczenia i duszenia. Zazwyczaj jest delikatnie poprzerastana tłuszczykiem, który nie pozwala nadmiernie mięsu wysychać i dodatkowo dobrze rozprowadza smak przypraw(...)mięsa i dodaję inne warzywa, aby nie było zawsze tak samo.     Ilość porcji: 4 - 5     Czas przygotowania: 80 minut Składniki na biodrówkę pieczoną z warzywami: 1,2 kg biodrówki wieprzowej 4 marchewki 8 ziemniaków duża papryka 2 cebule 4 ząbki czosnku 20 - 30 g przyprawy kebab-gyros lub zmieszać w równych proporcjach: paprykę słodką, kolendrę, gorczycę

Gotuj w domu
Pieczeń z pieczarkami i serem żółtym 103

inne przepisy na przekąski do chleba: Boczek Gotowany Pieczeń Z Mięsa Wieprzowego I Warzyw Pasta Z Boczku – Na Kanapki Pasztet Jaglany Z Pieczonymi Warzywami (150 Kcal) Domowy Smalec Ze Skwarkami I Cebulą Najlepszy Pasztet Z Cukinii Nutella Z Kaszy Jaglanej – Zdrowy Krem Czekoladowy Artykuł Pieczeń z pieczarkami i serem żółtym pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Kanapki z szarpaną wieprzowiną – pulled pork 90

też pieczone mięso. Co sprawia, że duszona lub pieczona wieprzowina jest taka pyszna? Przede wszystkim połączenie odpowiednich przypraw oraz czas. Jeśli chcesz przygotować odpowiedniej jakości mięso, nie możesz się śpieszyć. Jak zrobić więc dobrą szarpaną wieprzowinę? Szarpana wieprzowina w piwie, bo taką wersję proponujemy, to danie bardzo proste w przygotowaniu. Jedynym mankamentem jest dość długie pieczenie mięsa(...)podłużnych bułek. Kanapki z wieprzowiną na szybko Zapewne spytacie, czy istnieje sposób na szarpaną wieprzowinę na szybko? Aby zrobić takie kanapki na szybko, możesz wykorzystać mięso wieprzowe, które nam zostało, np. z pieczenia lub zupy. Ze składników na marynatę przygotuj na patelni sos. Dodaj nieco bulionu lub piwa i gotuj przez kilka minut, aż sos się zredukuje. Mięso rozdrobnij

Kuchnia Na Wypasie
Kanapki z wieprzowiną – pulled pork 71

też pieczone mięso. Co sprawia, że duszona lub pieczona wieprzowina jest taka pyszna? Przede wszystkim połączenie odpowiednich przypraw oraz czas. Jeśli chcesz przygotować odpowiedniej jakości mięso, nie możesz się śpieszyć. Jak zrobić więc dobrą szarpaną wieprzowinę? Szarpana wieprzowina w piwie, bo taką wersję proponujemy, to danie bardzo proste w przygotowaniu. Jedynym mankamentem jest dość długie pieczenie mięsa(...)bułek. Kanapki z szarpaną wieprzowiną na szybko Zapewne spytacie, czy istnieje sposób na szarpaną wieprzowinę na szybko? Aby zrobić takie kanapki na szybko, możesz wykorzystać mięso wieprzowe, które nam zostało, np. z pieczenia lub zupy. Ze składników na marynatę przygotuj na patelni sos. Dodaj nieco bulionu lub piwa i gotuj przez kilka minut, aż sos się zredukuje. Mięso rozdrobnij

Kuchnia Na Wypasie
Polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowym 129

łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Przepis na polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowym Polędwiczkę wieprzową oczyścić z błon i oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć na patelni na ciemno złoty kolor i przełożyć do piekarnika nagrzanego do 90 stopni. Piec około 20 minut. W międzyczasie przygotować sos. Przepis na sos z kaparów i tuńczyka do mięs Odsączone z zalewy kapary(...)dłonią lub nożem, oprószamy solą i pieprzem i smażymy na rozgrzanym tłuszczu po około 4 do 5 minut z każdej strony. Przed podaniem polewamy sosem i serwujemy z pieczonymi ziemniakami. Polędwiczki wieprzowe w sosie kaparowym

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pieczeń z indyka 188

zrobić z różnymi dodatkami. Na blogu znajdziecie między innymi pieczeń z papryką i serem żółtym oraz  pieczeń z jajkiem . Zazwyczaj do przygotowania pieczeni wykorzystuje mięsko wieprzowe ale tym razem wykorzystałam mięso z indyka. Dodałam kawałki piersi kurczaka dzięki czemu pieczeń w przekroju bardzo fajnie się prezentuje. składniki: 1,4 kg  mięsa

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania