obsmażyć pokrojoną drobno. Cebulę i ząbki czosnku na lekko złoty kolor. Wlać wino i smażyć aż cały płyn wyparyje, mieszać cały czas. Dodać umyte, osuszone i przekrojone na pół pieczarki, wymieszać. Dodać kawałki kurczaka, wlać pomidory z puszki, pokrojone suszone pomidory, przecier pomidorowy, trochę wody. Tylko tyle żeby kawałki mięsa były przykryte w 3-4 wysokości. Zagotować, sprawdzić smak. Jeśli
Kuchnia Pokoleńpółmisek i podawać. • My nie jedliśmy farszu, służył on tylko do nadania odpowiedniego smaku podczas pieczenia. Podany został z sałatką z ryżem i pieczarkami, marchewką z sezamem
To co kochamZobaczyłam taką sałatkę z pieczarkami pierwszy raz na forach kulinarnych i zakochałam się w jej wyglądzie. Przerobiłam warstwy po swojemu i efekt możecie właśnie teraz oglądać. Zadziwiająca, niesamowita i zupełnie inna niż wszystkie. A przy okazji bardzo smaczna! Składniki: • 1 słoiczek marynowanych podgrzybków • 1 puszka cieciorki • 2 filety z kurczaka
To co kochamKotleciki z piersi kurczaka z chrupiącymi warzywami powstały na bazie przepisu na kotleciki kurczakowe z pieczarkami i żółtym serem. Cukinia i marchewka nadaje im ładnego koloru a mięso kurczaka jest aromatyczne i kruche. Bardzo smaczne kotleciki na szybki obiadek. Składniki: • 2 filety z kurczaka • 2 małe cukinie
To co kochamKrokiet to potrawa, która składa się z zapiekanego naleśnika z farszem. Farszem może być kapusta kiszona lub słodka z grzybami suszonymi, pieczarkami, warzywny farsz mięsny, mięsno-grzybowy czy mięsno-kapuściany. Moje poprzednie krokiety były z farszem mięsno-kapuściano-pieczarkowym. Teraz zrobiłam jarskie z farszem ze słodkiej kapusty z suszonymi grzybami
To co kochamSpecjalistką od pieczystych jest u nas mama Sławka. Rozpieszcza nas ciągle pieczonym schabem z morelami, pieczoną piersią indyka z pieczarkami czy boczkiem. Ten schab to również jej pomysł i przepis. Rolada jest bardzo chrupiąca za sprawą migdałów, które rewelacyjnie komponują się z mięsem. Miałam obawy, czy farsz nie wypadnie podczas krojenia
To co kochammojej kuchni co niemiara. W sumie zostałam obdarowana 8 dyniami. Kilka rozdałam i zostało mi jeszcze 1,5 sztuki. Ugotowałam jeszcze dwie inne zupy, jedna z pieczarkami, druga z pomidorami i cynamonem, a jestem w trakcie robienia pasztetu z dyni i soczewicy. Jako warzywo uniwersalne można ją łączyć ze wszystkim
To co kochamzasadę „wiem co jem”, tatara będę przygotowywać sobie sama. Składniki na 2 porcje: • 200 g polędwicy wołowej • 2 żółtka • 1 mała cebula • 4 ogórki konserwowe • 10 pieczarek marynowanych • 10 czarnych oliwek • sól, pieprz do smaku • kilka łyżek oliwy Wykonanie: • Mięso posiekać nożem na bardzo drobne kawałeczki. • Warzywa pokroić w drobną kosteczkę i każde
To co kochamroladek kurczakowych ze szpinakiem i z pieczarkami dołączają roladki z suszonymi pomidorami i fetą. Mogą być podawane na ciepło i na zimno. Świetne jako imprezowa przystawka, szczególnie w towarzystwie poprzednich roladek, o których wspomniałam wcześniej. Składniki: • 3 filety z kurczaka Farsz • 200 g sera typu feta • 1 słoiczek pomidorków suszonych
To co kochamłyżka oliwy Dodatki: – mozzarella starta – 2 cebula pokrojone w plastry – kilka plastrów szynki i salami – kilka plastrów boczku – ok. 10 pieczarek pokrojonych w plastry – kilka plastrów ananasa – połówki małych pomidorków koktajlowych – 1 filet z kurczaka pokrojony w kostkę i podsmażony z przyprawami Wykonanie: Ciasto
To co kochampokroić,kaszę opłukać.Do dużego rondla wlać odrobinę oleju i poddusić lekko cebulę,włożyć mięso i podlać bulionem( mięsa nie solimy).Dusimy do miękkości. W trakcie duszenia dodać pieczarki i pietruszkę małą i przyprawić do smaku.Jak mięso jest miękkie , ale nie za bardzo ,wsypujemy kaszę, i na maleńkim ogniu gotujemy wszystko jeszcze raz razem, aż kaszą i mięso dojdzie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikapustą z grochem czy śledziem wigilijnym i stąd te pomysły. Na Sylwestrowe spotkanie będzie super pasowała. Kapusta jest pyszna, polecam każdemu, taki przedsmak świątecznego bigosu. Kapusta kiszona z pieczarkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanielepiej wcześniej podsmażyć, bo będzie mało czasu na to, żeby złapały ciepło, a co dopiero zmiękły. Ja osobiście nie lubię szaleć z dużą ilością dodatków. Dla mnie wystarczy cebula, pieczarki i papryka lub kukurydza. Czasami się pokuszę o wegański ser, który obklei składniki, ale w związku z tym, że już nauczyłem się jeść pizzę bez sera, to bardzo, bardzo rzadko
Blendmanpizzy Skworcu 2 łyżki prażonej cebulki Skworcu łyżka oliwy z oliwek lub oleju Farsz (można użyć dowolny, to jest jedynie propozycja): 1 ćwiartka z wędzonego kurczaka około 250 g, pieczarki, cebula, ser, kukurydza Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę. Dodajemy przyprawę do pizzy i prażoną cebulę oraz łyżkę oleju lub oliwy z oliwek. W szklance z ciepłą wodą rozpuszczamy drożdże
Słodkie okruszkiBigos'' z ogórkami, pieczarkami i kiełbasą, to danie bardzo proste w przygotowaniu. Jego przyszykowanie zajmuje niewiele czasu, w przeciwieństwie do bigosu z kapusty kiszonej, który najlepiej smakuje wtedy, kiedy jak najdłużej go dusimy. Porównanie tej potrawy z warzyw do bigosu wynika z jej kwaśnego smaku, który zawdzięcza ogórkom kiszonym. Czytaj dalej
Przepisy Kulinarne