pieczarki - 22435 przepisów (strona:839/1496)

Leczo 91

font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Leczo Składniki: 2 papryki czerwone 2 papryki żółte 1 cukinia 2 cebule 4 pomidory 4 pieczarki Mały słoiczek koncentratu pomidorowego Około 500 g kiełbasy Przyprawy Kilka listków laurowych Ziele angielski Papryka ostra i słodka Sól ,pieprz Sposób wykonania: Kiełbasę, cebule i pieczarki pokroić w kostkę

Smaki Natalii
Zapiekanka z makaronem,kurczakiem i warzywami 206

goszczą na stołach. Dziś proponuje – „Zapiekanka z makaronem,kurczakiem i warzywami” Zapiekanka z makaronem,kurczakiem i warzywami Składniki: 200 g makaronu (u mnie kokardki) 150 g pieczarek pół średniej cebuli 1 pierś kurczaka 250 g mieszanki warzyw 200 g sera żółtego 250 ml śmietany 2,5 ząbka czosnku sól pieprz Przepis: Makaron gotujemy w osolonej wodzie(...)dodatkiem oleju al’dente. Pierś kroimy w kostkę,przyprawiamy sola, pieprzem i przyprawa do kurczaka i smażymy na patelni na złoty kolorek, przekładamy na inne naczynia. Kroimy pieczarki w kwadraciki i cebulkę w pióra. Wrzucamy na patelnię wszystko włącznie z mieszanką warzyw d oprawiamy solą i pieprzem. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem ok.15 min. od czasu do czasu

Gotowanie-uk
Szaszłyki z karkówki, pieczarek i warzyw 115

Składniki: 800 g karkówki 2 papryki w różnych kolorach opakowanie pomidorków śliwkowych 250 g małych pieczarek 1 młoda cukinia 2-3 łyżki oleju oraz przyprawy: słodka papryka, suszony czosnek granulowany, oregano, tymianek, rozmaryn, mielony kminek, sól i pieprz Karkówkę pokroić na kawałki wielkości moreli. Posypać obficie przyprawami i wlać olej. Dokładnie wymieszać. Mięso marynować przez całą noc. Paprykę pozbawić gniazd(...)nasiennych, pokroić na kawałki. Cukinię pokroić w grube plastry. Patyczki do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie, a następnie naprzemiennie nabijać na nie mięso z warzywami i pieczarkami. Szaszłyki ułożyć na mocno na rozgrzany grill na tackach aluminiowych i grillować do zrumienienia mięsa, co jakiś czas przekręcając je, aby opiekły się równo z każdej strony

Czerwień i błękit
Babeczki a'la pizza 151

wyrazisty, pachnący oregano sos, ciągnący się ser oraz przypieczone salami u mnie pepperoni. To jest moja wersja, Ty możesz dokładać sobie tyle składników il przyjdzie ci do głowy :) np. pieczarki, pierś z kurczaka, paprykę, cebulę, kukurydze, pomidory, cukinie i tak mogłabym wymieniać i wymieniać. Jedynym ograniczeniem tutaj jest Twoja wyobraźnia :) Zachęcam do skorzystania z przepisu, na imprezie na pewno(...)palcami tworząc koła. Blaszkę na babeczki smaruje olejem i wkładam koła z ciasta, smaruję je sosem pomidorowym  i posypuję startym serem. Teraz można dodać składniki jakie lubisz np. pieczarki, paprykę cebulę, pierś z kurczaka itp. Na koniec układam plasterki salami.  Całość zapiekam w nagrzanym piekarniku do ok 220 st i piekę ok 15 minut. Nie zapomnij o pysznym

Kuchnia Viki
Zupa-krem z kukurydzą, wołowymi klopsikami i pieczarkami 158

naszym menu :) uwielbiam tego typu konkursy :))) jeszcze gdyby udało się wygrać zestaw garnków lub zastawę obiadową... ;) ahhh.... ;) Składniki: 500g mielonego mięsa wołowego 1 puszka kukurydzy konserwowej 3 małe pieczarki 5 łyżek czerwonej soczewicy 2 małe marchewki 1 mała pietruszka kawałek pora 1 jajko 2 łyżki kefiru 1 łyżka czosnku niedźwiedziego 3 łyżki bułki tartej 2 liście laurowe 4-5 ziaren(...)zupy wyławiamy też liście laurowe, por i ziele angielskie i dodajemy kukurydzę odsączoną z zalewy. Doprawiamy solą ziołową, pieprzem, słodką papryką i dodajemy koncentrat. Wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki i soczewicę i gotujemy jeszcze 10-15 minut. 3 lub 4 małe pulpeciki ponownie wrzucamy do zupy i całość miksujemy. Podajemy z pozostałymi pulpecikami, dekorujemy świeżym rozmarynem i paluszkami o smaku

Kolorowy Przepisownik
Burgery bezmięsne z sosem miodowo-musztardowym 108

Kotlety* (9 sztuk): 1 cebula, pokrojona w kostkę 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 szklanka startej marchwi 1 i 1/2 szklanki startej cukinii/kabaczka 3 szklanki pokrojonych w kostkę pieczarek 1 łyżka oleju 1 szklanka mąki owsianej (mielone płatki owsiane) 1 szklanka mielonych nasion słonecznika 1/2 łyżeczki wędzonej papryki ostrej 3 łyżki sosu sojowego - koniecznie użyjcie porządnego sosu, ten najtańszy(...)Dodaj czosnek i trzymaj na patelni jeszcze przez kilkanaście sekund. Następnie dodaj startą marchewkę i cukinię. Smaż kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Na końcu dodaj posiekane pieczarki, wymieszaj, przykryj pokrywką i duś kolejnych kilka minut. Zdejmij z ognia i odstaw do wystudzenia. 3. W dużej misce wymieszaj mąkę i słonecznik. Dodaj smażone warzywa, odciskając z nich nadmiar wody

Powiedz dietom nie
Wołowina teriyaki z marynatą z pomarańczy i ryżem hawajskim 135

się trochę powtarzam, ale naprawdę mega dobry. Niespotykany, tropikalny aromat i smak, a charakteru nadają mu ananas, pomarańcza i przyprawy. Składniki: 1 kg wołowiny 1 brokuł 250 g pieczarek ½ łyżeczki płatków chili ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki goździków (mielonych) ½ nasion kopru ½ łyżeczki anyżu ½ łyżeczki pieprzu seczuańskiego 2 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka mąki z tapioki 3 ząbki czosnku 1 szklanka soku(...)rozgrzany wok i smażymy około 5 minut, aż zrobi się brązowa. Kiedy już cała wołowina jest usmażona ściągamy ją z woka, dodajemy oleju jeśli potrzeba i wrzucamy drobno pokrojone pieczarki i brokuły. Smażymy to wszystko też około 5 minut, aż trochę brokuł zmięknie. Dodajemy resztę marynaty oraz wszystkie przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz, dodajemy mąkę i całą wołowinę. Smażymy

PaleoLife
Podsumowanie miesiąca - czerwiec 184

każdej innej postaci Ciasta drożdżowe z owocami Tarty, nie tylko na słodko Gulasz z boczkiem i soczewicą na piwie Prażona ciecierzyca - na wytrawnie i na słodko Bolognese z pieczarkami, którego nie udało mi się zrobić w czerwcu Tajskie curry na mleczku kokosowym z kurczakiem Zupy krem - z pieczarek, z groszku, z pomidorów Mięsko wieprzowe w sosie cebulowym Domowe nice cream

Cooking Monster
Pierogi z kapustą i grzybami 150

nabierzecie na nie ochoty:) Składniki: Na ciasto: 300 g mąki 2 łyżki oleju rzepakowego 150 ml ciepłej wody 1 jajko Farsz: 1 kg kiszonej kapusty 500 g pieczarek lub 250 g suszonych grzybów, np. podgrzybków 1 duża cebula Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, vegeta natur, lubczyk olej do smażenia Polewka: olej rzepakowy kilka plastrów boczku(...)Wykrawam ozdobnym wykrawaczem do pierogów odpowiednie kółka z wzorkiem na brzegach. Kapustę szatkuję, przepłukuję i gotuję do miękkości w wodzie. Następnie dobrze odciskuję z nadmiaru wody. Pieczarki kroję drobno i podsmażam na rozgrzanym oleju razem z drobno posiekaną cebulkę. Jeśli robicie farsz z wykorzystaniem suszonych grzybów to wcześniej je wymoczcie kilka godzin w wodzie, potem

Zasmakuj Kuchni
Wytrawne paszteciki - przepis na farsz. UWAGA - PYSZNE! O niebo lepsze niż ze sklepu 174

szybkie paszteciki z ciasta francuskiego? Czemu nie. Przedstawiam i polecam. Składniki (na   ok 16 sztuk): 2 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej 3-4 pieczarki 1/2 niewielkiej piersi z kurczaka 1 cebula dwie garście sera żółtego tartego 2-3 łyżki keczupu łagodnego sól, pieprz papryka słodka mieszanka ziołowa do drobiu Przygotowanie: Warzywa oraz kurczaka kroimy(...)soczyste. Warzywa kolejno podsmażamy na oliwie. Najpierw cebulę - z dodatkiem szczypty soli. Potem papryki, które obsypujemy słodką papryką. Kiedy lekko zmiękną dodajemy keczup. Podsmażamy jeszcze chwile. Na koniec podsmażamy pieczarki Pozostaje usmażyć kurczaka-uważając by go nie przesuszyć. (Mięso dojdzie w piekarniku. Podsmażone składniki czynszu mieszamy z tartym serem. Farsz gotowy. Wystarczy nasze ciasto francuskie pokroić na kwadraty napełnić farszem

Kuchnia po mojemu
Calzone, The Marble Rye (Seinfeld) 182

zlepiaj brzegi (posmaruj wodą i delikatnie dociśnij), posmaruj calzone oliwą i piecz w 210°C przez ok. 25 minut. Nadzienie, jakie kto woli. Ja użyłam: 1 mała cukinia ½ kg pieczarek 2 czerwone papryki 4 pomidory 3 ząbki czosnku kilka łyżek oliwy 300 g świeżego szpinaku 3-4 łyżki przecieru pomidorowego 100 g startego sera żółtego 2-3 kulki mozzarelli, drobno(...)pokrojonej zioła prowansalskie sól, pieprz Warzywa i pieczarki drobno pokrój. Podsmaż na oliwie (odlej wodę, jeśli nie odparowała). Dodaj przecier pomidorowy, sery, zioła, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. The Rye (season 7, episode 11) In this episode George is faced with a question: when you bring a rye to dinner and it goes untouched, do you bring it home

Qlinarnie i Qlinarnie
Wegańska uczta : Bezmięsne kulki w azjatyckim sosie ,,pieczeniowym'' 157

nadzieję, że zostaniecie ze mną i nie zniechęcą was te drobne problemy :) Jutro zapraszam na pyszne chipsy z ciecierzycy ;) Składniki :  Na kulki : ok 3-4 szklanki pokrojonych pieczarek (możecie dodać więcej lub mniej w zależności jak lubicie)  1 cebula 3 ząbki czosnku  1-2 szklanki ciecierzycy 1-2 szklanki pokruszonego czerstwego chleba  2 łyżki sosu chili(...)wystarczy w nim maczać kulki :)  Przygotowanie :  Wcześniej namoczoną ciecierzycę gotuje do miękkości, a następnie ją mielę lub blenduje w malakserze na gładką masę razem z wcześniej podsmażonymi pieczarkami, czosnkiem i cebulą (można też wykorzystać do tego maszynkę do mielenia mięsa), przekładam masę do miski, dodaje pokruszony chleb, przyprawy i formuję kulki (najlepiej lekko wilgotnymi dłońmi), kulki układamy

zdrowa vege kuchnia
pieczone cukinie faszerowane boczkiem i wieprzową łopatką 188

zaproponować danie z cukinią w roli głównej. składniki  dla czterech osób 4 średnie wielkości cukinie 2/3 szklanki ugotowanego ryżu, lub kaszy jaglanej 1 cebula 200 g pieczarek 250 g surowego boczku 400 g wieprzowej łopatki 1 duża gałka mozzarelli 2 ząbki czosnku 2 pomidory 1 łyżka koncentratu pomidorowego 4 łyżki oliwy  sól, pieprz dodatkowo natka pietruszki(...)rozgrzany spory rondel ( z przykrywką) kładziemy boczek pokrojony w drobną kostkę wytapiając z niego tłuszcz. Teraz do boczku dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, pokrojone w  plastry  pieczarki, oraz   drobno posiekane ząbki czosnku. Całość   smażymy  pięć minut, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę  wieprzową łopatkę i  smażymy   dalsze  7-10 minut

Miód i pieprz
z młodych ziemniaków chrupiące placki z sosem pieczarkowym... 802

pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, jajka 2 sztuki "M", mąka tortowa 1 szklanka, olej rzepakowy - ile potrzeba SOS PIECZARKOWY: olej rzepakowy 6 łyżek, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, pieczarki 1/2 kg, kostka rosołowa 1 sztuka/grzybowa, woda 1 szklanka, śmietana gęsta 4 łyżki, koperek 1 pęczek ziemniaki w robocie zetrzeć na tarczy do placków ziemniaczanych, masę dać do sitka(...)zetrzeć na tarce grubsze oczka cebule, wszystko dobrze wymieszać smażyć na gorącym oleju rumiane placki ziemniaczane, odkładać na ręcznik papierowy na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę posypaną cukrem, dodać pokrojone pieczarki i smażyć z 3 minuty, wlać wodę, dać kostkę rosołową grzybową i dusić bez przykrycia na większym ogniu do odparowania wody, dodać gęstą śmietanę, wsypać posiekany pęczek koperku, wymieszać placki

W Mojej Kuchni Lubię
Kiełbaski z pieczarkami w sosie ketchupowym 132

Coś szybkiego do zrobienia i smacznego do zjedzenia.. kilka parówek 1 cebula 50 pieczarek 2-3 łyżki ketchupu Kielecki sól, pieprz Cebulę pokroić i zeszklić, dodać pokrojone pieczarki i razem smażyć kilka minut.Dodać ketchup, doprawić do smaku.Pod koniec dodać parówki [obrane i pokrojone na 3 kawałki, z każdej strony naciąć na krzyż].Parówki podczas smażenia rozchylą nacięte końcówki

Moje domowe kucharzenie