filmu, oglądane wielokrotnie. Nie trzeba słów, by rozumieć o co w tym wszystkim chodzi. Bywa, że ten film trwa aż do popołudnia. Lenistwo usprawiedliwione. Już nie myślimy o obiedzie. Kolacja o tej porze nie wydaje się właściwa. To może podwieczorek? Tak, przecież to popołudniowe zwolnienie czasu jest właśnie dlatego. Mała przyjemność, by rozbudzić apetyt na więcej. Podwieczorek(...)Lidi a - Kucharzenie i pieczenie Magda - Konwalie w kuchni Magda - Magda testuje Marta - Co dziś zjem na śniadanie Monika - Moni w kuchni Mysia - Pieczarka mySia Olimpia - Pomysłowe pieczenie Paulina - W kuchni na Stalowej Wiewiórka - Dzieje kuchennej Wiewióry Wisła - Zapach chleba i ja, Anna -Maria - Kucharnia * cytuję obszerne fragmenty esejów
KUCHARNIANie napracujecie się przy tej zupie. Warzyw nawet nie trzeba obierać, wystarczy je tylko porządnie wyszorować. To stuprocentowo wegańska, lekka i bardzo zdrowa zupa. Na diecie
Karo in the KitchenOd jakiegoś czasu w Warszawie wszyscy obserwujemy modne na burgery. Jak grzyby po deszczu wyrastają hipsterskie knajpki, serwujące ten specjał, wg własnych receptur. Wraz z Ukochanym
Taste Of My DayZIMO! Jak ja cię nie lubię! Pal licho wiecznie zimny nos, zimne ręce i stopy. Te wirusy, których żaden mróz ubić nie zdoła, ograniczają mnie do
gutfutJagły, czyli kasza jaglana powstaje z łuskanego ziarna prosa. Kasza ta znajduje szerokie zastosowanie w kuchni jako pożywny dodatek do mięs, dań wegetariańskich, sałatek a nawet
Moja Mama GotujePodobno najmilsze chwile uciekają, przemijają najszybciej. Nie chcę teraz rozjuszyć żadnego studenta, ani ucznia, ale prawda jest taka, że znajdujemy się właśnie w środku wakacji. Spora
Moja Mama GotujeW kontekście zwiększonego ryzyka rozwoju chorób sercowo-naczyniowych, jajka to temat stale wypływający w sieci i mediach pisanych. Jednego roku są absolutnie złe i zakazane, kolejnego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!certyfikowane ekologicznie*. Gryczanki pakowane są w małe paczuszki (po 40g) i stanowią idealną przekąskę na jeden raz. Optymalna porcja dla jednej osoby. Moim zdaniem doskonałe będą do przegryzienia przed obiadem, kiedy złapie nas nagły głód, tak więc spokojnie można je zabrać do pracy czy dać dziecku do szkoły. Po otwarciu opakowania ukazują się małe kąski, które prezentują się bardzo apetycznie(...)same w sobie, bez żadnych dodatków, do chrupania w pracy czy przed telewizorem. Ale równie nie do pobicia będą podane z roślinną pastą, na przykład z fasoli i pieczarek czy pseudojajeczną. Jak dla mnie tego typu pieczywo, o wyrazistym, cierpkim smaku idealnie komponuje się choćby z porządną porcją awokado z dodatkiem odrobiny soli morskiej. Takimi pełnowartościowymi krakersami można zastępować zwykłe
Roślinna - blog wegańskiIstnieje ogromne prawdopodobieństwo, że nie uda Wam się nigdzie zamówić tak przyrządzonych i podanych steków wołowych. Ale zawsze możecie je zrobić sami! Steki Diany były modne
Karo in the Kitchen