pieczarki - 22435 przepisów (strona:1111/1496)

Omlet w papryce, jajecznica… ambitne śniadanie! 71

omletu czy jajecznicy. Pięknie wygląda, a smakuje jeszcze lepiej! Składniki: 1 zielona papryka 1 jajko 1 łyżka mąki 1/2 kiełbasy zwyczajnej lub kilka plastrów wędliny papryka, 1/2 pomidora 2 pieczarki sól i pieprz Przygotowanie: Paprykę kroimy plastry o grubości 0.5 – 1 cm. Będą stanowić obręcze do naszych omletów. Kiełbasę i resztę warzyw kroimy drobno w kostkę. Jajko ubijamy

Za drzwiami kuchni
KUSKUS PERŁOWY Z KURCZAKIEM I NATKĄ 327

tylko z podsmażonej piersi kurczaka i przepysznej kaszy, którą jest kuskus perłowy (uwielbiam, niestety ten gatunek jest u nas ciężko osiągalny).Oczywiście taką wersję możemy dowolnie wzbogacić np. o pieczarki, suszone pomidory czy jakieś ulubione warzywa. Też będzie smacznie 😉 Składniki: 150 g kuskusu perłowego 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku olej lub masło klarowane natka pietruszki

Walijskie Pichcenie
Orientalny burger z grilla 126

przepis na: – najlepszy cheeseburger – burgery z indyka i cukinii – burgery z kotletem jajecznym – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zapiekanki z pieczarkami Ilość porcji: 3 Przygotowanie: 20 minut Składniki: – 500 g mielonego z wołowiny – 5-6 łyżek pasty mild curry Patak’s – pół cebuli żółtej lub czerwonej

nietylkopasta.pl
Frankfurterki smażone z warzywami i serem 226

czubata łyżeczka słodkiej czerwonej papryki sól i pieprz do smaku olej do smażenia posiekana zielona pietruszka kawałek żółtego sera *plastry ziemniaków, marchewka, cebula, leśne grzyby (można użyć wersji z pieczarkami) Przygotowanie: Frankfurtki kroimy i podsmażamy przez chwilę na oleju, doprawiając odrobiną soli i świeżo zielonym pieprzem. Następnie dodajemy dwie garści warzyw na patelnię z leśnymi grzybami. Smażymy co jakiś czas

Słodkie okruszki
Kopytka z grzybami i szpinakiem czyli…znowu resztki! 161

Resztki – kopytka z grzybami i szpinakiem Składniki: na 4 porcje 300 g ugotowanych i zmielonych ziemniaków 1 jajko 100 g mąki 350 g grzybów, u mnie brązowe pieczarki i shiitake 100 g szpinaku 2 dymki 4 łyżki masła sól i pieprz do smaku 1 łyżka świeżego tymianku   Ziemniaki, jajko i mąkę zagnieć na ciasto w miarę luźne. Podziel

codojedzenia
Placuszki z kurczakiem 189

Składniki: 1 filet z kurczaka 1 cebula 25 dkg pieczarek 1 mały jogurt naturalny 1 jajko po 3 łyżki maki pszennej i żytniej (może być tylko pszenna) 1-2 łyżki octu … Czytaj dalej Placuszki z kurczakiem

czarrna od kuchni
Pizzerinki na ziemniacznym spodzie 143

okrągłe placuszki, układać na blaszce wyłożonej papierem.Na placuszki układać posiekaną cebulę, paprykę i kiełbasę.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut.Pod koniec pieczenia placuszki posypać serem i pieczarkami do rozpuszczenia sera

Moje domowe kucharzenie
Najlepsze przepisy na szparagi 110

bobem i szparagami Ziołowa sałatka ze szparagami Sałatka z mozzarellą Wiosenna sałatka ze szparagami Risotto ze szparagami Zielona pizza ze szparagami Szparagi z sadzonymi jajkami Omlet ze szparagami i pieczarkami Tagliatelle ze szparagami Makaron z sosem szparagowym Pizza z zielonymi szparagami Tartaletki ze szparagami Tarta ze szparagami Tarta z zielonymi szparagami Makaron pełnoziarnisty ze szparagami Pieczone szparagi Szparagi z sezamem

Kulinarne przygody Gatity
Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami 141

Piątek: Sałatka fattoush z krewetkami Pęczotto z groszkiem, fasolką, boczniakami i kurczakiem Składniki: Szklanka pęczaku 4 udka kurczaka bez kości Szklanka groszku Szklanka zielonej fasolki 250 g boczniaków lub pieczarek Szklanka białego wina (najlepiej kwiatowego, np. Rieslinga) 1 szalotka lub mała, drobno posiekana cebula 1 drobno posiekany ząbek czosnku Liść laurowy 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła

Niedzielny kucharz
Pierś kurczaka z tymiankiem 146

porze roku oczywiście wykorzystałam kurki z solanki , grzybów tym razem nie siekałam, wykorzystałam całe kurki. Polecam też na obiad pierś z kurczaka po prowansalsku , kurczak z warzywami i pieczarkami w sosie paprykowym, Pierś faszerowana serem i warzywami , a szczególnie pierś kurczaka zapiekana z warzywami , kurczak caprese , czyli pierś z pomidorami i mozzarellą, faszerowana pierś z rukolą, faszerowana pierś z serem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Filety z kurczaka w jogurtowej marynacie na grilla 417

Mięso z kurczaka ze względu na swoją dostępność oraz cenę jest najczęściej wybieranym mięsem przez Polaków. Wykorzystujemy go nie tylko do przygotowania obiadów, ale możemy stworzyć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami 135

przepis Davida Travisa . Szukasz więcej przepisów – sprawdź całe menu na tydzień! Składniki: Szklanka pęczaku 4 udka kurczaka bez kości Szklanka groszku Szklanka zielonej fasolki 250 g boczniaków lub pieczarek Szklanka białego wina (najlepiej kwiatowego, np. Rieslinga) 1 szalotka lub mała, drobno posiekana cebula 1 drobno posiekany ząbek czosnku Liść laurowy 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła

Niedzielny kucharz
Makaron z chorizo i jajkiem poche 150

zapraszam Was do innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti

nietylkopasta.pl
Curry z warzywami 197

zrobienia curry z warzywami: 2 płaskie łyżki oleju kokosowego, 1 średniej wielkości cebula, 4 ząbki czosnku, kilka różyczek kalafiora, 4 łodygi selera naciowego, 1 duża czerwona papryka, kilka pieczarek lub boczniaków, 1 niewielka cukinia, 1 puszka ciecierzycy, 500g passaty pomidorowej, 2 garści nerkowców lub blanszowanych migdałów, kawałek świeżego imbiru – ok 2 - 3 cm. 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka mielonego kminu

Gotuj Się Kto Może
Woda po makaronie – jak ją wykorzystać? 205

Makarony mają w Polsce wielu sympatyków, jednak niewiele z nas wie, że wylewanie wody po ugotowaniu makaronu to ogromne marnotrastwo. Taka woda ma bardzo wiele różnych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!