słodką i ostrą. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na złoty kolor. Zdjąć mięso z patelni i wrzucić cebulkę pokrojoną w piórka. Smażyć aż lekko zmięknie, następnie dodać pieczarki pokrojone na pół.Smażyć chwilkę. Na patelnię wlać wodę, włożyć mięso, dodać pokrojoną paprykę, grzyby suszone, majeranek i tymianek. Zagotować i doprawić do smaku solą. Teraz możecie zrobić na kilka
Kuchnia Pokoleńodparować i odcisnąć, w przeciwnym razie masa do faszerowania będzie zbyt płynna. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na faszerowane jajka: Jajka faszerowane pastą z makreli Faszerowane jajka z pieczarkami Różowe jajka faszerowane Jajka faszerowane z łososiem Jajka faszerowane z szynką Jajka z anchois i kaparkami Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane
Kulinarne przygody Gatityminut do wyrośnięcia. RESZTA TO JUŻ MÓJ POMYSŁ ;-) Składniki na wierzch na 1 pizzę - 1 kulka mozzarelli 125 g - 2 garście startego wędzonego ementalera - 4 pokrojone w plasterki pieczarki, wcześniej podsmażone na maśle - 2 łyżki kukurydzy konserwowej - pomidorki koktajlowe Większą połowę mozzarelli pokrojonej na kostkę, zakładamy w brzeg ciasta, jak na zdjęciu. Resztę składników umieszczamy na cieście. Pizzę pieczemy
SMYKWKUCHNIolej, płatki i przyprawy do smaku- wyrobić całość starannie Do foremki o wymiarach 30 x 12 cm przełożyć masę Piec ok.70 min. w temp. 170-180*C Jeśli mamy pieczarki możemy je dodać, a smak pieczeni będzie na pewno jeszcze lepszy
Proste Potrawyśniadanie najlepiej zjeść pożywne produkty które dadzą nam energię na cały poranek. Takim posiłkiem dla nas jest dziś gorąca kanapka, a dokładnie kanapka z awokado i pieczarkami. Jest pysznie i pożywnie i ciepło, lubię ciepłe śniadania. Polecam i Wam bardzo gorąco. Gorące kanapki z awokado. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewręcz ekspresowe w przygotowaniu. Idealne od tak lub z ulubionym sosem, ketchupem itd. Zamiast kiełbasy krakowskiej możecie dodać np. ulubioną szynkę lub wzbogacić „farsz” dodając podsmażone pieczarki. Spróbujcie. Składniki: 4 kromki chleba tostowego 4 plasterki sera topionego do tostów 4 cienkie plasterki kiełbasy krakowskiej około 4 małe szczypty Ziół Małgorzaty Skworcu 1 duże jajko bułka tarta odrobina soli
Słodkie okruszkiJeśli nie macie pomysłu na dzisiejszy, czy jutrzejszy obiad, to polecam Wam te pyszne kotlety, majonez bardzo podkręca ich smak. Kotlety podałam z pieczonymi pieczarkami i ziemniaczkami. Dodatkiem do obiadu była fantastyczna Surówka Staropolska Firmy ORZECH . Gorąco polecam. Składniki: 700 g mielonej karkówki wieprzowej 1 mała bułka pszenna 1 jajko 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy dijon 1 cebula
Gosia gotujedodałam tłuszczu ponieważ karkówka nie była zbyt chuda. Jak macie chude karkówki to dodać trochę oleju do smażenia. Zdjąć obsmażone karkówki z patelni i i obsmażyć cebulkę i pieczarki. Doprawić wszystko solą i pieprzem. Smażyć aż cebulka lekko zmięknie. W kubku wymieszać wodę z ogórków, keczup, przecier pomidorowy. Wylać wszystko na patelnię. Mięso położyć ponownie na patelnię. Dodać majeranek
Kuchnia PokoleńSkładniki: 1 filet z kurczaka 100 g sera żółtego kawałek pora 1/2 kg pieczarek 2-3 ogórki konserwowe 2-3 kawałki papryki konserwowej 3 łyżki majnezu 2 łyżki ketchupu sól, pieprz, słodka … Czytaj dalej Sałatka z kurczakiem i serem
czarrna od kuchnijajem. Miała być szybka jajecznica, lecz powstała jajecznica dla smakoszy – syta i bardzo pożywna. Składniki na: Jajecznica dla smakoszy sześć jajek jedna cebula pięć łyżek mleka 150g pieczarek dwa większe pomidory dwa – trzy ząbki czosnku dwie garści... Więcej The post Jajecznica dla smakoszy appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny GarnekSkładniki 500 g mąki pszennej duża szczypta soli ciepła woda Nadzienie według smaku, ja mam pieczarki podsmażone z cebulą Przygotowanie Mąkę wsypać do miski, dodać sól i tyle wody, żeby powstało elastyczne ciasto. Rozwałkować (dość cienko) wykroić kółka (ja użyłam miseczki) na środek każdego położyć farsz , zakleić tak, żeby powstały "bułeczki". Na rozgrzanej suchej patelni smażyć każdy
Gaździnka warzychoi Jajka zapiekane z ciecierzycą i brokułami Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi Jajka zapiekane z soczewicą i grana padano Jajka zapiekane ze szpinakiem i grana padano Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem Brukselka zapiekana pod kruszonką
Moja smaczna kuchniaPlacki ziemniaczane to moje ulubione danie. Podaję je z pieczarkami, gulaszem mięsnym lub ze śmietaną. MG lubi po prostu z cukrem. Tym razem usmażyłam placki i podałam je z gulaszem warzywnym przygotowanym w 15 minut z mieszanki warzywnej "Hortex" . 12 minut to czas duszenia warzyw plus doprawienie dania i gotowe. To pyszne danie wegetariańskie, czyli na topie. Ostatnio moda
Gotuj Sam!zapraszam Was do innych moich przepisów: – zebrane w jednym miejscu najlepsze przepisy na makarony – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti
nietylkopasta.plBoczniaki nadal pozostają w cieniu popularniejszych pieczarek, choć od niedawna można dostać je w coraz większej liczbie sklepów, w tym w popularnym dyskoncie:). Ja bardzo je lubię i często kupuję. Dziś prezentuję je w smacznej, ziemniaczanej zapiekance. 500g boczniaków 1 kg ziemniaków 1/2 puszki kukurydzy 2 cebule 2 ząbki czosnku 200 ml śmietany 18% 2 jajka 100g
Szefowa kuchni