pieczarki - 22920 przepisów (strona:1147/1528)

Bulgogi. Koreańska potrawka z wołowiny. 171

bezstresowo. Tak lubię ;) Należy jednak pamiętać o bardzo cienkim pokrojeniu mięsa, niemal poszarpaniu na włókna - to podstawa. Składniki: 250 g wołowiny (rostbef, polędwica) 125 g małych boczniaków lub pieczarek 2 nieduże marchewki 3 cebule dymki 300 ml coli 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1-2 łyżki octu ryżowego 1 ząbek czosnku 1 łyżka sezamu szczypiorek sól Wykonanie

zadanie-gotowanie
Warzywne curry Jamiego Olivera 247

Składniki: 2 średnie bataty 1 puszka ciecierzycy 20 dkg pieczarek 1 większa cebula 1 łyżka ostrej pasty curry sól, curry, kurkuma, garam masala 1 łyżka oleju kokosowego 200 ml jogurtu … Czytaj dalej Warzywne curry Jamiego Olivera

czarrna od kuchni
Penne w kremowym grzybowym sosie 167

się już Miśka, z kolei Misiek nawet polubił oliwę truflową, a tak się zarzekał, że przenigdy- taaaa, jasne Składniki na 4 duże porcje: 200 g boczniaków ewentualnie mogą być pieczarki płaska łyżeczka gałki muszkatołowej 1-2 cebule 50 g suszonych pomidorów łyżeczka oliwy truflowej 2-3 łyżki oleju roślinnego puszka mleka kokosowego opakowanie 400-500 g makaronu ugotowanego z przepisem

greenscarf
Azjatycka wołowina z jarmużem i grzybami / Asian-style beef with kale and mushrooms 204

cebuli, drobno posiekanej 2 ząbki czosnku, drobno posiekanego 450 g wołowiny, pokrojonej w cienkie plasterki 200 g liści jarmużu, z usuniętymi grubymi łodyżkami i z grubsza posiekane 250 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj dokładnie rózgą sos sojowy, bulion, ocet, skrobię lub mąkę kukurydzianą, imbir i pieprz. Dodaj pokrojoną wołowinę przykryj miskę folią spożywczą i odstaw

karmelowy
Pizzowe bułeczki 249

Składniki: 40 dag mąki 30 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 250 ml mleka 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy zioła prowansalskie czosnek granulowany farsz: 0,3 kg pieczarek 1 cebula … Czytaj dalej Pizzowe bułeczki

czarrna od kuchni
Gulasz z serc indyczych 201

danie należy do tych tanich, ale za to bardzo smacznych. Można kombinować na  rożne sposoby, zamiast marchewki można dodać paprykę czerwoną, ogórek  kiszony czy pieczarki. Nie ważne co, to i tak zawsze wyjdzie pysznie.  Ja taki gulasz uwielbiam z kaszą, a Wy? Składniki: 700 g serc indyczych 2 marchewki 1 duża cebula 300 ml bulionu 2 ząbki

magiczna kuchnia Kasi
Zapiekanki z suszonymi pomidorami, oliwkami i kaparami 173

Któż nie zna zapiekanek? Pieczarki, ser, bułka i... gotowe. Nie zapominajmy, że zapiekanki mogą być różne. Proponuję zapiekanki z mozzarellą, oliwkami, suszonymi pomidorami... bułki – bagietki, półbagietki...., suszone pomidory w oleju, oliwki, kapary, mozzarella Proporcje oliwek, pomidorów i kaparów według naszego upodobania. Bułkę przekroić wzdłuż na pół. Olejem z pomidorów polać bułki (2 łyżki oleju na półbagietkę). Na wierzchu ułożyć pokrojone

królestwo garów
Tosty z boczniakami 141

Każdy zna wersję z pieczarkami, ale boskie boczniaki sprawdzają się, zapewniamy.  Składniki tosty pełnoziarniste 200 g boczniaków masło plastry żółtego sera (ulubionego) plastry szynki konserwowej mała cebula     Przygotowanie Boczniaki opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Na patelni rozgrzałem masło, podsmażyłem je, ostudziłem.   Chleb tostowy pełnoziarnisty posmarowałem cieniutką warstwą masła, na nich rozłożyłem plastry żółtego sera i szynki

R'n'G Kitchen
Zupa tom kha z krewetkami i groszkiem 214

Zastanawiałam się ostatnio co zrobić na obiad biorąc pod uwagę co mam w lodówce, a lodówce było niewiele. Był mrożony groszek, krewetki, do tego pieczarki i jak zwykle egzotyczne dodatki. Dlatego postanowiłam zrobić tajską zupę tom kha z krewetkami i z niecodziennym w tej zupie dodatkiem czyli groszkiem. Wyszła pyszna, sycąca i rozgrzewająca. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Degustacja w BelEtage 255

Dobrze skomponowane danie – szparagi ugotowane idealnie, a zasmażka z orzechów była chrupiąca, lekko słona, świetnie dopełniła smak szparagów. Przyszła pora na zupę. A tu zaskoczenie – podano nam krewetki z pieczarkami i marynowanymi warzywami (marchewką, cukinią i ogórkiem). Wyczuwalny zapach curry zwiastował jakieś azjatyckie smaki. I rzeczywiście – była to „wkładka” do rozgrzewającej zupy tajskiej z mlekiem kokosowym, która została wlana

Obiad gotowy
Roladki wieprzowe z serem i suszonymi pomidorami 276

można je przyrządzić na wiele sposobów. Klasyczne schabowe, pieczeń, roladki albo bitki. Roladki z nadzieniem są na tyle uniwersalne, że w zależności od nadzienia mogą smakować inaczej: z pieczarkami, z papryką, ze szpinakiem, z kiszonym ogórkiem. Tym razem wybrałam klasyczne nadzienie z mozzarelli i suszonych pomidorów. Podałam je z kaszą orkiszową i warzywami. Pyszny mieliśmy obiad;) Składniki: 8 kotletów

Obiad gotowy
gołąbki z grzybami nie tylko dla wegetarian 155

razem zrobiłam z suszonymi grzybami leśnymi z dodatkiem tymianku..Wyszły nie ziemskie..Polecam nie tylko wegetarianom .. Składniki: 1 główka mała kapusty 1 woreczek ryżu 1 cebula 30 dag pieczarek pół szklanki grzybów suszonych/do gotowania grzybów: 1 liść laurowy.4 ziela angielskie.4 ziarenka pieprzu .sól/ 3-4 gałązki

Ugotujmy Coś
Grillowane steki z piersi indyka na słodko 207

Składniki (2 porcje): 500 g piersi indyka 1 mała cebula 100 g pieczarek 4 plastry ananasa Marynata 250 g ostrego ketchupu 6 łyżek soku z cytryny 4 łyżki miodu 6 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przygotowania: Czosnek obrać, rozetrzeć z solą.Wymieszać z ketchupem, sokiem z cytryny, oliwą i miodem. Mięso rozbić i zalać sosem. Odstawić

Menu Zdrowia