Gryczotto z kalafiorem, marchewką i brązowymi pieczarkami z tymiankiem

Gryczotto z kalafiorem, marchewką i brązowymi pieczarkami z tymiankiem

Gryczotto z kalafiorem, marchewką i brązowymi pieczarkami z tymiankiem

Przepis na : kolacja

kasza gryczana 200 gram 2 szklanki bulionu  kalafior 1/2 sztuka (średni) pieczarki 8-10 sztuka  marchewka 2 sztuka tymianek posiekany 3 gałązki do przybrania oraz oberwane listki z kilku gałązek cebula np.szalotka 1 sztuka  olej do smażenia 2 łyżki Kaszę podgotować w bulinie. Warzywa umyć, marchew pociąć w plasterki, pieczarki na ćwiartki, kalafior na różyczki, cebulę w kostkę. Rozgrzać patelnię i lekko podsmażyć warzywa. Dodać podgotowaną kaszę gryczaną wraz z płynem i dusić razem do miękkości... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.